ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:157/467)

Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 152

lyzka cukru pudruWykonanie:Wlaczyc piekarnik i nastawic na 190 ° C.Make wymieszac z proszkiem do pieczenia i szczypta soli.Jajka z cukrem przy pomocy miksera recznego ubic na puszysta mase.Wmieszac jogurt.Make i 125 g jagod wmieszac przy pomocy szpatulki ,tu bez uzycia miksera,inaczej ciasto ,podobnie jak przy muffinkach bedzie twarde.Mase wylozyc do foremki wylozonej papierem do pieczenia.Piec(...)podzielic na 8 rownych czesci.Sparzyc cytryne.Zerzec skorke z cytryny i wycisnac 2 lyzki soku.Twarozek,cukier skorke cytrynowa z sokiemi cukier waniliowy wymieszac mikserem .Smietane kremowke ubic na sztywno.Wymieszac z masa serowa.Konfiture wymieszac z reszta jagod.Mase serowa rozsmarowac na spodzie ciasta.Na krem nalozyc konfiture z jagodami i lekko pomarmurkowac (porobic esy-floresy,by masy sie lekko wymieszaly).Nalozyc podzielona na czesci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik cytrynowy z borówkami 364

pieczenia, dno tortownicy wylepić równo schłodzonym ciastem- ciasto nakłuć gęsto widelcem, podpiec w piekarniku przez około 20 minut, ostudzić- temperaturę piekarnika obniżyć do 160 stopni, na dno wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą - składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową- twaróg i serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier i przesiane mąki, krótko zmiksować- do masy wbijać pojedynczo(...)wymieszać łyżką- borówki oczyścić, osuszyć- na podpieczony spód z ciasta wyłożyć gęsto obok siebie połowę borówek, na owoce wylać masę serową (będzie dość rzadka)- na wierzchu masy ułożyć gęsto koło siebie pozostałe borówki- sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 70-85 minut do momentu ścięcia się masy (wierzch będzie ścięty i sprężysty)- studzić w piekarniku przy

Smakołyki Bereniki
Bananowy eksperyment. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. 229

BANANOWY SERNIK BEZ SERA. /autorski;/ blacha 23x33 cm ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżki kako 250g masła 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru Masło siekam z mąką, kakao i proszkiem. Dodaję resztę składników, zagniatam ciasto i na 30 minut wkładam do lodówki, aby stwardniało. Następnie wylepiam natłuszczoną blachę, zostawiając 1/3 ciasta na kruszonkę (jeśli(...)wolimy grubszy spód, można kruszonkę pominąć). Na tak przygotowany spód wylewam masę śmietanowo-bananową. masa bananowo-śmietanowa 8 przejrzałych bananów (miąższ nie może być brązowy!)  4 duże kwaśne śmietany 12% (po 400g) 3 budynie waniliowe 3 budynie śmietankowe szklanka cukru 4 białka Banany miksuję na papkę. Miksuję je ze śmietanami, budyniami. Białka ubijam na sztywno, a pod koniec ubijania

W kuchni Karmel-itki
Ciasto daktylowo-owsiane (bez cukru i mąki) 127

jest zdrowsze i mniej kaloryczne ale bardzo smaczne :) Składniki: (na formę o wymiarach 25 x 25cm) 240g daktyli bez pestek 200g masła 3 jajka L 1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych bezglutenowych opcjonalnie 2 łyżki kartoflanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1 łyżeczka sody łyżka octu spirytusowego ½ szklanki mleka 3 jabłka polewa: 100g czekolady 50ml śmietanki kremówki(...)skórki i kroimy w kostkę. Zmielone daktyle miksujemy z miękkim masłem na gładka masę. Stopniowo po jednym dodajemy jajka, a następnie zmielone płatki owsiane, sodę i proszek do pieczenia na zmianę z mlekiem. Dodajemy około łyżki octu spirytusowego. Nie będzie wyczuwalny w cieście a zniweluje metaliczny smak proszku do pieczenia. Opcjonalnie możemy dodać dwie czubate łyżki kartoflanki

Pyry na Gaz
Drożdżówki z serem 148

cukierni i wyjść z gotową drożdżówką... ot tak, od zaraz bez wyrabiania ciasta, bez pieczenia, bez tego całego czekania aż w końcu ją zjem. Teraz przyznam, że dla tej świeżo wyjętej z piekarnika, cieplutkiej drożdżówki to ja wolę poczekać! Ciasto (z podanej porcji zrobiłam 19 drożdżówek) 500 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży(...)jednolite ciasto. Posypać mąką, zostawić na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Składniki na nadzienie połączyć mikserem na jednolitą masę. Z ciasta formować spłaszczone placuszki, układać na blasze wysmarowanej margaryną. Placuszki pozostawić do lekkiego wyrośnięcia. W każdym z nich zrobić zagłębienie za pomocą dna szklanki, następnie włożyć w nie nadzienie.  Drożdżówki można posmarować roztrzepanym jajkiem.  Piec w piekarniku

Kuchenne aromaty
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 161

boska! Nawet moja wiecznie odchudzająca się Siostra i jej wybredny chłopak pochwalili. Słodka, kremowa, delikatna masa serowa w kontraście z kwaśną żurawiną i chrupiącą, pierniczkową kruszonką nie pozwoliła zbyt szybko oderwać się od talerzyków... W pewnym momencie nawet zaczęłam żałować, że nie przygotowałam tego ciasta w większej formie! Bo co to te osiemnaście centymetrów dla całej bandy łakomczuchów...? Sernik(...)pieczenia. Ugnieść na spodzie masę pierniczkową, schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Pierniczki na kruszonkę zmiksować w malakserze na pył. Dodać mąkę, cukier i przyprawę do piernika, połączyć. Dodać zimne masło, zagnieść kruszonkę. Serek, mleko, kremówkę, jajko, miód i drobno startą lub zmieloną tonkę zmiksować na gładką masę. Wylać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dietetyczne truflowe ciasto czekoladowe (bez mąki i tłuszczu) 160

Przepis zobaczyłam w programie Cook yourself thin (Gotuj i chudnij) i od razu wiedziałam, że będzie hitem! Ciasto stanowi świetną propozycję na zimowy podwieczorek. Podany poniżej przepis zawiera wprowadzone przeze mnie zmiany – zamieniłam fruktozę na ksylitol i pominęłam polewę. Pyszne, wilgotne, bez mąki i tłuszczu. Sama czekolada, pomarańcza, migdały, jajka i trochę słodyczy. Wyjątkowo pyszna alternatywa dla brownie :) Poziom(...)wyszło, choć pewnie nie aż tak puszyste) i miksujemy. Dodajemy przestudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 45-50 minut, po czym zostawiamy w piekarniku na ok. 2 godziny. Ciasta nie dopiekamy do suchego patyczka; ma być wilgotne i strukturą bardziej przypominać brownies niż murzynka. Podajemy z cząstkami świeżejpomarańczy . Smacznego! Oryginalny przepis

Bazując na smaku
Jaglany sernik czekoladowy z malinami 123

wymaga pieczenia :) Spód: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki musu jabłkowego domowego lub ze słoiczka 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego ewentualnie 2 łyżki syropu karmelowego 0 kcal Jedną szklankę płatków owsianych zmielić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę. Wyrównać i docisnąć do dna. Schłodzić. Masa: 2 szklanki ugotowanej(...)składniki dokładnie miksujemy na gładko. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy w mikrofali lub na palniku, jedynie do rozpuszczenia NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Dokładnie mieszamy z masą. Wykładamy na spód owsiany. Chłodzimy. Polewa: 1/2 szklanki malin 1 łyżka miodu 3 łyżki deseru sojowego lub jogurtu  1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody  Maliny rozgniatamy widelcem

Chocolate Muffin Blog
Rafaello w malinowej otulinie 123

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko(...)masa puddingowa ostygnie, przekładamy ją do miksera wraz z 1/2 szklanki wiórek i 1/2 kostki masła. Miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Masę kokosowo-puddingową wykładamy na blaszkę. Rozdzielmy ją tak na dwie porcje by nam wyszły 2 warstwy masy. Na pierwszą masę znowu układamy krakersy jeden obok drugiego i ponownie zalewamy je masą. Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami

ClauditteMissCooking
Piernikowe muffinki z fasoli 160

Leniwa niedziela? raczej nie, dość wczesna pobudka, żeby móc zjeść spokojnie i bez pośpiechu śniadanie,  szykowanie się na pociąg, a potem marsz na dworzec, co przy tak słonecznej pogodzie było dla mnie przyjemnością (mimo ciężkiego plecaka). Dopiero co zasiadłam do komputera i dodaję obiecany wczoraj przepis na nową odsłonę fasolowych muffinek, pychota ;) Składniki(...)innego słodzidła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec garść rodzynek garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy, a następnie wrzucamy do blendera dodajemy pozostałe składniki (poza rodzynkami i orzechami) i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę na koniec dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 171

pęka, a następnie opada. Najlepiej piec w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Najlepsza temperatura pieczenia to zakres  130-140 stopni . Czas automatycznie wydłuża się. Suchy sernik jest mało zachęcający, zapycha, mało kto to lubi. Na to też jest sposób: upiec go w piecu parowym . Tak, wiem, to drogie rozwiązanie. Ja również pieca parowego nie posiadam - na razie. Jest(...)zamian otrzymujemy pyszne ciasto. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): ciasto: 100 g masła 200 g mąki pszennej (lekko czubata szklanka) 3 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki drobnego cukru Masło rozdrobnić na mniejsze kawałki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao oraz cukier. Palcami rozetrzeć wszystko razem (podobnie jak kruszonkę). Ciasto rozsypać na dno formy, w której będzie piekł się sernik. Ugnieść

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto z czekoladą i morelami 125

smaczne ciasto z morelami .Aromatyczny,delikatnie czekoladowy spod i miesista wilgotna gora morelowa.Owocow jst naprawde sporo.PychaSkladniki na blaszke250 maki orkiszowej 1050 (lub pszennej)4 jajka L100 g gorzkiej czekolady o smaku pomaranczowym150 g masla100 g brazowego cukru2 lyzeczki cukru waniliowego2 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki koniakuszczypta soli 80 g konfitury z moreli750 g moreli (wazonych bez pestek)Wykonanie:blaszke(...)masa zgestnieje.make wymieszac z proszkiem do pieczenia i z koniakiem wymieszac z ubita masa czekoladowo-maslanabialka ze szczypta soli ubic na sztywna piane i przy pomocy szpatulki wymieszac z masa czekoladowaciasto rozprowadzic rownomiernie na blaszce.Ulozyc na ciescie morelepiec 30-35 minut w 175°Cw miedzyczasie podgrzac konfiture z moreli i przetrzec przez sitko. Jeszcze gorace ciasto posmarowac konfitura

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 282

kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam tort kremem. W tym dniu tort można serwować ale można(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 132

wadą jest to, że średnio znoszą dalekie podróże i lubią zimno, dlatego należy przetrzymywać je w lodówce. To ich jedyna wada, oprócz tego mają same zalety! Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie Składniki spód 160g (szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej 50g bezglutenowych płatków owsianych + do posypania 50ml oleju kokosowego 30g wiórków kokosowych 1 łyżka syropu z agawy(...)odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód i formujemy prostokąt – ja użyłam do tego keksówki pokrytej papierem do pieczenia i wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki. Następnie przechodzimy do warstwy karmelowej – tutaj postępujemy

Fill The Bowl
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 205

wadą jest to, że średnio znoszą dalekie podróże i lubią zimno, dlatego należy przetrzymywać je w lodówce. To ich jedyna wada, oprócz tego mają same zalety! Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie Składniki spód 160g (szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej 50g bezglutenowych płatków owsianych + do posypania 50ml oleju kokosowego 30g wiórków kokosowych 1 łyżka syropu z agawy(...)odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód i formujemy prostokąt – ja użyłam do tego keksówki pokrytej papierem do pieczenia i wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki. Następnie przechodzimy do warstwy karmelowej – tutaj postępujemy

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania