ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:293/1509)

Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) 245

waniliowej i tak jak w przypadku wersji czekoladowej łączymy ją delikatnie z masą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Wykładamy porcjami ciasto – raz łyżkę wersji czekoladowej, a raz waniliowej aż do skończenia składników. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół). Pieczemy około 45-50 minut (ciasto należy(...)zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na około 15 minut. Wyciągamy, studzimy ciasto. Gdy ciasto przestygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej na noc. Po wyjęciu z formy ciasto zdobimy czekoladową polewą i połówkami czekoladowych jajeczek. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 237

łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem (pudrem i waniliowym) na jednolitą masę, dodać żółtka. Następnie dalej ucierając dosypywać powoli(...)niego wystudzony budyń.  Przełożenie ciasta (od dołu):  1. Połowa ciasta 2. połowa masy budyniowej 3. biszkopty 4. połowa masy budyniowej 5. druga połowa ciasta 6. polewa czekoladowa + dekoracja Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.    Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Przepis pochodzi z książki "Wielka księga ciast s. Anastazji

Mania Wypiekania
Ciasto czekoladowe bez mąki 267

dlatego, że ograniczam pieczenie ciast ale dzisiejszy przepis mogę w 100% polecić tym którzy dbają o swoją wagę :) Ciasto jest bez mąki i zamiast cukru dodałam ksylitol. Ciasto jest pysznie czekoladowe, nie jest suche. Zatem wspaniale nadaje się jako "słodka" przekąska :)  Inspiracja z książki "Domowe wypieki" Składniki 100 g masła 100 g ksylitolu  4 jajka 100 g gorzkiej(...)żółtka wlewamy kolejno do masy maślanej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko ostudzoną wlewamy do ucieranej masy. Następnie wsypujemy zmielone migdały, bułkę tartą i pianę. Leciutko mieszamy całość. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 190C ( piekłam na najniższej półce) ok. 50 minut. Na polewę rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej  czekolady i polewamy nią wystudzone

Różne smaki w kuchni
Borówkowo- czekoladowe batony 99

Borówka amerykańska to doskonały dodatek do ciast, deserów i koktajli. Zapraszam na pyszne batoniki borówkowo- czekoladowe. Składniki: CIASTO: Blaszka 25×30 cm 230 g mąki 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 3 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia WIERZCH 10 dag masła 3 łyżki śmietany 30% 3 białe czekolady(...)lekko przestudzonej czekolady wsypujemy borówkę. Masę delikatnie mieszamy, by owoce się nie rozpadły. Czekoladę wraz z borówkami wykładamy równą warstwą na ciasto. Gotową wykładamy na upieczone ciasto kruche. Po rozprowadzeniu polewy czekoladowo- borówkowej deser wstawiamy do lodówki na około 2 godzimy. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na zgrabne batony! Źródło

Podróż w kulinaria
Zakręcony małpowy sernik, czyli sernik z nutą czekolady na kruchym kakaowym spodzie 173

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej około 2-3 łyżki masy twarogowej i razem dobrze mieszamy. Połowę żółtej masy serowej wylewamy na ciasto, na którym robimy wzorki połową czekoladowej masy. Po czym czynność powtarzamy. Ja zrobiłam ślimaka, który bardzo mi się kojarzy z zakręconym znaczkiem @- czyli małpy. Ciasto pieczemy w 180°C, około 50 minut

Smakowy Raj
Ciasto Lolita 400

Ciasto lolita to kolejny smaczny deser zaliczany do kategorii ciasta bez pieczenia. Ciasto jest bardzo smaczne, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Kruchy herbatnik z dodatkiem puszystej masy truskawkowej, przełożony dżemem porzeczkowym z dodatkiem puszystej masy śmietanowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto lolita bez pieczenie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością każdy z Was poradzi sobie(...)serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto lolita, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi ciast bez pieczenia i nie tylko. PRZEPIS NA CIASTO LOLITA BEZ PIECZENIA Składniki 1 galaretka truskawkowa 2x 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny paczka herbatników 250 g 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 1 opakowanie płatków czekoladowych Wykonanie Blaszkę 24×24 wykładamy

Alle Dobre!
Drożdżówki ze śliwkami i czekoladą 45

ciasto na drożdżowki? Ciasto drożdżowe na drożdżówki powinno wyrastać do momentu podwojenia swojej objętości – zwykle zajmuje to od 1 do 1,5 godziny. Po uformowaniu drożdżówek należy je pozostawić jeszcze na 30 minut do drugiego wyrośnięcia. Ciasto drożdżowe podczas wyrastania powinno być przykryte ściereczką i pozostawione w ciepłym miejscu. Czy można zrobić drożdżówki z suszonymi drożdżami? Tak, ciasto drożdżowe(...)drożdży oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Ciasto wyrabiaj ręcznie lub mikserem z hakiem, aż stanie się elastyczne i nie będzie lepić się do ręki i miski. Przykryj miskę z ciastem ściereczką i odstaw ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość.   Jak przygotować krem czekoladowy? Kiedy ciasto wyrasta, w rondelku podgrzej śmietankę, dodaj

Via Gusto
Przepis na najlepsze brownie 86

Dziś przepis na kultowe amerykańskie ciasto brownie, super czekoladowe i wilgotne. Przepis jest banalnie prosty, brownie nie wybacza tylko jednej rzeczy – zbyt długiego pieczenia. Uwaga! To brownie jest uzależniające, można je jeść kawałek za kawałkiem i nawet się nie zorientujesz jak zniknie cała blaszka! Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 18 min   Składniki: (na blaszkę(...)mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C * Na wierzchu powinna utworzyć się błyszcząca skorupka. Ciasto będzie nadal płynne w środku i będzie lepić się do patyczka. Takie ma być po upieczeniu brownie, dłuższe pieczenie sprawi że ciasto będzie twarde i suche. Po wystudzeniu pokrój

Słodki Blog
Makowiec japoński 77

piekarnika i sprawdzam metodą „suchego patyczka”. Jeśli po wbiciu w środek ciasta, drewniany patyczek od szaszłyków jest suchy, makowiec jest już upieczony. Po upieczeniu wyjmuje ciasto z piekarnika i odstawiam z blaszką do całkowitego ostudzenia na około 45 – 60 minut. Po tym czasie ciasto będzie zwarte. Przewracam je do góry nogami na deskę do krojenia i zdejmuję(...)jabłkami jest już gotowy i można go posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową. W tym celu w rondelku zagotowuję śmietankę i zdejmuje z ognia. Następnie wrzucam połamaną w kostkę czekoladę oraz masło. Wszystko mieszam rózgą kuchenną, aż otrzymam jednolicie gładką masę czekoladową . Wierzch ciasta posmarowanego polewą czekoladową posypuję posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Możesz też posypać startą skórką pomarańczy

Ania gotuje
Proste brownie z czekoladą 90

Mocno czekoladowe, wilgotne, z dodatkiem migdałów, i przede wszystkim jest to najłatwiejsze ciasto do zrobienia – brownie. Robię je kiedy tylko najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Do tego czekolada zawsze poprawia mi humor :) Z brownie również robiłam spód pod sernik, który jest moim ulubionym eksperymentem w kuchni. Przepis znajdziesz tutaj. Jeśli zaś masz ... Czytaj dalej Proste brownie z czekoladą

Pink Envelope
Ciasto baton Twix XXL 243

jest prosty i szybki. Wystarczy upiec biszkopt, po przestygnięciu posmarować go warstwą masy krówkowej, a następnie warstwą roztopionej czekolady. Proste, a zarazem smaczne ciasto, które efektownie wygląda i i zrobi wrażenie na nie jednej osobie. Ciasto baton Twix XXL sprawdzi się doskonale na każdą okazję. Będzie świetnym deserem na rodzinne spotkanie, lub kawę z przyjaciółmi. Jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi(...)lodówki na około godzinę, aby masa zastygła. 2 tabliczki czekolady również rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 3 łyżek mleka zagęszczonego (w razie potrzeby dać więcej). Polewę czekoladową rozprowadzamy po masie krówkowej. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę do całkowitego zastygnięcia czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A poniżej wideo z instrukcją krok po kroku jak przygotować

Przepiski.pl
Sernik z kulkami czekoladowymi 45

smakowo. Zjadłam go zdecydowanie więcej, niż chciałabym się do tego przyznać Zamiast tradycyjnego kruchego spodu, z ciasta przygotowujemy czekoladowe kulki, które następnie zalewamy masą serową. Masa serowa wychodzi przyjemnie mięciutka, a kuleczki czekoladowe są nieco twardsze, co finalnie sprawia, że ciasto ma różne tekstury i nie jest nudne. Zdecydowanie polecam. Polecam również sernik z kulkami orzechowymi na biszkopcie. Kuleczki czekoladowe(...)tylko do połączenia, na najmniejszych obrotach miksera. Ze schłodzonego ciasta formujemy około 30 kuleczek po około 15 g każda, ale można też zrobić więcej, mniejszych kuleczek (nie wykorzystujemy całego ciasta). Pozostały kawałek ciasta ponownie odstawiamy do lodówki. Blaszkę 21×32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy czekoladowe kulki, zachowując pomiędzy nimi pewne odstępy (u mnie wyszło

Smaki Na Talerzu
Ciasto kakaowe z gruszkami 229

edycję Lubelskiego Kociołka. Tradycyjnie już musiało być sezonowo, zatem tematem przewodnim tym razem są gruszki.  Postawiłam na prostotę i łatwość wykonania, ale efekt smakowy przerósł moje oczekiwania. Ciasto wyszło bardzo czekoladowe, mięciutkie, wilgotne i niesamowicie pyszne!  Składniki: 230g mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru 2 jajka(...)pestek winogron 3 miękkie gruszki Jajka roztrzepać z cukrem, dodać jogurt i olej, wymieszać. Mąkę przesiać z kakao, sodą i proszkiem, wsypać do masy jajecznej, wymieszać rózgą. Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy (u mnie tortownica 22cm). Gruszki obrać, pokroić w ósemki lub szóstki (jeśli są mniejsze), ułożyć na cieście, lekko w nim zatapiając. Formę z ciastem wstawić od nagrzanego

Obiad gotowy
Brownie z cukinią 145

Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu  Cake Time . Składniki 200 g mąki pszennej(...)jajka wymieszać z solą, cukrem i startym jabłkiem. Przelać powoli do suchych składników i wymieszać do momentu połączenia się wszystkich składników. Dodać cukinię i posiekaną czekoladę, wymieszać. Formę na ciasto (robiłam w 20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą

pink envelope
Ciasto Morze Czarne 123

każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej i łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki(...)nasączam posłodzoną herbatą. Krem czekoladowy: opakowanie serka mascarpone 250 g szklanka śmietanki 30% 150 g kremu czekoladowego (użyłam Bakoma) 100 g czekolady gorzkiej Krem czekoladowy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej (kruszę ją do metalowej miski i umieszczam w garnku z ciepłą wodą). Do miski dodaję śmietanę, mascarpone i ubijam na sztywno. Następnie dodaję krem czekoladowy i rozpuszczoną czekoladę. Wszystko oczywiście

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania