ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1292/1509)

ŻEGNAJ #SELFIE! CZAS NA #FRIENDSIE! 189

Dzisiejszy wpis na pewno Cię zaskoczy.Czyli #friendsie #somersby i deser robiony z przyjaciółkami.   Wpis powstał przy współpracy z marką Somersby i jest przeznaczony wyłącznie dla

W kuchni Karmel-itki
Mazurek czekoladowy z orzechami, mazurek bez pieczenia 203

masa: 100 g czekolady mlecznej, 180 g czekolady gorzkiej, 80 g cukru, 100 g cukru trzcinowego, 2 pełne łyżki masła, 200 ml śmietany kremówki 30%, orzechy

królestwo garów
Kluski śląskie (przepis tradycyjny) 180

ziemniaków mają inną gramaturę . Dodatek żółtka sprawia, że ciasto na kluski jest zwarte i nie trzeba dodawać większej ilości mąki ziemniaczanej, przez którą kluski śląskie mogą być gumiaste. Całość zagniatam na sprężyste i jednolite ciasto . Jeśli ciasto się klei to dodaję odrobinę mąki ziemniaczanej. Formuje kulę ciasta. Z kuli odrywam kawałek ciasta i formuję w dłoniach kulkę o wielkości orzecha(...)kluski śląskie wychodzą gumowate? Za gumiastość klusek śląskich odpowiada przede wszystkim źle dobrana proporcja mąki ziemniaczanej . Dodatek samego żółtka sprawia, że ciasto jest zwarte bez potrzeby dodawania większej ilości mąki . Nie dodaję białka z jajka , gdyż rozluźnia strukturę ciasta . Jeśli w sezonie korzystam z młodych, wodnistych ziemniaków to nie dodaję żółtka. Jak ugotować kluski śląskie, aby miały ładną strukturę

Ania gotuje
Zdrowe batoniki bounty w daktylach 49

Zdrowe batoniki bounty w daktylach to oczywiście alternatywa dla tych popularnych słodyczy. Nie jest to przekąska bez wad ponieważ nadal mamy tu czekoladę ale jednak jest

Relaxtime
Koktajl białkowy wanilia i truskawka – Eco&Fit 171

Jak już pewnie wiecie fitness i sport to nieodłączny element naszego życia (w końcu te wszystkie słodkości jakoś trzeba spalić 😎 ). Dlatego wszelkie produkty wysokobiałkowe zwłaszcza gdy

Candy Pandas
KREMOWY SERNIK NA ORZECHOWYM SPODZIE 214

   Pyszny, kremowy sernik, taki jakie lubimy najbardziej. Z dodatkiem ciasteczkowo-orzechowego spodu, który idealnie uzupełnia całość. Po naszym pozostało już tylko wspomnienie, ale za

Smaczne Zdrowe
Batony proteinowe - Raw energy (Bombus) 163

Musicie przyznać, że energetycznych batonów typu raw na rynku jest coraz więcej i generalnie zawsze są bardzo smaczne. Jednak dostać proteinowego batona typu raw z eleganckim

Candy Pandas
Małe bezy 110

Takie małe bezy kojarzą mi się z moręgą kupowaną w lokalnej cukierni. Z tym, że w moręgach jest jeszcze krem czekoladowy przygotowywany na bazie żółtek. Stopień wysuszenia zależy już od Was. U mnie całe bezy były kruche, ale można wysuszyć tylko wierzch, tak aby środek był ciągnący. Na 9 średniej wielkości bez. SKŁADNIKI 6 białek szczypta soli 300 g drobnego(...)niska, a suszenie długie. Równie ważna jest odpowiednia ilość dodanego cukru. Standardowo zakłada się, że na jedno białko przypada 50 g cukru. Co można zrobić z pozostałych żółtek? Upiec ciasto drożdżowe, babkę drożdżową, rogaliki, zrobić domowe lody lub wykorzystać do tarty. Możliwości jest wiele

Passions hobbies life
Sernik z kulkami orzechowymi 162

różnych etapach mojej „wprawy kulinarnej”. I choć mam wrażenie, że wizualnie za każdym razem wychodziło mi nieco inaczej, to pamiętam, że zawsze, ZAWSZE byłam zachwycona smakiem:) Ciasto jest wysokie, podzielne, dlatego nada się na różnego rodzaju święta czy uroczystości. Polecam bardzo:) Biszkopt kakaowy: (pieczemy 2 takie biszkopty) 3 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1 łyżka(...)orzechy. Miksujemy tylko do połączenia. Na jednym z biszkoptów rozprowadzamy połowę masy, dajemy wkładkę serową z kulkami orzechowymi. Rozprowadzamy resztę masy i przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch możemy udekorować polewą czekoladową. Na sam wierzch rozpuściłam 100 g czekolady mlecznej z 1 łyżeczką oleju kokosowego

Smaki Na Talerzu
Sernik pomarańczowy bez pieczenia 4609

sokiem pomarańczowym i polewą pomarańczową. Za oknem powoli zwiększa się temperatura powietrza, wiosna już przyszła, a przynajmniej zagląda do nas coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej. Przepis można wykorzystać(...)lekkiego przestygnięcia - letnią masę pomarańczową wylać na zastygniętą masę serową, całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc Sernik pomarańczowy bez pieczenia jest w smaku delikatnie pomarańczowy, a lekko czekoladowy spód dobrze harmonizuje z mocno pomarańczową polewą. Sernik bardzo ładnie się kroi, polewa dzięki dodatkowi żelatyny nie rozpływa się. Wielbicielom bardziej słodkich serników na zimno polecam sernik chałwowy bez pieczenia

Smakołyki Bereniki
Chałwa lniana kokosowa/żurawinowa/cynamonowa/naturalna - GJ-Gaca 129

Wszyscy, którzy są z nami od dawna na pewno znają chałwy lniane Gacjana . Dziś chcemy Was nimi wręcz przygnieść i zaprezentować już prawie ostatnie smaki, które

Candy Pandas
Likierek z kinderek 92

Likierek z kinderek Ten likier jest już od dłuższego czasu bardzo popularny w internecie. Naczytałam się dużo pozytywnych opinii, więc i ja postanowiłam go spróbować. I

Blog z Apetytem
Dżemy i kremy orzechowe - Vilgain 29

Dzisiaj przedstawiamy Wam zupełnie nowy dla nas sklep z fit produktami, od którego dostałyśmy paczkę prezentową.  Vilgain jest to firma, która przede wszystkim sama produkuje

Candy Pandas
Chrupiące pierniczki z miodem – wersja wzbogacona marmoladą 120

nadziewane pierniczki w czekoladzie . Dziś kolejna wersja pysznych domowych świątecznych pierników – chrupiące pierniczki z miodem. Moje pyszne chrupiące pierniczki z miodem wzbogaciłam o dodatek marmolady i polewy czekoladowej. Oczywiście dodatki śmiało możecie pominąć, bo te miodowe pierniczki są pyszne same w sobie. To też jedne z lepszych przepisów na pierniczki do dekorowania lukrem. Pamiętajcie, by do przygotowania pierniczków zawsze(...)wsypujemy mąkę, sodę i wlewamy nasz słodki płyn z rondelka. Dodajemy również skórkę startą z pomarańczy (skórkę ścieramy na drobnych oczkach uważając, by nie zetrzeć białej gorzkiej warstwy). Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być gęste, lekko kruszące się, ale jednolite. Z ciasta forujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Dopiero po takim

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania