ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1366/2705)

Rolada z białego sera 162

Jak napisałam w poprzednim poście, chodził za mną ten nieszczęsny sernik, aż znalazłam przepis, a nawet dwa. Ten drugi był tak nietypowy

Ciasteczkowy Potwór
Mazurek z musem pomarańczowym i kremem limonkowym 185

pistacji opcjonalnie: pokruszone bezy Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąkę przesiać, dodać sól, 50 g cukru, cukier waniliowy, margarynę, żółtko i zagnieść na gładką masę. 2. Zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30-40 min, bądź do zamrażalnika na 10-15 min. 3. Po tym czasie należy ciasto rozprowadzić na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając

KreatywnePiny
Żytnie placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i kiwi 157

obejść się bez słodkiego śniadania :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych  dojrzałe kiwi Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek

Chocolate Muffin Blog
Naleśniki z miodem 227

będzie dobra. Gdy ciasto będzie równej konsystencji i bez grudek rozlewamy je na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu, tutaj świetnie sprawdza się patelnia teflonowa. Naleśniki smażymy po obu stronach na złoto. Podajemy polane miodem, ale uwaga, należy zaczekać aż przestygną, wysoka temperatura jest szkodliwa dla miodu i niszczy jego dobroczynne składniki. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba

Naleśniki
Makowiec na cieście ucieranym 289

Masę makową zrobiłam bez dodatku tłuszczu, bo taką właśnie lubię :) Masa makowa: 2/3 szklanki cukru 900ml mleka 300g mielonego maku 1 budyń waniliowy Olejek migdałowy 100g rodzynek 100g mieszanki migdałów i orzechów Skórka z pomarańczy Ciasto: 250g margaryny lub masła 82% (miękkiego) 1 ½ szklanki cukru 4 jajka 500g   mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka

Smakowy Raj
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 320

zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą kolendra. Zaskoczyłam chyba samą siebie, bo nim wystawiłam wypieki z pieca - zniknęły wraz z wizytą(...)miodu szklanka oleju 2 szklanki startej marchwi (na tarce o małych oczkach, odciśniętej) - ja robię to z wyczuciem, po prostu, żeby konsystencja była właściwa, odpowiednio gęsta łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej  2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu   łyżeczka kardamonu  garść suszonych jagód Goji Jaja ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej

Sajkofanka smaku
Wariacja na temat najprostszego chleba na świecie 176

troszkę maku. Ciasto ponownie przykrywamy do wyrośnięcia, a w tym czasie  włączamy piekarnik na 250`C i wkładamy mosiężne, bądź odporne na wysoką temperaturę naczynie z pokrywką. W momencie gdy piekarnik nabierze odpowiedniej temperatury, wyjmujemy garnek w który przekładamy chleb. Pieczemy  25 minut w 230`C pod przykryciem. Następnie około 10 minut bez pokrywki, bądź do złotego

Słodkie Przyjemności
Szneki z glancem 177

wyłożoną papierem do pieczenia. Formę z ciastem odstawiam, w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia na 40 minut (oczywiście pod przykryciem). Wyrośnięte, smaruję roztrzepanym jajkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Upieczone studzę na kratce, następnie polewam lukrem. Szneki z glancem, to smak i wspomnienia. Pyszne, puszyste, lekkie i… bez oczekiwania na przerwę

mojewypiekiinietylko
Binenstich mit Apfelfülung 165

kawałeczku masła,bez przerwy.W pewnym momencie może się wydawać,że ciasto się owarzyło.Zagniatać dalej,ciasto wchłonie całe masło,stanie się sprężyste i błyszczące.Przykryć misę folią i odstawić do podwojenia objętości. wyrośniete ciasto rozwałkować na blacie lekko posypanym mąką na wielkość i kształt blaszki.Powinno być równej grubości.Ułożyć w foremce wyłożonej papierem do pieczenia,bok posmarpwać masłem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gwiazda: świeża mięta 173

godzinę. Schłodzone ciasto podzielić na równe części, z każdej uformować kulkę i dość mocno ją spłaszczyć. Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Ostudzić na blasze (ciastka są bardzo miękkie tuż po upieczeniu). Smacznego! A dzisiaj robię pierwsze w tym sezonie lody - bez maszynki, więc trzymajcie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Filo z kremem kawowym 200

cukrem. Piec w temp.200stop. około 8 minut, aż ciasto będzie kruche, brązowe i chrupiące. Wyjąć i ostudzić. Na krem-ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać kawę. Ubić śmietanę i ostrożnie wymieszać ją z kremem kawowym. Płaty ciasta posmarować kremem i układać jeden na drugim po 5 prostokątów. Przykryć kawałkiem bez kremu.  Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH 119

bezę, więc postanowiłam upiec babkę na białkach. Wypatrzona już jakiś czas temu na blogu Izy – klik wreszcie doczekała się publikacji. Babka na białkach ma różne opinie. Jest dość sucha (mi to akurat nie przeszkadzało) i niezwykle „lekka”. Fajna propozycja na Wielkanoc. TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH 7 białek 1 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dałam dwa) 1/2 szkl maku ulubiony aromat Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać partiami cukier. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do białek. Wlać olej oraz wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać łyżeczkę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel a do czwartej mak. Do ciasta makowego

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto „Kraina Lodu” 348

jajeczną, delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 25-30 minut. Przestudzone ciasto oddzielamy od papieru do pieczenia, po czym ponownie umieszczamy na papierze w formie. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy(...)pozostałą masę (tą bez barwnika), wyrównujemy, starając się rozprowadzić masę aż do brzegów formy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Napój Sprite doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy na bok i dodajemy żelatynę. Mieszamy dokładnie, aż do jej rozpuszczenia. Dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Odstawiamy do calkowitego

Smaki Na Talerzu
Ciasto krówka z kakaowym wnętrzem 1560

ciasto które jest idealne na specjalne okazje, przyjęcia i święta. Jeśli lubicie słodkie warstwowe wypieki, to zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Składniki: Na biszkopt toffi: 7 dużych jajek (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 2 budynie o smaku toffi (40 g) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 czubata łyżeczka naturalnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miksera i stopniowo dodajemy przesiane składniki lub odkładamy mikser i mieszamy składniki delikatnie szpatułką. Masę wylewamy do blaszki 24×36 cm (lub nieco mniejszej) wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy nasz biszkopt przez około 25 minut. Ciasto należy obserwować, bo każdy piekarnik jest inny. Po tym czasie zostawiamy ciasto na około

Słodkie okruszki
SERNIK CYTRYNOWY Z WÓDKĄ I MAKIEM 160

WYKONANIE Jajka i twaróg wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Spód formy o średnicy 21-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Ciasteczka rozmiksowujemy w malakserze. Dodajemy rozpuszczone masło i mak. Dokładnie mieszamy, wykładamy na spód przygotowanej formy i dokładnie ugniatamy. Do kubeczka(...)skórkę z 2 cytryn (tylko zewnętrzną żółtą część) i miksujemy krótką chwilę, do połączenia składników w gładką, lekko płynną masę. Przelewamy do przygotowanej tortownicy i pieczemy 30 minut, aż ciasto nie będzie surowe. Ostrożnie wyjmujemy blaszkę z ciastem z piekarnika i łyżką wykładamy śmietanę z ksylitolem lub cukrem. Wyrównujemy wierzch i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10 minut.  Wyłączamy

cool and minty