zdążyłam zmieć tylko. Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie :-). Miłego dnia :-) 1. Makowiec z lekką budyniową pianką 2. Puszysty jabłecznik z nutą cytryny 3. Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym 4. Ciasto łaciate 5. Ciasto Świętego Jakuba 6. Ciasto pianka cytrynowa 7. Piernik przekładany powidłami śliwkowymi(...)Zemsta teściowej 20. Ciasto krówka 21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany 24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką 25. Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami 27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe
kruche babeczkipianę z białek.Ciasto dzielimy na 4 części, do 1 dodajemy wiórki kokosowe i łyżkę śmietany, do drugiej mak i łyżkę śmietany, do 3 orzechy i łyżkę śmietany, a do czwartej kakao i łyżkę śmietany. Po wymieszaniu, pieczmy każdy placek oddzielnie w blaszce (23x35) wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st C ok 20 minut. Masa budyniowa 2 szkl. mleka
Cynamonowe szczęściepozorom wykonanie ciasta nie zajmuje dużo czasu :). Składniki: 2 duże paczki krakersów 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 l śmietany kremówki 36 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka słonecznika łuskanego 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa budyniowa
Mojewlasne.plCiasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest bardzo gęste najlepiej rozprowadzić je delikatnie palcami. Na wierzch posmarować masą kokosową. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać(...)Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Wystudzone ciasto przekroić na pół uważając by kroić nieco poniżej masy kokosowej. Następnie na spód ciasta rozsmarować masę budyniową i przykryć wierzchem ciasta
Ciastka - domowe słodkościwątpliwości czy urosną piękne góry a może będzie zupełnie płaska, jaki krem zrobić , żeby nie był mdły i ciężki tylko delikatnie budyniowy??? Przejrzałam kilka blogów ... i nic. Odnalazłam w starym zeszycie mamy przepis na karpatkę, no to ciasto już mam, w sumie przepis niczym nie różnił się od tych blogowych ale ten stary zeszyt z pożółkniętymi kartkami mnie zauroczył... Czas
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaodsłonie. Tak naprawdę to tylko wierzch ciasta przypomina słynnego batonika ,, S nickers" , ponieważ zrobiony jest z karmelizowanych orzechów. Poza tym ciasto składa się z placków miodowych, przełożonych smażonymi jabłkami z galaretką, która nadaje fajnej rześkości i masą budyniową. Przepis znalazłam w starych zeszytach z przepisami mojej mamy. Ciacho jest naprawdę pyszne! Koniecznie spróbujcie :-) Składniki (blaszka o wymiarach 23/33(...)grubych oczkach, przekładamy do rondelka i smażymy aż się rozpuszczą. Następnie dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia i wykładamy na pierwszy blat miodowy. Warstwę jabłkową przykrywamy drugą warstwą ciasta. Masa budyniowa: 1 szklankę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, gdy mleko zacznie się gotować to dodajemy mleko
kulinarne odsłony patiopowiadamy tym najmłodszym jak to kiedyś było. Czas spędzony na pieczeniu ciast jest wtedy bardzo miło spędzony. Pełen zabaw, śmiechu i opowiadań. Uwielbiam ten magiczny czas. Ciasto z masą budyniową i czekoladową CIASTO: 6 białek 15 dag cukru 10 dag orzechów 2 łyżki oleju 5 dag mąki MASA: 6 żółtek 3 budynie waniliowe 1 tabliczka czekolady 3.5 szklanki mleka(...)spirytus do smaku Ciasto: białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Wlać olej i zmiksować krótko. Mąkę wymieszać z orzechami i wsypać do masy. Wymieszać łyżką. Masę na ciasto przełożyć do brytfanny i piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć i ostudzić. Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować, w szklance wymieszać żółtka i budynie. Wlać do gotującego się
Gotuję TestujęKochani zapraszam Was na pyszne ciasto waniliowo- czekoladowe z korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam Składniki(...)rozpuszczamy. W kubeczku mieszamy 2 budynie z pozostałą ilością mleka, Wymieszane wlewamy do gotującego się mleka ciągle mieszając aż masa stanie się gęsta. Na całkowicie wystudzone ciasto wylewamy masę budyniową. Układamy rodzynki sułtańskie całe jedno opakowanie. Polewamy polewą czekoladową. Polewę czekoladową można uzyskać na trzy sposoby: - kupić gotową w sklepie ;-) - rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej
SMYKWKUCHNIKruche kukurydziane ciasto, karmel orzechowo-daktylowy, banany , waniliowy krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis Inspirowałam się ciastem banoffee, jednak tak naprawdę tylko banany zostały na swoim miejscu Udało mi się stworzyć ciasto wegańskie, bezglutenowe i bez cukru! Po przekrojeniu świetnie się prezentuje, widzimy kilka pysznych tekstur. Banany , jak i inne produkty pochodzą z Zielonego Sklepu(...)piecz około 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Ostudzone ciasto posmaruj karmelem – przygotuj go mieszając ze sobą masło orzechowe oraz syrop z daktyli. Jeśli Twoje masło orzechowe jest bardzo gęste, do całości dodaj trochę soku z cytryny lub mleka roślinnego. Na karmelu ułóż pokrojone w plastry banany. Aby przygotować budyniowy krem część mleka (ok. 100 ml) wymieszaj z budyniem
Via Gustosatysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka proszku(...)rzadki). Krem ubijamy przez ok. 3 min. Rozpoczynamy składanie miodownika. Na talerzu układamy pierwszy blat wystudzonego ciasta, smarujemy cienką warstwą powidła śliwkowego i nakładamy część kremu budyniowego, przykrywamy drugą częścią ciasta i tą czynność powtarzamy z każdym blatem ciasta.Ostatni blat układamy równą częścią do góry, a boki ciasta smarujemy pozostałym kremem. W malakserze mielimy pozostałe skrawki ciasta
Kuchnia Łukaszasmarujemy cienką warstwą dżemu wisniowego, nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na budyń nakładamy kolejną warstwę ciasta, ponownie nasączamy pozostałą Coca-Colą, rozprowadzamy cienką warstwę dżemy i smarujemy pozostałą masą budyniową. Na wierzch ciasta starkowałam na grubych oczkach tarki gorzką czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny przed podaniem. Smacznego
paapilotkaaDelikatny biszkopt,pyszna warstwa jabłek w galaretce przykryta masą budyniową - rewelacyjne ciasto zarówno do niedzielnej kawusi jak i na świąteczny stół. Uwielbiam to ciasto więc co najmniej raz w roku musi się pojawić,zawsze się udaje,zawsze szybko znika...mało tego...to pierwsze ciasto,które upiekłam będąc nastolatką więc mam do niego sentyment. Przepis pochodzi(...)masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą. Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej
Niespełnione zdolności kulinarnepuszka masy kajmakowej 210g orzechów włoskich 0,5 kostki margaryny 2 łyżki miodu 120g cukru trzcinowego ciasto miodowe 4 szkl mąki 0,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki płynnego miodu 1,5 łyżeczki sody 1 kostka margaryny 3 jajka masa budyniowa 1l mleka 3 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru 3 łyżki margaryny(...)TEMP 18 stopni. Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej. Krok 6 Warstwy ciasta: 1 blat ciasta nasączyć wodą z miodem i posmarować masą budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions
CoolinarniePLmieszamy. Całość przelewamy na biszkopt dopiero kiedy zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy jest płynna ponieważ jej zawartość spłynie pod biszkopt, a na nim pozostaną same maliny (wiem to z doświadczenia ). Foremkę wstawiamy do lodówki. Masę budyniową szykujemy dopiero gdy galaretka całkowicie stężeje. Masa budyniowa: – 1 opakowanie śmietankowego budyniu z cukrem(...)zadowolona z masy budyniowej, więc polecam wykonać ją samemu, a nie korzystać z gotowych w torebce. Pyszna była ta, którą robiłam do karpatki . Biszkopt przekładany masą malinową i budyniową Pyszne ciasto na niedzielę, podane na desce ze Sklep10x.pl Torcik z dodatkiem malin Ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna Źródło wpisu po moich zmianach: blog Gotuję bo lubię
RelaxtimeCiasto Biały Lion – to ‘biała’ wersja ciasta Lion bez pieczenia, na które przepis znajdziecie tutaj: Ciasto Lion – przepis. Podane składniki wystarczą na
Kulinarne PrzebojeDomowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zobaczcie zakładkę Na słodko→ Ciasta . Ciasto Snikers bez pieczenia Ciasto kokosowe bez pieczenia Sernik kokosowy z ananasem Ciasto przekładaniec bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z mascarpone Ciasto z krakersami bez pieczenia
Kuchcik gotujeJako, że dawno nie było nic specjalnego to dziś mam dla Was efektowne i pyszne ciasto, które łączy w sobie orzechowy spód i 2 pyszne
Cynamonowe szczęścieTego ciasta chyba nie trzeba reklamować, jedynie co nowe to truskawki. Myślę że fajnie to razem pasuje. Wykonanie ciasta – Do garnka wlać wodę, dodać masło
Kuchnia PokoleńDziś mam ciacho dla miłośników orzechów, kruche, pyszne i eleganckie na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Dość słodkie, choć słone krakersy dobrze tę słodycz przełamują. Wymaga odrobiny
Cynamonowe szczęścieKochani! Tym razem dodaję przepis na ciasto, które mnie samą bardzo zaskoczyło. Jest naprawdę bardzo dobre, zwłaszcza na drugi lub nawet na trzeci dzień, a dodatkowo
Mojewlasne.plskładniki na biszkopt kakaowy: 140 g maki orkiszowej lub pszennej 200 g cukru 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na 1 biszkopt (potrzebujemy 2 szt.): 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g cukru 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) 2 łyżki oleju
Domowy Smak JedzeniaWiosna Kochani, w końcu ją widać, słychać i czuć w powietrzu i do tego to słónce wdzierające się do każdego zakamarka, po prostu bajka. Trzeba się
Cynamonowe szczęścieTego ciasta nie mogło zabraknąć tutaj, bo to jedno z moich ulubionych. Stary przepis, znany chyba wszystkim. Ale trudno ja nie mogę się oprzeć kruchemu spodowi
Cynamonowe szczęścieWiosna, ciepło pięknie, słonecznie, aż chce się żyć, a żeby żyło się jeszcze przyjemniej zapraszam na lekkie, piankowe, orzeźwiające ciasto, które na pewno zasmakuje wszystkim, nie
Cynamonowe szczęścieżelatynę, całość dokładnie mieszam i wykładam na masę budyniową, całość ponownie wstawiam do lodówki by stężała. Galaretka truskawkowa: ok 1/2 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa aksamitny sernik, budyniowy sernik, ciasto pianka, ciasto z truskawkami, fit sernik, odchudzone ciasto, odchudzony sernik, owsiany spód, sernik, sernik czekoladowy, sernik na zimno, sernik z truskawkami, Serniki, truskawki, zdrowszy sernik na zimno, Galaretkę rozpuszczam
Cynamonowe szczęścieNakrywam folią spożywczą i odstawiam by całkowicie wystygł. Masło ucieram dodając po łyżce zimny budyń i wiórki kokosowe. Na spód kładę ciasto z sezamem, wykładam połową masy budyniowej, przykrywam ciastem z orzechami, wykładam pozostałą masę i całość przykrywam ciastem z kokosem. Wierzch ozdobiłam kleksami polewy czekoladowej
Ciasteczkowy PotwórPuszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki 500ml mleka 3 łyżki mąki
RAROSSA