ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:20/151)

Torcik jogurtowy z galaretkami 455

Tydzień temu właśnie o tej porze gdzieś rozpuszczałam galaretki, tylko po to, by zrobić kolejne podejście. Tym razem jednak postanowiłam coś zmienić, by nikt z domowników i Rodziny nie zarzucił mi, że "Takie było ostatnio" ;) i upiekłam cieniutki biszkopt, a na wierzchu ułożyłam ananasy z puszki i zalałam galaretkąCiasto prezentuje się niczym tort. Jest wysokie, kolorowe i naprawdę(...)lubię, to już mi się trochę znudził... Składniki na tortownicę 26 cm Biszkopt: 2 jajka ½ szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Jogurtowiec: 5 galaretek (np. 2xtruskawkowa, pomarańczowa, agrestowa, cytrynowa) 800ml jogurtu naturalnego 1 szklanka cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 200ml słodkiej śmietanki ⅓ szklanki zimnej wody Dodatkowo np. ananasy z puszki

Kuchnia w czekoladzie
Śnieżny puch 154

mnie by zrobić to ciasto,czas więc przyszedł by zrealizować zamiary. Pełnia lata,gorąco więc takie bez pieczenia,prosto z lodówki jest wręcz idealne na tę porę roku.   spód: 1 szkl. wiórków kokosowych 50 g masła 2 łyżki cukru masa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 200 ml śmietany 36%  2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku posypka(...)rondelku i smażyć kilka minut  do rozpuszczenia masła. Odstawić do wystudzenia. Galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia.  Tortownicę (26 cm) wyłożyć folią aluminiową,na dno wyłożyć wiórki,wyrównać powierzchnię. Tortownicę umieść w lodówce. Twaróg  zmiksować na małych obrotach z przestudzoną galaretką. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić i delikatnie wmieszać z masą serową. Ostrożnie przelać

Kolorowa kuchnia Elki
brzoskwinie z galaretką w łatwym cieście... 144

mikserem połączyć na gładkie ciasto ze 2 minuty tortownica 24 cm na dno wyłożyć papier do pieczenia a boki posmarować tłuszczem ciasto rozsmarować w tortownicy i rozłożyć gęsto umyte i bez pestek połówki brzoskwiń piec w 200C około 40-45 minut galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie w 400 ml i ostudzić na dobrze wystudzone ciasto na wierzchu rozłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Malinowa a'la delicja bez pieczenia 161

Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g

Lena Gotuje
Brzoskwiniowa chmurka. 181

najmniej 30 minut do lodówki. Można też zrobić z ciasta kulę, schłodzić i dopiero wyłożyć na blaszkę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut. Kiedy ciasto lekko przestygnie ściągnąć z blaszki razem z papierem, a w tej samej blaszce przygotować bezę. Białka ubić z solą, następnie cały czas ubijając dodawać partiami cukier. Ubijać, aż masa(...)pieczenia. wyrównać powierzchnię. Bezę suszyć w temperaturze 130 stopni z termoobiegiem przez godzinę. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezę jeszcze przez 20 minut. Wyciągnąć z piekarnika i delikatnie ściągnąć z blaszki. Przygotować galaretkę. Do naczynia wlać 3,5 szklanki gorącej wody, wsypać galaretki i wymieszać żeby się rozpuściły. Zostawić do przestudzenia. Do wystudzonej galaretki dodać

Agusiowe smakołyki
Malinowa chmurka 260

pieczeniu kruchego spodu odwracamy do góry dnem, smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce rozsmarowujemy bezę i posypujemy płatkami. Bezę pieczemy około 60 minut w 140 stopniach, wierzch powinien być chrupiący, a beza lekko zrumieniona. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Galaretka: do rozpuszczonej, wystudzonej galaretki dodajemy umyte i osuszone maliny, galaretkę wstawiamy do lodówki, aby szybciej(...)misce miksujemy mascarpone, stopniowo dodajemy do niego ubitą śmietankę, miksując po każdym dodaniu. W formie po pieczeniu układamy kruchy spód. Na spód wylewamy tężejącą galaretkę z owocami. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Na galaretce rozsmarowujemy krem, na krem wykładamy delikatnie bezę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. SMACZNEGO! Do miksowania kremówki polecamy praktyczny dzbanek z pokrywką dostępny

Smak mojej kuchni
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 334

pieczenia. Ciasto jest bardzo bogate i intensywne w smaku. Górują zdecydowanie warstwy malinowa z galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin) 1 galaretka malinowa Masa advocatowa: 1 budyń waniliowy bez cukru(...)Gotowy mus zagotować w rondelku, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, dosypać galaretkę i dokładnie wymieszać. W tym momencie proponuję spróbować masę i ewentualnie ją jeszcze dosłodzić. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia, ale takiego, żeby ją można było jeszcze rozprowadzić na cieście. Drugą warstwą do przygotowania jest masa advocatowa. W celu przygotowania tej masy należy najpierw

Świat Ciasta
Domowy jabłecznik 200

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Malinowa chmurka z kokosem 946

kokosowego 4 listki /łyżeczki żelatyny Galaretka z malinami: 1/2kg malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe Dr.Oetker 3 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki białych wiórek kokosowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,  połączyć  wszystko w misce zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć(...)pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym, ponakłuwać widelcem, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez  15 minut. Wyjąć, wystudzić. Beza: Białka umieścić w misce, ubijać do uzyskania puszystej pianki, wsypywać partiami cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta i lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto

Wanilia i Kardamon
truskawkowy sernik na zimno 209

deserem oficjalnie rozpoczynamy sezon na ciasta bez pieczenia i zimne desery. Nareszcie ! *tortownica 26 cm Składniki: 2 opakowania galaretki cyrtynowej 4 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 kg serka na sernik ( z wiaderka) 3/4 szklanki cukru szklanka mleczka zagęszczonego niesłodzonego (takiego do kawy) 600 g truskawek 4 żółtka Galaretki rozpuścić: cytrynowe razem w 1/2 szklanki wrzątku(...)połowy masy serowej dodać galaretki truskawkowe rozrobione w mniejszej ilości wrzątku. Masę wylać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki. Kiedy masa stężeje przygotować kolejną warstwę: połowę truskawek ułożyć w tortownicy i zalać drugą truskawkową galaretką. Wstawić do lodówki. Przygotować trzecią warstwę: drugą połowę masy serowej zmiksować z cytrynową galaretką. Na stężałe ciasto wylać ostatnią masę. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowa kostka 540

łyżki cukru pudru Beza kokosowa: 4 białka, duże 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków kokosowych Mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder przesiewamy razem. Dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło i szybko siekamy. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy dość szybko, by niepotrzebnie nie ogrzewać ciasta. Przygotowanym ciastem wykładamy dno prostokątnej formy(...)pieczenia i nakłuwamy całość widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Umyte i osuszone jagody rozkładamy na kruchym cieście. Tężejącą galaretką zalewamy owoce, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę miksujemy. Wykładamy na galaretkę. Białka ubijamy

Smaki Na Talerzu
Malinowa chmurka 437

pieczenia (spód). --> Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, wylepiamy nim dno formy. Wyrównujemy i ponownie chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przed wstawieniem do piekarnika ciasto nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. --> Galaretka z malinami: --> 3 malinowe galaretki rozpuszczamy(...)lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto, wyrównujemy, chłodzimy w lodówce. --> Krem śmietankowy: --> Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywny krem (w połowie ubijania dodajemy serek mascarpone). Pod koniec dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia. Kremy nie ubijamy zbyt długo, żeby nie dopuścić do zważenia. Przygotowany krem wykładamy na galaretkę z malinami. --> Beza z migdałami: --> Białka ubijamy

Marta Gotuje
Pomarańczowa chmurka 333

następnie za pomocą np. wykałaczki tworzymy nieregularne szlaczki. Bezę pieczemy przez godzinę w 140 stopniach. Powinna być wypieczona i krucha. Po upieczeniu bezę wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystudzeniu bardzo ostrożnie odklejamy ją od papieru do pieczenia i odkładamy np. na dużą deskę do krojenia. Przykrywamy ściereczką. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i szybko zagniatamy(...)użyliśmy do pieczenia bezy) wykładamy papierem do pieczenia. Następnie z lodówki wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim dokładnie i równo spód formy. Nakłuwamy widelcem. Tak przygotowaną blaszkę wkładamy ponownie do lodówki na 15 minut. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 15 minut (do zezłocenia). Upieczony spód wyjmujemy i studzimy. Galaretka pomarańczowa z pomarańczami i pomarańczową

MyCookBook.pl
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 329

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia(...)delikatnie mieszamy.       Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dno układamy warstwę herbatników, na nią 1/3 kremu. Krem przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nią wykładamy 1/3 kremu. Na nim rozkładamy trzecią warstwę herbatników,  a ją przykrywamy ostatnią warstwą kremu. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone truskawki, a te zalewamy tężejącą galaretką. Całość chłodzimy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania