ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:218/734)

Polewa czekoladowa + film 88

Dzisiaj zapraszam na jeden z przepisów na polewę czekoladową doskonałą do wszelakiego rodzaju ciasteczek, ciast czy deserów. Ekspresowa i łatwa w przygotowaniu smakuje pysznie, czekoladowo. składniki na ok 200g polewy 130 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1 jajko przepis Margarynę rozpuszczamy w rondelku, nie doprowadzając do zagotowania . Dodajemy cukier, kakao ( dla uzyskania nieco łagodnieszego smaku polewy polecam(...)kako ) całość mieszamy odstawiamy z ognia. Wbijamy jedno całe jajko i mieszamy intensywnie, aż masa stanie się połyskliwa i nie będzie przylegać do ścianek naczynia. Gorącą polewą ozdabiamy ciasteczka, ciasta , desery

Smakowite Dania
Torcik biszkoptowy z nadzieniem Milky Way 231

cukru do wypieków 170 g masła 16 g cukru waniliowego polewa czekoladowa: 50 g czekolady 30 g masła wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dodać cukier, następnie żółtka, olej i miksować nadal. Nie przerywając ubijania dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i kakao. Ciasto wyłożyć do małej foremki, którą wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać(...)Zwykłe mleko zagotować, dodając cukier i cukier waniliowy. Ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę, dodać strumieniem mleko, wciąż ubijając. Następnie dodać przesiane mleko w proszku i wszystko zmiksować. polewa czekoladowa: Czekoladę i masło rozpuścić w wodnej kąpieli, ostudzić. Biszkopt przełożyć masą milky way. Polać polewą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Udekorować według uznania. Dzisiaj to torcik, na romantyczne urodziny

Ania i Marcin gotują
Sernik śliwkowo-pomarańczowy na brownie 182

Obłędnie czekoladowe brownie, pomarańczowy sernik i słodko kwaśny mus śliwkowy z pomarańczą. A to wszystko w jednym kawałku ciasta! Tortownica 20 cm Brownie: 60 g masła 100 g czekolady mlecznej 1 jajko 75 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 70 g mąki pszennej Szczypta proszku do pieczenia Masa serowa: 350 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 0,5 szklanki cukru

VioletoweKucharzenie
Tartaletki z orzechowym nadzieniem z białej czekolady 186

Lubicie proste przepisy, prawda? Oj na pewno!  Szczególnie, gdy prostota idzie w parze z dobrym smakiem, zgadza się? Dziś coś dla tych, którzy nie mają

Słodkie Przyjemności
Misiowy Miodownik 179

pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki ciasta miksujemy, wylewamy na trzy takie same wyłożone papierem blaszki i pieczemy  około 15 minut na złoty kolor w temp(...)łączymy obie masy. białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę delikatnie łączymy pianę z kremem dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy budyń śmietankowy do drugiej czekoladowy i opcjonalnie kawałki czekolady ostudzone ciasto przekładamy kremem:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Ciasteczka kokosowe z czekoladą 129

cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jajko, zmiksować. 2. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do ciasta. Połączyć. Następnie zagnieść ciasto. Dodać wiórki kokosowe oraz dropsy czekoladowe. 3.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. 4. Używając łyżki bądź dłoni formować okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka układać w odstępie, gdyż jeszcze

Moja Galeria Smaku
Herbatnik – kuchnia podkarpacka 3864

paczki herbatników (u mnie w 1 paczce 36 sztuk) 1 puszka masy toffi (kajmakowej) ewentualnie polewa czekoladowa (na przykład z przepisu na domową polewę idealną ), wiórka czekoladowe lub 10 pokruszonych herbatników Ciasto herbatnik Dwa biszkopty przygotowujemy i pieczemy osobno. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Mieszamy i przesiewamy 5 łyżek mąki, 1 łyżkę kakao i trochę więcej niż 1 łyżeczkę proszku(...)budyniowy. Na krem kładziemy drugi blat biszkoptowy, który smarujemy najmniejszą częścią kremu. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi lub polewamy polewą czekoladową. Ja wolę wersję z pokruszonymi herbatnikami (jak na zdjęciach). Wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin, żeby herbatniki zmiękły. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. Inne przepisy KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie klikając w ten link. Zapraszam

Trzeci talerz
Ciasto Kubanka 383

Świetne ciasto z mokrym kawowym biszkoptem z nutą migdałowego likieru, aksamitną, mocno czekoladową, słodką masą, która idealnie współgra z orzeźwiającym dżemem z czarnej porzeczki i puszystą masą śmietanową to znakomity deser do małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 70g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 60g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki(...)momentu uzyskania jednolitego kremu. 4. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami, dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie sztywna. 5. Składanie ciasta: Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć ponczem, posmarować kremem czekoladowym, ułożyć warstwę jasnych herbatników, posmarować dżemem porzeczkowym, ułożyć warstwę ciemnych herbatników, wyłożyć masę śmietanową, posypać czekoladową posypką i kakao, wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków 95

Ciasto jest naprawdę pyszne, wilgotne oraz takie... mooocno czekoladowe! Poza tym nie wymaga wielkich umiejętności i długo pozostaje świeże. Buraki są niewyczuwalne, więc nikt nie zorientuje się co jest tym tajemniczym składnikiem, dzięki któremu całość jest niezwykle kusząca. Przyznam, że wiedząc o puree - "na siłę" próbowałam odnaleźć buraczany posmak i naprawdę mi to nie udało się! Zresztą sami spróbujcie. Polecam(...)zagotowaniem garnuszek zdjąć z palnika. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na 2-3 minuty. Po tym czasie całość wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego i pozostawić do lekkiego zgęstnienia. Gęstniejąca polewę rozprowadzić na wierzchu ostudzonego ciasta. Kakao (zmieliłam ziarna) oraz bio cukier z agawy użyty w przepisie pochodzą ze sklepu Yerba MaTe24 . Inspiracja z blogu: Moje Wypieki

Di gotuje
babka frankfurcka 182

chyba najbardziej elegancka i najbardziej "wypasiona" babka, jaką upiekłam, jaką jadłam! Przypomina nieco tort: aromatyczne, wilgotne ciasto o lekko cytrynowym aromacie; przełożone delikatnym kremem budyniowym, zwieńczone posypką z karmelizowanych migdałów i czekoladowych kamyczków Delecty. Taka babka sprawdzi się nie tylko w okresie Wielkanocy, będzie idealna wówczas, kiedy zechcesz powiedzieć: dziękuję, że jesteś... Upiekłam ją wg wytycznych Córci, specjalnie dla Babci(...)patelni, wsypać cukier, kiedy zacznie wrzeć wsypać migdały, podsmażyć ze wszystkich stron na złoto, rozsypać na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej powierzchni, wystudzić. Migdały wymieszać z czekoladowymi kamyczkami Delecty. Grubą warstwą posypki obłożyć ciasto. Schłodzić. Podawać krojone jak tort

6niebo
Zakręcony chlebek czekoladowy 123

siemieniem lnianym. Przy pomocy miksera wrobić elastyczne, gładkie ciasto.Wyrobione ciasto wyłożyć na lekko naoliwiona powierzchnię. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać krem czekoladowy i dokładnie wyrobić, aż do uzyskania jednorodnego koloru ciasta. Uformować w kulę. Dwie pozostałe części ciasta połączyć, przez chwile wyrobić , a następnie uformować w kulę. Obie kule ciasta (brązową i białą) włożyć do osobnych, wysmarowanych

Moje domowe kucharzenie
Snikers vel Gosiak 1899

pyszne ciasto składają się następujące warstwy: biszkopt kakaowy, krem krówkowy, warstwa biszkoptów, krem o smaku cappucino, warstwa krakersów, orzeszki ziemne, kajmak i pyszna polewa czekoladowa. :) Z takiego połączenia musi powstać dobre ciasto. Snikers vel Gosiak PRZEPIS /na dużą blachę tzw. "sernikową"/ Temperatura pieczenia biszkoptu kakaowego: 180oC Czas pieczenia: 30-35 min. Ciasto kakaowe   4 jajka(...)kajmaku zostanie wyłożona na wierzch ciasta - zob. niżej jak układać) Z mleka, cukru, mąk ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem i kajmakiem. Krem II - cappucino śmietana kremówka łaciata czerwona 400ml 2 śmietan- fix 4 łyżki cappuccino cukier puder 2 łyżki / do smaku/ Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy, cappucino i cukier puder. Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru

coolinarnastrefa.blogspot.com
Donauwelle. Zaproszenie do akcji "Kuchnia niemiecka" 121

Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty. W Polsce to znane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowy sernik bez sera 227

może być lepszego od sernika bez sera? Do tej pory wydawało mi się że ten który robiłam dotąd był wręcz idealny .. do czasu, gdy nie upiekłam czekoladowego sernika bez sera.  Najbardziej delikatne ciasto jakie kiedykolwiek jadłam a w dodatku o smaku czekoladowym. Dla mnie wręcz idealne, zresztą to nie tylko moje zdanie ;-) Wzorowałam się tak jak poprzednio na przepisie

Na słodko lub wytrawnie
Tarta migdałowa z płatkami czekoladowymi 177

TARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków(...)cukru waniliowego Delecta ; - 1/4 szklanki cukru; - 2 żółtka; - 4 orzechy brazylijskie; - 0,5 szklanki mąki pszennej/bezglutenowej. Owoce: - 1 jabłko; - 1 gruszka; - cynamon do smaku. Udekorowanie płatkami czekoladowymi Decorada Delecta .   Sposób przygotowania ciasta: - mąki mieszamy, dodajemy sól, olej, jajo i żółtko – dodajemy następnie kostkę zimnego masła – i wszystko razem kroimy – najlepiej na stolnicy – po połączeniu się masła z mąką wyrabiamy

MintTaste

Proponowane wyszukiwania