mąkę pszenną i ziemniaczaną w 1/2 szkl mleka. Szybko mieszamy. Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy. Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio. Artykuł Ciasto Królewiec mojej mamy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas Przygotowania : 2 h Wymiary blaszki : 35×25 cm W sklepach pokazały się już truskawki, więc postanowiłam trochę kupić i wymyślić jakieś ciekawe ciasto
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyJak dobrze wiecie od jakiegoś czasu współpracuję z marką Schär , – producentem żywności bezglutenowej. Produkty tej marki to nie tylko znane i bardzo lubiane mieszanki mąk
Ostra na SłodkoNo i znów poprowadziłam kolejny, nieziemsko słodki Kurs Cukierniczy I stopnia. Królowały drożdżówki, ciasta na bazie musów, mirror glaze , chrupiące ciasteczka, mono desery i pyszne tartaletki
Ostra na SłodkoNa serniki zawsze mam ochotę i jeszcze na tej liście „sernikowych marzeń” sporo się znajduje! Dziś przygotowałam dla Was przepis na sernik z pierniczkami
Ostra na SłodkoI kolejne słodkości! Jak wiecie uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki ( na blogu macie ich mnóstwo! ) i to właśnie je najczęściej i najchętniej przygotowuję w kuchni. Dziś mam
Ostra na Słodko11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na SłodkoKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na SłodkoOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoJak wiecie jestem ogromną wielbicielką wszystkiego, co kokosowe . Kuleczki Rafaello ( te domowe mam na blogu – o tutaj! ), serniki kokosowe , desery, kremy i inne kokosowe słodkości
Ostra na Słodko4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na SłodkoJak już nie raz Wam pisałam uwielbiam ciasta ucierane. Robi się je błyskawicznie, a takie gorące, prosto z piekarnika smakują lepiej, niż deser z najlepszej cukierni
Ostra na Słodkomąkę pszenną i ziemniaczaną w 1/2 szkl mleka. Szybko mieszamy. Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy. Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową. Artykuł Królewiec mojej mamy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl