ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:1125/1520)

babeczki kawowe z czekoladą i granatem 179

POLEWĘ LUKROWĄ : 100 g. serka naturalnego np. philadelphia 50 g. masła (nie solonego) 300 g. cukru pudru DODATKOWO: pół tabliczki gorzkiej czekolady 40 sztuk listków czekoladowych lub innych czekoladowych dekoracji 1 owoc granatu Przepis : BABECZKI KAWOWE: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie zagłębienia blaszki margaryną i wstawcie na troche(...)jednym jajku (cały czas miksując). Przerywamy miksowanie- dodajemy mąkę z proszkiem- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy, aż masa będzie gładka i kremowa. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! ) Pieczemy 15 do 20 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej

Domowe Torty
Wielkanocny tulipan 299

mnie nie zmusiło do ich mycia, gdyby padało. A że pogoda nawet sprzyja, to uwinę się z tym raz, dwa i zmykam do kuchni! Zaplanowałam na dziś dwa ciacha czekoladowe. Jedno jest już od jakiegoś czasu na blogu i szybko stało się najczęściej wyświetlanym deserem. Bardzo się cieszę, że Wam się tak spodobało, bo to również jedno z moich ulubionych(...)chwilę. Będzie to kolorowa, wielkanocna babka. Biszkoptowa, więc lekka i delikatna. W moim odczuciu najlepiej nadaje się do kawy lub herbaty, bo sama jest trochę za sucha. Zwykle wolę ciasta cięższe i bardziej wilgotne, muszę jednak przyznać, że ta baba ma bardzo ciekawy smak i znika błyskawicznie. A jeśli podać do niej wiśnie lub frużelinę albo dobrą, domową konfiturę

Ratunku obiad
Ekologiczne draże, chrupki i maliny w czekoladzie - Super Fudgio 212

Czy ktoś nie zna produktów Super Krówka ? Jeśli jest taka osoba to przypominamy, że są to najpyszniejsze wegańskie słodycze a szczególnie cukierki krówki, które podbijają serca

Candy Pandas
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie z morelową frużeliną 246

  Dla mnie najlepszym sposobem na zachowanie letnich smaków jest korzystanie z nich ile się da w sezonie, lub zamykanie w słoikach warzyw i owoców by

Cynamonowe szczęście
Domowe lody jogurtowe bez maszyny 177

Synoptycy prognozują na najbliższy weekend powrót upałów.  A jak wiadomo na wysokie temperatury najlepsze są... domowe lody. Nie potrzebujemy nawet maszyny do lodów, żeby je

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort z Gudetamą 222

Gudetama, czyli leniwe i pozbawione energii jajko to postać z krótkometrażowego anime, które zyskuje coraz większą popularność na świecie. Tą uroczą postacią postanowiłam ozdobić tort dla

Oryginalny smak
Ciasto czekoladowe z solą morską 298

      Odkąd pierwszy raz spróbowałam połączenia gorzkiej czekolady z solą morską, zakochałam się w nim na zabój. Cudowne, chrzęszczące grudki podkreślają głęboki smak czekolady

sama złodycz
Tort z białą czekoladą i truskawkami 217

części jest to zasługa pigwówki Tort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem z czekolady. W piątek przełożyłam biszkopt kremem czekoladowym i przyozdobiłam kremem śmietankowym, w sobotę tort został przetransportowany i zaserwowany gościom. Tort bardzo ładnie się przegryzł i biszkopt absolutnie nie był suchy. Tort zrobiłam w tortownicy(...)delikatnie wymieszać szpatułką, mieszając od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 st. około 35-40 min minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie

moj przepis na
Chlebek odrywany kawowo pomarańczowy 127

sprawdza się zawsze. Jeśli masz taką możliwość użyj kawy świeżo palonej z dobrej palarni. W naszym przypadku to zazwyczaj  El Salvador le Mayada czyli 100% arabica o wyraźnie czekoladowej nucie, ale  wybierz taką, która Tobie najbardziej odpowiada.   Przepis na chlebek odrywany na słodko jest banalnie prosty, poradzisz z nim sobie bez problemu. Pamiętaj tylko, aby zaczyn nastawić(...)miksera. Wystarczy, że wymieszasz je łyżką. Powstanie dość gęsta papka. Przykryj ją ściereczką i pozostaw na kuchennym blacie na 8 do maksymalnie 12 godzin. 2. W dniu pieczenia przygotuj ciasto: do zaczynu dodaj wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem konfitury pomarańczowej. Zagniataj ręcznie lub mikserem, aż powstanie miękkie, gładkie ciasto. Zajmie to około 10-12 minut w mikserze lub około

Cztery Fajery
BABKA DROŻDŻOWA z rodzynkami puszysta przepyszna i delikatna jak puszek 93

mieszam żeby składniki wstępnie się połączyły. Następnie dodaję roztopione i przestudzone masło i mieszam łyżką przez kilka minut, tak żeby ciasto stało się gładkie i jednolite. Na sam koniec dodaję rodzynki i dokładnie mieszam. Miskę z ciastem nakrywam folią spożywczą i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Jeżeli w kuchni jest chłodno, to miskę możemy wstawić(...)której będę piekła babkę, smaruję masłem i oprószam mąką, dzięki temu babka nie przywrze do foremki. Wyrośnięte ciasto przekładam do foremki, foremkę nakrywam folią i odstawiam jeszcze na 30 minut w ciepłe miejsce, żeby ciasto wyrosło. Pieczenie babki: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C na drugą od dołu półkę i piekę około 35 minut, do suchego

Uwaga Babcia Gotuje
MARCINEK 214

gęste. Jeśli ciasto jest za suche, można dodać troch więcej śmietany, powinno być dość zwarte, ale i elastyczne. Ciasto podzielić na sześć części, zafoliować i krótko schłodzić, każdy kawałek ciasta rozwałkować bardzo cienko (jak na makaron) na prostokąty o wymiarach ok 20x30cm, schłodzić. Piec w temperaturze około 190oC przez 5-6 minut do zrumienienia. Masa śmietankowa:  Śmietankę(...)naczynia, ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier i cukier waniliowy. Do masy dodać sok z cytryny, wymieszać delikatnie łyżką. Każdy placek należy posmarować kremem. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi

Słodki Zakątek
Batony owsiane z musem jabłkowym i polewą czekoladową 167

dając tym samym siły na cały długi dzień.  Nasza propozycja? Batony owocowe z musem jabłkowym z polewą czekoladową. Spróbujcie sami!  Batony owsiane z musem jabłkowym i polewą czekoladową Składniki: 3 szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki posiekanych migdałów  1/2 szklanki poppingu z amarantusa  1/2 szklanki suszonej żurawiny  1/4 szklanki sezamu  1/2 szklanki słonecznika(...)agawy  2 łyżki oleju  ok. 150 g dobrej gorzkiej czekolady  Przygotowanie: Wsypujemy do miski wszystkie suche składniki, dodajemy mokre i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy i kroimy na kawałki. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do momentu aż się lekko zarumienią (około 20 minut). Jeszcze raz kroimy ciasto

Moja Mama Gotuje
Przepis #128 Ciasteczka "Markizy" z kremem czekoladowym (FIT) 216

ciastka na diecie? Czemu nie? Można je zjeść pod warunkiem, że zrobimy je sami (lub znajdziemy w sklepie z dobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja to domowe Markizy z kremem czekoladowym. Są wegańskie (jeśli nie dodamy miodu a zamiast zwykłego mleka damy roślinne), bez glutenu (jeśli użyjemy mąki z bezglutenowych płatków owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele(...)odżywcze na 100 g: 247 kcal w tym: B: 6,8 g; W: 42 g; T: 3,7 g.   Składniki (ilość zależy od wielkości naszych foremek do wykrawania) Ciasto - 60 g mąki owsianej - 20 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego lub innego słodzidła w płynnej postaci - 70 ml zwykłego lub roślinnego - 1,5 łyżki kakao Nadzienie

Health-Fit-Life
Pyszne kruche ciasteczka z orzechami i czekoladą 271

proste w przygotowaniu, a smakują super :-). Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki na około 20 ciasteczek: 220 g margaryny Optima Omega 3 100 g posiekanych orzechów opakowanie kropelek czekoladowych lub posiekana gorzka/mleczna czekolada 1 szklanka cukru pudru szczypta soli 2 i 1/2 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka L 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem(...)dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i orzechy, mieszamy. 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta, w rękach forujemy kulkę i układamy na blaszce, tak robimy do wyczerpania się ciasta. Wszystkie nasze kulki lekko zgniatamy ręką. Pamiętajmy o zachowaniu odstępu, bo ciasteczka powiększają swoją objętość

kruche babeczki