ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1288/1520)

Sernik z białą czekoladą i sosem jagodowo- truskawkowym 1463

 Lekki, kremowy, przepyszny sernik z białą czekoladą, na spodzie z ciasteczek amarettini. Wierzch sernika przykrywa gęsty sos jagodowo – truskawkowy. Sernik rozpływa się w ustach i

Mała Cukierenka
Sernik Wiedeński z Polewą Czekoladową 378

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik wiedeński to jeden z najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych wypieków z sera. Można by rzec, że to król pośród serników. Tradycyjnie pieczemy

Przepiski.pl
TOP 3 roślinnych, proteinowych słodkości - Instagram cz. II (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 162

Dziś jak to w niedzielę przeważnie bywa przychodzimy do Was z przepisem. Tym razem przepis rozszerzamy również o dodatkowe dwie mniejsze receptury na słodkości z naszego

Candy Pandas
Sernik z Masła Orzechowego i Batonów Faceta w Kuchni 140

Masło orzechowe, kiedy powstało ❓. Aztekowie miażdżyli prażone orzeszki ziemne w pastę, ta pasta nieco różniła się od tego, co znamy dzisiaj jako masło orzechowe. Tak naprawdę

RafalCook
Świąteczne ciasteczka cz. III - Ciasteczka z przygodami 187

p { margin-bottom: 0.21cm; } Mam dzisiaj dla Was ostatnią przedświąteczną (ale nie ostatnią w ogóle) propozycję świątecznych ciasteczek. Tym razem będą to ciasteczka pieczone nie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Rozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mleku 207

Czy macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go... ?  To mój ulubiony

Gotowanie to kochanie
Keto pierniczki lukrowane (Paleo, LowCarb) 237

ograniczonych umiejętności artystycznych też się zdarzały… Jeśli obawiacie się, że lukrowanie i ozdabianie pierniczków może mieć negatywny wpływ na Wasze zdrowie psychiczne, to radzę zastosować raczej polewę czekoladową zamiast lukru… Efekt będzie równie smaczny, a ile nerwów zaoszczędzone… I żeby nie było, że Was nie ostrzegałam…! Świąteczne pierniczki lukrowane Dobra zabawa dla całej rodziny(...)tartar; kamień winny) 1/8 łyżeczki barwnika czerwonego naturalny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Pierniczki Mąkę kokosową podprażyć na suchej patelni aż się przyrumieni. Odstawić do ostudzenia. Mus kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki ciasta umieścić w malakserze i rozdrobnić aż do uzyskania zbitej masy. Ciasto na pierniczki owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Wyjąć rozwałkować między dwoma arkuszami papieru

Modern Cave Girl
Szpinakowe gwiazdki z niespodzianką + e-book z przepisami na karnawał 170

samo, w gronie moich mężczyzn, więc i szykować za bardzo nie mam co i komu. Byście jednak nie czuli się zbytnio odrzuceni, zadbałam i o Was ;) Karnawałowe gwiazdki z ciasta szpinakowego podałam z pastą groszkową i marynowaną pieczarką schowaną w środku. To ona robi tu chyba największą robotę, nadaje smaku i charakteru całości. W trakcie przygotowań koniecznie o niej pamiętajcie(...)uznanie, że są jeszcze takie osoby na świecie, które nie robią czegoś za coś, tylko ot tak, po prostu! Mowa tu przede wszystkim o trzech kobietkach- koordynatorce Magdzie z Czekoladowy Muffinek , Sylwii z agencji reklamowej 13 DESIGN odpowiedzialnej właśnie za grafikę oraz skład oraz Ewie z EwaPopielarz.pl  oraz bloga kulinarnego Baby w kuchni , która redagowała i poprawiała całość

Kuchnia w czekoladzie
Sernik wiedeński 150

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go

CookYourself
Sernik wiedeński 173

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go

CookYourself
Sernik wiedeński 184

Najlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie go

CookYourself
Tort Triple Mascarpone 160

Torty to temat rzeka… Bardzo słodkie, mało słodkie, owocowe , deserowe , lekkie, ciężkie z „przytupem” : ) Ach ile gustów, tyle tortów. Dziś postaram się Wam przedstawić dość uniwersalną

Domowe ciasta
Gotujemy po Hiszpańsku!!! 134

uwagę zwraca na wykorzystywanie produktów wysokiej jakości co w połączeniu z kolorami i niestandardowymi teksturami tworzy wyjątkowe i zaskakujące potrawy. Dodatkowo uzyskując efekt wizualny na talerzu. 4. Deser – czekoladowa pomarańcza!     Klaudia: 1. Odbywam staż w restauracji Portolito, tuż nad brzegiem morza. ( http://www.portolito.com/fotos/ ) 2. Moja restauracja reprezentuje kuchnię śródziemnomorską. 3. Przede wszystkim niezwykłe doświadczenie i przygoda(...)traktuje się tu z wielkim szacunkiem, prezentacja dania na talerzu jest niezwykła a to wszystko jest tym, na czym tak bardzo mi zależało. 4. Karmelizowana gruszka z cynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza

Gotuj po hiszpańsku
8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych 92

Zobacz również przepisy na inne dania na Wigilię, które warto przygotować – https://viagusto.pl/dania-na-wigilie-15-sprawdzonych-przepisow/ Szukasz idealnego przepisu na ciasto na pierogi i uszka? Zobacz ten przepis – z tych proporcji ciasto zawsze wychodzi miękkie i elastyczne! Gorąco polecam: ELASTYCZNE ciasto na pierogi i uszka – sprawdzony przepis! PRZEPISY NA FARSZ DO PIEROGÓW WIGILIJNYCH 1. Farsz z ciecierzycy, fasoli(...)bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych 5 uwielbianych przepisów na sałatki z sałatą rzymską Czekoladowy deser z bitą śmietaną 12 potraw wigilijnych z różnych stron Polski – zainspiruj się Jak używać gotowej masy cukrowej? Sałatka jak McCrispy Supreme – najlepsza sałatka warstwowa

Via Gusto
Tort malinowy z kremem kokosowym i żelką jagodową 161

dodajemy żółtka i miksujemy aż połączą się z pianę. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem, budyniem i malinami i miksujemy na najniższych obrotach albo delikatnie mieszamy. 4)    Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy (spód wykładamy papierem do pieczenia; nie smarujemy niczym boków tortownicy) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 20 – 30 minut (do suchego(...)garnuszku podgrzewamy śmietankę i wrzucamy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Gdy czekolada już się rozpuści odstawiamy, żeby lekko przestygła. 2)     Na dobrze schłodzony tort wylewamy czekoladową polewę. *średnica tortownicy 18 cm i wysoki brzeg *szklanka o pojemności 250 ml                   Smacznego

Na kulinarnym poligonie