ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:480/1443)

Ciasto SNICERS - wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia :) 222

orzechowej oraz całych orzeszków. Ciasto wyszło przepyszne, mocno orzechowe i nawet nie tak mocno słodkie, jako mogłoby się wydawać. Jest wegańskie, bez glutenu, bez cukru białego. Do przygotowania poniższego ciasta użyłam fantastycznych maseł orzechowych od marki Orzechownia  ( TUTAJ   profil na Facebooku). Na razie w ofercie występują dwie wersje tego masła - naturalna oraz słony karmel . I ten drugi wariant(...)możliwości najgładszą, bezgrudkową konsystencję. I wyłóż na spód.  Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia.  Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi

Zdrowie na języku :P
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 138

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik. Wyjątkowo nie utarty na maśle, lecz ubijany ze śmietanką kremówką. Jest on bardzo delikatny w smaku i taki lekki, całości

Izabelawkuchni
ciasto czekoladowe z delicjami 316

masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm – miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony przekrawamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady (użyłam 100 g gorzkiej(...)mocnego naparu kawy wymieszanego z cukrem i alkoholem do smaku wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta nasączamy wykładamy 1/2 cz. kremu. Układamy delicje namaczane w nasączeniu. Na delicjach rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Układamy biszkopt, który również nasączamy. Wierzch smarujemy odłożonym kremem i polewamy polewą czekoladową. do polewy użyłam składników: 100 g czekolady i 50 g masła, które rozpuściłam i wymieszałam

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowo-kokosowo-czekoladowe 95

Uwielbiam mascarpone, ale w kuchni lubię zmiany, więc wymyśliłam coś zupełnie nowego i wyjątkowego. Jest to przepis na ciasto orzechowo-kokosowo-czekoladowe, ltórego głównym składnikiem jest mascarpone, ale bez mleka. Długo szukałam mascarpone bez dodatku mleka i z małą ilością węglowodanów. W końcu znalazłam! Na pewno kupicie go w sklepie Auchan. Mam nadzieję, że ta mała wskazówka zaoszczędzi trochę Twojego

Keto Przepisy
Mazurek z czekoladowymi jajkami 157

nadchodzących świąt, którego nie może zabraknąć na naszym stole. No bo kto nie kocha robić mazurków. Szybkich, prostych, efektownych, kolorowych ciast? Moja propozycja na tegoroczny mazurek to ciasto, w którym zatopione zostały czekoladowe jajka-pisanki. Słodki dol, słodki kajmak, słodkie pisanki, gorzka czekolada... czyli rozpusta słodyczy... ale polecam, bo wygląda i smakuje bosko. Źródło tutaj. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciastka Oreo Historia i Pochodzenie 33

pojawiły się na rynku 6 marca 1912 roku. Zostały stworzone przez firmę Nabisco (National Biscuit Company) i szybko zyskały popularność dzięki swojemu unikalnemu połączeniu dwóch czekoladowych ciasteczek z kremowym nadzieniem. Pierwotnie sprzedawane były w puszkach w cenie 30 centów za funt. Oreo było odpowiedzią Nabisco na Hydrox, które było podobnym ciasteczkiem wprowadzonym(...)Cream: Lody z kawałkami ciastek Oreo. – Oreo Ice Cream Sandwiches: Lody waniliowe pomiędzy dwoma dużymi ciasteczkami Oreo. 2. Batony i ciasta Oreo: – Oreo Chocolate Candy Bar: Czekoladowe batoniki z nadzieniem i kawałkami ciastek Oreo. – Oreo Cake: Ciasta inspirowane smakiem Oreo. 3. Produkty sezonowe: – Halloween Oreo: Ciasteczka z pomarańczowym nadzieniem

RafalCook
Czekoladowa babka budyniowa 118

Czekoladowa babka budyniowa to super pomysł na Wielkanocną babkę. Jest niesamowicie wilgotna, delikatna i pyszna. Artykuł Czekoladowa babka budyniowa pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda .

Kulinarne Cuda
Funfetti 316

bardzo charakterystyczny dla tego serialu. Szczególnie zapada w pamięć mina Taystee**, gdy z zamglonymi z pożądania oczami, zapatrzona w wielką blachę z ciastem wypowiada z namaszczeniem nazwę ciasta: "Funfetti z polewą czekoladową..." :) Dlatego i ja postanowiłam zrobić funfetti i być może udało mi się nim wkupić w czyjeś łaski! :) Przy okazji mam nadzieję wkupić się również w Wasze, przepisem

Kuchnia Prezydentowej
Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 231

ciast, zastępując część mąki, v      zmielonymi orzechami dekoruje się boki tradycyjnych polskich tortów – najczęściej orzechowo-kawowych lub orzechowo-czekoladowych, v      połówki orzechów wykorzystywane są jako dekoracja wierzchu tortów i ciast, v      posiekane orzechy rozsypane na bezie stanowią ostatnią warstwę słynnego ciasta Pani Walewska (pychotka(...)miodowo-orzechowe Ciastka jeżyki Sałatka z buraczków, wędzonego łososia i sera gorgonzola Ciastka orzechowe z Kołaczyc Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym Kruche babeczki orzechowe Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek

Trzeci talerz
Rogaliki serowe z czekoladą 110

Rogaliki serowe z czekoladą Kruche, mięciutkie, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rogaliki wykonane z ciasta na bazie twarogu z nadzieniem czekoladowym.     Składniki: 200g zmielonego twarogu 100g masła 1 jajko 60g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 300g mąki pszennej 10g proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: krem czekoladowy do nadziania rogalików cukier puder do posypania(...)ostudzone masło i łączymy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła *** *** Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka maślane z konfiturą 121

podsypywania 175 g masła (zimnego) 2 żółtka 75 g cukru pudru łyżka zimnej wody płaska łyżeczka cukru waniliowego szczypta kurkumy (dla kolorku) do dekoracji: konfitury, polewa czekoladowa, bakalie itp. Czas przygotowania ciasto: 15 minut + 1h chłodzenia wycinanie i pieczenie: 30 minut Liczba porcji w zależności od foremek, nawet do 100 ciasteczek Wartości odżywcze w jednym ciastku (z łyżeczką powideł śliwkowych(...)stopniach (góra-dół). Pilnujemy, aby się za mocno nie spiekły, mają się tylko zezłocić. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem (lub zostawiamy je w lodówce na kolejne dni). Po ostudzeniu kruche ciasteczka dekorujemy ulubionymi konfiturami, polewą czekoladową i bakaliami. Pamiętajcie, aby wybierać te gęste konfitury i dżemy (najlepiej powidła), ponieważ im mniej wody, tym bardziej kruche pozostaną ciastka. Smacznego! Artykuł

Analiza Smaku
Rafaello na biszkopcie 50

Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na biszkopcie. Choć wymaga więcej pracy od tego z herbatnikiami, jest tak smaczne, że warto więcej czasu poświęcić na jego zrobienie. Smak biszkoptowego ciasta z kremem czekoladowo-kokosowym przełamaliśmy kwaśnym dżemem z porzeczek oraz słonymi krakersami. Masa do rafaello to krem budyniowy z dodatkiem białej czekolady, która cudownie łączy się ze smakiem wiórek

niecodziennikpary
Czekoladowe muffinki 294

Muffinki z czekoladowymi groszkami w środku. Ciasto na bazie jogurtu naturalnego, dlatego muffinki są sprężyste, a zarazem wilgotne. Polecam do wypróbowania:)  Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 120 g masła, roztopionego 200 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Do miski wsypać

Zabawa smakiem
Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie 116

sól i wiórki kokosowe.Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki, Formę 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni, Pierwszą część ciasta wyjąć z lodówki rozwałkować na cienki placek i przełożyć do formy, podpiec około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i posmarować powidłami, Drugą część ciasta również rozwałkować na cienki placek(...)mikrofali, aż do uzyskania płynnej konsystencji, wyłożyć na wystudzony spód i pozostawić do ostygnięcia, Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, gotową polewą pokryć ciasto, Mazurka udekorować bakaliami. Artykuł Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 161

Przekładaniec z chrupiącymi herbatnikami, kremem budyniowym o smaku czekoladowym, kajmakiem, bitą śmietaną i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 200g herbatników jasnych  Petit Beurre 200g ciemnych herbatników Petit Beurre 280g dżemu porzeczkowego 280g masy kajmakowej 50g mlecznej czekolady złota posypka Krem budyniowo(...)ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji. 3. Składanie ciasta: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą ciemnych herbatników, wyłożyć dżem porzeczkowy, drugą ciemną warstwę herbatników, krem budyniowo-czekoladowy , wyłożyć trzecią-jasną warstwę herbatników, posmarować masą kajmakową, wyłożyć czwartą-warstwę jasnych herbatników, a na końcu wyłożyć krem śmietanowy

Szalona Kuchnia Eweliny