ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:188/734)

Czekoladowe ciasto z buraka 142

Ostatnio stwierdzam, że chyba z wiekiem zmieniam zdanie do czekoladowych wypieków, bo to ciasto jest po prostu rewelacyjne. Śmiało mogę napisać, że jedno z lepszych, jakie do tej pory jadłam. Po zjedzeniu pierwszego kawałka wyczujecie, że jest lekko puszyste i delikatne, a zarazem wilgotne i mocno czekoladowe. Muszę przyznać, że wiedzieliście, co wybrać :) Ps. Jeżeli nie macie chęci lub czasu(...)wymieszać trzepaczką do połączenia. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Tortownicę lub blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Wierzch możecie posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka / Pumpkin chocolate mug cake 248

smakowych? Pierwsze 30 sekundowe  czekoladowe ciastko z kubka znalazło się na blogu już na początku mojej przygody z gotowaniem, a następnie zachęcona sukcesem opublikowałam drugi przepis na czekoladowo-kawowe.  Dziś proponuję ciasto z kubka w wersji dyniowo-czekoladowej z nutą korzenną, też bez jajek i gotowe w kilka minut! Polecam z dodatkiem bitej śmietany Scroll down for recipe in English

karmelowy
Kubusiowe ciasto 175

śmietany kremówki 30% galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Ponadto opakowanie ciastek typu Delicje  polewa czekoladowa Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy(...)cukrem na sztywno, następnie dolewamy przestudzoną galaretkę nie przerywając mieszania chwilę jeszcze ubijamy. Masę śmietanową wylewamy na ciastka. Odstawiamy najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową lub ścieramy na tarce mleczną czekoladę. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik krośnieński – kuchnia podkarpacka 155

kaszy manny albo kaszy kukurydzianej 3 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek 1 kieliszek mocnego alkoholu cukier waniliowy (albo aromat waniliowy) sok z cytryny cukier puder do oprószenia ciasta lub polewa czekoladowa tłuszcz i tarta bułka do formy (lub papier do pieczenia) Ser trzykrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Rodzynki myjemy i zalewamy alkoholem, aby napęczniały. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda(...)oryginale 220 stopni i 40-45 minut). Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Gotowy sernik można polać czekoladową polewą lub oprószyć przez sitko cukrem pudrem.   Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka Po więcej przepisów na podkarpackie ciasta i inne specjały zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Murzynek – duża blacha 358

Murzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za krótko będzie bardziej zbity z widoczną linią zakalca (ale za to będzie pyszny, szczególnie na drugi dzień, więc jeśli tylko 1-2 mm linia Wam nie przeszkadza wizualnie, to się nią nie przejmujecie(...)patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez surowego ciasta na końcówce) . Sekretem udanego murzynka jest to, aby go nie wysuszyć zbyt długo w piecu. Wysuszony będzie się kruszył i będzie niesmaczny :) Murzynek najlepszy jest w kolejnych dniach, pod warunkiem szczelnego przechowywania – owinięty folią spożywczą. Ostudzonego murzynka polać polewą czekoladową   * Każdy piekarnik grzeje inaczej i okazuje się często

Moja Delicja
Blok czekoladowy z suszoną żurawiną 185

Blok czekoladowy, inaczej nazywany "salcesonem", ponoć to hit z czasów PRL-u. Zapewne dlatego, że otrzymywano mleko w proszku dla dzieci, a o zwykłą tabliczkę czekolady

Bon Appetit Małgorzaty
Croquembouche z profiteroli z kremem czekoladowym 161

niż croquembouche? Ciasto parzone jest lekkie w strukturze i delikatne w smaku, doskonale skleja się je przy pomocy kremu. Całości słodyczy dodaje karmel. CROQUEMBOUCHE Z PROFITEROLI Z KREM CZEKOLADOWYM Składniki na ciasto do profiteroli: - 250 mililitrów wody - 125 gram masła - 130 gram mąki - 4 jajka Przygotowanie ciasta na profiterole: Wodę zagotować z masłem. Wsypać mąkę i mieszać energicznie, uważając(...)przypalić masy. Ciasto jest gotowe, gdy staje się szkliste i odkleja się od ścianek garnka. Jajka do masy dodajemy dopiero po całkowitym jej ostudzeniu. Miksujemy całość na gładko. Wyciskamy rękawem cukierniczym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut. Rozcinamy na dwie części po ostudzeniu. Składniki na krem czekoladowy: - 250 mililitrów śmietanki

Życie zamknięte w smaku
Sernik Cappuccino 243

łyżki likieru kawowego (można pominąć) garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka  10 łyżek cukru drobnego  Dekoracja :  3 kostki mlecznej czekolady startej na tarce.  Wykonanie: . 1. Blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto kruche zagnieść szybko do połączenia się(...)połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć minut przed końcem pieczenia ubić białka wsypując dokładnie łyżka

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowe cupcakes 137

Opis czekoladowe cupcakes: Czekoladowe cupcakes to deser dla prawdziwych miłośników czekolady. Przepis specjalnie dla tych, którzy do szczęścia potrzebują czekolady. Bardzo dużo czekolady. Dodaje mnóstwo pozytywnej energii i niestety też kalorii, ale przecież warto czasem pogrzeszyć Cupcakes są proste w wykonaniu, a kluczem do udanego kremu jest odpowiednie ubicie masła. Ciasto samo w sobie jest proste i standardowe dla tego(...)składniki, mleko oraz śmietanę kremówkę i wszystko łączymy ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto wykładamy do każdej formy. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i ostawiamy do wystudzenia na kratce. W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową. Śmietanę kremówkę (36%) podgrzewamy w małym rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy do tego posiekaną

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik na spodzie brownie z polewą malinową 209

Czekoladowy spód brownie, aksamitna, kremowa masa serowa, zwieńczenie lśniącą polewą malinową. Czego można chcieć więcej?  Dla mnie idealne połączenie. Poszczególne warstwy ciasta doskonale ze sobą współgrają. Składniki: Spód brownie: 70 g masła 70 g gorzkiej czekolady 1 jajko 1/4 szklanki cukru 50 g mąki (może być bezglutenowa) Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam takiego z wiaderka(...)zewnątrz. Czekoladę z masłem roztapiamy na małym ogniu, mieszamy i nie podgrzewamy zbyt mocno masy. Jajko z cukrem miksujemy przez 1 minutę. Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną masę czekoladową i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia się składników. Wykładamy na spód foremki i pieczemy przez około 10 minut, a następnie studzimy 10 minut przed wyłożeniem masy serowej. Masa

Smakowity Blog Kulinarny
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 868

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w

Wiszniówka
Motyle z czekolady do dekoracji tortów i ciast. 160

Czekoladowe motyle do ozdobienia tortu lub ciasta możemy przygotować sami. W ten sposób możemy zrobić dowolne dekoracje z czekolady. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
ślimaki czyli deser po francusku:) 236

skomentował krótko: "takie se" i tyle go w kuchni widziano. Zostałam więc sama z swoimi ślimakami, które chyba bardziej przyciągają wzrokiem niż smakują.Podsumowując polecam jednak zwinięcie jasnego ciasta z masą czekoladową np. nutellą. Efekt wizualny będzie ten sam, smakowy dzięki nucie czekolady powinien się poprawić,  jak również spoistość ciasta. Acha, proponuje dodać jednak jajka, mamusia znowu miała rację

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym,różowym kajmakiem i rabarbarem 119

Składniki: (na formę do tarty o średnicy: 26-28 cm) Ciasto: 50 g cukru  40 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła sok z jednej świeżej cytryny 1/3 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy krem: budyń czekoladowy na 0,5 litra mleka 380 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru(...)jego schłodzenia. 4. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na blachę/formę do tart. Piec:  około 30 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić ciasto po upieczeniu. Czekoladowy krem: 1. Ugotować budyń wedle przepisu na opakowaniu, zastąpić ilość mleka na 380 ml. 2. Budyń ostudzić dodać czubatą łyżkę masła, zmiksować aż na gładką masę 3. Dodać

KreatywnePiny
Tarta z musem czekoladowym 156

średnicy ok. 26 cm (najlepiej użyć formy z wyjmowanym dnem). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W czasie kiedy ciasto się chłodzi, przygotować mus czekoladowy. Masło rozpuścić w garnku z czekoladą (mleczną i gorzką). Odstawić do przestudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodać cukier. Odstawić(...)lodówki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Żółtka zmiksować z kakao. Dodać masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać pianę z białek (podzielić na dwie części i dodać na dwa razy) i delikatnie wymieszać łyżką. Spód ciasta zalać przygotowanym musem. Na wierzchu ułożyć posiekane orzechy. Odstawić do lodówki. Podawać po kilku godzinach (jak masa

Bullio
Tarta z musem czekoladowym 235

średnicy ok. 26 cm (najlepiej użyć formy z wyjmowanym dnem). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W czasie kiedy ciasto się chłodzi, przygotować mus czekoladowy. Masło rozpuścić w garnku z czekoladą (mleczną i gorzką). Odstawić do przestudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodać cukier. Odstawić(...)lodówki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Żółtka zmiksować z kakao. Dodać masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać pianę z białek (podzielić na dwie części i dodać na dwa razy) i delikatnie wymieszać łyżką. Spód ciasta zalać przygotowanym musem. Na wierzchu ułożyć posiekane orzechy. Odstawić do lodówki. Podawać po kilku godzinach (jak masa

Bullio