ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:235/345)

Ciasto Kubuś 205

wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Pół szklanki soku przecierowego odlewamy i mieszamy z budyniem w proszku. Resztę soku zagotowujemy. Rozrobione budynie wlewamy powoli do wrzątku, cały czas mieszając i gotujemy, aż budyń stanie(...)wykładamy masę budyniową i przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy ponczem. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody i odstawiamy do wystudzenia. Do wysokiej misy wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę i ubijamy. W czasie ubijania wsypujemy cukier puder. Gdy śmietana będzie sztywna wlewamy powoli zimną żelatynę i miksujemy, aż składniki się połączą. Masę śmietanową nakładamy na biszkopt i wyrównujemy. Ciasto odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 506

Ciasto nie przypomina ani tarty, ani tradycyjnego pieczonego ciasta. Jeśli miałabym go jakoś scharakteryzować, najbardziej pasują tu określenia: kremowe, delikatne i rozpływające się w ustach. Zapraszam :)  Składniki (u mnie forma 20 cm): SPÓD: - 1 szklanka płatków jaglanych (szklanka = 200 ml) - 1 szklanka suszonych daktyli - 2 łyżki kakao/karobu MASA BUDYNIOWA: - 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej - 1 i 1/2 szklanki mleka(...)chcemy, żeby truskawki "wyschły", możemy zabezpieczyć je galaretką przygotowaną z mąki ziemniaczanej. Mąkę dokładnie rozpuszczamy w wodzie i gotujemy 3 minuty na małym ogniu. Wylewamy na truskawki.  Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Smacznego

Smakuje zdrowo
Fiona 128

delicje malinowe, 2 opak śmietanka 36%, 500ml galaretka malinowa, 3 opak cukier puder, 1 łyżka Przygotowanie Proszek budyniowy rozrabiamy w szklance soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jeszcze gorącą masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Układamy delicje. 2 galaretki rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy(...)galaretkę. Dokładnie miksujemy. Wykładamy masę na delicje. Trzeba to zrobić bardzo szybko, ponieważ masa szybko tężeje. Wyrównujemy. Na wierzch wylewamy wystudzoną galaretkę malinową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy ciasto w chłodne miejsce na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby delicje troszkę odmiękły

Gotowanie moimi oczami
Tarta z kremem budyniowym i owocami 185

okazji mam dla Was przepis na kruchą tartę, wypełnioną waniliową masą budyniową i przyozdobioną słodkimi, świeżymi owocami. Pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu! Mniaaaaam! Tarta z kremem budyniowym i owocami Składniki: tarta: 20 dag mąki,  10 dag masła,  3 łyżki wody,  szczypta soli, krem: 1 i 1/2 szklanki mleka, 125 g masła,  1/2 szklanki cukru(...)łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej,  1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy krem:  1 szklankę mleka powinniśmy zagotować wraz

paapilotkaa
Tarta z kremem budyniowym i owocami 194

okazji mam dla Was przepis na kruchą tartę, wypełnioną waniliową masą budyniową i przyozdobioną słodkimi, świeżymi owocami. Pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu! Mniaaaaam! Tarta z kremem budyniowym i owocami Składniki: tarta: 20 dag mąki,  10 dag masła,  3 łyżki wody,  szczypta soli, krem: 1 i 1/2 szklanki mleka, 125 g masła,  1/2 szklanki cukru(...)łyki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej,  1 żółtko, dodatkowo: owoce (u mnie maliny, borówki amerykańskie, truskawki i jasne winogrono). Wykonanie: Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Przygotowujemy krem:  1 szklankę mleka powinniśmy zagotować wraz

paapilotkaa
Sernik z malinami na spodzie brownie 416

ricotty: Wszystkie składniki na sernik (ricottę, jajka, cukier puder i proszek budyniowy) wkładamy do miski i miksujemy do połączenia. Masa powinna być dość rzadka. Wlewamy ją na masę brownie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 40 minut. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Malinowa pianka: Łyżkę galaretki rozpuszczamy w ok. dwóch łyżkach

Poezja smaku
Ciasto Plaster Miodu 129

Ciasto ciemne rozwałkowujemy na stolnicy i szklanką wykrawamy okręgi .( ma ich być 24). Na każdy nakładamy nadzienie Orzechowo  - rodzynkowe. Zlepiamy i formujemy kulki.     Kulki rozkładamy na cieście białym z dżemem:  po 4 w szerokość i 6 w długość blachy   Pieczemy 50 minut w temp. 175 stopni. Studzimy Składniki na krem cappuccino: 2 szklanki mleka(...)mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 czubate łyżeczki kawy cappuccino 250 g masła Mąki miksujemy z cukrami i  1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodajemy cappuccino. Dodatkowo: ok. 26 okrągłych biszkoptów 2 torebki herbatki o smaku rumowym+ 3 łyżeczki cukru+ ¾ szklanki gorącej wody ( całość po zaparzeniu

Domowe ciasta
Ciasto rabarbarowo-truskawkowe (bez pieczenia) 160

trzeba go piec :)  Na pewno każdy zna najprostszy letni deser, czyli połączenie truskawek ze śmietaną, w dzieciństwie zajadałam się nim niemalże codziennie. To była inspiracja do powstania tego ciasta. Do truskawek ze śmietaną dodałam rabarbar, z tego ugotowałam budyń i wyszło przepyszne, orzeźwiające nadzienie, które idealnie współgra z herbatnikową otoczką. Polecam! Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 300 g herbatników(...)płynu, dodać do niego proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Resztę płynu zagotować. Do gotującego się płynu wlać rozpuszczony budyń i energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gdy zgęstnieje, od razu przelać do formy wyłożonej masą ciasteczkową. Na wierzchu ułożyć odłożone wcześniej herbatniki i lekko je docisnąć.  4. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej

Domowa Cookierenka Agi
Tort truskawkowo-kokosowy 171

Tort pachnący truskawkami,  a do tego z pysznym kremem budyniowym i chrupiącym kokosem. Smakuje rewelacyjnie,  a pachnie latem i słońcem.   Składniki: Biszkopt (tortownica 21 cm): 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowy: 3 białka 100 g cukru 200 g kokosu Krem: 450 ml mleka 1 budyń(...)wylewamy ciasto.  Pieczemy w temperaturze 180 stopni  około 25 minut.  Studzimy. Blat kokosowy: Białka z cukrem ubijamy na sztywno.  Wsypujemy wiórki kokosowe  i delikatnie mieszamy łyżką.  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie nakładamy masę kokosową.  Pieczemy około 20 min  w temperaturze 180 stopni.  Studzimy. Krem budyniowy: W pół szklanki mleka

Pyszności Słodkości
Portugalskie babeczki budyniowe 127

ciasteczek. Dzisiaj podzielę się przepisem na portugalskie babeczki z budyniowym kremem. Tradycyjne, od wielu wieków wypiekane w Lizbonie pasteis de nata, pasteis de Belen. Słodziutkie i delikatne. Dla dorosłych doskonałe w towarzystwie czarnej kawy, dla dzieci świetny podwieczorek ze szklanką zimnego mleka. Do ich przygotowania potrzeba: * 1 paczka XXL ciasta francuskiego maślanego * 200g cukru drobnego * 160ml wody * 1 laska cynamonu(...)250ml mleka * 150ml śmietanki * 1 laska wanilii * 5 żółtek * 1 całe jajko * 35g mąki kukurydzianej Na początek wyklejam ciastem lekko natłuszczone foremki do babeczek. Ja po prostu kroję ciasto na 12 kwadratów i nadmiar z rogów zawijam do środka.  Wodę z cukrem i laską wanilii trzeba zagotować do wrzenia i przestudzić. Podobnie mleko i śmietankę, zagotować z laską wanilii

I tu będę miała takie te
Strucla z serem 177

rozgniatamy widelcem,  dodajemy jajko, cukier do smaku, łyżkę stopionego masła, proszek budyniowy i mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dosypać wiórki kokosowe. Do rozczynu dodajemy pozostały cukier, wanilię, mleko, szczyptę soli, 2 żółtka i jedno całe jajko, mieszamy,  stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu jego wchłonięcia. Przykrywamy i odstawiamy

Maminek kulinarny
BUDYNIOWE NALEŚNIKI 122

Pyszne naleśniki budyniowe, szybkie w wykonaniu, puszyste i bardzo elastyczne. Dziś podałam je z bitą śmietaną 36 % oraz owocami. Polecam.  Składniki na 12 porcji: 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 2 łyżki oleju do ciasta 4 łyżki cukru trzcinowego 1 budyń np. Malinowy 3 jajka szczypta soli olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:   Do miski wbijam jajka

Gotowanie Patki
Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 139

jajko się spieni i zwiększy swoją objętość. Następnie wsypać śmietankowy proszek budyniowy, mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz wlać mleko i stopione masełko. Całość zmiksować do otrzymania jednolitej masy. Płaską patelnię (najlepiej specjalną do naleśników) wysmarować niewielką ilością oleju, rozgrzać. Na patelnię kłaść porcję ciasta formując okrągłe placuszki (uwaga! Muszą mieć one większą średnicę niż średnica krążków czekoladowych

Nastoletnie Wypiekanie
Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 150

wanilię i dosypywać cukier). Z wyparzonej cytryny do twarogu ścieramy skórkę, wsypujemy proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników. Z białek i szczypty soli ubijamy na sztywno pianę. Dodajemy ją porcjami do twarogu i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowyni kładziemy porcje ciasta. Smażymy na „średnim ogniu” na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące oprószone

mojewypiekiinietylko
Pijana gruszka z budyniem, czyli gruszka w winnej galaretce, waniliowy budyń i słodkie, prażone migdały. 184

się podane w większym naczyniu – gdy masa zastygnie, będzie można ją pokroić niczym ciasto! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa 1 opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka roślinnego 2 łyżki stewii

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania