ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:199/384)

MURZYNEK Z SEROWYMI KULECZKAMI 450

łyżce, miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Ciasto równo smarujemy kremem, posypujemy startą czekoladą. Chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :) Ciasto na którym bazowałam to  USTA ADAMA . Również świetnie wygląda i super smakuje :) MAŁA RADA: Budyń możemy sobie ugotować w pierwszej kolejności.  Ciasto możemy również polać polewą czekoladową- przepis  KLIK . i zrobić z połowy porcji

Pani na deser
Babeczki brownies z masłem orzechowym i dwukolorowym kremem 186

łyżki ciasta, układać po 1 łyżeczce masła orzechowego i dopełniać ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Wystudzić i udekorować kremami. Krem z masła orzechowego 150 g masła orzechowego gładkiego 60 g cukru pudru Zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 200 ml kremówki, schłodzonej 2 łyżki kakao

Słodkie inspiracje
ROGALIKI Z CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO Z NUTELLĄ 149

wkładam do lodówki na około 1 godzinę. Blat oprószam mąką. Ciasto dzielę na pół, każdą część rozwałkowuję tak, aby można było wyciąć koło o średnicy 32 cm . Koło przecinam na połowę. Każdą połowę przecinam na połowę, aż wyjdzie 16 równych trójkątów.  Na każdy trójkąt nakładam krem czekoladowy (nie za dużo) i zwijam począwszy od podstawy trójkąta. Blachę wykładam papierem

JejKuchnia
Ciasto słoneczne orzechowe ze słonecznikiem (z kajmakiem, ok. 520 kcal/100g) 236

Kaloryczne, ale warte grzechu :) z serii "świąteczne obżarstwo". Mega słodkie ciasto ze słonecznikiem, kajmakowym kremem na biszkopcie.  Składniki: Biszkopt:  4 jajka (201 g) oddzielnie białka i żółtka 130 g cukru 3/4 cukru wanilinowego (12 g)  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 g mąki szymanowskiej 2 budynie czekoladowe bez cukru  Warstwa II.: dżem porzeczkowy bez owoców

Malowane smakiem
Miodownik 223

Miodownik można polać polewą czekoladową. Ciasto podałam na ślicznym zestawie od   Porcelana Bogucice  z kolekcji   Diament Gold                                                                          Miodownik(...)Składniki:          Ciasto

Kuchnia Danusi
Muffinki czekoladowo kawowe 205

Dzisiaj coś dla miłośników kawy i czekolady tj. muffinki czekoladowo kawowe Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 130g mąki pszennej - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 80g posiekanej gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 1/2 szklanki kawy (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 50ml likieru kawowego Zaczynamy

Kuchenne Wariacje
Tarta z kremem czekoladowym i malinami na czerwonym winie 153

formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 200 ml śmietanki kremówki

Chocolate Muffin Blog
Muffinki jaglano czekoladowe 189

mogłam przepuścić takiej okazji, musiałam przygotować coś czekoladowego. Jednak po wszystkich ciastach, babach, sernikach świątecznych chciałam, żeby w dzisiejszym wypieku pojawił się zdrowy akcent, wykorzystałam w tym celu kaszę jaglaną, którą przemieliłam na mąkę. Babeczki wyszły mocno czekoladowe, słodkie, pyszne. Muffinki jaglano czekoladowe robi się błyskawicznie, ozdobiłam je kremem na bazie nutelli i chudego twarogu i posypałam posiekanymi cukierkami czekoladowymi

dom-agi.pl
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 255

znów umieścić w lodówce na ok. godzinę i dopiero wtedy z kremu formować pralinki. Czekoladki są wtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne.  Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.           Moje posty

Słodka Strona
Puszyste ciasto z rabarbarem 282

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto Kubanka 817

składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×33 cm, miara dna formy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżki kremu czekoladowego(...)gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem. składniki na krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki, schłodzona 250 ml serka mascarpone, schłodzony 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody wykonanie: Serek mascarpone

Domowy Smak Jedzenia
ROLADA Z OCZKIEM 218

efektownie wyglądające ciasto, doskonałe na każdą okazję, a zwłaszcza na karnawał SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 1 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 czekolada o smaku toffi garść siekanych orzechów 2 łyżki likieru orzechowo-czekoladowego Dodatkowo: cukier puder galaretka wiśniowa WYKONANIE 1. Biszkopt(...)szkl. wrzącej wody, wlewamy do kwadratowego pojemnika. 3. Krem: Czekoladę rozpuszczamy na parze. Na mleku i cukrze gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy masło, dodajemy budyń, a na końcu rozpuszczoną czekoladę, dokładnie mieszamy, dodajemy alkohol i orzechy. 4. Kremem smarujemy roladę, na szerszym brzegu układamy paski galaretki, zwijamy w roladę. Przed podaniem ciasto schładzamy w lodówce, żeby się lepiej kroiło

słodki bratek
Mleczny tort serowy 351

gęstnieć przełożyć nimi blaty biszkopta. Odłożyłam dwie łyżki masy czekoladowej, którą udekorowałam wierzch w formie kropek wyciskanych z rękawa cukierniczego. Na wierzch położyłam folię spożywczą, którą docisnęłam i wygładziłam. Ściągnęłam ją jak masa sernikowa całkowicie stężała. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Torty Tagged: czekolada , mleko w proszku , twaróg

https:KKuchniaMniam
Bezglutenowy mazurek kajmakowy 279

kasztanowej nie jestem najlepsza w dekorowaniu ciast, postanowiłam mazurka po prostu posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Wegański mazurek kajmakowy Mazurka można przygotować w opcji wegańskiej, należy wtedy zastąpić żółtko zamiennikiem jajka np. siemieniem lnianym rozmieszanym z wodą. Jeśli jednak wolisz mazurki czekoladowe to koniecznie wypróbuj ten przepis na mazurka z nadzieniem daktylowym i kremem czekoladowym . Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz(...)misce. 2 Dodaję olej kokosowy i ucieram palcami na kruszonkę. 3 Do mieszanki dodaję jogurt i mieszam do połączenia składników aż przestanie się lepić do ręki. 4 Z ciasta formuję gruby wałek, owijam folią i wkładam na 20 minut do lodówki. 5 W między czasie podprażam na patelni płatki migdałowe do zarumienienia. 6 Mleko kokosowe podgrzewam w garnuszku

Book of spells
Rodzynkowiec 263

proszku do pieczenie Przygotowanie ciasta: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku- utrzeć Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wmieszać do masy jajecznej Piec w formie 32 x 25 cm  w temp. 160-180*C ( formę wyłożyć papierem do pieczenia) Po ostudzeniu przekroić na pół Składniki na krem: 3 szklanki mleka(...)Przygotowanie kremu: Ugotować budyń, masło utrzeć, po lekkim przestudzeniu masy  dodawać ją do masła i ucierać Przygotowanie polewy czekoladowej z rodzynkami: Masło rozgrzać i rozpuścić w nim czekolady ( najlepiej w łaźni wodnej), dodać osączone z alkoholu rodzynki i połowę alkoholu.  Przygotowanie rodzynkowca: Jedną część biszkoptu nasączyć lekko alkoholem, ewentualnie dżemem z czarnej poprzeczki ( bo ze spirytusem ciasto dość

Proste Potrawy
Babeczki do herbaty 202

mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka Grenadiny wiórki czekoladowe 6 wiśni wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Złotka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy do nich mąkę, migdały, proszek do pieczenia, kakao i wiśniówkę. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Przygotowanie papilotki na muffinki napełniamy ciastem i do każdej z nich wkładamy po 2 wiśnie. Pieczemy(...)przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą szprycy kremem z ubitego serka mascarpone z cukrem pudrem i Grenadiną. Na gore układamy przeciętą wiśnię i posypujemy wiórkami czekolady

Przysmaki Karolki
Rolada gigant 154

razu polewać biszkopt delikatnie wodą z sokiem z pomarańcza. Pierwszy blat układam na folii aluminiowej, skrapiam wodą z sokiem i wykładam krem ciemny. Na to kładę drugi biszkopt, skrapiam i wykładam krem jasny (2 łyżki jasnego kremu odkładam). Galaretkę kroję w paseczki lub inne kształty i układam wzdłuż dłuższego brzegu. Od brzegu z galaretką zaczynam zwijanie. Rolada jest ogromna(...)każdej strony i owijam dosyć ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Następnie smaruję roladę 2 łyżkami jasnego kremu, który sobie zostawiłam i wstawiam roladę do zamrażarki. Polewa czekoladowa: 250 g czekolady 250 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiam. Śmietankę zagotowuję. Ściągam z ognia i dodaję

Słodki sentyment
Rolada gigant 146

razu polewać biszkopt delikatnie wodą z sokiem z pomarańcza. Pierwszy blat układam na folii aluminiowej, skrapiam wodą z sokiem i wykładam krem ciemny. Na to kładę drugi biszkopt, skrapiam i wykładam krem jasny (2 łyżki jasnego kremu odkładam). Galaretkę kroję w paseczki lub inne kształty i układam wzdłuż dłuższego brzegu. Od brzegu z galaretką zaczynam zwijanie. Rolada jest ogromna(...)każdej strony i owijam dosyć ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Następnie smaruję roladę 2 łyżkami jasnego kremu, który sobie zostawiłam i wstawiam roladę do zamrażarki. Polewa czekoladowa: 250 g czekolady 250 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiam. Śmietankę zagotowuję. Ściągam z ognia i dodaję

Słodki sentyment
Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 169

malin, to mam dla Ciebie przepis na ciasto, które sprosta Twoim oczekiwaniom i pozytywnie zaskoczy Cię smakiem! To ciasto malinowe bez pieczenia składa się z puszystego kremu z dodatkiem kwaśnej śmietany oraz malinowego musu. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Ciasto malinowe bez pieczenia to przepis, który pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór(...)sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia

Via Gusto
Czekoladowo-orzechowy torcik z mikrofalówki (babeczka z kubeczka) 184

przydałby się choć jeden kawałek ciasta... Też u Was tak bywa lub podobnie? Zawsze twierdzę, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.. i z każdej sytuacji jest jakieś rozwiązanie. Już Wam prezentowałam murzynka z mikrofalówki ( klik ), a to kolejne ciastko, które jest tego dowodem! Naprawdę zachwyca smakiem, jest mocno czekoladowo-orzechowe, wilgotne i bardzo puszyste(...)pół. Jedną część posmarować kremem i przykryć drugą częścią. Ciastko udekorować według uznania. (Ładnie wyglądają wiśnie kandyzowane .) (*) Jeśli ciastko ma być przełożone kremem - to najlepiej, aby naczynie było szerokie.  (**) Tu użyłam masy budyniowej z tego ciasta - klik , która wcześniej zgęstniała w lodówce. (***) Czas "pieczenia" może różnić się w zależności od rodzaju kuchenki, dlatego warto obserwować rosnące ciastko. Bywa

Di gotuje
Czekoladowa tarta z malinami i czekoladowym kremem 229

uzależniająca tarta o niesamowitym smaku. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): Ciasteczkowy spód: 220 gram ciastek Oreo 120 gram herbatników kakaowych lub oblanych czekoladą 100 gram gorzkiej czekolady Czekoladowy krem (ganache): 200 gram gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki wody (lub wody kokosowej lub wody różanej dla podbicia smaku) 100 gram masła(...)się rozpuści. Gotowy ganache przelewam do tortownicy i ponownie całość umieszczam w lodówce na pół godziny. Wykończenie Maliny myję, osuszam ręcznikiem papierowym i dekoruję nimi tarte. Gotowe ciasto umieszczam w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem ciasto wyciągam z lodówki minimum 5 minut zanim zacznę je kroić, gdyż musi nabrać temperatury pokojowej by lepiej się je kroiło. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania