ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:54/67)

TIRAMISU – WŁOSKI DESER ( w słoiczku ) – NAJLEPSZE! 375

TIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy ” PODERWIJ MNIE ” , a ja my ślę , że każdego z

Ostra na Słodko
Torcik czekoladowy z malinami 170

Kolejna propozycja letnich smaków to maliny i czekolada (czekolada pewnie pasuje nie tylko na lato ;) ). Puszysty biszkoptowy tort, z mocno czekoladowym kremem, aksamitną polewą i świeżymi

Ciastkozercy
Bezy czekoladowe z kremem kawowym 201

Dzisiaj słodkości dla miłośników kawy Przepyszne bezy czekoladowe przełożone aromatycznym kremem kawowym… Połączenie idealne, któremu nie można się oprzeć. Pycha! Do masy kawowej dodałam odrobinę

Oryginalny smak
Tort Bananowy 439

Tort BananowyDziś wstawiam tego przepysznego torcika bananowego specjalnie dla Justyny Kowalczyk. Dziś pokazała, że jest naprawdę fenomenalna. Mimo ogromnej kontuzji, wygrała! Gratuluję i ogromnie się cieszę

Gotuj Z Muzyką
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 279

czasu. Przez tą wszechogarniającą szarugę mam do niej pociąg ogromny w wersji podstawowej, jednak takie zaspokajanie potrzeb po jakimś czasie staje się nużące. Potrzebowałam czekolady przetworzonej, w wersji bardziej czekoladowej niż ona sama. Zasadniczo rzecz biorąc chciałam piec wczoraj, ale... Zamiast pieczenia zjadłam talerz pysznego kremu ze szparagów, zagryzając go bagietką z masłem czosnkowym, poprzeglądałam przepisy na Mikserze, wyspacerowałam psę(...)Złotej księgi czekolady i muszę przyznać, że nie do końca mnie zadowoliły. Ciasto przed upieczeniem jest bardzo gęste, raczej jak na ciasteczka. Po upieczeniu babeczki są dość ciężkie, suchawe, ale też mocno kakaowe i na swój sposób smaczne. Dodatek kremu lub na przykład bitej śmietany uważam za niezbędny.Mimo wszystko jestem z nich dumna - to moje pierwsze tego typu babeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krucha śliwka 202

Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec 25 min. Spód ma być dobrze wypieczony, ale nie przesuszony. Upieczony spód ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej. Warstwa czekoladowa: 100 gr czekolady mlecznej Warstwa śliwkowa: 800 gr śliwek 80 gr cukru (można dodać więcej(...)brak, piec 1 godzinę, 10 min w 110 st.) Można zostawić w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia (np. na noc). Warstwa śmietankowa: 600 gr śmietany 30% lub 36% mocno schłodzonej 2 łyżki cukru pudru Bitą śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Wykonanie: Na zimny kruchy spód wyłożyć roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę (może być lekko ciepła

moj przepis na
SERNIK CAPPUCCINO 191

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Shake tiramisu 127

Jak schłodzić się latem? Upalne lato od zawsze kojarzy mi się z mrożonymi napojami, które niesamowicie wspomagają organizm w takich trudnych do zniesienia temperaturach. Kawa mrożona

MamaOskarka
Ciasto W-Z tylko kremu mi zabrakło... 174

Miała być wuzetka z grubą warstwą kremu, ale okazało się, że w lodówce mam zaledwie 400g kremówki. Powstała więc "dietetyczna" wersja tego pysznego ciasta. Z tego

Gotowanie i blogowanie
Ciasto "Zośka' 153

Dziś imieniny Zofii i na tą okoliczność ale też na każdą inną mam dla Was przepyszne ciasto, warstwowe, które nazywa się "Zośka" nie mam pojęcia dlaczego

Cynamonowe szczęście
Czekolada i pomarańcze 202

Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne z moich ulubionych cukierków - trufle! Na dodatek jego przygotowanie jest dość proste i znacznie szybsze niż tradycyjnego sernika. Warto spróbować! Oszukane miniserniczki czekoladowo-pomarańczowe przepis na 12 foremek do babeczek Potrzebujemy: 100 ml słodkiej śmietanki 30% 90 g czekolady o zawartości 70% kakao ze skórką pomarańczową (jeśli takiej nie macie, to należy(...)wierzcie mi, nie ma to najmniejszego wpływu na smak :) Po ostudzeniu mamy dwa wyjścia. Serniczki od razu wyjmujemy z foremek i podajemy np. z ulubionymi owocami, konfiturą czy bitą śmietaną z dodatkiem np. likieru pomarańczowego. Serwowane bezpośrednio po upieczeniu mają twardawą skorupkę oraz puszysty środek i rozpływają się w ustach, ale... Możemy też wstawić je na noc do lodówki

Ratunku obiad
Bez pieczenia -truskawki z czekoladą biszkoptami otoczone. 140

czym truskawki najlepiej smakują? Wiadomo z czekoladą i bitą śmietaną, jednak tą drugą postanowiła trochę odchudzić. 150 g okrągłych biszkoptów 2 herbaty truskawkowe szklanka gorącej wody Masa: 300 g truskawek 2 łyżeczki żelatyny łyżka skórki z cytryny 4 łyżki cukru brzozowego ( ksylitol) łyżka mleka w proszku 0,5 l śmietany kremówki 300 - 400 g serka z wiadra(...)tyle. Nie ma tu za dużo cukru, ale wiadomo biszkopty są słodkie, śmietanka też powinna być słodka, a więc tyle wystarczy. Ciasto, a może powinnam napisać deser? Nieważne, smakuje jak puszysta, delikatna truskawkowa pianka z czekoladową wkładką

Dieta moja pasja
Pieczemy pierwszy tort, czyli rady, by wypiek się udał. Poradnik dla mniejszych talentów kulinarnych 93

wyłącznie od kur z wolnego wybiegu. Potrzebna będzie też śmietana, ale gęsta i słodka, absolutnie nie można iść na skróty i kupić bitej śmietany w sprayu, ani też produktów typu śmietanka, które obok prawdziwej śmietany nawet nie stały. Przez takie rzeczy możecie zepsuć cały tort. Podobnie rzecz ma się z masłem, musi być masło, a nie margaryna. Koniecznie zaopatrzcie się(...)kakao. Warto pamiętać, aby czytać składy, a więc skład czekolady nie może zaczynać się od słowa cukier. Im krótszy skład tym oczywiście lepiej. Czas przygotować ciasto Teraz czeka nas pozornie najtrudniejsza część, czyli przygotowanie ciasta, choć w sumie nie jest to takie trudne, pod warunkiem, że będziecie postępować zgodnie z naszymi radami. Potrzebować będziemy 5 jajek, oczywiście oddzielcie żółtka

jakszef.pl
Tort makowo-orzechowy 245

jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka(...)śmietany kremówki 75 gr czekolady gorzkiej 75 – 100 gr zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) do obsypania tortu 9 połówek orzechów włoskich Śmietanę doprowadzić do wrzenia, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę. Po kilku minutach wymieszać, tak aby powstał jednolity krem. Ostudzić, następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Krem przełożyć do misy miksera, ubić końcówką do ubijania bitej śmietany

moj przepis na