ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2326/2705)

Daktylowy krantz czyli specjały kuchni żydowskiej 173

Jakiś czas temu nasza koleżanka przeszła na weganizm więc podczas wspólnych spotkań staramy się coś przygotować co będzie również i ona mogła zjeść. Raz jest to

Kuchenne Wariacje
ORKISZOWE BUŁECZKI RAZOWE 212

   Kolejne pyszne bułeczki, tym razem razowe, jak dla mnie bomba. Uwielbiam pieczywo pełnoziarniste. Dla urozmaicenia menu chlebowego - mała odmiana w postaci pełnoziarnistych bułeczek. Na

Smaczne Zdrowe
Deser piernikowy z kremem z kaszy manny 59

Przepis na deser piernikowy z korzennymi ciasteczkami, powidłem śliwkowym, waniliowym kremem z kaszy manny i polewą czekoladową. Ten deserek będzie świetną alternatywą dla piernika – przepis jest bez pieczenia, więc nie wymaga dużo pracy. A dodatkowo ma małą formę, więc to kolejny atut. Zobacz jak zrobić deser z kaszą manną. Jak zrobić deserki w słoiczku? Składniki deserków należy(...)przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl . Sprawdź najnowsze przepisy Deser piernikowy z kremem z kaszy manny Sałatka na Boże Narodzenie – 15 PRZEPISÓW Warstwowa sałatka z granatem i serem camembert Ciasta świąteczne na Boże Narodzenie – 12 PRZEPISÓW Pokazy kulinarne sushi masterów jako atrakcja na imprezach firmowych Makowiec z kremem cytrynowym – PRZEPIS

Via Gusto
Domowe Pączki z kremem budyniowym i Pączki z kremem ajerkoniakowym + lukier z ajerkoniakiem 78

ciasta dodaję roztopione i przestudzone masło i jeszcze przez chwilę mieszam. Gdy masło połączy się z ciastem, to ciasto wykładam na blat podsypany mąką i wyrabiam przez kilka minut, tak żeby ciasto stało się gładkie i elastyczne. Wyrobione wkładam do miski posmarowanej olejem, nakrywam folią spożywczą i odstawiam w ciepłe miejsce na około 45 minut do wyrośnięcia, tak żeby ciasto(...)krem nakrywam szczelnie folią spożywczą, żeby nie powstała skórka i odstawiam do wystudzenia – krem jest gotowy. Formowanie pączków: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat, formuję wałek i dzielę na 16 części. Z każdego kawałka ciasta formuję kulkę, układam na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszczam. Uformowane pączki nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 30 minut do wyrośnięcia. Smażenie pączków: Pączki

Uwaga Babcia Gotuje
Shrek ;) 196

łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną(...)piany dodajemy po 1 żółtku i miksujemy kilka minut aby masa była puszysta. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.Zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową. Masa budyniowa: Budynie mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy w garnku i przygotowujemy budyń

Czerwona Porzeczka
Fasolka szparagowa na ostro z duszoną cebulą 80

Sezon na fasolkę szparagową w zasadzie już minął. Cóż, sezonowych potraw i warzyw jest tyle, że nie wyrobiliśmy się z pokazaniem Wam wszystkich naszych pomysłów. Ale

Marder&Marder Manufacture
SERNIK CASTINGOWY -NAJLEPSZY SERNIK NA ŚWIECIE! 204

Ten sernik to jest najlepszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam i kiedykolwiek robiłam. A robię go często! Pojawia się kilka razy w miesiącu do popołudniowej kawki i

Ostra na Słodko
Babka dyniowa z jabłkami 295

  Kolejny z przepisów na babkę – wypróbowany! I kolejna dobra babuszka wyszła :D Tym razem babka dyniowa zmodyfikowana przeze mnie z tego przepisu , aby stała

Jak gotować i nie zwariować
Torcik bezowy – Pavlova 111

Dziś na blogu prezentujemy Pavlovą, w dość nietypowej, bo nie do końca białej formie. Moja wariacja na temat tego pochodzącego z Antypodów przysmaku zamiast cukru zawiera

Kulinarna Pokusa
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 171

główne 6. danie główne: skarp, chrzan, kiszona rzodkiewka, kosztela i wino: Riesling Herrenberger GG trocken 2013 Filet (z białą skórą) turbota konfitowany w maśle, plasterek marynowanego chrzanu, kiszona rzodkiewka, pieczona kosztela. Do tego Riesling Herrenberg GG trocken 2013, winnica Rappenhof Świetny Riesling klasy Grand Cru (Großes Gewächs) z parceli Herrenberg. Kremowa mineralność typowa dla wapiennego terroir. W bukiecie dominują brzoskwinia(...)zarysowanej resztkowej słodyczy. 7. danie główne: sarnina, czeremcha, rydz, lubczyk, kasztan, kacza krew i wino: Spatburgunder trocken 2012. Comber z sarny w boczku, galaretka z czeremchy, rydze smażone w cieście, kaszanka z kaczej krwi, krucha posypka z kasztanów (a kasztany z ogródka szefa kuchni). Idealnie upieczony, delikatny comber sarny podbił serca wszystkich uczestników kolacji. Zdecydowanie najlepsze danie :) Spaetburgunder trocken

królestwo garów
Chrupiąca granola z orzechami. 109

kupimy jej w sklepie – nasza domowa wersja jest zdrowsza i smaczniejsza! Po prostu nie da się przebić świeżo upieczonej granoli z pysznymi orzechami , płatkami owsianymi , słonecznikiem i sezamem , bez rafinowanego cukru. Idealne śniadanie dla całej rodziny. Płatki owsiane są doskonałym produktem dla osób, które są na diecie. Dla sportowców w to doskonałe źródło energii. Owies posiada właściwości odmładzające. Owsianka(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: fosfor, wapń, żelazo, magnez, cynk, mangan, sód. Poza tym zawierają błonnik, białko, tłuszcze. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje się silnym działaniem

Zdrowy Styl Joanny
Sernik miętowo jagodowy bez pieczenia 333

Kto z was chce się skusić na obłędny sernik miętowo jagodowy z kokosowymi rurkami ? Mocno jagodowy, z nutą mięty która jest wyczuwalna, z najlepszego sera z

wesoła kuchnia
Bezglutenowe krakersy gryczane z ziarnami (Cracker di semi, senza glutine) 153

Uwielbiamy krakersy, zwłaszcza te domowe, niesamowicie  chrupiące i lekkie jak piórko. A jeżeli jeszcze s ą  zdrowe, z du ż ą  

La grande e la piccola cuoca
Pierogi smażone w głębokim tłuszczu 196

właśnie zrobiłam). Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, miękkie masło – siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło” (lub wkładamy do woreczka i do lodówki). W międzyczasie szykujemy farsz. Cebule drobno(...)mieszamy. Ponieważ moje ciasto robiłam dzień wcześniej i było lekko wilgotne – stół lekko posypałam mąką. Z ciasta odkrajamy porcję (resztę zostawiamy w woreczku lub przykrywamy ściereczką), wałkujemy starając się nadać kształt prostokąta. Radełkiem wyrównujemy boki i dzielimy na kwadraty. Nakładamy farsz, chwytamy rogi po przekątnej i zlepiamy boki nadając kształt trójkąta. Możemy też wycinać z ciasta kółka i formować mieszki

mojewypiekiinietylko