ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2322/2671)

Marynowane filety z kurczaka. I o zaletach pakowania próżniowego. 97

Marynowane filety z kurczaka. I o zaletach pakowania próżniowego. Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki obiad – marynowane filety z kurczaka . Kurczak z

Słodkie okruszki
NALEŚNIKI Z PŁASKURKI I ORKISZU, BEZ DODATKU MLEKA 284

   Dzieci uwielbiają naleśniki, więc co jakiś czas naleśniki oczywiście muszą być. Przeważnie bywają tradycyjne na mące orkiszowej, z dodatkiem mleka, ale w sytuacjach wyjątkowych

Smaczne Zdrowe
Dżem żurawinowy z chia (tylko 4 składniki!) 107

odporny na wysokie temperatury. Suszona żurawina zaś jest tak samo wartościowa jak świeżaoraz ma jeden dodatkowy plus – jest dostępna przez cały rok. Zdrowa żywność nie musi być nijaka i bez smaku, a żurawina jest na to świetnym dowodem. Zarówno świeżą, suszoną jak i pod postacią przetworów warto jeść przez cały rok, a szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Dlaczego warto(...)Ciebie jeszcze kilka innych pomysłów z żurawiną w roli głównej. 10 pomysłów na wykorzystanie świeżej żurawiny: 1. Syrop żurawinowy 2. Sos żurawinowy 3. Żurawina do mięsa 4. Ciasto ucierane z żurawiną 5. Babeczki owsiane z żurawiną 6. Nalewka żurawinowa 7. Sok żurawinowy 8. Koktajl z żurawiną 9. Sernik z żurawiną 10. Kisiel z żurawiny WSKAZÓWKI: Dzięki dodatkowi superfood jakim

Czarnawisienka
Kotlety sojowo-paprykowe à la mielone 59

Zalegał mi w domu granulat sojowy. Tak się zbierałem żeby zrobić z niego kotlety, zbierałem i zebrać nie mogłem. Zawsze pierwszeństwo miał jakiś inny pomysł, który

Marder&Marder Manufacture
Biały blok z mleka w proszku 1127

kuchni kakao i zrobiłam biały blok z mleka w proszku. Otóż nie :-). Wybór był świadomy i chciałam sprawdzić, jak będzie smakował mój ulubiony deser z czasów PRL bez kakao. Biały blok jest smaczny i przede wszystkim zachwyca oryginalnym wyglądem. Świetnie komponują się ciemne dodatki, których użyłam. Nie wiem czy to za sprawą wyjątkowego smaku, czy nowości na moim stole(...)keksówce Do miski z masą na biały blok wrzucam ulubione dodatki. Im bardziej kolorowe będę i różnorodne w smaku, tym oczywiście lepiej. Całość mieszam. Keksówkę wyścielam papierem do pieczenia. Przekładam masę, lekko ugniatam i wyrównuję wierzch. Dobrze jest pod koniec zmoczyć dłoń i wygładzić. Na wierzch możesz też oprószyć wiórki kokosowe lub płatki migdałów. Krok 4 – chłodzę

Ania gotuje
Książki kucharskie idealne na prezent 240

niemożliwe, wszystko się udaje. Jak się uprzesz, to ukisisz nawet kamyczki i piasek. 3. Niki Segnit „Leksykon Smaków” Zastanawialiście się kiedyś czy wanilia pasuje do mięsa a pieprz do bezy? W „Leksykonie Smaków” znajdziecie podpowiedzi jak łączyć smaki, jak dobierać przyprawy, co zrobić, żeby dania smakowały. Znajdziecie takie zestawienia produktów spożywczych, które zawsze się sprawdzają. Książka lekko rozczarowała mnie formą(...)przeze mnie ciasteczek kruchych i maślanych. Wyszedł jednolity placek, który został ochoczo spożyty przez drób. Tak mniej więcej wygląda moje pieczenie. Jak już przysięgłam sobie, że nigdy przenigdy nie będę piekła, pojawia się pan Yotam i wydaje książkę. Ciasta, ciasteczka, torty, mniej skomplikowane lub bardziej, opisane w taki sposób, że nawet taka sierota cukiernicza jak ja zaopatruje się

ladykitchen
Pavlova z żurawiną 243

Ten weekend był dla mnie niesamowicie miłą niespodzianką. Jak wspominałam w poprzednim wpisie, planowaliśmy krótki wyjazd do Kopenhagi. Okazało się jednak, że w czasie, który wybraliśmy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort mimoza 235

doddajemy do ciasta (ja mieszałam łyżką, aby piana z białek nie opadła). Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków formy niczym nie smarujemy ( moja tortownica była teflonowa). Wlewamy ciasto i pieczemy w temperaturze  180ºC około 30 - 40 minut.   Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 60 cm rzucamy je(w formie) na kocyk leżący na podłodze(...)kremu, na krem kładziemy kawałeczki ananasa, przykrywamy drugim, uprzednio nasączonym krążkiem. Tort pokrywamy pozostałym kremem i równomiernie obsypujemy okruchami ciasta biszkoptowego. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Wersji tortu mimosa jest kilka. Ta klasyczna jest bez owoców, krem budyniowy wymieszany z bitą śmietaną, jest na bazie samych żółtek ( crema pasticera), a poncz jest alkoholowy. W klasyczniej wersji

Mia Cucina Sofieta
Ciasteczka dla Mikołaja - lebkuchen 182

W tym roku nie mam czasu na przygotowywanie świątecznych smakołyków. W listopadzie tyle pracowałam, że po powrocie do domu nie miałam już siły. Teraz już półtora

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Staropolski bigos postny i przepisy na potrawy świąteczne 225

Potrawy świąteczne powinny być wyjątkowe, przygotowane z uwagą i starannością.  Bigos pojawia się obowiązkowo na naszych świątecznych stołach. Każda gospodyni ma własne sposoby na to

Codziennik Kuchenny
Szarlotka w wafelku. 83

Szarlotka w wafelku. My dorośli wiemy, że życie składa się z drobiazgów. Małe gesty mogą wiele zdziałać, krótkie chwile często znaczą dla nas więcej a odrobina

Zdrowy Styl Joanny
Wieniec drożdżowy z marcepanem 78

przypadku ciast drożdżowych bardzo ważną sprawą jest odpowiednio długie wyrobienie ciasta, a tym samym jego napowietrzenie. Pamiętajcie również o tym, że drożdżowe lubi ciepło ! W trakcie wyrastania trzeba zapewnić mu odpowiednią temperaturę , czyli około 25 st C. W niższej ciasto będzie rosło wolno, wytworzy mniej pęcherzyków powietrza, a co za tym idzie, będzie mniej puszyste. Ciasto z tego przepisu jest(...)czasie wyrastania  wyjąć ciasto na lekko podsypany mąką blat , odgazować je przez lekkie ugniecenie dłońmi. Ciasto podsypać z dwóch stron mąką, rozwałkować na placek o wymiarach 70×40 cm. Całą powierzchnię ciasta posmarować dżemem , następnie posypać równomiernie prażonymi migdałami . Przy pomocy tarki z grubymi oczkami bezpośrednio na placek zetrzeć marcepan . Ciasto zaczynamy zwijać w rulon oczywiście od szerszego

SprawdzonaKuchnia.pl
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 120

wynos czy w stołówce zakładowej to i tak 20 zł dziennie na osobę pęknie) i frustracji (jedzenie, które gotujemy bardzo nam smakuje, a co najważniejsze, wiemy, że jest zdrowe, bez chemii, sody i starego tłuszczu). Planowanie menu na tydzień pomogło nam uporządkować nie tylko zawartość lodówki, obiady w pracy i wydatki na jedzenie (które zdecydowanie spadły), ale także chaos(...)domowe wytwory robimy zawsze w większej ilości, a potem mrozimy i sięgamy po nie zawsze gdy mamy ochotę. Smakują genialnie! Niżej kilka naszych ulubionych sprawdzonych przepisów. Idealne ciasto na pizzę Idealne ciasto na domową pittę Sprawdzony przepis na gnocchi Domowy sos pomidorowy Jaki jest nasz patent na planowanie posiłków 1. Zaczynamy od planowania niedzielnego obiadu , żeby resztek użyć w kolejnych

Niedzielny kucharz
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 200

wynos czy w stołówce zakładowej to i tak 20 zł dziennie na osobę pęknie) i frustracji (jedzenie, które gotujemy bardzo nam smakuje, a co najważniejsze, wiemy, że jest zdrowe, bez chemii, sody i starego tłuszczu). Planowanie menu na tydzień pomogło nam uporządkować nie tylko zawartość lodówki, obiady w pracy i wydatki na jedzenie (które zdecydowanie spadły), ale także chaos(...)domowe wytwory robimy zawsze w większej ilości, a potem mrozimy i sięgamy po nie zawsze gdy mamy ochotę. Smakują genialnie! Niżej kilka naszych ulubionych sprawdzonych przepisów. Idealne ciasto na pizzę Idealne ciasto na domową pittę Sprawdzony przepis na gnocchi Domowy sos pomidorowy Jaki jest nasz patent na planowanie posiłków 1. Zaczynamy od planowania niedzielnego obiadu , żeby resztek użyć w kolejnych

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania