ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1979/2671)

Pizza włoska 53

podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem na gładką masę. – Kulę ciasta podzielić na osiem części, z każdej zrobić zgrabną kulkę, przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. – Następnego dnia każdą kulkę osobno wyrobić i rozwałkować, no chyba, że umiecie profesjonalnie rozciągnąć ciasto na placek. Sos pomidorowy(...)Dodatki przygotować w osobnych miseczkach. – Każdy placek ciasta drożdżowego posmarować sosem pomidorowym i posypać mozzarellą. – U nas każdy nakładał sobie dodatki, jakie mu pasowały. – Tak przygotowaną pizzę włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 st.C – u mnie to maksymalna temperatura, ale może być wyższa. – Piec ok. 7-8 minut każdą pizzę

To co kocham
Zupa chrzanowa w chlebie 62

wielkanocny bez chrzanu.  Jak chrzan to musi być pyszna zup chrzanowa którą podje w chlebie domowego wypieku.        chleb: 600 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli 2 dkg drożdży 2 łyżki oleju 250-300 ml wody letniej szczypta cukru zupa: 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1 kawałek korzenia selera 1 por biała część(...)mąki, dodaję zaczyn drożdżowy, sól,olej i wodę. Wodę dolewam stopniowo do uzyskania konsystencji ciasta takiej aż będzie odchodzić od ręki. Wyrabiam kilka minut. Odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.  Formuję dwa bochenki chleba okrągłe, z kawałka ciasta robię mniejszą kulkę którą przykleję przed pieczeniem. Odstawiam do wyrośnięcia na 90 minut..Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 220 stopni

wesoła kuchnia
Ciasto Orzechowa Dama 85

Ciasto Orzechowa Dama to pomysł na słodki deser, który przygotujemy bez użycia piekarnika. Przy takim cieście nie ma obawy, że coś pójdzie nam nie tak, to znaczy zrobi się zakalec lub ciasto się nie dopiecze albo spali, itp. Jedynym minusem ciasta Orzechowa Dama jest to, że po jego zrobieniu trzeba odczekać kilka godzin, aby można było je skosztować. Ciasto(...)rodzaju przyjęcia. Z kolei orzechy włoskie nawiązują do świąt Bożego Narodzenia, więc ciasto Orzechowa Dama możemy również przygotować na te uroczyste święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×28 cm. Składniki na Ciasto Orzechowa Dama: Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego

Danka Pichci
Ciasto marchewkowe 1313

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon jesienno-zimowy to idealna pora na ciasta z dodatkiem przypraw korzennych. Świetnym wyborem w tym sezonie będzie ciasto marchewkowe, które smakuje wyśmienicie. To ciasto marchewkowe jest niezwykle puszyste i wilgotne. Jeśli posiadacie w domu kilka marchewek, ciasto marchewkowe będzie idealnym pomysłem na ich wykorzystanie. Ciasto marchewkowe z tego przepisu samo w sobie smakuje świetnie. Przełożyłam(...)jeśli nie, przepis znajdziecie na blogu: ciasto leśny mech . Tym razem postanowiłam przygotować ciasto marchewkowe, które jest równie smaczne. Ze względu na to, że jest ono bardzo proste w przygotowaniu, zachęcam Was do przygotowania go w swoich domach. Przepis na ciasto marchewkowe Sam przepis na ciasto marchewkowe jest banalnie prosty. Można je wykonać bez użycia miksera. Wystarczy przygotować suche

Przepiski.pl
Z czym podać barszcz czerwony? – 5 pomysłów na dodatki do barszczu 145

można podać zarówno w święta, jak i na imprezie. Co ważne, są to przekąski odpowiednie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Barszcz z uszkami to typowo wigilijne danie, bez którego nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia. Jednak gdy nie mamy możliwości na to, by przygotować uszka lub po prostu skończą się za szybko, możemy podać barszcz z innymi(...)warkocze drożdżowe To prosta przekąska, którą można przygotować z ciasta drożdżowego, takiego, z jakiego robi się pizzę. Ja zwykle robię z tego przepisu . Ciasto przygotowane w ten sposób dzielimy na wałeczki i formujemy paluchy lub zawijamy w warkocz. Wierzch smarujemy olejem, można też posypać czarnuszką, solą gruboziarnistą czy kminkiem. Pieczemy w 180C stopniach przez ok. 30 minut. 2. Białą fasolę

Wiszniówka
Bułeczki z oliwkami i czarnuszką 59

sztuk): 320g mąki (ja dałam pół na pół owsianą i orkiszową jasną), 7g suchych drożdży, około 100g czarnych oliwek bez pestek, 3/4 szklanki ciepłej wody, łyżka nasion czarnuszki, 5 łyżek dobrej jakości oliwy z oliwek (4 do ciasta, 1 do wysmarowania bułeczek), płaska łyżeczka soli i cukru. Bułeczki z oliwkami i czarnuszką – sposób przygotowania Najpierw oliwki przepłukuję(...)mieszam łyżką, a później wyrabiam ciasto rękoma. Gotową kulę ciasta pozostawiam w misce i nakrywam ręcznikiem. Odstawiam na dobrą godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto powinno mniej więcej podwoić swą objętość. Tak wygląda ciasto po wyrośnięciu. Rozgrzewam piekarnik na 200 stopni, funkcja góra-dół i w tym czasie lepię bułeczki. Najpierw oprószam ciasto odrobiną mąki i kulam na stole/blacie

Natka Pietruszki
Drożdżowe bułki pszenne 74

mogą wyskoczyć”, aby kupić na śniadanie świeże pieczywo. Pozostaje nam wtedy upiec własne bułeczki bez konserwantów i ulepszaczy, a zrobienie ich wcale nie jest trudne. Z mojego przepisu wychodzi 10 bułek, ale jeżeli chcecie, aby były większe to możecie ciasto podzielić na mniej części. Bułki te są dobre również następnego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 450 g mąki(...)jajko. Dodać wyrośnięte drożdże. Wlać pozostałe mleka i wyrabiać ręką ciasto, dodając przestudzone masło. Kiedy ciasto będzie odchodzić od ręki, oprószyć je mąką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około godziny). Z wyrośniętego ciasta uformować 10 okrągłych bułek, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć mąką i odstawić na około 30-40 minut do wyrośnięcia

Danka Pichci
Krakersy serowe z łososiem 140

Taka przekąska bez wątpienia zaskoczy Waszych gości i rodzinę. Jest nie tylko pyszna, ale również rewelacyjnie się prezentuje. Przekąskę można przygotować w kilku wariantach, np. zamiast serka śmietankowego wykorzystać awokado (moje nadal niedojrzałe, dlatego też nie mogłam zaserwować krakersów w tej wersji). Do dekoracji zamiast koperku można wykorzystać kiełki lub szczypiorek. SKŁADNIKI Krakersy: 95 g mąki(...)kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Blat kuchenny podsypać mąką i rozwałkować ciasto. Następnie powycinać radełkiem niewielkie prostokąty i przełożyć je na blaszkę. Każdą blaszkę piec około 12 minut. Farsz: Czerwoną cebulę obrać i pokroić na półtalarki. Plastry łososia

Passions hobbies life
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 167

olej kokosowy. Następnie ugniataj rękoma, dodając po łyżce lodowatej wody. wyrabiaj ciasto aż będzie plastyczne, a cały olej się rozpuści. Przygotuj foremkę do muffinów z 12 dołkami (lub np. 12 kokilek). Oderwij trochę więcej niż 3/4 ciasta, resztę schowaj do zamrażarki (posłuży do robienia gwiazdek przykrywających babeczki). Podziel ciasto na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach(...)łyżeczkami nadzienia, ugnieć żeby było w miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę, następnie włóż jeszcze na chwilę foremkę z ciastkami do zamrażarki. W międzyczasierozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz schłodzone babeczki ok. 15-20 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Przed podaniem możesz posypać

Powiedz dietom nie
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 190

miejsce na min. godzinę. W tym czasie przygotowujemy garnek z wodą oraz sitka do parowania (lub -jeśli mamy- parowar- ja użyłam parowara dołączonego do Tefal Companiona ). Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części, formujemy w kulkę i wałkujemy na okrągły placek o śr 10cm. Smarujemy olejem i składamy na pół. Układamy nad parującą wodą i pod przykryciem trzymamy(...)minut, obracamy na drugą stronę i pieczemy ponownie tyle samo. Po obsmażeniu mięso podlewamy wodą, zamykamy naczynie i pieczemy przez 9 godzin w zmniejszonej do 100⁰C temperaturze. Co jakiś czas podlewamy wytworzonym sosem. Po upieczeniu zbieramy tłuszcz wytworzony w trakcie pieczenia, a pozostały sos mieszamy z wieprzowiną, którą widelcem możemy bez problemu „poszarpać”. Przygotowane bułeczki bao podajemy

Kuchnia w czekoladzie
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ, PEŁNOZIARNISTE- NAJLEPSZE 145

Kolejne pyszne ciasteczka owsiane, tym razem z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, mnóstwem orzechów i czekolady. Bez dodatku cukru lub w wersji z cukrem trzcinowym. To najlepsze z dotychczasowych ciastek, potwierdzą to wszyscy, którzy mieli okazję ich spróbować. Mega chrupiące i pyszne w smaku. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych (u mnie górskie) - 200g miękkiego masła - 100g mąki orkiszowej typ750(...)wanilią, jajo, szczyptę soli. Wszystko wyrobiłam hakiem miksera, na końcu dodałam pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszałam. Z otrzymanego ciasta odrywałam kawałki wielkości niedużego orzecha włoskiego i odkładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie każdą kulkę mocno spłaszczałam, ciastka powinny być cieniutkie. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekłam ok.17-20 minut

Smaczne Zdrowe
Sernik Szachownica 160

mieszamy całość szpatułką. Wylewamy na blaszkę o wym. 24 x 36 cm wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 180 stop przez 25-30 min. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto na kratkę i studzimy. Masa Serowa: 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru(...)Blaszkę w której piekliśmy murzynka wykładamy nowym papierem do pieczenia. wkładamy do niego murzynka i kroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek  i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez

Gotowanie...to proste !
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 180

garść natki pietruszki sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od ciasta. Drożdże pokruszyć,zalać kilkoma łyżkami cieplej wody-odstawiać w ciepłe miejsce na 15 minut.Mąkę połączyć z solą. Po 15 minutach do mąki z solą dodajemy zaczyn z drożdży, pozostałą wodę oraz oliwę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto, podsypując mąką.Odstawić na 1,5 godziny, do wyrośnięcia. Nadzienie(...)pozbawianego pestek i skórki pomidora(pokrojonego w drobną kostkę)sól, świeżo zmielony pieprz. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3-4 porcje. Rozwałkujemy cienko na, oprószonej mąką, stolnicy. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy mięsny farsz i pieczemy przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. WSKAZÓWKI: do podania sos czosnkowy

Kopystką po garach
Najsmaczniejsze Pączki Pieczone 150

Kiedy zaczyn jest gotowy dodajemy go do miski z mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Kiedy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. W 50 ml mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem(...)zwykłym budyniu. Gotowy budyń, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i wałkujemy na dość gruby placek, wycinamy z niego szklanka koła. Na każde kółko nakładamy po łyżce budyniu, szczelnie zalepiamy, obtaczamy w cukrach i odkładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do podrośnięcia na około 20 minut

Gotowanie...to proste !
Sernik Wiedeński Siostry Anastazji 7659

Sernik Si ostry Anastazji to t radyc yjny sernik bez spodu - rewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach deser idealny na każdą okazj e.  Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła(...)smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto. Serni k najle piej przechowywać w szczelnym pojemniku . Sernik tuż przed podanie

Słodka Strona
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 169

mleko 3 łyżki masło 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM: śmietana kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną(...)Jeszcze ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę z pergaminem do góry. Ściągnąć delikatnie pergamin i zwinąć roladę razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej

Kuchnia Paulettes
Pizza włoska 161

małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem na gładką masę. – Kulę ciasta podzielić na osiem części, z każdej zrobić zgrabną kulkę, przykryć folią spożywczą i odstawić(...)lodówki. – Następnego dnia każdą kulkę osobno wyrobić i rozwałkować, no chyba, że umiecie profesjonalnie rozciągnąć ciasto na placek. Sos pomidorowy – Wszystkie składniki sosu zblendować. – Dodatki przygotować w osobnych miseczkach. – Każdy placek ciasta drożdżowego posmarować sosem pomidorowym i posypać mozzarellą. – U nas każdy nakładał sobie dodatki, jakie mu pasowały

To co kocham
Ciasto bananowo-czekoladowe 240

Wilgotne bananowo-czekoladowe ciasto idealne na jesień czy zimę. Bardzo proste do zrobienia i nic tylko zrobić sobie kawę czy herbatkę, usiąść pod kocykiem i włączyć jakiś dobry film :)  Składniki: 3 banany mąka 240 g 2 jajka cukier 100 g cukier waniliowy 1 op. (16 g) 2 tabliczki czekolady mlecznej proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki masło(...)pieczenia i miksuję aż całość ładnie się połączy. Na koniec zostaje tylko pokroić w drobną kosteczkę czekoladę i dodać do masy.  Przekładam do formy, u mnie silikonowa więc nie ma potrzeby smarować tłuszczem ale zwykle blaszki lepiej posmarować tłuszczem (fajną sprawą jest tłuszcz w sprayu, niedawno kupiłam super sprawa). Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem (bez termoobiegu

Kuchnia Viki
Chleb z nasion i kaszy (bez mąki i glutenu) 144

Chleby przygotowywane bez maki na bazie nasion szturmem zdobywają serca osób dbających o dietę. Proponuje chlebek z nasionami, orzechami i kaszą jaglaną. Jest bardzo sycący dzięki zawartości dużej ilości błonnika. Już jedna skibka potrafi nasycić i... uzależnić! Składniki: na keksówkę o dł. 28cm 150 g (przed ugotowaniem) kaszy jaglanej 1 łyżka miodu 5 łyżek płynnego oleju kokosowego szklanka letniej(...)całości), orzechy laskowe, nasiona chia, czarnuszkę, mak i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Zostawiamy do napęcznienia na około 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto.   Chlebek pieczemy w 170 stopniach C przez 55-60 minut. Studzimy. Kroimy po wystudzeniu. Próba rozkrojenia chlebka jeszcze ciepłego skończy się efektownym pokruszeniem. Siemię lniane, chia

Pyry na Gaz
Makowa gwiazda z ciasta francuskiego 358

SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 250g gotowej masy makowej z bakaliami 1 jajko   PRZYGOTOWANIE Z każdego ciasta francuskiego przy pomocy dużego talerza wycinamy koło.    Na pierwszym cieście (pozostawionym na papierze) rozprowadzamy masę makową, zostawiając wolne brzegi. Oddzielamy białko od żółtka. Niewielką ilością białka smarujemy drugie ciasto.   Przykrywamy ciasto z makiem drugim kołem - białkiem w dół. Sklejamy(...)sąsiadujące ze sobą trójkąty i zakręcamy ciasto - jeden raz- w przeciwnych kierunkach - to znaczy  w prawej ręce w prawo, w lewej w lewo :)  Analogicznie zawijamy wszystkie trójkąty. Pozostałą część białka mieszamy z żółtkiem. Smarujemy gwiazdkę z wierzchu rozmąconym jajkiem. Przenosimy papier z ciastem na blachę do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ( z termoobiegiem) przez

Moje Kuchenne Rewelacje
Elioti - cypryjski chleb z oliwkami i cebulą 188

wody. Zagnieć ciasto - najpierw robię to łyżką, a potem zagniatam ręką. Jeżeli ciasto będzie za suche, dodaj resztę wody, jeżeli za mokre - podsyp je mąką. Dobrze wygniataj ciasto przez ok. 8 minut, aż stanie się gładkie, elastyczne i sprężyste. Możesz je też przygotować w robocie kuchennym, jak w oryginalnym przepisie. Uformuj z ciasta kulę i umieść w misce wysmarowanej oliwą(...)lekko wygnieć ciasto na blacie podsypanym mąką i rozpłaszcz na placek. Posyp powierzchnię ciasta podduszoną cebulą oraz posiekanymi oliwkami. Zwiń ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku, a następnie podwiń jego końce pod spód. Możesz też wygnieść ciasto, tak aby dodatki rozprowadziły się równomiernie po chlebie, ale tak jest prościej:) Przełóż chleb na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryj ściereczką

Chilli Czosnek i Oliwa
Pączusie ekspresowe 312

pączusie,  bez drożdży, sera oraz jajek :)  Składniki : 1 i 1/4 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki (użyłam jogurtu naturalnego) 1/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki roztopionego masła Dodatkowo : olej do głębokiego smażenia cukier cynamonowy Do miski przesypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz(...)sól. W drugiej misce połączyć mleko, maślankę i roztopione masło. Składniki mokre z suchymi wymieszać łyżką tylko do połączenia. W rondelku rozgrzać olej. Dłonie delikatnie natłuścić. Z 1/2 łyżki* ciasta szybko uformować małe pączusie ( nie wyrabiać ich w dłoniach długo, aby po upieczeniu były pulchne w środku  ) i wrzucać na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą brązowo- złote

Zabawa smakiem
Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1172

była ochota na coś innego, niż ucierane.  Dobrze też sprawdza się jako ciasto na niedzielę, dla gości. JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. /od Babci;/ biszkopt: /wersja ekspress - gotowy/ 6 białek 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku od pieczenia cukier waniliowy Ubiłam białka na sztywno, po czym stopniowo dodawać cukier puder, ciągle miksując

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 296

Spód: 1/2 szkl. mąki 15 dag gorzkiej czekolady 15 dag masła 3/4 szkl. cukru pudru 4 jajka 2 łyżki kakao łyżeczka sody Wierzch: 30 dag wiśni bez pestek 2 galaretki wiśniowe( każda na 1/2 l wody) Galaretki rozpuścic w 3 szkl. wrzątku, odstawic, by przestygły. W rondelku, cały czas mieszając , podgrzewac masło i połamaną czekoladę, aż składniki sie stopią(...)ucierania, powoli wlac wystudzone masło z czekoladą, potem dodac przesianą makę wymieszaną z sodą oraz kakao. Na koniec wmieszac w ciasto sztywną pianę z ubitych białek z dodatkiem cukru. Gładkie ciasto przełozyc do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C Upieczone ciasto ( sprawdzic patyczkiem) i dobrze wystudzone pokryc warstwą owoców. Zalac

Słodkości i nie tylko
Ciasto serowo-cytrynowe 418

keksówkę:   3 jajka 200g cukru lub trochę mniej w zależności jak słodkie lubicie 150 g margaryny 250 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 kisiel cytrynowy(najlepiej bez cukru) 250 g serka homogenizowanego (dałam Danio waniliowe) 1 cukier wanilinowy skórka starta z 1/2 cytryny sok z połowy cytryny Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem(...)miękką margarynę, zmiksować.  Mąkę wymieszać z kisielem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Ciągle mieszając, wsypywać po łyżce przygotowaną mieszankę z mąki.   Następnie dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i ponownie wszystko zmiksować.  Na końcu dodać serek waniliowy i lekko, ale dokładnie wymieszać ciasto łyżką.  Ciasto przełożyć do silikonowej keksówki Piec

Fabryka pomysłów
Sernik bez sera 153

W jednej ręce filiżanka z kawą, w drugiej na talerzyku delikatne w smaku ciasto ..  polane czekoladą.  Sadowię się na kanapie przy komputerze Odpoczynek po

Na słodko lub wytrawnie
Skórka pomarańczowa – kandyzowana – Jak zrobić skórkę kandyzowaną 99

Nie wyobrażam sobie zrobienia keksu, makowca czy babki wielkanocnej bez dodatku skórki pomarańczowej. Te kupowane w sklepie mają w składzie całą masę zbędnych ulepszaczy i

To co lubię - gotuję i polecam
Deser OREO 226

Popularna marka OREO zyskała sobie już spore grono wielbicieli, póki co prócz ciastek można ten smak spotkać w jednym ze smaków czekolady milka. Mój deser to

Kuchnia PROzdrowotna
Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą 94

Wczoraj zaprezentowałam Wam jedną z moich ulubionych metod podawania białej kiełbasy do żurku. Dzisiaj chciałabym zaprezentować kolejny, o wiele bardziej kaloryczny, ale równie efektowny pomysł. Ponadto

Be Fit Be Strong
Czekoladowe ciasto z malinami 61

  Na myśl o tym cieście w głowie mam tylko jedno zdanie "jeju jakie to było pyszne". To już kolejne ciacho, które wymyśliło sobie moje dziecko

Cynamonowe szczęście
Lekkie muffinki bananowe z borówkami 96

Sezon borówkowy należy chyba do moich ulubionych. Bardzo lubię wszelkie wypieki i desery z tymi i owocami, więc dziś zapraszam na kolejny przepis. Tym razem przepyszne

Healthy food explorer
JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI 120

W zasadzie nie miałam pisać tego posta, gdyż torcik bezowy gościł już u mnie na blogu. Poproszono mnie jednak o publikację, więc zapraszam na jesienną wersję

Pieguskowa Kuchnia
CHLEB GRYCZANY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I BIAŁYM MAKIEM 144

WITAJCIE ! Bardzo często piekę chleb z mąki gryczanej (bardzo lubię jego smak ) raz z dodatkiem słonecznika , raz pestek dyni. Tym razem postanowiłam trochę zaszaleć i spróbować

Marcepanowa kuchnia
Oszukany sernik z jogurtów greckich 358

Sernik z jogurtów greckich – oczywiście „oszukany”, bo żadnego sera (nie licząc serka mascarpone, któremu bliżej do śmietany niż sera) w nim nie znajdziemy

Poezja smaku
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1083

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez

My Culinary Art
Rolada bezowa z kremem kawowym 41

Już sama nazwa – Rolada bezowa z kremem kawowym – powoduje, że jest pysznie. Delikatna, piankowa beza i krem kawowy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki. To jest

Słodki sentyment
Wuzetka serowa 81

Znacie mnie nie od dzisiaj, więc zapewne wiecie 😉, że serniki uwielbiam. Te na zimno, Izaury, tradycyjne, gotowane- wszystkie 😊 Nie będzie więc dla Was zaskoczeniem poniższy wytwór

Domowe ciasta
Rolada bezowa z kremem kawowym 84

Już sama nazwa – Rolada bezowa z kremem kawowym – powoduje, że jest pysznie. Delikatna, piankowa beza i krem kawowy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki. To jest

Słodki sentyment
Tarta sernikowa bałwanki z nadzieniem morelowym (bez glutenu, cukru białego) 96

Pozostając w świątecznym klimacie coś dla miłośników tary i sernika w jednym 💛 Urocze bałwanka z morelowym nadzieniem na kruchym spodzie z makiem.... Cóż to za połączenie

Candy Pandas
Jaglany piegusek (bezglutenowe ciasto z makiem) 159

Jeżeli jesteście na diecie bezglutenowej, a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do upieczenia jaglanego pieguska nadzianego suszoną żurawiną. Ciasto jest łatwe i szybkie do

Ugotować
Krem pomarańczowo- miętowy 170

Nietypowy lecz smaczny oraz szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest ten krem. Polecam do tart, tortów oraz wszelkich deserów.  Składniki: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania