końcu dodajemy uprzednio rozmrożony szpinak. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. ok. 1 h. Placek przekrawamy na dwie części. Jedną zachowujemy, wierzchnią kruszymy i odkładamy. Truskawki (bez rozmrażania) rozdrabniamy za pomocą noża. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Wlewamy je do truskawek. Miksujemy. Wykładamy
Pobite gary BarbaryLubicie gruszki? Bo ja bardzo. Tym razem mam dla Was propozycję na bardzo łatwe a jakże efektowne ciasto z gruszkami.... bez pieczenia. Jeśli dobrze rozplanujecie sobie pracę, przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Jedynie czekając na zastygniecie galaretki będziecie musieli uzbroić się w cierpliwość ;) Talerzyk "Gloria" od Porcelany Bogucice. 24 podłużne biszkopty 330ml śmietanki 30 % 400ml jogurtu(...)wylać resztę masy. Wierzch wyrównać. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.Gruszki umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plasterki. Plasterki gruszki skropić sokiem z pozostałej limonki, ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Rady: Śmietanka musi być mocno schłodzona. Gdy jogurt jest zimny, wtedy masa szybko zacznie tężeć. Najlepiej
Smakołyki Asinutą mięty, do tego bita śmietana pachnąca cytryną i galaretka morelową. Ciasto kuś swymi barwami oraz zapachem, najbardziej do gustu przypada maluchom. SKŁADNIKI (forma 25x30) Biszkopt Składniki: 5 jajka 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa 3 budynie waniliowe (jeżeli są bez cukru dodaje 4 łyżki cukru) 800 ml soku(...)dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Ostudzony biszkopt przeciąć na 2 części Masa budyniowa 500 ml soku zagotować, budynie wymieszać w pozostałym soku, mieszankę wlać
RAROSSAZemsta Teściowej. Moja zemsta jest jeszcze piana :) ponieważ wiśnie pochodzą prosto z nalewki wiśniowej. Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 kropli olejku migdałowego Galaretka: 2 galaretki wiśniowe 400 g -500 g wydrylowanych wiśni ( u mnie wiśnie z nalewki) 700 ml gorącej wody Bita(...)ciasto widelcem . Pieczemy w temp. 170*C przez 25-30 minut. Drugą część ciasta wykładamy na blaszkę o tych samych wymiarach, również wyłożonej papierem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny. Ubitą sztywną pianę wykładamy na nieupieczone kruche ciasto. Posypujemy migdałami i pieczemy tak samo jak pierwsze ciasto. Galaretkę rozpuszczamy
W Moim Magicznym Domuimieniny Wojciecha, mojego zięcia. Wszystkiego najlepszego Wojtku. Dawno nie brałam udziału w naszym wydarzeniu cotygodniowym na FB Ciasto na niedzielę ale tym razem dodaję do wydarzenia Słodkości bez pieczenia ten oto deser. Szybki w zrobieniu, nie licząc czasu tężenia galaretek ale to można zrobić wieczorem dnia poprzedniego. Słodki, pyszny deser w pucharku powstał i zapraszam serdecznie do jego
Moje Małe CzarowanieProsty i efektowny deser na bazie jogurtu naturalnego i galaretek, cieszy oko i podniebienie. SKŁADNIKI: 1l jogurtu naturalnego 7 łyżek żelatyny 1/2 szkl zimnej wody 180ml
Dziś Ja gotujeKremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest
Kuchcik gotujeSkładniki herbatniki, 2 duże opak jabłka, 3 duże szt galaretka ananasowa, 1 opak woda, 1/2 szkl sok z cytryny, 2 łyżki cukier, 1 łyżka Przygotowanie
Gotowanie moimi oczamiZapraszam na prosty i lekki serniczek z jogurtu z galaretką i winogronem. W sam raz na te upały co teraz nas męczą, nie trzeba włączać piekarnika
Monia miesza i gotujecukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku mielonego krem budyniowy: 1 duży budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki mąki ryżowej 1/4 szklanki cukru 700 ml mleka 100 g miękkiego masła galaretka: 500 g mieszanki owoców leśnych mrożonych 650 ml wody 2 galaretki truskawkowe wierzch ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa 1 czekolada deserowa
kgwjanczewoOrkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno) Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli (z orzechami
Di gotujePartiami wsypywać cukier i ubijać, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Następnie wmieszać żółtka a na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, gdy będzie jeszcze bardzo ciepłe(...)pomocą tego ręcznika powoli i delikatnie zawinąć ciasto w rulon. Odstawić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Mus jabłkowy: 2 szklanki musu zagotować, aż masa będzie gorąca. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dokładnie mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do wychłodzenia. Ciasto odwinąć z ręcznika, nałożyć mus jabłkowy i ponownie zawinąć (już bez ręcznika). Roladę przełożyć na blaszkę
My simple kitchenchyba jeszcze nie koniec… Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym bez cukru tortownica 23 cm Biszkopt kokosowy: 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa truskawkowa: 600 g świeżych truskawek schłodzonych w lodówce 150 ml gorącej wody 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu 1 galaretka truskawkowa bez cukru Masa(...)ubijać na wysokich obrotach miksera. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i połączyć delikatnie z masą jajeczną. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), wylać ciasto i piec około 25 minut w 180 stopniach. Przestudzić. Truskawki odszypułkować i zblendować na gładką masę. Galaretkę rozpuścić z ksylitolem w gorącej wodzie i odstawić. Kiedy nie będzie już
Fitkotjego przygotowania użyłam różowych wafelków o smaku “Koktajl Truskawkowy”. Ciasto jest lekkie i wygląda wspaniale, bardzo polecam… Ciasto Bez Pieczenia “Koktajl Truskawkowy” Składniki: Spód: 250g wafelków Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” 50g miękkiego masła, w temperaturze pokojowej Krem: 1 galaretka truskawkowa + 200ml gorącej wody 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g umytych, obranych truskawek(...)waniliowego 1 fix do śmietany Wierzch: 300g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale jeśli ciasto będzie stało w upalny dzień, radzę użyć) wafelki Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” do ozdoby parę truskawek do ozdoby Spód: 1. Wafelki Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” przełożyć do blendera
Mała Cukierenkaszklanki/odmrożona, śmietana 30 % 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, wiśnie 1 szklanka/mrożone, kolorowa posypka - ile potrzeba w rozdrabniaczu rozdrobnić dokładnie dynię aby były 3 szklanki miazgi, włożyć do woreczka i zamrozić, tak przygotowane dynię używam do ciast po odmrożeniu na sitku, można użyć dyni świeżej bez mrożenia mikserem utrzeć jajka, cukier na kogel(...)pieczenia, boki posmarować masłem, wlać ciasto piec w 200 C około 50-60 minut, wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty: jeden cieńszy na spód, można delikatnie nasączyć np. herbatą z cytryną zimną śmietanę ubić z galaretką agrestową i posmarować śmietaną blat ciasta, nakryć drugim, też można go nasączyć, posmarować całe ciasto śmietaną, schować do lodówki galaretkę wiśniową rozmieszać
W Mojej Kuchni Lubię