mięciutkie bułeczki. Delikatne jak chmurka. Dzieci będą zachwycone i na pewno zjedzą ze smakiem. Te bułeczki są po prostu obłędne. Najlepiej smakują z konfiturą, miodem, lub kremem czekoladowym. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 250 g. ciepłego mleka 60 g. cukru 25 g. drożdży 500 g. mąki 1/2 łyżeczki soli(...)odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę, sól i dodać jajko. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 10 części. Z każdej części uformować bułkę. Bułeczki układać na blaszce
Agusiowe smakołykiLubicie kokosowe ciasta? Koniecznie zatem wypróbujcie przepis na Rafaello z kaszy jaglanej! Przygotowałam je w szybkowarze – no słuchajcie proście się już nie da – wrzucamy wszystko do szybkowaru i po 10 min mamy gotową masę na pyszne kulki. Moja 3 latka nazywa je Rorello PRZEPIS NA RAFAELLO JAGLANE Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2 szkl wody 1 szkl(...)mleka kokosowego 2 szkl wiórek kokosowych + do posypania wierzchu 1 łyżka likieru malibu lub syropu kokosowego 9 łyżek cukru ja dodałam dodatkowo ok 1 szklankę ryżu preparowanego czekoladowego – można pominąć Jak zrobić Rafaello jaglane: Kaszę jaglaną ostrożnie zalewamy wrzątkiem i płuczemy 2 razy. Osączamy na sicie. Tak przygotowaną kasze wrzucamy do szybkowaru i zalewamy 2 szkl wrzątku. Do kaszy
Dorota Smakujekoniecznie podajcie je ułożone jeden na drugim oblane sporą ilością syropu klonowego. Jeśli jednak wolicie odrobinę bardziej „polską” wersję to możecie je podać z musem owocowym, kremem czekoladowym, albo cukrem pudrem. Składniki 2 szklanki mąki 1 łyżka cukru pudru 2 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 4 łyżki masła 1 łyżeczka sody 1,5 szklanka mleka kilka kropel(...)smażenia – olej albo masło Do pancekes’ów potrzebne będą dodatki – te klasyczne jak syrop klonowy i kilka amerykańskich borówek, albo jeśli wolicie inne owoce, ewentualnie musy czekoladowe, cukier puder, marmolady. Klasyczne pancakes z syropem klonowym – przepis Jak to w przypadku takich placuszków, zaczynamy od wymieszania w misce suchych składników – mąki, cukru, proszku do pieczenia, sody
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasteczka chociaż są bez mąki i jajek to smakują wspaniale, są mocno czekoladowe, mięciutkie i co najważniejsze zachowują to miękkość. Składniki na około 25 ciastek 2 dojrzałe banany (waga przed obraniem 460 g ) 130 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego) 1/4 łyżeczki sody 20-25 g kakao 60 g kaszy manny jeśli banany są mało słodkie to ewentualnie(...)misce (banany kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze. Odstawiamy na około 5-10 minut. 2. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy porcje ciasta formując ciasteczka :) Pieczemy w 170 stop (grzanie góra dół i termoobieg) przez około 12-15 minut Upieczone wykładamy na kratkę do ostudzenia
Gotowanie...to proste !pysznego soku pomarańczowego. Smak niezapomniany. spód sernika: 20 g kakao 1 żółtko 40 g masła 60 g mąki pszennej 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka cukru pudru sernik czekoladowy: 50 dkg sera twarogowego 200 ml śmietany 30 % 70 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej(...)galaretka pomarańczowa: 200 ml soku pomarańczowego 2 łyżki galaretki pomarańczowej wiórki kokosowe do dekoracji Spód sernika: Do miski przesiewam mąkę, dodaję kakao, żółtko, puder, wodę, masło i zagniatam krótko ciasto. Formę o średnicy 21 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Z ciasta ugniatam spód i wstawiam do lodówki formę na godzinę. Piekarnik nagrzewam do temperatury 190 stopni góra dół
wesoła kuchniajajka połączą się z ciastem i powstanie gładka gęsta masa, przekładamy ciasto np. do rękawa cukierniczego i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy okrągłe ptysie w odstępach gdyż ciasto podczas pieczenia podrosną. Pieczemy przez ok. 10 min. w 180 st. C do zrumienienia a następnie zmniejszamy temp. do 150-160 st. C i pieczemy jeszcze przez(...)Wyciągamy gdy będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę. Wystudzone ptysie nadziewamy krem (delikatnie robimy dziurkę np. od góry, wciskamy krem przy pomocy strzykawki cukierniczej i maczamy w polewie czekoladowej.) składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki, schłodzonej 100 – 150 g masy krówkowej o smaku adwokata Helio, schłodzonej wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy schłodzoną masę krówkową
Domowy Smak Jedzeniaświeżość, jeśli przechowuje się je w zamkniętej puszce. Słodkie, chociaż bez dodatku białego cukru i oczywiście pełnoziarniste. Mój ulubiony karob też podkręca smak i dzięki niemu ciacha są lekko czekoladowe. Swoją wersję przygotowałam oczywiście w wiosennym, kwiatowym klimacie. A wy – znacie już karob, czy nigdy o nim nie słyszeliście? Orkiszowe herbatniki z karobem (bez cukru) około 85 małych ciasteczek(...)łyżka karobu Ksylitol, miód i masło klarowane roztopić w garnuszku i odstawić do przestudzenia. Sypkie składniki umieścić w misce, dodać schłodzone wcześniej pozostałe składniki i jajko. Zagnieść gładkie ciasto i umieścić w lodówce na około 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wycinać niewielkie ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni około 10-12 minut. Artykuł Orkiszowe herbatniki
FitkotPrzepyszne, słodkie i delikatnie pikantne muffiny z dodatkiem chili. Dodatek chili idealnie podkreśla czekoladowy smak. Całość obłędnie, seksowanie smaczna. Takie prawdziwe #pornfood. Składniki (na 12 muffin): 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju aromatyzowanego chili 2 jaja 1 szklanka mleka 3 łyżki kakao czekolada deserowa 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku(...)drugiej miksuję olej, jajka, mleko oraz Amaretto. Składniki mokre łączę z suchymi a następnie krótko mieszam. Czekoladę dzielę na kostki. Foremki na muffiny wypełniam papilotkami. Nakładam do foremek ciasto, do 3/4 ich wysokości a następnie do środka wciskam po jednej kostce deserowej czekolady. Piekę muffiny przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzę na kratce. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaLekki i delikatny, wręcz piankowy deser z wyraźną nutą kokosu i soczystymi wiśniami. Przepyszny :). Latem w ogóle sięgamy po przepisy na lżejsze wypieki i desery, zastępujemy nimi ciężkie ciasta i kremy. Czasem nawet nie chce nam się włączać piekarnika. Dlatego taki deser bez pieczenia, to wymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/bor(...)jest tu przytłaczający, całość określiłabym jako orzeźwiającą. Cóż, nie będę już więcej zachwalać, musicie sami spróbować ;). Spód: 170 g herbatników maślanych lub maślanych ciastek kokosowych ( pasować będą też herbatniki czekoladowe ) 45 g masła Masa jogurtowo - kokosowa z wiśniami: 500 g jogurtu greckiego 1 puszka mleka kokosowego 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 150 g cukru pudru 28 g żelatyny
Opowieści z piekarnikapozostałości od sernika ) i przypadkowo trafiłam na ten o to taki przepis - l ekko go modyfikując. Ciasteczka okazały się rewelacyjne w smaku i od samego początku kusiły swoim karmelowo-czekoladowym, obłędnym zapachem. Posiadają zapieczony wierzch i lekko miękkie, niekiedy chrupiące, ale rozpływające się w ustach wnętrze. Nie wymagają wiele pracy, ani skomplikowanych składników, więc koniecznie je zróbcie. Oj waaarto(...)mlecznej; w oryginale jest 100g gorzkiej) Masło/margarynę zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę i cukier. Całość dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z grubo posiekaną czekoladą. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć (*) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być zapieczone
Di gotujemoże być lepszy prezent dla każdego dziecka niż domowe czekoladowe ciasteczka :) Te nie tylko fajnie smakują, ale i wyglądają dzięki kropeczkom z lentilek. Składniki: - 80 g masła - 1 jajko - 180 g mąki pszennej - 30 g cukru trzcinowego - 40 g cukru kryształu - 25 g kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 100 g lentilek Przygotowanie(...)masło z oba rodzajami cukru na lekko puszystą masę. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki. Do utartego masła dodajemy jajko oraz stopniowo suche składniki, cały czas mieszając. Przygotowane ciasto formujemy w kulki, spłaszczamy je i na każde ciasteczko nakładamy po kilka lentilek. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut
Zainspirowana w kuchniswoją drogą ten dzisiejszy makaron z mąki żytniej smakował mi bardziej niż ten który robiłam ostaatnim razem z mąki pełnoziarnistej, był o wiele bardziej delikatniejszy i generalnie lepszy :DPrzepis:Czekoladowy Makaron 35g mąki żytniej 15g mąki pszennej + do podsypywania10g kakaażółtkoszczypta soliwoda do konsystencji*Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą w jednolitą gładką kulkę. Zostawiamy przykrytą ściereczką by "odpoczęła" na jakieś(...)najmniej 30min, by makaron się podsuszył.***Gotuję w osolonym wrzątku przez ok.5min*****nie wiem ile dokładnie bo dodawałam w między czasie tak "na oko", najlepiej dolewajcie łyżką, albo moczcie ciasto w wodzie i dalej zagniatajcie z reszta mąki** ja zawsze trochę rozwałkowuje, przewracam na drugą stronę,jeżeli trzeba podsypię mąką, znów rozwałkowuje i tak co jakiś czas, aby ciasto
More food, love and dreamsjednym jajku, ciągle mieszając tak, aby ciasto było jednolite.Na końcu dodać proszek do pieczenia. Kłaść na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) łyżką lub wyciskać szprycą niezbyt duże kule ciasta. Piec 25 - 30 minut w bardzo gorącym piekarniku, do zrumienienia. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)gotującego wlać mleko z mąką. Gotować, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Utrzeć masło, dodawać połyżce wystudzony budyń. Gotowym kremem nadziewać ptysie. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Praktyczna plPrzepis na PRL-owski rarytas, który składa się zaledwie z kilku podstawowych składników. Możesz go zrobić w dwóch wariacjach, białej lub ciemnej, ja osobiście zakochałam się
Słodki BlogSzukasz pomysłów na słodkie i szybkie desery? Tutaj znajdziesz zbiór 10 sprawdzonych i najciekawszych przepisów na desery i słodkości, które nie tylko pięknie wyglądają, ale i
BabskiePorady.pl - Przepisymojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Mars Próbowałam, próbowałam i za trzecim razem mi w końcu wyszło. Chciałam opracować przepis na batonik podobny do Marsa, tylko oczywiście nie tak
moj przepis na