ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:489/1509)

Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 180

swoje produkty miałam na drugi dzień po zamówieniu. W mojej paczce był zestaw miodów i jagody w syropie-poezja! Przepis na knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami: Ciasto: 2 kg mączystych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 duże jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej Nadzienie: kilkanaście sztuk świeżych truskawek cukier Polewa czekoladowo-truskawkowa(...)mięsa, dodać mąkę sól oraz jajka i kasze mannę , zagnieść jednolite ciasto. Odrywać po kawałku spłaszczając, w środek wkładać wypestkowane obtoczone w cukrze truskawki-po jednej do środka, i formować okrągłe jednolite kule. Gotować w osolonym wrzątku około 7-8 minut, odcedzić i wyłożyć na talerz. Sos czekoladowo-truskawkowy: Sok truskawkowy   zagotować   ze śmietanką. Zestawić z ognia, dodać

Wanilia i Kardamon
Pieguski 184

zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy cukier puder, kakao, sodę oraz jajko i ponownie zagniatamy, aż połączą się wszystkie składniki. Na koniec dodajemy orzechy wraz z czekoladowymi kropelkami i również mieszamy.  Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie, wyciągamy ciasto i formujemy z niego kulki, które lekko spłaszczamy   i nakładamy

Emcia Pichci
Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem 200

jest warta uwagi? Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem znalezione tutaj 12 szt. Mieszanka czekoladowa 56 g deserowej czekolady Ghirardelli 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka zimnego masła 1/4 szkl pekanów (dałam włoskie) Ciasto 1, 3/4 szkl. mąki 2/3 szkl cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)wlać do niego śmietanę z jajkiem. Wymieszać szybko tylko do momentu, aż cały płyn zostanie wchłonięty przez mąkę. Powstanie mieszanka konsystencją zbliżona do kruchego ciasta. Mi najlepiej mieszanie szło widelcem. Następnie posypać czekoladową kruszonką i wgnieść ją niezbyt dokładnie w środek (tak jak wgniatamy rodzynki w ciasto drożdżowe). Powstanie marmurek. Ciasto nie jest zwarte, kruszy się

Posadzone i zjedzone
MINI TARTY Z KAJMAKIEM I BANANAMI 165

łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 250 ml kremówki, 1 opakowanie śmietan-fix, 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ½ puszki kajmaku, 1-2 banany, sok z cytryny, wiórki czekoladowe do posypania WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem(...)posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Na spód tartaletek nakładamy kajmak, następnie układamy plastry banana, które skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Schładzamy w lodówce

słodki bratek
Ciasto Knoppers 906

Ciasto Knoppers to bardzo smaczne ciasto przekładane, które składa się z kakaowego biszkopta, masy śmietankowej, masy czekoladowej oraz wkładki Knoppers. Artykuł Ciasto Knoppers pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
10 najlepszych przepisów na domowe ciasta świąteczne 118

zaskoczycie rodzinę i przyjaciół nowymi smakami na stole. Poniżej prezentujemy wam zbiór 10 najlepszych przepisów na pyszne i efektowne ciasta świąteczne . 1. Piernik z serem przepis na: Kulinarne Odsłony Pati (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto z wiśniami i musem czekoladowym przepis na: Słodko-Słone Pichcenie 3. Makowiec na kruchym cieście z pianką przepis na: Kasia w Garach 4. Kokosowa śnieżynka

BabskiePorady.pl - Przepisy
pyszny, miękki miodownik, zawsze się udaje :-) 271

przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne.  Udaje się zawsze,nie musi długo leżeć by zmięknąć, jest super już na drugi dzień

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybki piernik z jabłkami 143

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein

Słodkie okruszki
Piernik z kawałkami jabłek i nutą dżemu porzeczkowego 200

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego

Słodkie okruszki
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 32930

najlepszy Murzynek na świecie! Delikatny, puszysty, wilgotny. Murzynek wykonany tą metodą, to jedne z tych ciast, o które trwają bójki kiedy zostają ostatnie kawałki. Obowiązkowo z czekoladową polewą! Taki Murzynek to ciasto, które z każdym dniem staje się lepsze, więc świetny jest na wszystkie imprezy, do których wcześniejsze przygotowania są bardzo pożądane. Spróbujcie Murzynka drugiego, a nawet trzeciego dnia

Moja Delicja
Ciasto Kinder Bueno + film 351

smaczny krem z ciasta można wykorzystać również do innych wypieków.  składniki na tortownicę 23 cm                             biszkopt 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao polewa czekoladowa lub gotowa polewa(...)wodą z sokiem z  cytryny. Dolny blat ciasta przekładamy do tortownicy nakładamy na niego mleczny krem i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch przykrywamy górną częścią biszkopta . Tak przygotowane ciasto polewamy dowolną polewą czekoladową i wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Muffiny czekoladowe z malinami 51

gdyż taka sama waga malin mrożonych co malin świeżych, jest zbyt wielka dla tego lekkiego ciasta. Wszystkie składniki na muffiny łączę w misce za pomocą rózgi kuchennej i kiedy w cieście nie ma już grudek wypełniam nim papierowe papilotki na muffinki a następnie w ciasto wkładam owoce. Muffiny piekę w 180 stopniach Celsjusza przez około 24 minuty. Najsmaczniejsze(...)oczywiście zaraz po upieczeniu, kiedy świeżutkie i ciepłe. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na muffiny czekoladowe z malinami i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny czekoladowe z malinami Składniki na muffiny czekoladowe z malinami. 150 g mąki pszennej 40 g ciemnego kakao 180 ml mleka 1 łyżka soku z cytryny

MeCooks
Mazurek orzechowo-kajmakowy 135

wielbicieli orzechowych wypieków. Ciasto jest bardzo słodkie dzięki masie kajmakowej i polewie czekoladowej. Przepis, z małymi modyfikacjami pochodzi z "Małej cukierenki". Ciasto: masło w temp pokojowej 1 szkl cukru pudru 5 jajek 2 łyżki cukru waniliowego 200g zmielonych orzechów (ja miałam włoskie i laskowe) 250g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl mleka Polewa czekoladowa: 150ml śmietanki(...)Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do 2 jednakowej wielkości blaszek (24x36cm), wcześniej posmarowanych masłem i oprószonych mąką. Piec ok 30 minut w 160 stopniach. Ostudzić. Placki przełożyć masą kajmakową. W rondelku bardzo mocno podgrzać śmietankę, dodać połamane czekolady i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i polać mazurek. Dowolnie udekorować. Schłodzić. Boki mazurka warto przed wylaniem polewy czekoladowej zabezpieczyć folią aluminiową

Smakołyki Asi
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 162

śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy w temperaturze 190/200 stopni na złoty kolor

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z bananami i kokosem 207

pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań), lub polewa czekoladowa             Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować(...)Szybko rozprowadzić na powierzchni podpieczonej masy serowej. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta, Piec jeszcze 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto posypać startą czekoladą lub wystudzić i oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania