Rolada biszkoptowa to rewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać bez trudu. Zamiast białej mąki pszennej roladę upiekłam z mąki orkiszowej, dlatego by ładnie wyrosła do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...