smaku , idealnie kremowy, nie przesadnie słodki, łatwy, szybki, tani i mega mega smaczny! To taki wegański sernik, któremu nikt się nie oprze. Jest bezglutenowy, z małą ilością kalorii i bez laktozy, dzięki czemu śmiało mogą zajadać go osoby będące alergikami lub na diecie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-22 cm ) SPÓD: *orzechy ( włoskie , laskowe , ziemne ) – 250 g * suszone(...)ksylitol, erytrytol – do smaku DODATKOWO: * świeże truskawki * galaretka wegańska truskawkowa ( z agar-agar ) – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Daktyle wcześniej namaczamy, odsączamy, dodajemy orzechy, olej kokosowy, kakao i 2 łyżki wody – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką masę. Tak przygotowaną wylepiamy tortownicę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia, wstawiamy do lodówki. MASA: Dwukrotnie wypłukaną kaszę zalewamy
Ostra na SłodkoLekkie ciasta z owocami i galaretką, w dodatku takie bez pieczenia... Nie wyobrażam sobie bez nich lata ! Jako, że rozpoczynamy sezon jeżynowy, a i jagody jeszcze gdzieniegdzie sa - wykorzystajcie je i przygotujcie jogurtowiec "Forest Fruit". Jogurtowiec możecie przygotować na samych jogurtach z bitą śmietanką. Jeśli jednak zależy Wam na mocny smaku owocowym, dodajcie(...)następny dzień ciasto do kawy będzie gotowe. Składniki: ( na tortownicę średnicy około 25-26 cm ) 150 g granoli śniadaniowej z owocami ( lub zamiennie herbatniki ) 100 g białej czekolady 750 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 330 ml śmietanki 30 % 1 opakowanie masy śmietanowej w proszku o smaku owoców leśnych Dr.Oetker 3 łyżki żelatyny 2 galaretki o smaku
kolorowotorcikowoKarnawał w toku, więc nie może zabraknąć ciasta na weekend. A że nareszcie udało mi się posprzątać lodówkę z różnych resztek, zrobiło się miejsce na przechowywanie deserów bez pieczenia. Dziś proponuję odchudzoną i bogatszą w składniki odżywcze wersję szarlotki bez jajek, masła i mąki, bo te zastępuje kasza jaglana. Ale żeby za bardzo chudo nie było, przygotowana(...)minuty - dwóch. Przełożyć śmietanę na jabłka. Wyrównać powierzchnię. Wstawić szarlotkę do lodówki na kilka godzin lub na noc. ----- Podobne: Cytrusowy deser na piernikach Cytrynowy jagielnik z pigwą Rafaello bez pieczenia i bez jajek
Weekendy w domu i ogrodzieO tej porze roku przyda się trochę gorącego słońca. Na zewnątrz trochę o nie ciężko, dlatego polecam sprawić je sobie na talerzu! :) Potrzebujemy: Warstwa cukiniowa: 1
MamaOskarkaprzy piekarniku w taki upał? W taką pogodę niezawodne są ciasta bez pieczenia, na zimno :-) To, o którym Wam dziś piszę nie wymaga wielu składników. Tak naprawdę nie musi być nawet z morelami, możecie śmiało użyć innych owoców. Natomiast podstawą są jabłka - lekko kwaskowe, nadające ciastu orzeźwiający smak... I nikt z moich gości nie odmówił kawałka... :-) SKŁADNIKI(...)śmietany 30 % 1 słoik jabłek prażonych z morelami 3 galaretki morelowe ok. 100 g okrągłych biszkoptów 700 ml gorącej wody morele do dekoracji Dno tortownicy (21 - 23 cm) wykładamy biszkoptami. Jabłka podgrzewamy przez chwilę, a następnie wsypujemy do nich 1 galaretkę i dokładnie mieszamy; wykładamy na biszkopty. Odstawiamy tortownicę aż warstwa jabłek wystygnie. Dwie kolejne galaretki rozpuszczamy osobno, każdą
Czary - gary w kuchniTym razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo! Kropkę
Ostra na Słodkociasta kruchego, a potem korzystając z gorącego piekarnika od razu bezy i zostawić ją na całą noc w piekarniku. Niech się dosusza. Rano na ciasto kruche wylać galaretkę malinową, zmiksować krem śmietankowy i przykryć bezą i voila! Gotowe! Wcale nie jest tak źle . Ciasto super kroi się, gdy poleży przed podaniem w lodówce (co najmniej 2-3 godziny), wtedy beza(...)stężałą galaretkę i na krem wyłożyć bezę. Wykonanie w Thermomixie: Wykonania ciasta kruchego: Składniki na ciasto kruche umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać 30s., obr. 4. Ciasto wyjąć i uformować z niego kulkę, którą owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 60 minut. Po tym czasie ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię
Mania WypiekaniaMama będąc na zakupach zawsze bierze pod uwagę moje kulinarne zdolności! ( Ha! ;D ) Tak było i tym razem … Widziała , że z zakupionych amerykańskich borówek powstanie
Ostra na SłodkoLatem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!!
słodki bratekWiem , że u niektórych z Was są jeszcze truskawki , dlatego też postanowiłam dogodzić ostatnim przepisem z ich dodatkiem! Delikatny biszkopt przykryty l ekką masą z kaszy
Ostra na SłodkoSkładniki galaretka agrestowa, 2 opak wiórki kokosowe, 300g kefir, 500ml śmietanka 30%, 250ml cukier, 3/4 szkl biszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach
Gotowanie moimi oczamiPołączenie serków homogenizowanych z galaretką to chyba najprostszy sposób na tzw. sernik na zimno. I muszę powiedzieć, że bardzo lubię tego typu serniki. Nie
Walijskie Pichcenie· serek homogenizowany 500 g · galaretka truskawkowa 1 szt · galaretka cytrynowa 1 szt · galaretka niebieska 1 szt · śmietana kremówka 330 ml · żelatyna fix deserowa 2 szt · cukier
Camilla w kuchniKolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24
Moje Kuchenne RewelacjeMalinowa chmurka Przepyszne ciasto z malinami i chrupiącą bezą z migdałami. Przepis na ciasto mam z ( żródło) Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g cukru pudru 100 g masła 1/2 opak cukru wanilinowego 3 żółtka Malinowa galaretka: 500 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szklanki wrzącej wody Krem(...)pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wyłożyć do blachy, nakłuć widelcem. Blachę z ciastem włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 190 ºC przez około 15 - 20 minut. Upieczone ciasto odstawić do wystudzenia. Malinowa galaretka: Maliny opłukać, osączyć na sicie. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać z malinami, odstawić do lekkiego stężenia. Po tym czasie wyłożyć galaretki z malinami
Kuchnia Danusi