ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:504/1443)

Biszkopt czekoladowy (paleo) 190

moich priorytetów, ale akurat żona sprawiła mi niespodziankę, przygotowując na ostatnie urodziny tort paleo . Zdjęcie powyżej przedstawia ten biszkopt w wersji typowego ciasta, na tort trzeba je oczywiście zrobić w dużej okrągłej foremce. Biszkopt kakaowy na tort czekoladowy paleo – bez glutenu (przepis według mojej żony): mąka kokosowa – ½ szklanki kakao surowe – ½ szklanki olej kokosowy – ½ szklanki miód(...)miodu), ale używając ksylitolu, stewii albo erytrolu można ich ilość znacznie ograniczyć. Oryginalny przepis z miodem nie jest dla osób na niskowęglowodanowym paleo . PaleoSMAK Ciasto samo z siebie jest bardzo czekoladowe i pyszne, a upieczone w okrągłej foremce  i przełożone jakąś zdrową masą będzie fantastycznym tortem! Tak, możesz mieć tort bez glutenu (bez zbóż w ogóle)! Smacznego! Wartości odżywcze

PaleoSMAK
Tort czekoladowo- czekoladowy ;) 255

pół łyżeczki proszku do pieczenia   ciasto jasne: 75g białej czekolady 75g masła 75g cukru 3 jajka 75g mąki łyżeczka cukru waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml gęstej śmietany 36% 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1.5 tabliczki czekolady gorzkiej 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 5 opakowań dużych czekoladowych kuleczek- 1 opakowanie 160g ( ja użyłam(...)podgrzać na parze ciągle mieszając. Następnie ponownie schłodzić przez 12 godzin i po upływie tego czasu spróbować znowu ubić. Powstałą masą przekładamy ciasto ciemne i jasne.  Wierzch tortu i boki również smarujemy kremem i przyklejamy czekoladowe kuleczki. Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodził. Tak wygląda po udekorowaniu :) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki

Czerwona Porzeczka
Drożdżowy wieniec laurowy 164

Dodatkowo 50g  masła/margaryny 100 g czekoladowego groszku cukier puder Rozpoczynamy od przygotowania zaczynu z drożdży. Drożdże mieszamy z kilkoma łyżkami lekko podgrzanego mleka. Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ze sobą wszystkie pozostałe składniki i dodajemy do nich zaczyn z drożdży - wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i nie klejące(...)lekko chłodzimy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stół/stolnicę wysypaną lekko mąką, krótko wyrobiamy i rozwałkowujemy nadając mu ksztalt prostokąta (35 x 60 cm). Ciasto smarujemy roztopionym tłuszczem i posypujemy równomiernie łezkami czekoladowymi, zostawiając  wolne dłuższe brzegi z każdej strony ok. 4 cm. Ciasto zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu. Rulon przecinamy przez całą długość, ale zostawiamy mały kawałek

Mia Cucina Sofieta
Pyszny sernik z bezą 102

lubią nieco mniej słodkie ciasta. Jasne, jest tu słodka beza, ale zrównoważyłam ją mniej słodkim sernikiem, a całość wyszła niesamowicie. To będzie zdecydowanie mój ulubiony sernik z bezą! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik(...)borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy PYSZNY SERNIK Z BEZĄ Przygotowanie: 2 h Składniki spód: – 120 g herbatników – 50 g rozpuszczonego masła Składniki sernik: – 1 kg sera na sernik* – 3 żółtka – 200 g cukru – 2 łyżeczki

nietylkopasta.pl
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami 161

Czekoladowo-cynamonowa tarta na kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Niebo w gębie. Bez glutenu, mleka, cukru ale nie bez smaku! Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że "dieta" jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/masła 3 łyżki miodu

Powiedz dietom nie
Owsiano - bananowe batoniki z nadzieniem czekoladowym 157

wegańskie. Krem czekoladowy to nic innego jak pyszne, słodkie daktyle zblendowane z kakao i wodą - to chyba jedna z najprostszych i najpyszniejszych fit nutelli. Taki zdrowy krem świetnie sprawdza się też jako dodatek do omletów, naleśników czy wafli ryżowych. Robiłam kiedyś podobne batoniki z nadzieniem z daktyli, które również były pyszne, ale wtedy przepis na ciasto był troszkę inny(...)proszek do pieczenia. Dodać rozgniecione banany oraz syrop z agawy i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć około 2/3 masy na spód i wyrównać. Na to położyć czekoladową masę z daktyli i wszystko przykryć resztą owsianego ciasta. Po ostudzeniu pokroić na kwadratowe batoniki. Piec około 25-30 minut

Healthy food explorer
Truskawki z nutellą na francuskim cieście 240

Dziś mam dla Was bardzo łatwy i szybki w wykonaniu deser. Wystarczy słoik nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego, kilka truskawek i opakowanie ciasta francuskiego. Składniki: 1 mały słoiczek nutelli ok. 10-12 truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na kwadraty (wyjdzie ok 8-10 szt.). Każdy z nich na środku posmarować nutellą i ułożyć na niej

Pasja Smaku
Czekoladowy przekładaniec bez pieczenia-rozpływa się w ustach 1026

ustach.  Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić to ciasto-będziecie zachwyceni-zaręczam :) SKŁADNIKI  NA BLASZKĘ 24x24 MASA CZEKOLADOWA -150 g mąki pszennej -50 g kakao -100 cukru -1 litr mleka -100g czekolady mlecznej -250g masła lub margaryny PIANKA ŚMIETANKOWA(...)herbatnika moczymy lekko w mleku z miodem) Na herbatniki dajemy trochę masy,potem kolejną warstwę herbatników. Warstw herbatnikow  i masy ma być po 5 -ostatnia warstwa to masa. Ciasto odkładamy by masa  ostygła i wstawiamy do lodówki. Gdy jest zimne  ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną. Wykładamy na masę,posypujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Brownie z cukinii 125

Tekst przeczytasz w 4 min Cukinię można wykorzystać nie tylko do dań wytrawnych, wspaniale nadaje się do przygotowania ciasta. Brownie, jest ciastem wilgotnymi, lepkim i mocno czekoladowym w wersji z cukinią jest zaskakująco dobre. Sceptycznie nastawionych do tego typu wypieków zapewniam, że nie pożałujecie tego eksperymentu. Dobrze znane ciasto marchewkowe lub leśny mech to przykłady udanych ciast warzywnych. Wszystkie tego

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka zebra z białek 115

Babka zebra z białek Wilgotne, maślane ciasto wykonane na samych białkach jaj, które często zostają nam po wypieku pączków i faworków. Mega smaczna, dwukolorowa babka w pysznej polewie z czekolady. Polecam! Jeżeli potrzebujecie więcej przepisów na wykorzystanie białek to zapraszam TUTAJ (klik)     Składniki: 12 białek 250g cukru 200g masła 300g mąki + dodatkowo 4 łyżki 4 łyżki kakao(...)mikserem *** *** Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą *** *** Następnie na zmianę łyżką nakładamy ciasto, raz ciemne raz jasne *** *** Babkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 50 minut- do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i wykonujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku z dodatkiem mleka, mieszamy *** *** Wystudzoną babkę polewamy płynną czekoladą i odkładamy

Blog z Apetytem
SKUBANIEC / PLEŚNIAK z wiśniami 254

Więcej wiedzy o pieczeniu i pomysłów na Instagramie – obserwuj! Skubaniec lub pleśniak z wiśniami, jak nazywa go moja mama, to przepyszne kruche ciasto z wiśniami, bezą, polane czekoladową polewą. Pleśniaka moja mama piekła przez kilka lat, minimum 2 razy w miesiącu! Ale mi niestety przez większość tego czasu to ciasto nie smakowało. Ba! Nawet nie chciałam go spróbować

Słodki Pomysł
Ciasto Michałek z borówkami 132

Dzień dobry :-) Po weekendzie zapraszam na ciasto :-) Tym razem z czekoladkami typu michałki, borówką amerykańską i serkiem mascarpone. Ciasto wyszło pyszne, jest bardzo czekoladowe. Biszkopt upiekł się super. Do jego upieczenia użyłam mąki Szymanowskiej od Polskie Młyny. Bardzo lubię ich produkty, bo są dobre gatunkowo. Ciasto polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 24x34 cm Składniki na ciasto

kruche babeczki
Sernik czekoladowy warstwowy „mokka” 355

kawę zmieszaną z cynamonem. 5. Na spód wylać najpierw warstwę czekoladową, a na to warstwę kawową. Tortownicę, zabezpieczoną folią, wstawić do większej blaszki, do której wlać gorącej wody na wysokość około 2.5 cm. Wstawić całość-bardzo ostrożnie-do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na 60-70 minut. Wyjąć ciasto z kąpieli wodnej, zdjąć folię i zostawić na kratce(...)dopiero następnego dnia zdjąć obręcz z tortownicy. 6.Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do przestudzenia a następnie polać ciasto. Udekorować dowolnie np. startą na tarce czekoladą.Smacznego Źródło: www.tasteofhome.comPost Sernik czekoladowy warstwowy „mokka” pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
SERNIK PISTACJOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 92

sernik   pistacjowy bez pieczenia, na spodzie ciasteczkowym, z kremem pistacjowym, polewą czekoladową i krokantem orzechowym. Jak zrobić taki sernik pistacjowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PISTACJOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ   SKŁADNIKI: Spód: ciasteczka owsiane z sezamem (250 g)  masło roztopione(...)lodówki na całą noc. 3.) Polewa czekoladowa i dekoracja. W rondelku podgrzewamy (nie gotujemy) mleko, cukier i masło. Gdy masło się rozpuści i składniki połączą, ściągamy z kuchenki i wsypujemy kakao. dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną polewę czekoladową wylewamy na dobrze schłodzony sernik pistacjowy i posypujemy krokantem orzechowym. Uwagi: - ciasto przechowujemy w lodówce. - żeby sernik był stabilny trzeba

RITA food channel
Mini brownie migdałowe z gruszkami 82

Lubicie brownie ? Ja bardzo… Mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne To takie ciasto, które zawsze wychodzi. Dlatego przygotowałam mini brownie z dodatkiem mielonych migdałów i likieru Amaretto z kawałkiem zatopionej gruszki, gotowanej w białym winie z miodem i przyprawami. Rewelacyjne połączenie! Czekoladoholicy, do dzieła! Składniki (na około 16 sztuk) : Muffinki brownie: 170 g masła 200 g gorzkiej czekolady(...)Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mini murzynki z wiśniami → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Brownie z masłem orzechowym Artykuł Mini brownie migdałowe z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak