ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:187/384)

Keto jadłospis na 40 dni 229

śmietanowym Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 6 ŚNIADANIE – hiszpański omlet na białkach z chorizo, pomidorami suszonymi , kaparami i oliwkami LUNCH – czekoladowy budyń na mleku kokosowym (na żółtkach, które pozostały po omlecie ) OBIAD – lekka zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym KOLACJA – talerz przekąsek Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez(...)rosołu OBIAD – mielone z cukinią , sałata lodowa z czosnkowym winegretem DESER – babeczki z kremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki LUNCH – kruche ciasto z jabłkami i jogurt kokosowy z orzechami OBIAD – wątróbka smażona z cebulą na świeżym

Modern Cave Girl
Krówkowy miodownik 262

Ciasto przełożyć na stolnicę i  szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na 5 lub 6 części ( ja podzieliłam na 5). Część ciasta rozwałkować na wielkość foremki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, delikatnie rozciągnąć je tak aby jak najdokładniej wypełniło balszkę.  Piekarnik rozgrzać do 170- 180 stopni i piec przez 8-10 min. Ciasto(...)wyjęciu z piekarnika jest bardzo miękkie, ale już po prau minutach robi się bardzo twarde. Ale spokojnie zmięknie od kremu i będzie bardzo delikatne :) To samo robimy z pozostałymi częściami ciasta. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu zmniejszając zalecaną ilość mleka do 2/3. Studzimy, budyń powinien być zimny. Gdy blaty się studzą przygotowujemy masę. Puszkę kajmaku umieszczamy w misce

DefinicjaSmaku
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 188

mlecznej  Składniki na krem:4 łyżki mąki 200 g miękkiego masła1 szklanka mleka1 szklanka cukru pudru1 łyżka ekstraktu waniliowegopomarańczowy barwnik spożywczyDodatkowo:100 g czarnej masy cukrowej50 g pomarańczowej masy cukrowejposypka białe perełkiZbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki z wiedźminowym nakryciem głowy(...)Następnie połączyć wszystkie suche składniki z mokrymi, mieszając tylko do połączenia. Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1). Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut.Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło

Świat Ciasta
Islandzkie słodycze, wegańskie brownie i pinacolada 203

wegańskiego. Brownie wyszło idealne, wilgotne, ciężkie, i mega czekoladowe. W dodatku jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Trzeba tylko cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami:). Brownie idealne Składniki(...)drobno posiekanych (dałam całe migdały) Pyszne ciasto pinacolada wg przepisu Jadłonomii Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej  misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę, kakao, kawę i sól. Wlej gorącą wodę i intensywnie mieszaj (aż składniki się rozpuszczą). Do czekoladowej masy dodaj cukier, namoczone siemię, olej oraz

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort z pianką malinową 132

czekoladowy i koniecznie z malinami . Wybrałam więc biszkopt kakaowy , który przełożyłam lekkim kremem piankowym. Biszkopt można upiec dzień lub dwa wcześniej należy tylko dobrze zabezpieczyć go, żeby nie obsychał. Wystarczy po całkowitym wystudzeniu zawinąć biszkopt w folię spożywczą lub zamknąć w torbie foliowej i przechować w chłodnym miejscu. W momencie, kiedy będziemy chcieli przygotować tort, wyjmujemy biszkopt i przygotowujemy krem(...)czekoladowych , wierzch udekorowałam "pudrem" z malin liofilizowanych lub możecie użyć kolorowych cukierków lub wiórków z czekolady. Tort przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego ! Notes Jeśli boicie się, że masa rozleje się podczas wykańczania tortu, to można tort przygotować w tortownicy. W tym celu należy jedną część biszkoptu włożyć na dno formy, zapiąć obręcz a następni już w formie nałożyć krem

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik Sachera 200

białek dodajemy resztę cukru  mieszamy i dodajemy do czekoladowego kremu. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i starannie  wymieszamy , by nie było grudek. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm. smarujemy masłem i posypujemy mąką , nagrzewamy piekarnik do temp. 180st.C i w takiej temperaturze pieczemy ciasto przez około 35 minut do 40 minut.Wyjąć ciasto z piekarnika

Gorący kąsek
SŁODKA KAMPANIA DR GERARD 177

musiałam w ekspresowym tempie robić zdjęcia dla słodkiej kampanii.Oto co znajdowało się paczce   PRYNCYTORCIK: okrągły wafelek,który zdobył serce mojego męża.Słodkie nadzienie oraz wyrazista w smaku polewa czekoladowa,która rozpływa się wybornie w ustach....idealna kruchość...idealny wafelek,od którego ciężko się oderwać.   PRYNCYPAŁKI: dr Gerard tymi wspaniałymi wafelkami zdobył serca wielbicieli czekolady.Nie ma się jednak(...)pralinki i ciasteczka.Pasja skrywa w sobie porcję kruchego lub biszkoptowego ciasta,wyśmienitej czekolady i kremu,który zachwyca puszystością. KREMISIE: coś dla dzieci,coś co sprawi,że pojawi się uśmiech i to nie tylko na twarzach naszych dzieci,ale i na naszych.Fajny wygląd i wyśmienity smak.Idealnie kruchy herbatnik i czekoladowe misie wypełnione puszystym śmietankowym kremem.Osobiście te ciasteczka mnie urzekły. RURKI

Niespełnione zdolności kulinarne
miodownik z masą kajmakową 504

sody wykonanie: Mąkę wraz z sodą przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, kakao oraz masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajka oraz miód i ponownie chwilkę siekamy a następnie zgniatamy ciasto. Dzielimy je na 5 równych części i każdą wałkujemy na wymiar blaszki (21cm x 25,5 cm lub tortownicy o średnicy 25 cm) w której będziemy piekli. Blaszkę wykładamy papierem(...)odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 250 g masła, miękkiego 1 gotowej masy kajmakowej 70 g orzechów włoskich, zmielonych wykonanie: Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo masę kajakową, miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy. dodatkowo: polewa czekoladowa Gotowe blaty przekładamy masą kajmakową. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Gotowe ciasto wstawiamy w chłodne miejsce

Domowy Smak Jedzenia
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 127

które kojarzą mi się ze słodkimi, ciężkimi wypiekami, ciastami z kremami, z czekoladą czy orzechami. Długie jesienne wieczory to również świetna okazja do rodzinnego wypiekania ciasteczek. U nas właśnie w jeden z takich ponurych dni powstały orzeszki z ciasta kruchego budyniowego z nadzieniem z nutelli, ale takiej domowej czekoladowo - orzechowej. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5szkl. mąki pszennej(...)miski i wymieszałam. Wbiłam jajko i dodałam pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam dość szybko jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam w folię spożywczą i schowałam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie ciasto wyjęłam i odrywając małe kawałki, formowałam z nich kulki mniej więcej wielkości orzecha laskowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kulki wkładałam do nagrzanego

Waniliowe Improwizacje
Macarons. Jak poskromić kaprysy? Instrukcja obsługi makaroników. 179

roku 1533, kiedy to wywodzące się z Włoch migdałowe ciasteczka zostały wprowadzone na dwór Katarzyny Medycejskiej przez jej nadwornego szefa kuchni. Podobnie jak włoski oryginał słowo macarons oznacza "dobre ciasto".  Pierwsze makaroniki były zwykłymi ciasteczkami z cukru, białek i zmielonych migdałów. Nie ma regionu Francji, który nie szczyciłby się historią związaną z macarons . Jedna z nich mówi, iż makaroniki(...)pomysł, by makaroniki skleić czekoladowym kremem. Z czasem cukiernicy zaczęli eksperymentować z dodatkami zamieniając wersję oryginalną na smakowe w niemal wszystkich możliwych kolorach. Nadal jednak najbardziej uznanym i najczęściej odwiedzanym miejscem przez miłośników macarons jest paryska cukiernia Laduree (klik). Jak podają znawcy, prawdziwe macarons powinny wyróżniać się następującymi cechami: 1. Ilość nadzienia w stosunku do ciasta powinna wynosić pomiędzy

KUCHARNIA
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 225

Wspaniały deser dla miłośników gorzkiej czekolady i idealny dla osób nie lubiących przesłodzonych ciast. Oba kremy wylewamy na warstwy herbatników i małe co nieco do kawy mamy gotowe, bez włączania piekarnika. Smacznego :) SKŁADNIKI : 42 herbatniki (ja zużyłam 1,5 opakowania herbatników zbożowych z Biedronki) na 2 warstwy. okrągłe(...)biszkopty kakao do posypania NA BUDYŃ : 1 l mleka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka cukier waniliowy kostka masła 200 g KREM CZEKOLADOWY: gorzka czekolada  1 łyżka kakao 2 łyżki cukru szklanka mleka 2 śmietany śnieżki galaretka cytrynowa GOTUJEMY BUDYŃ : Połowę mleka gotujemy razem z cukrami i masłem. W drugiej części

Pani na deser
CIASTO LION 291

mój autorski przepis, na ciasto, które zadowoli podniebienia najbardziej wybrednych.     SKŁADNIKI Biszkopt: ¾ szkl. zmielonych orzechów włoskich, ½ szkl. mąki, ½ szkl. cukru, 1 łyżka oleju, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem I: 200 g masła, 300 g masy krówkowej Krem II: ½ szkl. posiekanych, podprażonych orzeszków arachidowych, 100 g masy krówkowej Krem III: 250 ml kremówki, 1 śmietan(...)posypki Lion Dodatkowo: herbatniki, polewa czekoladowa, 2 batony lion do ozdoby WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę, proszek, orzechy i olej. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Krem I: Miękkie masło ucieramy na puszysty krem, dodajemy po łyżce kajmaku. Krem II: Kajmak mieszamy z orzeszkami. Krem III: Śmietanę ubijamy na sztywno

słodki bratek
Wielkanocne babeczki z pisankami 207

olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową i czekoladowe dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego(...)piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na przygotowanie kremu i ozdób z masy cukrowej. Do przygotowania gniazdek wystarczy zwykły wyciskacz do czosnku. Do gotowego kremu z twarożku dodajemy kilka kropel zielonego barwnika spożywczego, lub zielonego i żółtego wtedy kolor wyjdzie bardzie wiosenny :) Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno

Ciastkozercy
Fit ciasta – marchewkowe i brownie 225

minut. W wersji mniej fit po przestudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową Smacznego ODCHUDZONE CIASTO MARCHEWKOWE Lubicie ciasta z marchewką? Ja uwielbiam Najczęściej piekę muffinki, bo te robi się dosłownie w kilka chwil. Ale na specjalne okazje też sięgam po pyszne ciasta marchewkowe z kremem. Dziś jednak dzielę się przepisem na odchudzoną wersję ciasta marchewkowego na płatkach owsianych. Składniki

Słodkie okruszki
Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 223

Profiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym

Oryginalny smak
Babeczki czekoladowe z jeżynami 199

Dostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo 'dawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS  jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek

Słodkie inspiracje
Ciasto czekoladowe-orzechowe 234

Składniki ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10

czarrna od kuchni
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 357

minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym. Możemy używać takich dodatków, jak do tradycyjnych naleśników

Poezja smaku
Ciasto Straciatella 377

Czym byłby weekend bez dobrego, domowego ciasta? Lepiej sobie nawet tego nie wyobrażać! Nie ważne czy drożdżowe, piaskowe czy z kremem, ważne że przygotowane z miłością

Słodkie Przyjemności