ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:299/1509)

Sernikobrownie z owocami 158

Sernikobrownie z owocami To ciasto naprawdę jest przepyszne! Wilgotny i mocno czekoladowy spód brownie dopełniony kremową warstwą serową i owocami. Niebo w ustach Do tego ciasto jest proste i w miarę szybkie w wykonaniu. Polecam wypróbować. Do przygotowania ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 centymetrów.     Składniki: Masa brownie: 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 200gram 1 kostka(...)ognia *** *** W osobnej misce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę *** *** Następnie dodajemy do nich ciepłą masę czekoladową i miksujemy dalej, aż powstanie jednolita konsystencja *** *** Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy ponownie, ale tylko do połączenia się składników *** *** Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (moja blaszka ma wymiary 26×21 centymetry ) *** *** Przygotowujemy masę serową

Blog z Apetytem
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1633

kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia, że makowiec jest zwarty, nie kruszy się. Jeśli dorzucicie do niego ulubione bakalie, a wierzch zwieńczycie polewą czekoladową, uzyskacie pyszne ciasto z makiem, które na pewno będzie dużą konkurencją dla klasycznych makowców czy strucli. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) Składniki: CIASTO(...)ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać - piec w piekarniku nagrzanym do około 170-180 stopni przez 50-55 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto ostudzić POLEWA CZEKOLADOWA - czekoladę posiekać na mniejsze kawałki - śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, aż będzie gorąca, zdjąć na blat, dodać czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - polewę odstawić do lekkiego zgęstnienia

Smakołyki Bereniki
CIASTO BROWNIE Z TRUSKAWKAMI 31

polewą czekoladową. to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast na świecie. Jego głęboki, czekoladowy smak i wilgotna konsystencja sprawiają, że jest to deser idealny na każdą okazję. W połączeniu z owocami, takimi jak truskawki, oraz dodatkową warstwą polewy czekoladowej,  … The post CIASTO BROWNIE Z TRUSKAWKAMI appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Kopiec kreta z czereśniami. 85

czereśniami. Jest to pyszne ciasto z kawałkami czekolady i soczystymi czereśniami i wypełnione pysznym kremem . Jeśli jeszcze nie próbowałaś robić sama kopca kreta to czas to zmienić, ponieważ to ciasto jest łatwe w wykonaniu, a ja poprowadzę Cię krok po kroku jak wykonać to pyszniutkie ciasto . Sądzę, że każdy z nas lubi czekoladowy spód, wypełniony soczystymi czereśniami , z dodatkiem kisielu(...)deser jest znakomity na co dzień i specjalne okazje. Ceramika od @ceramics_elling.pl Czereśnie świeże czereśnie to ulubiona letnia uczta, niezależnie od tego czy uwielbiamy je w świeżo upieczonym cieście z czereśniami czy jako energetyzująca przekąska. Czereśnie są również niewiarygodnie dobre dla nas – i oferują szeroką gamę korzyści wykraczających daleko poza bycie pysznymi. To jedne z najbardziej lubianych owoców

Zdrowy Styl Joanny
Tarta z kremem czekoladowym 81

tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Tarta z kremem czekoladowym 126

tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Puszysty sernik z czekoladową nutą 94

szklanki mączki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Masa serowa: Składniki: 4 jajka 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Otarta skórka z 1 cytryny(...)górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym i uchylonym piekarniku na 15 minut. Smacznego!!! Puszysty sernik z czekoladową nutą Wiele ulubionych smaków w jednym cieście - twaróg, cytryna i kakao. Serdecznie polecam!!! Porcje 16 porcji Czas przygotowania 40 minut Czas gotowania 60 minut Składniki Składniki na spód : na formę 23cm x 23cm

Przepisy Babci
Walentynkowy tort migdałowy 171

śmietankę i dodajemy łyżkę waniliowego cukru. Ubijamy ją na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie całkowicie sztywna (nie będzie spadała z trzepaczki), następnie przykrywamy pojemnik i wstawiamy do lodówki.Ciasto na blaty wyjmujemy z zamrażalki i dzielimy na 5 części. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła o tej samej średnicy. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na blacie wyłożonym papierem(...)czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie nożyk do ziół - przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe płatki, zawijasy itd.Gotową czekoladową posypkę układamy na wierzchu tortu. Odstawiamy na co najmniej 4 godziny w zimne miejsce, aby ciasto zmiękło (ja zostawiłam na noc w szczelnym pojemniku).Smacznego

Słodkie Przyjemności
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 135

cieplutko :) Dzisiaj częstuję Was pyszną karpatką. Nie pamiętam już kiedy jadłam to ciasto, chyba wieki temu. A z racji tego, że naszła mnie ochota na kawałek domowej własnoręcznie przygotowanej karpatki to upiekłam. Jaka wyszła pyszna...mówię Wam. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Mocno czekoladowy krem doskonale komponuje się z niesłodkimi chrupiącymi blatami. Nieskromnie napiszę, że wyszła mi taka(...)każdy ) 4 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: cukier puder do oprószenia  Wykonanie pyszne karpatki z kremem budyniowo-czekoladowym: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można mieszać mikserem ( ja tak zrobiłam ). Gotujemy kilka

Izabelawkuchni
Chrupiący kulkowiec bez pieczenia 156

śmietankowo-budyniowy z czekoladą i pysznymi chrupiącymi kulkami w środku. To ciasto to prawdziwy sztos! Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, a w dodatku jest szybie w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Polecam!     Składniki: Użyłam foremki o wymiarach 21x25cm herbatniki – ok 50 sztuk 1 opakowanie kulek czekoladowych np Maltesers 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 litra(...)gęstego kremu *** *** Krem rozprowadzamy na herbatnikach *** *** Posypujemy kulkami czekoladowymi, wyrównujemy łyżką *** *** Układamy kolejną warstwę herbatników *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku podgrzewamy śmietankę, dodajemy połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia, mieszamy do uzyskania jednolitego kremu *** *** W miseczce mieszamy cukier puder z niewielką ilością śmietanki, do uzyskania gęstego ale lejącego lukru *** *** Kremem czekoladowym polewamy ciasto, wyrównujemy łyżką. Lukier przekładamy do woreczka, robimy małą

Blog z Apetytem
Czekoladowe z kaszą manną 206

Uwielbiam wszystko co czekoladowe dlatego tak często, właśnie tego typu ciasta u mnie goszczą, to już chyba 3 po Czekoladowym Napoleonie i Czekoleonce , wyglądają podobnie ale smakują zupełnie różnie, które najlepsze ocenić musicie sami :) Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki pszennej  1/4 szklanki kakao 1/2 kostki (100 g)  masła 1/2 szklanki cukru 1 białko 100 g kwaśnej śmietany

Cynamonowe szczęście
Churros z sosem czekoladowym 265

cynamonie. Warto wspomnieć, że jest to tradycyjny hiszpański wypiek przygotowywany na Tłusty Czwartek. Taką przekąskę możecie jeść samodzielnie lub podać z sosem czekoladowym (z hiszp.  chocolate con churros ).  Składniki na porcję dla 3-4 osób: ciasto  1,5 szklanki mąki pszennej (200 g) 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła(...)stron na złoty kolor. Usmażone churros przełożyć na ręcznik kuchenny. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem obtoczyć w cukrze pudrze wraz z dodatkiem cynamonu. Churros podawać z sosem czekoladowym*. Przygotowywanie ciasta parzonego Smażenie i obtaczanie w cukrze pudrze wraz z dodatkiem cynamonu *Sos czekoladowy Do rondelka wlać śmietanę oraz wsypać gorzkie kakao. Całość wymieszać. Kakao musi rozpuścić się w śmietanie

Ugotować
Sernik czekoladowy z pistacją 77

Sernik czekoladowy z pistacją ojojoj co to wyszedł za sernik. W zasadzie pistacja jest tu tylko dodatkiem, chodzi głównie o czekoladę. Duuużo czekolady: masa sernikowa i polewa. A w spodzie znajdziemy jeszcze kakao. Sernik wyszedł idealnie kremowy, rozpływający się w ustach. Robiłam w małej foremce ale zdecydowanie z podanych składników można zrobić ciasto w foremce co najmniej(...)szykujemy polewę, a sernik wstawiamy do lodówki. Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Przelewamy na ciasto. Całość to 5180 kcal. Wykroiłam 18 małych porcji. Jedna to około 290 kcal Sernik czekoladowy z pistacją Pyszny mega czekoladowy sernik Czekolada w roli głównej Sernik czekoladowy na ciasteczkowym spodzie Kremowy sernik czekoladowy Smacznego!!! Justyna Źródło przepisu

Relaxtime
TORCIK KORMOS - grecki blok czekoladowy 90

Przepis na torcik Kormos , czyli grecki blok czekoladowy z karmelizowanymi orzechami laskowymi, alkoholem, ciasteczkami, ganache czekoladowym i orzechami włoskimi. Bez pieczenia.  Ciacho jest idealne dla smakoszy czekolady i orzechów , a odrobina alkoholu nadaje mu wyjątkowego i wyrazistego smaku.  W Grecji słowo kormos oznacza pień drzewa i dlatego ciasto kormos jest robione na kształt rolady przypominającej kłodę drewna(...)składników. Polewa będzie rzadka, ale tak ma być. Pozostawiamy do wystudzenia, po czym przelewamy na schłodzony torcik. Wstawiamy ciasto do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień delikatnie za pomocą noża oddzielamy ciasto od brzegów foremki i ostrożnie ściągamy opaskę tortownicy.  Dekorujemy orzechami włoskimi.  Uwagi: - zamiast likieru śmietankowego można użyć

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania