ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2327/2705)

Moja Historia 221

Była niesamowita. rzadko używała przepisów, potrafiła otworzyć lodówkę i się zaczynało. Dania, szybkie i wykwintne, desery , torty, ciasta, nie stanowiły dla niej problemu. Stało się dla mnie oczywiste, że ciasta piecze się w domu, jada się w domu, wtedy wiadomo co jemy. Bardzo brakuje mi jej. O tyle rzeczy chciałabym ją zapytać. Chciałabym się przytulić kiedy jest mi ciężko. Chciałabym(...)źle z jednego powodu. Od pół roku milczę patrząc na to co robi jedna z moich czytelniczek. Mój blog jest to moje dziecko, które stworzyłam sama, od samego początku, bez niczyjej pomocy. Dziś postanowiłam się odezwać, bo chcę bronić swoje dziecko! Jest wśród Nas jedna Pani, którą pamiętam jako bardzo aktywnie udzielającą się czytelniczkę. Miłe komentarze i w ogóle

Blondynka Gotuje
Tiramisu z dodatkiem borówek 258

Miałam dziś dla was przygotowany zupełnie inny wpis, ale tiramisu borówkowe przykuło na Instagramie waszą uwagę i sporo osób pytało o przepis, dlatego postanowiłam w ostatniej

Relaxtime
Sernik na zimno z prażonymi jabłkami | recenzja Lekue Dark Crystal Duo forma prostokątna- keksówka 287

Od ładnych paru lat nie jadłam sernika na zimno. Ostatnio, po prośbie pewnego Wujka, postanowiłam zrobić sernik na zimno. Ale nie taki typowy (na serkach homogenizowanych

CookYourself
125. Słodko - kwaśno czyli: sernik z porzeczkami i białą czekoladą. 268

Witajcie kochani. Ostatni czas to dla nas wciąż okres dużych zmian, poprzez co na prowadzenie bloga i wymyślanie nowych propozycji mamy go stosunkowo niewiele. U każdej

Symfonia Smaków
Pasztet z cukinii – przepis z serem żółtym 207

Pasztet z cukinii z dodatkiem sera żółtego to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych pasztetów mięsnych. Łatwy do przygotowania, doskonały na kanapki, a także jako dodatek

Via Gusto
31. Pierwsze śniadanie symfonią-smaków: czyli żytnie razowe bułeczki śniadaniowe! 230

jest to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia i nikt z nas nie powinien tego zaniedbywać! My śniadanka pochłaniać baaardzo lubimy i nie wyobrażamy sobie wyjść bez jego spożycia z domu. Często, szczególnie w ciągu tygodnia jest to coś bardzo szybkiego, ale w dni, gdy nic nas nie goni i mamy sporo czasu możemy sporządzić sobie coś bardzo czasochłonnego(...)łyżka oleju 3-4 łyżki ulubionych ziół (u mnie czosnek niedźwiedzi, oregano, kurkuma, kminek) garść słonecznika, sezamu, lub ulubionych ziaren  + ulubione zioła lub ziarna do posypania bułeczek przed pieczeniem pół łyżki masła Przygotowanie: W głębokiej misce rozkruszamy drożdze i rozpuszczamy je 1,5 szklanki letniej wody dokładnie mieszając. Kolejno przesiewamy całą mąkę, którą dodajemy do drożdży. Następnie

Symfonia Smaków
O tajemniczej maszynce do lodów słów kilka. I ciasteczka z mąki gryczanej 194

Jadąc do Polski, zabrałam ze sobą drobiazg dla Rodziców z okazji Dni Mamy i Taty. Długo myślałam, co by im można kupić, żeby im się spodobało

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jak zrobić pyszne gofry? 229

Jak zrobić pyszne gofry? To pytanie zadał sobie chyba każdy, no może każdy kto lubi gofry, ale ale kto nie lubi gofrów? Chyba trudno znaleźć taką

365 dni dookoła kuchni
Najlepsze razowe bułeczki do burgerów 209

masłem, wlej jajko i dobrze wymieszaj.  Przełóż ciasto (które będzie bardzo klejące) na dobrze posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, dodając odrobinę mąki jeśli potrzebujesz (im więcej mąki dodasz, tym twardsze będą bułeczki po upieczeniu), około 5-8 minut, aż ciasto będzie elastyczne, ale wciąż delikatnie klejące.  Uformuj kulę z ciasta i przełóż(...)powrotem do miski. Przykryj plastikową folią i odstaw na 1-2 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swą objętość. Po tym czasie podziel ciasto na 8 równych części i z każdej uformuj kulę. Blachę przykryj papierem do pieczenia i posyp delikatnie mąką. Ułóż na niej kulki ciasta, zachowując spore odstępy. Przykryj luźno bułeczki folią plastikową

Gotowanie to kochanie
Paczka zdrowej żywności od Look Food :) 198

wzmacniające układ krążenia, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, zmniejsza łaknienie, reguluje pracę jelit. Polecany przy odchudzaniu.  SOK ACEROLA BIO  - butelka o pojemności 500 ml zawiera 100% soku z aceroli, bez żadnych dodatków. Zaleca się spożywać 45 ml soku dziennie. Acerola bogata jest w witaminę C i antyoksydanty. Sok wspomaga układ odpornościowy, układ krwionośny. Zapobiega przeziębieniom.  ZAMIENNIKI CUKRU Ksylitol(...)tego nie wiem. Wiem, że pestki są bardzo, ale to bardzo gorzkie, wręcz ciężkie dla mnie do przełknięcia. Posiadają też bardzo intensywny smak identyczny jak aromat migdałowy dodawany do ciast. Zalecane dzienne spożycie: maksymalnie 2 pestki dziennie!   OLEJE Zarówno olej konopny jak i palmowy będę używać po raz pierwszy. Na co dzień w mojej kuchni znajduje się olej kokosowy

Zdrowie na języku :P
Gołąbki Leniwe w Sosie Grzybowym 109

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki leniwe to idealna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków zawijanych. Bardzo lubię serwować gołąbki na obiad, jednak jak sami wiecie, jest to dosyć pracochłonne

Przepiski.pl
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 271

zaleca podzielić ciasto na 10 równych kawałków, ja skłaniałabym się jednak ku 5-6 większym bajglom. Z każdego kawałka ciasta formujemy kulkę i w środku każdej robimy otwór. Okręcamy ciasto na jednym palcu, a gdy dziura się rozszerzy - dwoma. Bajgle kładziemy na oprószonej mąką blaszce i przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut. Gdy bajgle będą już niemal(...)minuty z każdej strony. Po tym czasie wyjmujemy je na papier do pieczenia lub folię do czasu, gdy nie odciekną. Gdy bajgle będą już wysuszone układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem z wodą i posypujemy nasionami. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - ok. 12 - 15 minut, aż będą lekko złote Po upieczeniu bajgle studzimy

Cooking Monster
Zapach świąt... STRUCLA MAKOWA. 315

Ciasta i desery" Biblioteczka Poradnika Domowego 7(17)10" / składniki na jedną, dorodną struclę ciasto: 3 szklanki mąki szklanka cukru 170g masła 2 łyżki oleju jajko 2 żółtka szklanka mleka aromat waniliowy 50g świeżych drożdży Masa makowa: 300g maku 3/4 szklanki cukru 3 łyżki miodu' 2 białka szczypta soli 50g rodzynków  50g skórki pomarańczowej kandyzowanej 50g mielonych migdałów Ciasto(...)Wyrabiam ciasto, dodaję rozpuszczone i wystudzone masło, kilka kropel aromatu. Dokładnie wyrabiam ciasto, po czym zostawiam je do wyrośnięcia pod ściereczką. Masa makowa: Mak sparzam, osączam i mielę 3 razy. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli, rodzynki sparzam. Mak ucieram z cukrem, modem, migdałami. Dodaję rodzynki, skórkę pomarańczową, a na sam koniec pianę z białek. Wyrośnięte ciasto  wylewam

W kuchni Karmel-itki
Najlepsze lody orzechowe 191

Pamiętacie jeszcze o przesileniu letnim? Te cudownie długie dni, rozpoczynające się tak wcześnie... Niestety, ale już zaczynam widzieć skutki nieubłaganie płynącego czasu. Znów, gdy wstaję do

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem 91

potrzebuje trochę wyrabiania. Zazwyczaj wyrabiam ciasto drożdżowe za pomocą miksera planetarnego przez 7-10 minut. Spokojne wyrastanie . Zagniecione ciasto przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i ustaw w ciepłym miejscu, bez przeciągów. Niech wyrasta, do podwojenia objętości. Jeśli w przepisie jest podana przykładowo 1 godzina na pierwsze rośnięcie, a po tym czasie Twoje ciasto nie osiągnie jeszcze podwójnej objętości(...)wysmarowanej masłem i oprószonej mąką keksówce. Powtórz te czynności z pozostałymi fragmentami ciasta, a następnie przykryj chlebek lnianą ściereczką i odstaw chlebek do wyrośnięcia na 30 minut. Gdy ciasto wyrośnie, posmaruj je jajkiem rozmieszanym z odrobiną mleka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 40 minut (do suchego patyczka). Rady *Wszystkie składniki masy na ciasto powinny być

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania