ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1037/1443)

Ciasto kokosowo - budyniowe 154

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wódki Na krem budyniowy: 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 60 g cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej Na polewę czekoladową: 1 gorzka czekolada 100 ml śmietany 30% lub 36% Na dekorację: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 śmietan-fix 1/2 łyżeczki żelatyny opcjonalnie 20 srebrnych perełek

Passions hobbies life
Naleśniki z twarogiem 43

Jak przyrządzić doskonałe naleśniki z twarogiem? Poznajcie mój wielokrotnie wypróbowany przepis i przygotujcie wyśmienite domowe naleśniki z białym serem. To naprawdę bułka z masłem! Naleśniki to

Pogotujmy.pl
Ekspresowe Ciasto Makowe Z Bakaliami 193

łyżeczki proszku do pieczenia 125 gr mąki pszennej 165 gr śmietany  18 % 80 gr rodzynek (może tez być żurawina) 40 gr orzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny Mieć temperaturę(...)pieczenia, kwaśną śmietanę. wlewamy strużkiem roztopione i ostudzone masło. dodajemy bakalii, mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypana bułką tatrą. ciasto pieczemy w 170-180 stop przez około 40-45 min. Składniki na polewę umieszczamy w garnuszku i gotujemy do zgęstnienia (trwa to koło 10-15 min) ale takiego zgęstnienia żeby dało

Gotowanie...to proste !
TORT PRALINOWY 211

żeby nie było grudek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Wykonanie masy: Śmietankę 36% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy(...)Wykonanie bezy: Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na sztywną pianę. Do ubitego białka dodajemy zmielone orzechy włoskie, zmielone migdały, wiórki kokosowe i pokrojone w kostkę wafelki czekoladowe. Mieszamy delikatnie łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni przez 20-25 min. Studzimy. Poncz: W gorącej wodzie rozpuszczamy kakao. Studzimy. Wykonanie tortu: Biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
Chlebek turecki z suszonymi śliwkami 59

delikatny miąższ. Słodycz suszonych śliwek zatopionych w miodowo - kawowym cieście drożdżowym. Pokaźny okrągły bochenek, który pachnie trudnym do zdefiniowania aromatem, jest w nim coś hipnotyzującego. Jestem wielbicielką i miodu i kawy i bakalii. Polecam ten wypiek doceniającym te składniki. Jak na drożdżowe ciasto, proste w wykonaniu. Coś pośredniego pomiędzy ciastem a pieczywem. Ani to chałka, ani to chleb(...)ciepłym, słodkim, przytulnym aromatem. Kolejna w ciągu dnia kawka do kubka, kromka posmarowana masłem, miodem. Albo niczym. Można z czeko - smarowidłem, dojadamy właśnie ostatni z posiadanych słoików kremu czekoladowego. Oszczędnie - z zakupami mam obecnie problem, osobiście nie zrobię ich przez najbliższych 14 dni. Ale o tym, nie tym razem. Dbajcie o siebie. Składniki: 450 gram mąki pszennej 50 gram mąki

Kronika Piekarnika
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 254

ciężko było go sfotografować w większym kawałku. Jest to sernik, o który można się bić, którym wszyscy się zachwycają i którego nikt nie odmówi, możecie mi wierzyć.  Sernik czekoladowy pewnego razu podarowałam pewnej znajomej, która przychodziła codziennie do kafejki, w której pracowałam kilka lat temu. Nie znałam jej, ani ona nie znała mnie, ale codziennie obdarowywała mnie tak promiennym(...)ucieszyło, jak była zachwycona. Do dziś to wspomnienie wywołuje u mnie uśmiech na twarzy...  Potem jeszcze przybiegła do mnie, żeby powiedzieć, że nigdy nie jadła tak pysznego ciasta, ciasta, które pobudza wszystkie zmysły, przywołuje najpiękniejsze marzenia i tak skutecznie poprawia humor. No, to zupełnie jak Jej uśmiech... Składniki (na blaszkę o średnicy 28 cm): Spód 50 g gorzkiej czekolady

Kuchnia Prezydentowej
Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem 85

Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem to doskonałe połączenie, które sprawdzi się jako słodki posiłek lub zdrowy deser . Bo kto nie lubi naleśników? Tym bardziej, że są czekoladowe! Zresztą masło orzechowe i banan to również idealny duet! Takie naleśniki możecie zabrać do pracy lub szkoły, choć u mnie zazwyczaj znikają na podwieczorek lub kolację. To kto wypróbuje mój przepis(...)masło orzechowe banany Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem - przygotowanie: Usmażyć placki naleśnikowe.  Roztrzepane jajka połączyć z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Następnie należy dodać mąkę i kakao. Po ponownym rozmieszaniu wlać odrobinę oleju i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki. (Dodatek oleju sprawi, że placki nie będą przywierały do patelni. Idealne ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając

Di gotuje
Amerykańskie pancakes z owocami 103

ulubione dodatki (syrop klonowy, sos czekoladowy, owoce, miód, jogurt etc.) Amerykańskie pancakes z owocami- przepis Masło roztop na małej patelni i lekko przestudź. Jajko wbij do miski i roztrzep dokładnie kuchenną rózgą, dodaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier. Wlej roztopione masło, po czym całość dobrze wymieszaj. W ten sposób powinno powstać gładkie ciasto. Naleśniki najlepiej smażyć na suchej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mikołajkowe babeczki brownie wg Aleex 59

masła dodać 150 g posiekanej czekolady, odstawić na 2 minuty do rozpuszczenia czekolady. 6.Rozpuszczoną czekoladę z masłem wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego (w razie konieczności przetrzeć przez sitko). Sos czekoladowy lekko przestudzić.  7. W drugiej misie rózgą kuchenną lekko roztrzepać całe jajka z cukrem i ekstraktem z wanilii.  8. Do jajek dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać(...)rózgą kuchenną, do połączenia.  9. Wsypać przesianą mąkę z kakao, wymieszać.  10. Na sam koniec wmieszać do masy dodatkową posiekaną czekoladę.  11. Ciasto rozłożyć równo do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami.  12. Babeczki piec około 18 -20 minut w temperaturze 185ºC bez termoobiegu.  13. Gotowe brownie jest wypieczone i sprężyste z wierzchu, zaś w środku

W mojej kuchni
Wafle migdałowo -czekoladowe 94

delikatne, chrupiące- super. Wafle migdałowo - czekoladowe - 230g miękkiego masła - 20 gram gorzkiej czekolady - 100g zmielonych migdałów - 3/4 szklanki cukru - 4 jajka - 1,5 szklanki mąki - 70ml mleka - 5 g proszku do pieczenia Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy

Kuchnia Pełna Emocji
Cynamonowe keto pączki (bułeczki) z czekoladą 254

łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 9 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180C, a następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170C (trzeba obserwować, żeby pączki nie przypiekły się za bardzo). Polewa czekoladowa: W miseczce

Saganek
Sernik z mlekiem w proszku 263

szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Mąkę pszenną przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Szybko zagnieść i wylepić dno blaszki 25 x 35 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto schłodzić przez co najmniej

https:KKuchniaMniam
Domowe rafaello (przepis) I o tym jak zorganizować zimową imprezę? 156

zobaczyć na jego stronie: Ciasta również warto przygotować w jednorazowych foremkach, co ułatwi przewożenie. A teraz przepis na nasz numer jeden – jeśli chodzi o słodkości – podczas takich spotkań. Domowe rafaello Składniki: (bazowy przepis, ilość możecie zwiększyć w zależności od potrzeb, u mnie przeważnie x3) 200 g białej czekolady (u mnie belgijska w formie czekoladowych kropelek) 1,5 szklanki

Słodkie okruszki
Babeczki Piernikowe Z Serem I Konfiturą Truskawkową Pod Śmietanowo Truskawkową Czapeczką 145

śmietan fix) do dekoracji czekoladowe gwiazdki 1. Składniki suche mieszamy w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie  do mokrych dodajemy suche i mieszamy całość łyżka. 2. Twaróg rozdrabniamy lub blendujemy aby był bardziej kremowy. Mieszamy z cukrem, esencją i żółtkiem. 3. Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżeczce ciasta. Następnie nakładamy po czubatej łyżeczce

Gotowanie...to proste !