ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:209/734)

Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 425

szkl. mleka 6 łyżek kaszy mannej 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotowac, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyc mąkę i wymieszac , aby nie powstały grudki. Dodac jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobic i podzielic na 3 części. Każdą rozwałkowac do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)mieszając ( uważać, aby nie powstały grudki) gotować 3 - 5 minut . Pozostawic krem do ostygnięcia. Utrzeć masło z miękkim cukrem . Następnie dodawać po łyżce kaszy do masła. Placki ciasta przełożyc kremem. Polewa czekoladowa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą

Słodkości i nie tylko
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 209

białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z masą czekoladową. Białka delikatnie za pomocą łyżki łączymy z masą.  Dodajemy posiekaną na drobne kawałeczki czekoaldę, i pokrojone owoce.  Masę wylewamy na blaszkę.  Pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą jaką wcześniej odlaliśmy do szklanki. Przepyszne! Życzę cudownego dnia! ;-) Buziaki

SMYKWKUCHNI
Tort z musem czekoladowym 359

czekoladowego. Nakładamy placek I rozsmarowujemy resztę musu. Wkładamy do lodówki na 4-5 godzin. Po tym czasie ubijamy kremówkę z 1-2 łyżkami cukru pudru. Wyciągamy ciasto z formy. Brzegi smarujemy kremówką. Przykładamy czekoladowe patyczki, dekorujemy owocami I torcik gotowy.Smacznego :)* Inspiracją musu czekoladowego była ta strona

Smaki Edyty
Ciasto z kokosem + film 138

żółtka 100 g śmietany 18% 3 białka 1/2 szklanki cukru kryształu  szklanka wiórków kokosowych gotowa polewa czekoladowa przepis Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę . Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim posmarowaną tłuszczem formę do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubite białka łączymy(...)wiórkami kokosowymi i delikatnie mieszamy. Masę kokosową nakładamy na wierzch ciasta i delikatnie rozprowadzamy . Ciasto pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Po upieczeniu ciasto ozdabiamy gotową polewą czekoladową

Smakowite Dania
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 285

ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort

Karo in the Kitchen
Brak tytułu 196

galaretki Dr Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym(...)szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. Patki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego

kolorowotorcikowo
Ciasto dyniowo - pomarańczowe 142

Bardzo, ale to bardzo wilgotne ciasto, pachnące pomarańczą, konsystencją przypominające sernik. Na wierzchu polewa czekoladowa z orzeszkami ziemnymi.     800 g miąższu z dyni 160 g cukru(...)łyżki miodu 4 jajka 100 ml kwaśnej śmietany 180 g mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 60 g masła kilka kropli olejku pomarańczowego (jeżeli chcecie aby ciasto pachniało bardzo mocno pomarańczą).   Polewa czekoladowa Orzeszki ziemne podsmażone na suchej patelni z odrobiną cukru.   Dynię pokroić i umieścić w garnku. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i wlać wyciśnięty sok. Dusić

Jadło i czytadło
Mazurek 153

pokruszonych malin i płatki migdałowe (ja dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy, żeby łatwiej nałożyć krem na wszystkie brzegi. Kiedy ciasto(...)jest już pokryte kremem przekładamy je na tacę i obsypujemy brzegi kokosem (można też go nie przekładać, ale wtedy kokos będzie na całym stole ;) ). Odstawiamy ciasto do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy ganache (polewę) czekoladowy. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną czekoladę, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do dekoracji przygotowałam sobie z papieru do pieczenia szablon zajączka. Na wierzch

Ciastkozercy
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 361

idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja. Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Składniki:Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1 łyżeczka proszku

Słodka Strona
Tarta kakaowa z białą czekoladą i jajeczkami 159

wody, szczypta soli, masa: 400 ml słodkiej śmietanki 30%, 200 g białej czekolady, 10 g żelatyny (3 płaskie łyżki), 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią, ponadto: czekoladowe jajeczka, 30 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli nie mamy ceramicznej, to trzeba wysmarować(...)przestygnięcia, od czasu do czasu mieszamy.  Kiedy masa będzie delikatnie zastygać, ale jej konsystencja będzie jeszcze płynna, należy przelać ją na przestudzone ciasto.  Czekamy aż masa mocniej stężeje i p o obwodzie tarty dodajemy czekoladowe jajeczka (jajeczka powinny stać w pionie). Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, przelewamy ją do foliowego rękawa i na przestygniętej masie wykonujemy dowolne

Moniki Smakołyki
Tęczowe lizaki 174

masy podczas robienia tęczowych babeczek na pewno jest to dobry sposób, żeby ją wykorzystać. Do przygotowania tej przekąski wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe, ciasto wystarczyło pokolorować barwnikami spożywczymi.Składniki na babeczki waniliowe+ polewa czekoladowa i cukrowe koraliki do dekoracjiBabeczki przygotowujemy według przepisu.Gotową masę przekładamy do 6 małych miseczek, do każdej dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy.Nastawiamy(...)szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta.Babeczki (mogą być jeszcze ciepłe) rozkruszamy do 6 miseczek.Formujemy małe kulki z ciasta mocno ugniatając je w dłoniach.Rozpuszczamy polewę czekoladową, maczamy w niej czubki patyczków do szaszłyków i wbijamy w kolorowe kulki z ciasta.Kiedy czekolada wyschnie przyczepiając mocno patyczek, możemy zanurzyć całego lizaka w polewie. Czekamy

Ciastkozercy
Przepis #28 Czekoladowy blok z ciecierzycy 160

razem bez mąki oraz białego cukru i laktozy. To coś idealnego dla tych, którzy uwielbiają czekoladowe przysmaki ( też należę do tej grupy). Pyszne i szybkie ciasto z ciecierzycy oraz kakao, które nadaje czekoladowy smak. Zdrowe, czekoladowe oraz smakowite, cóż chcieć więcej? Składniki - 400 gram ciecierzycy - 4 łyżki kakao - 4 łyżki cukru kokosowego - 3 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)gładką masę.  Dodajemy do niej po kolei wbijając jajka. Następnie wsypujemy cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie blendujemy na gładką i jednolitą masę.  Tak przygotowane ciasto wykładamy do wcześniej przygotowanej formy - u mnie była to średniej wielkości prostokątna blacha - i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy

Health-Fit-Life
Szyszki, czyli piernikowe muffinki 140

Piernikowe muffinki z płatkami migdałów. Pod intrygującą nazwą szyszki kryją się piernikowe muffinki. Mocno czekoladowe, dodatkowo nadziane kostkami czekolady, pokryte prażonymi migdałami są bardzo fajnym połączeniem

dolcevitainmykitchen
Puszysty sernik z rodzynkami 187

Włoszczowa – ciasto zawsze się uda 5 jajek szklanka cukru 200g masła łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe szklanka rodzynek Helio polewa czekoladowa Helio płatki migdałów Helio do posypania ciasta skórka z cytryny Puszysty sernik z rodzynkami – przygotowanie (tortownica 26 cm) Żółtka oddzielamy od białek, a następnie żółtka ubijamy z cukrem w misce nad gorącą(...)przez ok. 50-60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy go jeszcze w nim przez ok. 10 minut. Polewę czekoladową wkładamy na ok. 5 minut do gorącej wody i czekamy aż się rozpuści. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Post Puszysty sernik z rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Blok czekoladowo bakaliowy 304

Propozycja Ciasta na niedzielę , tym razem niezwykła. Nie będzie ciasta, ale raczej deser… jak za dawnych lat. Dziękuję Bożence za zaproszenie i przypomnienie tego smakołyku. W mojej wersji… blok czekoladowo bakaliowy.     Składniki: - 170g masła - niepełna szklanka cukru - 4 łyżki ciemnego kakao - ½ szklanki wody - ekstrakt waniliowy - aromat rumowy - 250g mleka w proszku - 110g herbatników Petit Beurre - 100g białej czekolady(...)bakaliami, czy tylko z herbatnikami, z ryżem preparowanym, waflami, piankami… i nie tylko – są naprawdę godne polecenia. Smacznego. Wraz ze mną na przygotowanie Ciasta na niedzielę (blok czekoladowy, czekolada) skusiły się autorki niżej wymienionych blogów: - Moje Małe Czarowanie - Kulinarna Maniusia - Szóste Niebo - Sama słodycz u Asi - Moje domowe kucharzenie - Życie zaczyna się w kuchni - Izioni pyszne smaki - Kuchnia

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania