Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym

Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym

Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym

Rolada biszkoptowa to rewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast białej mąki pszennej roladę upiekłam z mąki orkiszowej, dlatego by ładnie wyrosła do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

roladki, ciasto, krem, zdrowe przepisy, mascarpone, puree, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, bita śmietana, szybki deser, desery, deser, biszkopt, krem mascarpone, proste ciasto, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bezami, ciasto z kremem mascarpone, ciasto orkiszowe, deser z mascarpone, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybka kremówka, proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.