ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:227/345)

Sernik gotowany z truskawkami 151

ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 20 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Ser: w garnku rozpuścić masło, dodać ser, cukier i rozbełtane jajka. Podgrzewać, często mieszając aż masa zacznie bulgotać. Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem i wlać do gorącego sera. Energicznie mieszać i podgrzewać aż masa serowa zacznie

Smakołyki Asi
placuszki kokosowe z jagodami 136

łyżka zmielonego twarogu 2 łyżeczki miodu 3 łyżki otrębów pszennych 1 płaska łyżka waniliowego proszku budyniowego 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki jagód (mogą być mrożone) wykonanie:   Wszystkie składniki mieszam delikatnie łyżką, odstawiam na kilka minut, żeby otręby napęczniały, a ciasto nieco zgęstniało. Ciasto nakładam łyżką na gorącą patelnię do pankejków i smażę powoli na najmniejszym

babka w formie
Waniliowo-korzenne owieczki 129

mielonych migdałów 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczka przyprawy korzennej Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Wsypujemy mielone migdały. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i siekamy nożem do połączenia. Następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy, aż utworzy się ciasto o gładkiej konsystencji (gdyby ciasto było zbyt suche, można dodać 1 łyżkę kwaśnej śmietany – u mnie

Smaki Na Talerzu
Ciasto z truskawkami 321

biszkopcie i z owocami. Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki. Przepis na ciasto jest z książki siostry Anastazji. Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt: 6 jaj  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 cukier waniliowy cukier

talerz przyjemności
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 133

nasączam ciasto esencją kawową (czekam, aż wsiąknie). Gotuję budynie, studzę, ucieram z masłem. Wylewam na ciasto, wkładam do lodówki. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, studzę. Śnieżkę ubijam z mlekiem i kawą, następnie dodaję ostudzoną żelatynę (wlewam cienkim strumieniem). Przygotowaną masę wylewam na masę budyniową. Całość posypuję płatkami czekoladowymi oraz dekoruję różyczkami. Chłodzę w lodówce minimum 3 godziny, aby masa stężała

JejKuchnia
Różowy kajmakowiec z cappuccino 151

dodajemy odrobinę czerwonego barwnika-tyle aby uzyskać taki efekt jaki nas zadowoli.  Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem standardowej blaszki do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp 160*c.Po upieczeniu studzimy. KREM:Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego wlać roztwór i ugotować budyń

Wanilia i Kardamon
Sernik z rosą II - niezawodny 203

zimnego mleka pełnotłustego Na górę będą potrzebne jeszcze białka, które nam zostały z ciasta , 3 sztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając delikatnie zimne mleko. Jak robiłam sernik pierwszy

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik 288

opakowaniu); polewa czekoladowa;   Złożenie ciasta: Sernik - 1/2 kremu - biszkopty układać na ukos od brzegu ciasta (po przekątnej) - pomiędzy biszkoptami kółka wycięte z ciemnego biszkopta - zalać tężejącą galaretką - pozostała część kremu (wyłożyć na stężałą dobrze galaretkę) - sernik - polewa. Uwagi: Sernik można przełożyć kremem budyniowym

In my kitchen
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 361

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Ciasto ,,Kawoszek''. 485

obie mąki i proszek do pieczenia i kawę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy(...)dokładnie ubijamy, na koniec dodajemy przestudzoną i płynną żelatynę i dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na kremie. Na piankę w równych rzędach układamy biszkopty. 4. Chłodzenie: Tak wykonane ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 5. Podanie: Gotowe ciasto kroimy tak, żeby w każdym kawałku był biszkopt i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Tarta z truskawkami i budyniowym kremem 109

Ostatnio zrobiło się u mnie dość truskawkowo. Ale nie ma się co dziwić, w sklepach pojawiły się truskawki, które smakują jak truskawki ;) Tarta z kremem budyniowym i truskawkami to dobry pomysł na szybki, niedzielny deser. Jak wszystkie moje przepisy tak i ten jest nieskomplikowany, nie wymaga "dziwnych" składników, a przy tym oczywiście tarta smakuje obłędnie.  Składniki: spód(...)masła, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo 2 łyżki marmolady truskawkowej (można pominąć), 300 g truskawek, galaretka truskawkowa. Z mąki, cukru pudru, zimnego masła, wody i szczypty soli wyrobić ciasto. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.  Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą Piec w piekarniku rozgrzanym

Moja kraina smaków
Ciasto wiśniowa poezja 26670

lubię ciasta z owocami. A kolejnym ulubionym składnikiem w ciastach jest kokos. Postanowiłam to połączyć i wyszło mi takie ciacho. Do spodu kokosowo makowego wykorzystałam białka po pączkach. Składniki: Blat kokosowo makowy: 4 białka 100 g cukru 250 g kokosu 40 g maku ale-raj Krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 2 łyżki(...)równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarze 25*25cm. Piec około 20 minut w 180 stopniach.  Krem budyniowy: Odlać 150 ml mleka i rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym wlać rozmieszany budyń i ponownie zagotować. Gorący budyń przykryć folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodawać porcjami zimny budyń

Ala piecze i gotuje
Ciasto Izaura, czyli murzynek z serem. 451

zachwyca! Polecam! Składniki na ciasto Izaura, czyli na murzynka z serem na foremkę o wymiarach  125 g margaryny 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżka cukru waniliowego 1/4 szklanki wody 2 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia NADZIENIE: 250 g białego sera 2 płaskie łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej(...)Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.      Do letniej masy dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy, dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na środek wykładamy masę serową (czasami zostawiam część ciasta i wykładam na masę serową), wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika

Rozpustne gotowanie
ciasto Shrek 413

przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w foremce) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 zielone galaretki np. agrestowe 500 ml gorącej wody składniki na masę budyniową: 900 ml zielonego soku np. Kubuś lub Pysio 3 budynie waniliowe wykonanie(...)wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. aby masa stężała. Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia, gdy będzie lekko tężała wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Shrek ;) 179

mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.Zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową. Masa budyniowa: Budynie mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy w garnku i przygotowujemy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszać trzepaczką aby nie powstały grudki.Gorący budyń wylewamy na biszkopt(...)chwili połączenia się składników. Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy delicje, a na nie przekładamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około godzinę. W czasie kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta. Przepis zaczerpnięty z bloga Gotuję bo lubię

Czerwona Porzeczka
Ciasto z truskawkami na biszkopcie 583

Biszkopt: 4 jajka 120 g cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko Galaretka: 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: białka(...)upieczony biszkopt. Ostudzić. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody i pozostawić, aż zacznie lekko tężeć. W tym czasie przygotować truskawki - umyć i przekroić na pół. Poukładać na cieście. Następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Przepis pochodzi z  tej  strony

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania