Kolejny udany wypiek, a jakże pyszny! Bułeczki owsiane znalazłam tutaj , i nie żałuję. Są genialne, inaczej się tego ująć nie da, a tak syte, że po
Smaczne ZdroweSłów braknie, by opisać jak dobry to jest przepis! Niestety nie jest „FIT”, ale dietetycy to też ludzie, pamiętajcie! Pierwszy raz jadłam te hot-dogi na
Be Fit Be StrongSłów braknie, by opisać jak dobry to jest przepis! Niestety nie jest „FIT”, ale dietetycy to też ludzie, pamiętajcie! Pierwszy raz jadłam te hot
Be Fit Be StrongProste muffinki bardzo owsiane, które świetnie sprawdzą się na diecie, albo jako lżejsza przekąska. Bardzo lubię takie muffinki, a że zbliża się sezon na świeże owoce
Healthy food explorerJabłecznik z kratką to jeden z wielu sposobów na klasyczny jabłecznik na cieście kruchym. Kratka to również ciasto kruche. Można również całe jabłka pokryć ciastem tak
RelaxtimePróbowałeś kiedyś połączyć jabłka z kajmakiem? Nie? Żałuj! Przedstawiam Ci pomysł na świetne ciasto – składające się z wielu tekstur i smaków. Znajdziesz w nim ciasto
Via GustoDziś przedstawiam zapiekankę najprostszą z prostych . Składniki smażymy razem na jednej patelni , a potem myk i do naczynia żaroodpornego i do pieca i czekamy na
Kawa z mlekiemRogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Proste ciasto bananowe Przepis na tartę na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Drukuj przepis Porcji: 8 -12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki SPÓD 250 g herbatników 150 g masła KREM CYTRYNOWY 2 jajka 2 cytryny 150 g cukru 100 g masła łyżeczka mąki ziemniaczanej BEZA 5 białek szczypta soli 150 g cukru łyżeczka(...)samym końcu przygotowujemy bezę. 5 białek umieszczamy w misie robota, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, po łyżce, cały czas miksując jeszcze kilka minut, aby cukier się rozpuścił. Beza powinna stawać się szkląca i sztywna. Pod koniec dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej i mieszamy jeszcze około minuty. Tak przygotowaną bezę nakładamy na krem cytrynowy
Kuchnia Bazyliibardzo smaczne. Jeśli przygotujecie ich zbyt dużo, można je zamrozić na surowo, a potem tylko ugotować w wrzącej wodzie i obiad mamy gotowy. Tradycyjne pierogi lwowskie przygotowuje się bez dodatku ziemniaków, jednak mnie bardziej przypadł do gustu przepis, który prezentuję poniżej. Zapraszam na wyjątkową ucztę! [embed]https://youtu.be/DCgaPdAhRAs[/embed] Składniki na około 60 pierogów po lwowsku: 700 g mąki(...)ciasto nieco przestygnie, starannie je zagniatamy. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i gorące ugniatamy tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę. Ser rozkruszamy widelcem. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser, ziemniaki i kaszę przekładamy do jednej miski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz mieszamy dokładnie. Ciasto dzielimy
e-PrzepisyKulinarneroboty (40g płatków kokosowych + 600 ml wody). Wykonanie: Mąki mieszamy w ksylitolem, dodajemy olej, wodę i zagniatamy ciasto. Formujemy dwie kulki: jedna z 2/3 ilości ciasta, druga z 1/3. Mniejszą kulkę umieszczamy w zamrażalniku na 2h lub dłużej. Większą ilością ciasta wylepiamy spód formy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. W międzyczasie obieramy jabłka(...)mleka roślinnego według instrukcji na opakowaniu. Na podpieczony spód wykładamy jabłka, a następnie wylewamy jeszcze gorący budyń. Kulkę zmrożonego ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i sypiemy na warstwę budyniową. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 40-45 minut. Kroimy po ostudzeniu. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiunaturalnym zakwasie, zrobionym przez Was samych? Bez ulepszaczy, spulchniaczy itp. Przygoda z pieczeniem chleba w moim domu co jakiś czas powraca. Ostatni rok, piekłam niewiele, prawie w ogóle. A to z powodu sklepu obok, w którym mogłam dostać bagietki na prawdziwym zakwasie. Przepyszne. I tak się rozleniwiłam, że pieczenie chleba odkładałam zawsze na później. Na wszystko przychodzi(...)postanowiłam zrobić chleb tylko i wyłącznie na zakwasie. I tu miałam problem, bo zrobienie zakwasu wcale nie jest takie łatwe. Wszystko zależy od mąki. Przeczytałam chyba wszytko o chlebach pieczonych w domu i robieniu zakwasu. Szczerze? Na guzik się przydało. Kupowałam dużo różnych mąk i nici. Zakwas mi nie wychodził. Wreszcie pojechałam na wieś do rodziców, i tam na ryneczku
SMYKWKUCHNIwodę z solą i wodę z drożdżami. Wyrabiaj ciasto mikserem lub robotem. Całkowity czas mieszania wynosi około 10 minut. Dodaj do ciasta nasiona dyni i czarnuszkę. Mieszaj na najwolniejszych obrotach dopóty, dopóki nasiona nie rozmieszczą się równomiernie w cieście chlebowym. Uformuj z ciasta kulę i włóż ją do natłuszonej miski. Odstaw ciasto do przefermentowania pod przykryciem na 2 godziny(...)pierwszej godzinie wyjmij ciasto na oprószony maką blat roboczy. Rozciągnij je i złóż, umieść z powrotem w misce i kontynuuj wyrastanie. Po zakończeniu fermentowania wyłóż ciasto na blat roboczy. Uformuj z niego bochenki i przełóż do foremek. Odstaw foremki z ciastem do końcowego fermentowania, pod przykryciem, na około 1 - 1,5 godziny. Ciasto powinno wyrastać do czasu, kiedy to dotrze
Grahamka, weka i kajzerkaniemal cala Europa i krajami arabskimi.Mimo duzych walorow smakowych i wysokich wartosci odzywczych w Polsce nie sa zbyt popularne,czesciej spozywa sie podobne do nich,ale tansze w produkcji bezy. Makaroniki sa wysokoenergetyczne,ale zawieraja sporo cennych skladnikow odzywczych.Wsrod nich znajdziemy miedzy innymi: -bialka -wielonienasycone kwasy tluszczowe obnizajace poziom cholesterolu i zapobiegajace miazdzycy -witaminy,zwlaszcza E i z grupy(...)grubych oczkach tarki. Migdaly , mak i marcepan ostroznie przy pomocy szpatulki wymieszac z ubita piana. Na blaszce wylozonej papierem do pieczenia ukladac kolejno oplatek kolo oplatka ,a na kazdy po 1-ej kopiastej lyzeczce przygotowanego ciasta. Blaszke umiescic w nagrzanym piekarniku do 150°C i piec makaroniki 20 -25 minut. Studzic na kratce.Po upieczeniu mozna odlamac wystajace kawalki oplatka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gdy mamy ochotę na coś mega czekoladowego, przygotowujemy ciasteczka z du ż ą ilością płatków owsianych i jeszcze większą
La grande e la piccola cuocaNajlepszy sernik ever! Ciężki, wilgotny, kremowy, bez kruchego spodu. Jeśli chcecie, aby Wasz sernik właśnie taki wyszedł, użyjcie do przepisu pełnotłustego sera i najlepiej zmielcie
CookYourself