ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1182/2705)

Kruche ciasto z brzoskwiniami. 95

Kruche ciasto z brzoskwiniami. To ciasto z brzoskwiniami jest łatwe do przygotowania, lekko chrupiące i bardzo pyszne. Cudownie jest mieć pod ręką przepis na pyszne ciasto z brzoskwiniami , zwłaszcza gdy jest jeszcze na nie sezon i mamy w zasięgu ręki pyszne, soczyste brzoskwink i. Jest to pyszne letnie ciasto z wykorzystaniem świeżych brzoskwiń , ale jeśli nie mamy ich pod ręką(...)soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – ½ łyżeczki cynamonu – 230 g zimnego masła – 1 jajko Warstwa brzoskwiniowa: – 700 g brzoskwiń bez skórki i pestek – 2 łyżki mąki kukurydzianej – ½ łyżeczki cynamonu – 2 łyżeczki soku z cytryny W misce łączymy mąkę, erytrytol, sól, proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę masło

Zdrowy Styl Joanny
BABKA DROŻDŻOWA MOJEJ MAMY. 66

aromatyczna ... Ten klasyczny, tradycyjny przepis na babkę drożdżową pochodzi ze starego zeszytu z przepisami mojej Mamy 💓 Taka drożdżowa baba była zawsze obowiązkowym elementem wielkanocnego stołu, ale Mama piekła ją także i bez okazji, bo wszyscy ją uwielbialiśmy! I tak zostało do dziś 😍 Składniki: 0.5 kg przesianej mąki pszennej  125 g  masła o zawartości 82% tłuszczu 0.5 szklanki(...)puszystą masę z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem. Do miski z mąką dodajemy wyrośnięty rozczyn z drożdży, ubite jaja i tłuszcz, mieszając energicznie przez ok 10 min drewnianą łyżką. Ciasto powinno być lśniące i dokładnie połączone wszystkie składniki. Na powierzchni powinny pokazywać się pęcherzyki ciasta - znak, że ciasto jest dobrze wyrobione. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. W chłodniejsze

Walijskie Pichcenie
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 168

sycący. Fit placuszki owsiane są idealne na śniadanie czy kolację. Dzieciom na pewno zasmakują. Można je podać z dowolnymi owocami, miodem, konfiturą albo domowym kremem czekoladowym. Aby przygotować placki bez dodatku tłuszczu, musimy zadbać o dobrą patelnie, do której nie będą przywierać w trakcie smażenia. Ja przygotowałam je na patelni Woll Szafir , której recenzję znajdziecie poniżej. [embed]https://youtu.be(...)owsianej (albo zmielonych płatków owsianych) 2 łyżki miodu (dałam lipowy) łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu, soli i imbiru   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok

e-PrzepisyKulinarne
MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) 260

pieczenia. Mini hot dogi stawić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec przez ok 15-20 minut obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było lekko złociste. Gotowe mini hot dogi wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie ulubionych sosów np. pomidorowego, czosnkowego, BBQ itd. Smacznego! — BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 150

Temp. pieczenia : 185 st. C Czas pieczenia : ok. 60 minut Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru szczypta soli i mielonej kurkumy skórka starta z cytryny ( opcjonalnie może zostać użyty aromat cytrynowy) 3 jajka 3 żółtka 200 g mąki pszennej budyń śmietankowy bądź waniliowy bez cukru 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 400 - 500 g rabarbaru Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 50 g cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ciasta i miksujemy

Różne smaki w kuchni
Drożdżowe zawijane z serem i rodzynkami 120

zapach podczas pieczenia roznosi się po całym domu.. Wersja drożdżówki z serem w formie domowego ciasta. Brzmi dobrze?  Smakuje równie dobrze :)  *Z podanego przepisu wyjdą Wam dwie , słusznych rozmiarów rolady. Składniki na ciasto drożdżowe: Zaczyn : 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru Pozostałe składniki na ciasto: 2 jaja(...)swoje rozmiary, dodajemy roztrzepane w mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i miksujemy ciasto mikserem z hakami około 5 minut( aż będzie w miarę gładkie). Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy wyrośnie, przekładamy je na stolnicę posypaną mąką. Składniki

Domowe ciasta
Chleb żytnio-orkiszowy,ulubiony i zdrowy gluten 175

piekę chleb ,jem wyłącznie domowe makarony i pierogi,ciasta przygotowuję również samodzielnie,nie korzystam z garmażeryjnych półproduktów w łatwy sposób wyeliminowałam pszenicę z diety.Nie,nie nie zrezygnowałam z glutenu całkowicie,ale zamieniłam zamulającą i zapychającą mój organizm mąkę pszenną na zdrowszą mąkę orkiszową.O orkiszu możesz przeczytać tutaj .Nie zrezygnowałam z pierogów,które uwielbiam,ani ciast do popołudniowej kawki(...)ciasta drożdżowego na 2-3 prędkości około 7 minut.Można pominąć dodatek drożdży,wówczas jednak znacznie wydłuży się czas wyrastania ciasta foremkę delikatnie wysmarować olejem i wysypać otrębami orkiszowymi.Przełożyć dobrze wyrobione ciasto chlebowe,powierzchnię wyrównać wilgotna ręką i przykryć formę folią spożywczą ,od strony zetknięcia z ciastem chlebowym również wysmarowaną olejem.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ciasto wypełni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
LAMINGTONY 141

proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do blachy (wymiary 25 x 35 cm) i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20- 30 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche(...)dodajemy mleko oraz śmietankę. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą i utworzą jednolitą polewę bez grudek. Podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Lekko studzimy. W ciepłej (ale nie gorącej) polewie maczamy kostki biszkoptowe i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy do momentu zastygnięcia

Kuchnia MagdaLeny
LAMINGTONY 156

proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do blachy (wymiary 25 x 35 cm) i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20- 30 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche(...)dodajemy mleko oraz śmietankę. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą i utworzą jednolitą polewę bez grudek. Podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Lekko studzimy. W ciepłej (ale nie gorącej) polewie maczamy kostki biszkoptowe i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy do momentu zastygnięcia

Kuchnia MagdaLeny
Urodzinowy tort z masłem orzechowym. 156

łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 lekko kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła 82 % 5 kopiastych łyżek masła orzechowego Dodatkowo: 5 dag mlecznej czekolady 20 dag okrągłych(...)chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty.  2. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego

Izabelawkuchni
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 177

J akoś ostatnio serniki królują u mnie w kuchni, jeśli chodzi o jakiekolwiek ciasta. Po niebiańskim serniku z borówką amerykańską przyszedł czas na sernik równie bogaty

vaniliowoczekoladowa
Tarta jaglana z budyniem 177

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
szybki chleb pszenno-żytni z makiem 178

wyrabiam w nim ciasto drożdżowe, bo robi to mistrzowsko. A już zupełnie rozkochałam się w pieczeniu chleba odkąd mam piekarnik parowy od Electrlouxa . Zaczynałam go testować z przekonaniem, że to pewnie tylko "pic na wodę" ale miło się zaskoczyłam. Rzeczywiście jest różnica między zwykłym pieczeniem a pieczeniem z parą. Bochenki pieczone parowo są lepiej wyrośnięte, pulchniejsze(...)minut. Kiedy drożdże zaczną pracować rozczyn wlać do pozostałej maki, wlać resztę wody. Mikserem, ręcznie lub w automacie wyrobić dokładnie ciasto. Podczas wyrabiania obserwować- jeśli będzie za rzadkie dodać mąki, jeśli za gęste dolać jeszcze wody. Ciasto na chleb pieczony w keksówce może być rzadsze ale jeżeli chcecie opiec bochenek to ciasto powinno być gęste, żeby kształt się nie rozjechał

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 322

jest bez spodu, ale jednocześnie wychodzi puszyste i piankowe, bardzo zbliżone do sernika. Ciasto jest bez cukru i sera, na jogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka  1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego  Jajka ubić(...)dodawać jogurt, mieszając na wolnych obrotach miksera.  Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią

FitKot
Ciasto DELICJAK 173

push({}); Ciasto DELICJAK Składniki: Biszkopt: 4 jajka – osobno żółtka i białka 130g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 130g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 110-120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 200g masła w temperaturze pokojowej 750ml mleka 3 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru(...)Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego

Mała Cukierenka