ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:193/734)

Ciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia. 145

niego podeszłam, a okazało się, że rodzinka była zachwycona. Okazuje się, że nie trzeba godzinami stać "przy garach", wystarczy 10 minut i pyszne ciacho gotowe! Polecam!!! Składniki na ciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia  na blachę o wymiarach 24x28 cm 1,5 dużej paczki herbatników (ja użyłam maślanych, pełnoziarnistych) 1 puszka masy kajmakowej (masa krówkowa) 1 opakowanie kremu czekoladowego(...)całą masę kajmakową (2 łyżki zostawiamy). Na masę wykładamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy masę czekoladową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, połowę masy przekładamy na herbatniki i równomiernie ją rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników i resztę kremu. Wierzch oprószamy kakao (ja dałam niesłodzone, by zrównoważyć słodycz ciasta). Do reszty masy kajmakowej dodajemy 2-3 łyżki wrzątku, dokładnie mieszamy i polewamy nią

Rozpustne gotowanie
Ciasto Krówka 132

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić(...)dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz

Camilla w kuchni
Babka "Coco Jambo" 161

pieczenia 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mleka kokosowego polewa czekoladowa Masło ucieramy na miękki puch. Dosypujemy cukier z cukrem waniliowym i ucieramy aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i dolewamy mleko kokosowe. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej(...)mąkę formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę czasu ( u mnie trwało to troszkę dłużej - najlepiej piec do tzw. suchego patyczka). Upieczone i wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

My simple kitchen
Ciasto marchewkowo jabłkowe z korzenną nutą. 131

pomarańczy. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. ( u mnie tortownica 26cm). Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Do tortownicy wlewamy ciasto i pieczemy około 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.   Polewa; ok. pół tabliczki czekolady 1 łyżka masłą 2 łyżki mleka   Do garnka wkłądamy masło, czekolade i wlewamy mleko. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu połaczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Szarlotka z rabarbarem. 129

Kolejna propozycja po najprostszym cieście z rabarbarem ,  czekoladowych babeczkach z rabarbarem ,  buchtach z jego dodatkiem i  kruchej, rabarbarowej tarcie na wypiek z jego zastosowaniem. Uwielbiam szarlotki, bo są soczyste i pyszne, a ta z dodatkiem rabarbaru jest rewelacyjna. Słodkie ciasto skrywające kwaskowate, jabłkowo-rabarbarowe wnętrze. Klasyk w nowej odsłonie. Polecam!!! Składniki na szarlotkę z rabarbarem

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe mini serniczki z wiśniami 181

koniec słodkiego stycznia, coś nieziemsko pysznego, czyli czekoladowe serniczki z wiśniami (najlepiej prosto z domowej nalewki) i kawałkami czekolady. W dodatku masa serowa nie zawiera mąki, więc jeśli zrezygnujecie z herbatnikowego spodu i zastąpicie go np. daktylami, to ciasto będzie całkowicie bezglutenowe. SKŁADNIKI (ok 16 sztuk) masa serowa 500g twarogu sernikowego 2 jajka 4-5 łyżek cukru lub ksylitolu/erytrolu(...)posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżeczki masy herbatnikowej i delikatnie ugniatamy łyżeczką. Na herbatnikową masę nakładamy masę czekoladowo- serową, tak aby sięgała do 4/5 foremek. Na wierzch kładziemy po łyżce konfitury lub frużeliny wiśniowej.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni

DefinicjaSmaku
Ciasto czekoladowe z konfiturą i polewą czekoladową 200

użyjecie do jego zrobienia. Mało tego - z jednego przepisu ciasto za każdym razem może smakować inaczej! Prawda, że bosko? :) Przy okazji przepisu na ciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki(...)gramów gorzkiej czekolady 100 gramów drobnego cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (na polewę czekoladową): 4 łyżki stołowe ciemnego kakao 120 gramów masła 82% 6-8 łyżek stołowych mleka 90 gramów cukru pudru Wykonanie (ciasto): Rozpuść masło w garnuszku, dodaj kawałki czekolady. Podgrzej i mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj do całości cukier, konfiturę oraz jajka

Garniec Magalie
piegusek na białkach 128

suchego maku 140 g mąki pszennej 160 g cukru 125 ml roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli dodatkowo, opcjonalnie: aromat np. migdałowy, bakalie polewa czekoladowa, wiórka kokosowe wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Następnie stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Dodajemy roztopione masło oraz aromat i miksujmy. Następnie do masy białkowej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną(...)bakalie. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (21 cm średnicy). Pieczemy w 180 -200 st. C przez ok 40 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami 91

Drobna modyfikacja znanego już Wam ciasta. Do środka nie dodajemy już pokruszonej czekolady, ale rodzynki. Wierzch ciasta natomiast oprócz czekoladowej polewy dekorujemy lukrem (woda + cukier puder). Na górę układamy przekrojone na pół truskawki. Można użyć do dekoracji jakiejś posypki, ale nie jest to konieczne, Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/05/czekoladowiec.html  - ciasto baza

Karola gotuje
Szarlotka japońska 110

Różne nazwy ma to ciasto: makowiec japoński, szarlotka japońska, szarlotka makowa czy makowiec z jabłkami. Obojętnie jak się nazywa, to smakuje tak samo dobrze. Najbardziej lubię to zimową porą, gdyż kojarzy się świątecznie ze względu na obecność maku. Lekkie, mokre i w mojej wersji bezglutenowej trochę rozpadające się(...)Piec w temp. 180 st.C przez ok. 50 minut. • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. • Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową

To co kocham
SERNIK CZEKOLADOWY IZAURA 462

Sernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)było grudek. Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka i ponownie mieszamy. Odlewamy 1/2 szklanki masy czekoladowej. Do pozostałej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Dokładnie mieszamy.  Na blaszkę, wyłożoną papierem, o wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta.  Mikserem ucieramy 4 żółtka z cukrem, dodajemy ser, następnie budyń i proszek, mieszamy a na koniec ubitą pianę

Kulinarne Fantazje Marioli
Świąteczna choinka. 159

proszkiem, wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do foremki-choinki (lub innej, ale to już nie będzie świąteczna choinka) i piec w temp.180 stop. około 50 min. Po upieczeniu choinkę ozdobić. Ładnie wygląda również biała. Wesołych Świąt. Czekoladowo-kardamonowe ciasteczka świąteczne. Składniki. 25dag mąki pszennej 1 łyżka kakao 12,5 dag cukru(...)pomarańczowy Masło utrzeć z cukrem i następnie z jajkami. Stopić czekoladę i ostudzoną dodać do masy maślanej, dodać aromat. Mąkę przesiać z proszkiem , kakao i dodać do masy czekoladowej. Wyrobić gęste ciasto. Na wysmarowanej tłuszczem blasze układać łyżeczką porcje ciasta. Piec w temp.180 stop.10-12min. Jeżeli nie mamy czekolady z kardamonem ,to dajemy gorzką+1 łyżeczkę startego kardamonu

Kulinarny karnet Christophera
Ciastka francuskie z orzechami 173

akurat bylo pod reka powstaly bardzo ciekawe ciasteczka.Z zewnatrz chrupiace, w srodku wilgotne od jablek. Aromat cynamonu przeplatal sie z orzechami. Do tego ciekawe polaczenie slonawego ciasta francuskiego i slodkiej polewy czekoladowej. Przyznam, ze zrobione pod wplywem chwili ciasteczka nie okazaly sie niewypalem, wrecz przeciwnie, smakowaly nie tylko mi.Poza tym doskonale wpasowaly sie w trwajacy wlasnie "Orzechowy tydzien". skladniki

Przysmaki Karolki
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 144

posmakuje (zresztą wszystkie przepisy Marzenki są bardzo smaczne, sprawdźcie na jej blogu KLIK ). Przepis Marzenki jest TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok(...)takie radosne, słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd je tylko zobaczyłam na blogu Pauli. Paula robi przepiękne zdjęcia i ten sernik zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Z dodatkiem naszych ulubionych ciastek... Napatrzeć się nie mogę i już wyobrażam sobie jaką furorę zrobi na święta w rodzinie. Zapraszam na bloga Pauli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania