ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1374/2705)

FIT BROWNIE – bez tłuszczu, bez cukru, bez mąki 165

Ciasto jest bez białego cukru. * Nie zawiera mąki. * Jest bezglutenowe. * Nie zawiera tłuszczu. Mistrzostwo świata! Idealne dla osób będących na diecie! Gorąco polecam! Dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( sucha ) – 70 g * czerwona fasola – 1 puszka * banany – 2 szt * jajko M – 3 szt * miód – 3 łyżki * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Chleb pełnoziarnisty – najprostszy przepis 144

wierzchu i odstaw na około 40 minut, ciasto wyrośnie, jednak nie bardzo mocno. Piekarnik nagrzej do temperatury 210 stopni C. Podłużną blaszkę do ciasta wysmaruj odrobiną oleju. Do blaszki wlej całe wyrośnięte ciasto chlebowe, posyp jeszcze dodatkowo ziarnami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut. Po zakończeniu pieczenia otwórz delikatnie drzwi do piekarnika i pozostaw na około

To Musisz Wiedzieć
Kruche rogaliczki 107

kruche rogaliki, bez zbędnego kombinowania. Uwaga! Ja dałam dżem, ale wyszedł w trakcie pieczenia 😂 na upartego można dać (jeżeli chcemy użyć takiego 100% owoców) natomiast lepiej sprawdzi się marmolada. Możecie z nich też zrobić rogaliki z nutellą, a co! Jak szaleć to szaleć. Jak zrobić rogaliki? Wszystkiego dowiesz się niżej :) Składniki na rogaliki z ciasta kruchego

Czarnawisienka
Hamburger XXL 146

mięso było suche bez wody). Dodajemy przyprawy czyli sól, pieprz i paprykę. Dokładnie mieszamy aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Mięso pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Ciasto krótko wyrabiamy ręka. Dzielimy na 2 części. Pierwsza część w proporcji 2/3, druga 1/3. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Spód tortownicy o średnicy 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem

Themo przepisy
Napoleonka z kremem pomarańczowym 116

budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła skórka otarta z połowy pomarańczy cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie podzieliłam na dwie połowy. Wyszły mi dwa prostokąty o wymiarach ok. 12x20cm. Przełożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Seromakowiec 152

cytatu. Bez przemyśleń. Dziś sam przepis. Świąteczny klasyk. Połączenie sernika i makowca dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować, które ciasto lubią bardziej ;) Mam dla Was dwie małe uwagi odnośnie tego ciasta. Mój seromakowiec wyszedł nieco niski - jeśli chcecie, aby Wasz był wyższy, upieczcie go w nieco mniejszej formie - jednak pamiętajcie wówczas, że pieczenie może się wydłużyć

My simple kitchen
PROSTE CIASTO UCIERANE Z MORELAMI (NA OLEJU) 138

wolę je bez lukru, pudru i innych słodzików. Do ciasta wykorzystałam kilka dojrzałych moreli, ale pysznie smakuje z jabłkami, wisniami, agrestem, porzeczkami czy rabarbarem.  Polecam! Składniki: (na tortownicę 25cm) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej  4 całe jajka 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego (16g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka orata

Walijskie Pichcenie
Gofry klasyczne 137

gofry klasyczne - bez udziwnień i dodatków w cieście. Lekkie, chrupiące gofry, które będą doskonałą podstawą do dalszych połączeń smakowych. Można je podać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, z owocami albo dżemem albo z czekoladą. Możliwości jest wiele. Zapraszam Gofry klasyczne Składniki: 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru

Smaczny zeszyt
Szybkie ciasteczka z białą czekoladą 221

góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy posiekane masło (wyjęte wcześniej z lodówki), wsypujemy oba rodzaje cukieru i dokładnie ucieramy. Następnie wbijamy 1 jajko i chwilę miksujemy. Kolejno wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy wstępnie składniki, następnie wyrabiamy całość ręcznie do połączenia składników. Pod koniec dodajemy naszą białą czekoladę i chwilę mieszamy. Z ciasta w dłoniach formujemy

Słodkie okruszki
CIASTKA RYŻOWE Z CZEKOLADĄ I KOKOSEM 108

oraz wiórek kokosowych, bez dodatku cukru. Wykonane zostały z mąki ryżowej, a słodyczy nadał im dodatek ksylitolu lub erytrolu oraz czekolady. Nie są to ciastka przesłodzone, więc z czystym sumieniem możemy podać je dzieciom. Są proste i dość szybkie w wykonaniu, jednak ciasto po zagnieceniu musi swoje odleżeć, co wydłuża czas ich przygotowania. Podczas pieczenia po całej kuchni

Kuchnia MagdaLeny
Malinowiec 169

wyważone proporcje słodyczy. Ciasto jest tortowe, kremowe i niesamowicie wilgotne, coś w typie brownie owocowego z kremem… Spróbujecie?;) Składniki na biszkopt: 8 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka

Domowe ciasta
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 238

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keks na białkach z malinami 143

szybkie ciasto bez ubijania białek, do którego można wykorzystać każde owoce sezonowe. Wilgotne i mięciutkie ciasto to fajny sposób na wykorzystanie białek z innych wypieków. Składniki: (duża keksówka lub dwie małe) 5 białek  180 ml mleka 315 g mąki pszennej 250 g cukru 170 g masła 5 g soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy

talerz przyjemności
Pizza Margherita z salami i rukolą + filmik 200

ciastem (nie bez trudu) wypełnić blachę. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jeszcze ok. 30 minut. 12. Mozarellę kroimy w kosteczkę. 13. Po upływie pół godziny ciasto smarujemy sosem, następnie układamy plastry salami i wszystko polewamy oliwą. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 240 stopni. 14. Pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko i pieczemy przez 12 minut z grzaniem

Kawa z mlekiem
Drożdżowe bułeczki z czereśniami i rabarbarem! 169

pieczenia, poukładaj blaty ciasta na bułeczki, na wierzchu poukładaj umyte i osuszone owoce. Zrób kruszonkę zmieszaj cukier(100 g), mąkę (100 g) i masło (50 g) na kruszonkę, posyp nimi bułeczki i wstaw na 35 do 40 minut do piekarnika. Temp. 160 -170 stopni C. Pieczemy na złoty kolor. Gotowe! Bułeczki możesz też zrobić bez kruszonki, wtedy przed

SMYKWKUCHNI