Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób dbających
Kulinaria - potrawy z różnych stron światachorób serca czy schizofrenii. Mleko migdałowe, ma bardzo dobry smak, lekko orzechowy, a z dodatkiem miodu zasmakuję nawet najmłodszym alergikom. Dostępne są również w sprzedaży, smaki takie jak truskawkowy, czekoladowy i waniliowy. Mleko z migdałów, świetnie nadaje się dla osób chcących utrzymać prawidłową masę ciała. Szklanka niesłodzonego mleka migdałowego to tylko 30 kcal !! Migdały to również znakomite źródło witaminy(...)się moczyły miksujemy blenderem przez około 2 minuty. Całość wylewamy na sitko wyłożone gęstą gazą i bardzo dokładnie wyciskamy jej zawartość. Miąższ, który pozostanie wykorzystujemy jako dodatek np. do ciast i deserów albo składnik farszu do naleśników. Mleko przelewamy do szklanej butelki i wkładamy do lodówki. Najlepiej go spożyć w ciągu dwóch dni, później kwaśnieje. Mleko migdałowe można dodawać
Moja Mama GotujeBez czekolady nie potrafię ostatnio żyć i choć waga pokazuje +4 to dieta wydaje się być kompletnie nieosiągalna. dzisiaj mam dla Was pocieszycielskie BROWNIE... Prawdziwe BROWNIE
Dzieje kuchennej WiewióryPRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI: 6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do
ClauditteMissCookingPo dłuższej przerwie wracam do blogowania. W końcu mam prawidłowy dostęp do internetu i mogę podzielić się z wami swoimi przepisami, a przez miesiąc trochę się
ciastkarnia na kruchym spodzieJuż około 2000 lat temu Grecy przygotowywali coś, co można nazwać praprzodkiem sernika – ciasto z sera, miodu i mąki. Sernik był podobno serwowany na pierwszych igrzyskach olimpijskich jako posiłek dla sportowców, by dodać im energii. Rzymianie podchwycili ten pomysł, tworząc swoje wersje serników – libum, czyli lekkie ciasto z sera, często składane w ofierze bogom. Rzymskie przepisy były spisane m.in. przez(...)Sernik Wiśniowy pod Wpływem Sernik Piña Colada na zimno Sernik Pleśniowy Sernik grecki czyli Melopita-Μελόπιτα Sernik kokosowy Gluten Free Sernik Ruski na Nowy 2021 Rok Sernik Baileys Sernik czekoladowy i galaretka z procentami Sernik Red Velvet Sernik samych dobroci Sernik z białą czekoladą i truskawkowymi dziurami Sernik prawie Fit z orzechami Pecan Sernika PeperMint z mnóstwem czekolady Sernik Limonkowy
RafalCookFIT lody coś co kocham i od kilku miesięcy jem codziennie. Sezon na wszelakie owoce jest w pełni, warto skorzystać i zamiast kupować w sklepie lody
SMYKWKUCHNIcoś" w słonecznym kolorze, na przekór szaro burym chmurom właśnie chciałam Wam zaproponować. Cienka warstwa mięciutkiego biszkoptu, do tego soczyste brzoskwinie w galaretce, mleczna pianka, herbatnik i obowiązkowo polewa czekoladowa, po kawałeczku takiego cuda poprawa nastroju gwarantowana, a pod dwóch to dopiero będzie się działo. Biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej(...)czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka herbatniki ok 20 sztuk Na piance układamy herbatniki. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cynamonowe szczęścieW moim pieczeniu często stawiam na proste rozwiązania. Czyli jak coś smacznie zrobić, żeby się nie narobić. Dlatego to kolejny przepis, w którym składniki wrzucamy do
Emskie Smakigości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego Składniki na dekorację: 200g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie(...)naklejać na nią dekorację (np. oczy czy nosy renifera). Poroże wykonać z przeciętego ostrym nożem precelka. Precelki wbić w reniferowe główki. Pozostawić całość do całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy
Mania Wypiekaniakażdy – bez względu na wiek – odpocznie przy smacznym posiłku. Czeka tu rosół i kremowa pomidorowa, czeka wołowy burger oraz pieczone żeberka. Serowa zapiekanka, makaron ze szpinakiem oraz domowe ciasta , do których można zamówić aromatyczną kawę – oto kolejne powody, dla których warto zajrzeć do Kolorowanki. 3. Restauracja Siekany Mieszany Siekany Mieszany to jedna z popularniejszych restauracji na ulicy Piotrkowskiej(...)oraz smażone kopytka z dyni, serwowane z dodatkiem sezonowych warzyw. Na tych, którzy chcą odpocząć przy elegancko podanych deserach, czekają z kolei waniliowe serniki z sorbetami z rabarbaru oraz czekoladowe torciki, podawane z owocami i miętowym sosem. 6. Restauracja Szpulka Szpulka jest najdłużej działającą restauracją na terenie łódzkiej Manufaktury — galerii handlowej urządzonej na terenie fabryki Izraela Poznańskiego
Via GustoKolejne ciasto z bananami w roli głównej :) Puszysty biszkopt, masa bananowa i śmietanowa, ciasto jak marzenie... Pięknie się prezentuje a i w smaku jest rewelacyjne. Smakuje wszystkim, a dzieci je po prostu uwielbiają. Świetne na co dzień, jak i na rodzinne uroczystości. My je bardzo lubimy :) Mam nadzieję, że zasmakuje i Wam. Polecam! Powoli zaczynam rozglądać się za meblami(...)cytrynową. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z tężejącą truskawkową galaretką. Na biszkopt wyłożyć masę bananową, na nią poukładać plasterki pozostałych bananów, na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Domowa cukiernia Ewymoże oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają(...)krążki o średnicy 2 cm. Jeżeli na początku krążki nie będą wychodziły Wam równe i okrągłe nie przejmujcie się - praktyka czyni mistrza:) Blaszki odstawiam na około 20 minut aby ciasto ustabilizowało się a na wierzchu ciasteczek powstała skorupka. Dzięki temu w trakcie pieczenia ciasteczka nie będą się rozlewały i powstaną ładne stopki. Po tym czasie pierwszą blachę wkładam do piekarnika
Magiczna kuchnia Darii