ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:214/734)

Mini tarty z truskawkami i czekoladową śmietanką 152

folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Następnie schłodzonym ciastem wylepić foremki do małych tart. Aby ciasto nie wyrosło na dnie nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i upiec na złoty kolor ok 25 minut. Czekoladową śmietankę ubić na sztywno, można dodać zagęstnik np.śmietan fix. Na każdy upieczony wystudzony spód mini tarty wyłożyć ubitą śmietankę

Monia miesza i gotuje
JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ 122

Pyszna szarlotka, na półkruchym spodzie z prażonymi jabłkami i bitą śmietaną. Przepis jest prosty, przygotowanie kruchego ciasta, jabłek oraz bitej śmietany jest łatwe, a po upieczeniu szarlotka jest bardzo smaczna i efektowna. Możemy upiec je na walentynki i ozdobić czekoladowymi serduszkami, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
markizy w posypce kolorowej 140

ciasteczek w posypkach. A tych za sprawą sklepu Słodki Świat mam ostatnio w domu mnóstwo. Pomieszałyśmy więc wszystkie razem i tak powstała kolorowa otoczka do markiz nadziewanych czekoladowym kremem.  Składniki: na ciasto: 275 g mąki 200 g masła 70 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na krem: 100 g masła 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella łyżka wódki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z mąki pełnoziarnistej z ananasem 76

przelewamy do foremki na ciasto, na górę kładziemy ananasa (lub inne owoce, które lubimy) i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. A na talerzu można ozdobić wiórkami czekoladowymi. Lub czymś innym :) Ciasto nie jest może jakieś takie "łaaaał", dupy nie urywa, gacie nie spadają. Jest po prostu całkiem smaczne jeżeli potrzebujemy coś na szybko, bo jak nie to umrzemy :) Nooo

Marder&Marder Manufacture
Wuzetka z kremem serowym 167

serka homogenizowanego lub twarozku 3x mielonego jak na sernik150-250 g cukru pudruzapach waniliowy250 ml smietany kremowki6 lyzeczek (listkow) zelatyny1-2 lyzki rumu-opcjonalniePolewa czekoladowa:50 g masla2 lyzki cukru4 lyzki wody2 czubate lyzki kakaoWykonanie ciasta: przygotowaac blaszke o wymiarach 24x32 cm.Natluscic lub wylozyc papierem do pieczenia.Wlaczyc piekarnik.Odzielic bialka od zoltekmaslo utrzec z cukrem,zoltkami i cukrem waniliowym(...)balonowa zagotowac.Gestosc polewy regulowac dodatkiem wodyWystudzone ciasto przeciac na pol.Na spod wylozyc dzem i rozsmarowac.Na warstwe dzemu wylozyc krem (kilka lyzek kremu zostawic do dekoracji ciasta).Przykryc odcietym blatem ciasta.Na gore wylozyc polewe czekoladowa i rownomiernie rozprowadzic.Gdy przestygnie przy pomocy szprycy cukierniczej zrobic rozetki z pozostawionej reszty kremu.Nie przechowywac w lodowce.Ciasto jest o wiele smaczniejsze nieschlodzone.Uwagi:jako skladnik ciasta wpisalam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort z musem czekoladowym 145

Polsce upowszechnił się zwyczaj pieczenia tortu na specjalne okazje, jak urodziny, wesele. Bardzo podobne ciasta np. w języku angielskim nie są nazywane tortami ( torte ), a ciastami ( birthday cake , wedding cake ). Tort z musem czekoladowym. Składniki na biszkopt genueński : (na kwadratową blaszkę 24cm) - 8 dużych jaj - 180g drobnego cukru do wypieków - 160g mąki tortowej - 67g mocnego kakao - 53g masła - 2 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Tort kawowy z musem gruszkowym… 257

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
DYNIOWIEC 175

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 30 g pestek z dyni drobno posiekanych Krem dyniowy

RAROSSA
Ciasto czekoladowo-gruszkowe 159

Po wszystkich słodkościach przekładanych różnymi masami, tymi bardziej słodkimi i mniej słodkimi, postanowiłam upiec ciasto ucierane z dodatkiem tartej czekolady i gruszek. Pyszne, choć bardziej słodkie

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto piankowe - bez pieczenia 629

więc i specjalnych zdolności kulinarnych, a skoro wyszło mnie wyjdzie i wam  Najbardziej pracochłonna była dekoracja, reszta to pikuś ;) Przepis na ciasto Składniki na spód ciasta: 250 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g roztopionego masła  50 g roztopionej czekolady (opcjonalnie, jeśli chcecie żeby spód był słodszy) Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w malakserze i ugniatamy ciasto

W kuchennej krainie
Ciasto czekoladowe z truskawkową bezą 144

gdyby mi się mieszało na pewno nie uczyłabym się kolejnych. Nie rozumiem ludzi ,skąd taka reakcja. W każdym razie na osłodę proponuje wam pyszne ciasto z najlepszym połączeniem  truskawkowo-czekoladowym Składniki na blaszkę o średnicy 25 cm: ciasto: kostka masła 4 żółtka tabliczka gorzkiej czekolady  140 g cukru 140 g mąki 40 g gorzkiego kakao łyżeczka proszku

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pieguski 168

zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy cukier puder, kakao, sodę oraz jajko i ponownie zagniatamy, aż połączą się wszystkie składniki. Na koniec dodajemy orzechy wraz z czekoladowymi kropelkami i również mieszamy. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie, wyciągamy ciasto i formujemy z niego kulki, które lekko spłaszczamy i nakładamy

Emcia Pichci
Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem 187

jest warta uwagi? Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem znalezione tutaj 12 szt. Mieszanka czekoladowa 56 g deserowej czekolady Ghirardelli 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka zimnego masła 1/4 szkl pekanów (dałam włoskie) Ciasto 1, 3/4 szkl. mąki 2/3 szkl cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)wlać do niego śmietanę z jajkiem. Wymieszać szybko tylko do momentu, aż cały płyn zostanie wchłonięty przez mąkę. Powstanie mieszanka konsystencją zbliżona do kruchego ciasta. Mi najlepiej mieszanie szło widelcem. Następnie posypać czekoladową kruszonką i wgnieść ją niezbyt dokładnie w środek (tak jak wgniatamy rodzynki w ciasto drożdżowe). Powstanie marmurek. Ciasto nie jest zwarte, kruszy się

Posadzone i zjedzone
MINI TARTY Z KAJMAKIEM I BANANAMI 149

łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 250 ml kremówki, 1 opakowanie śmietan-fix, 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ½ puszki kajmaku, 1-2 banany, sok z cytryny, wiórki czekoladowe do posypania WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem(...)posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Na spód tartaletek nakładamy kajmak, następnie układamy plastry banana, które skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Schładzamy w lodówce

słodki bratek
pyszny, miękki miodownik, zawsze się udaje :-) 253

przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne.  Udaje się zawsze,nie musi długo leżeć by zmięknąć, jest super już na drugi dzień

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybki piernik z jabłkami 132

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein

Słodkie okruszki
Piernik z kawałkami jabłek i nutą dżemu porzeczkowego 166

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego

Słodkie okruszki
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 32908

najlepszy Murzynek na świecie! Delikatny, puszysty, wilgotny. Murzynek wykonany tą metodą, to jedne z tych ciast, o które trwają bójki kiedy zostają ostatnie kawałki. Obowiązkowo z czekoladową polewą! Taki Murzynek to ciasto, które z każdym dniem staje się lepsze, więc świetny jest na wszystkie imprezy, do których wcześniejsze przygotowania są bardzo pożądane. Spróbujcie Murzynka drugiego, a nawet trzeciego dnia

Moja Delicja