ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2173/2671)

Ciasto Jogurtowe Mango Lassi. Jak wybrać dojrzałe mango? 134

wyśmienitym smakiem, zamiast żałować wydanych pieniędzy? Wybór mango zacznijcie od oceny wyglądu. Dobrze dojrzałe owoce powinny być wyraźnie zarumienione w żółto-czerwonym kolorze z gładką, błyszczącą i sprężystą skórką, bez uszkodzeń i plam. Kiedy już wybierzecie odpowiednio wyglądające, weźcie owoc do ręki i delikatnie uciskając oceńcie jego stopień twardości. Miąższ i skórka dojrzałych owoców powinna się uginać pod naciskiem(...)każdemu uda się kupić najlepsze egzemplarze, bo kiedy mamy pyszne owoce to już połowa sukcesu. Samo ciasto przygotowuje się szybko, łatwo i przyjemnie. Dosłownie rach ciach i gotowe. Koniecznie spróbujcie. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Ważne: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki + 1 łyżka do obtoczenia mango (opcjonalnie) 1 kubeczek (200 g) gęstego

Fitsweet.me
FASOLOWE BROWNIE Z KOKOSEM 201

Kolejny zdrowy, tym razem bezglutenowy przepis...Fasolowe brownie to ciasto bez mąki oraz dodatku cukru i tłuszczów. I jak nazwa mówi, głównym składnikiem jest fasola. Ciasto wcale nie jest wytrawne, a słodkie. Dziwne, prawda? Też tak na początku pomyślałam... Robi się go błyskawicznie-wszystkie składniki miksujemy i gotowe 😉 Na pewno wyjdzie każdemu - nie może się nie udać! Przepis został(...)taka moja wersja 😉 Jak to brownie ciasto jest wilgotne, ale bardziej puszyste i delikatne w smaku od tradycyjnego przepisu. Według mnie dużo lepsze od oryginału. Mój mąż jak usłyszał, że robię ciasto z fasoli, to był bardzo sceptycznie nastawiony dopóki go nie spróbował. Już jest jednym z jego ulubionych ciast! Ciasto jest przepyszne, a fasoli w ogóle nie czuć, więc

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowa "fit" szarlotka :) 379

Nie jest to zwykła szarlotka, którą jadamy od Mamy czy Babć. To uzdrowiona szarlotka na wypasie! Razowe ciasto, bezcukrowa masa jabłkowa, pianka z białek, a do

Zdrowie na języku :P
RUBASZNY MAKOWIEC 207

pysznych ciast? Niemożliwe.  Makowiec, czyli sławna strucla makowa od dawna zajmuje w kuchni polskiej wyjątkowe miejsce, bez niej do dzisiaj nie mogą się obyć święta Bożego Narodzenia. Moi Drodzy przedstawiam Wam sprawdzony przepis na świąteczny makowiec. Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 250ml mleka 100g cukru 100g masła 2 jajka 1 żółtko(...)farsz 10 minut, mieszając, zdejmujemy z ognia. Białka ubijamy na sztywną pianę - mieszamy z farszem. Krok 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy je na prostokątny placek o grubości 5mm i smarujemy białkiem. Przenosimy ciasto na papier do pieczenia, rozsmarowujemy nadzienie z maku, pozostawiamy nieposmarowane brzegi o szer. 1,5cm, zwijamy ciasto w rulon, owijamy papierem, zakręcamy końce

Moja Książka Kucharska
sernik z ziemniakami 243

Przepis z książeczki mojej Babci "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy"autorstwa Jana Czernikowskiego z 1987r. Uwielbiam tę książkę, jej pożółkłe kartki z kilkoma zaledwie, schematycznymi rysunkami, bez żadnych zdjęć, proste i łatwe przepisy na nawet bardzo wyszukane wypieki, sposób wykonania zawarty w kilku zaledwie zdaniach... I ten napis, który nie wiedzieć czemu zawsze mnie rozbawia "Druk i oprawa(...)wanilii szczypta soli ponadto: kilka śliwek węgierek 2 galaretki wiśniowe Margarynę posiekać z przesianą mąką, dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić ciasto, odłożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim dno wyłożonej papierem blaszki do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni; piec ok 12 minut. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Ziemniaki

6niebo
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 193

blachy do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy paprykę skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczmy około 30-40 minut. Skórka papryki powinna być lekko spalona. Paprykę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie usuwamy z niej skórkę i kroimy w paski. Tarhonya Do mąki dodajemy jajko i sól. Wyrabiamy ciasto o dość zwartej(...)konsystencji (musi być dużo twardsze niż na makaron). Dłonie obtaczamy w mące. Z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy malutkie kluseczki. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie od 1,5 do 2 minut w zależności od wielkości klusek. Cebule i ziemniaki obieramy. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, a ziemniaki w kostkę. W garnku rozgrzewamy smalec. Zdejmujemy garnek z ognia

Wędrówki po kuchni
TORT RAFAELLO 531

niektórym z Was trudności, upiekłam tradycyjny biszkopt rzucany. W kremie zmniejszyłam ilość śmietanki kokosowej, zwiększyłam ilość wiórków kokosowych  oraz, co najważniejsze, dodałam cukier puder, gdyż krem był praktycznie bez słodyczy. Ja sama nie gustuję w mocno słodzonych tortach i zawsze staram się, aby słodki smak był odpowiednio wyważony, ale tu najnormalniej w świecie brakowało mi słodyczy. Także polecam(...)składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki, pszenną i ziemniaczaną, przesiej razem do osobnej miski. Tortownicę o średnicy  23 cm  wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Nie smaruj niczym jej dna ani boków.  Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.  Pod koniec ubijania zacznij dodawać partiami cukier, łyżka

Słodko-Słony Świat Ilony
Kukurydziane bułeczki z sezamem 167

Uwielbiam pieczywo pod każda postacią ,bez względu z jakiej jest mąki :) tym razem pomyślałam że użyję mąki kukurydzianej i ....wyszły pyszne :) puszyste ,miękkie i pachnące

Wypieki Rene
Mona de Pascua 196

spożywane przez całą rodzinę w Wielkanocny Poniedziałek, nazywanym przez to el día de mona (dzień małpy). Ciasto to ma tyle wariantów ile jest regionów. To co jest dla nich spójne, to użyte składniki: mąka, cukier, sól, drożdże i jajka oraz sposób przygotowywania - ciasto smaruje się przed upieczeniem żółtkiem, a oprócz tego same jajka tworzą dekorację w postaci pisanek (obecnie zastępowaną(...)niekoniecznie wielkanocnych kształtach. Sam smak tradycyjnej Mony nie jest niczym wyjątkowym, to po prostu drożdżowa bułka, pachnąca pomarańczą. Ciasto jest jednak bardzo puszyste i lekkie oraz stanowi piękną ozdobę wielkanocnego stołu, a oprócz tego obłędnie pachnie podczas pieczenia! :) Składniki na tradycyjną Monę z Walencji: 400 g mąki 7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych) 50 ml ciepłego mleka

Food Square
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 180

minute ! Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do papilotek i pieczemy. Dosłownie w 40 minut mamy aromatyczne, wilgotne i przepyszne babeczki na słodki walentynkowy prezent lub poczęstunek. Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Składniki: 1 jabłko pokrojone w kosteczkę  2 szklanki mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru(...)stopni. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a  w drugiej te mokre. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy zawartość obu misek. Papilotki napełniamy do 3/4  wysokości  ciastem i ustawiamy na blaszce do  pieczenia . Pieczemy przez ok. 25 minut. Babeczki studzimy na kratce,  ubieramy  w ozdobne  osłonki  i posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 178

niemal w mgnieniu oka a możliwych kombinacji składników jest nieskończenie wiele. Od muffinek pszennych po orzechowe, od waniliowych po kakaowe, z nadzieniem lub z bakaliami, z polewą lub bez. Wszystko zależy od tego co mamy pod ręką lub na co akurat mamy ochotę. Wczoraj powstały takie oto muffinki orkiszowe ze skórką z cytryny a każda z nich skrywała(...)pieczenia 160 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko 3 łyżki cukru/ksylitolu skórka otarta z 1 małej cytryny lub połowy dużej 12 kostek czekolady (u mnie biała studencka) Przygotowanie: W osobnych naczyniach połączyć suche i mokre składniki. Następnie zawartość obu naczyń delikatnie ze sobą połączyć.  Cytrynę wyszorować i sparzyć. Skórkę zetrzeć drobno na tarce. Dodać do ciasta. Foremki

Ze smakiem i z pasją
Bezglutenowe muffiny sezamowe z mąki sojowej 317

Mąka sojowa długo zalegała mi w kuchennej szafce, bo jakoś zawsze miałam w planie przygotowanie czegoś innego, poza tym nie mogłam sobie wyobrazić co dobrego można

Ze smakiem i z pasją
SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPCIE 562

Chyba moje jedno z wielu ulubionych ciast. 3 warstwy sernika pasują do siebie idealnie, tworząc bardzo lekki i pyszny serniczek. Bardzo dobrze smakuje z borówkami, truskawkami jak i innymi owocami :) Podaję porcję na małą blaszkę. Składniki na biszkopt: -3 małe jajka -0,5 szklanki mąki orkiszowej -1/3 szklanki ksylitolu(może być cukier) Białka ubić na pół sztywno, powoli wsypywać(...)blaszki wyłożony papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni C przez około 30 minut(najlepiej na programie do pieczenia biszkoptów). Po wyciągnięciu zrzucić z wysokości pół metra na dywan (nie odwracając blaszki) a następnie wstawić do uchylonego piekarnika na około 10 minut. Składniki na masę: - 1 cytrynowa galaretka(najlepiej bez cukru-posłodzić ksylitolem) -0,5kg białego

Smaczne Zdrowe
Sernik z jagodami na Dzień Kobiet 189

niektóre z pań oburzają się na samo wspomnienie o tym dniu, ale ja lubię dostać bukiet nieśmiertelnych tulipanów. Choć przyznaje, że o wiele bardziej cieszą mnie kwiaty, które dostaje bez specjalnej okazji, szkoda że to tak rzadko ma miejsce. A gdy już ktoś obdaruje Was pachnącymi kwiatami lub ulubionymi kosmetykami to poczęstujcie go własnoręcznie upieczonym sernikiem z jagodami(...)rozpuszczonym masłem. Wykładamy tą mieszanką dno tortownicy zabezpieczonej papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ricottę mieszamy mikserem z twarogiem i 70 g cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy

Przysmaki Karolki
Ciemny chlebek z daktylami i orzechami 142

pieczenia według przepisu ok. 40 minut. U mnie ciasto piekło się ok. 1,5 godz. Zmniejszyłam też ilość użytego cukru. Jako smakowity początek dnia polecam kawałek ciemnego chlebka. :) Składniki: szklanka suszonych daktyli szklanka brązowego cukru ( 1/2 szkl. cukru ) 60 g masła 2 szklanki pełnoziarnistej mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych orzechów jajko sól Keksówkę wysmarować tłuszczem(...)proszkiem do pieczenia. Do mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy ostudzony syrop z daktylami, orzechy i roztrzepane jajko. Mieszamy. Przekładamy do keksówki. Według przepisu chlebek w foremce nakrywamy folią spożywczą, żeby nie wysechł. Ja tak zrobiłam , ale za długo mi się piekło. Po 50 minutach takiego " przykrytego pieczenia" zdjęłam folię i piekłam bez niej następne

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania