swoim ciastem ! Dziś serwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia
Kuchnia PaulettesCiasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego lub 1 łyżkę cukru z wanilią Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1 budyń waniliowy bez cukru(...)wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki. Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży
Kuchcik gotujeborówką amerykańską i kremem budyniowym. Składniki na ciasto półkruche (forma do tarty o średnicy 28 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru - 250 g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru(...)łyżki alkoholu Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku (do rozpuszczenia galaretki) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki (na tarce jarzynowej
mojewypiekiinietylkosera i bitej śmietanki, a usztywniłam go galaretką. Ciasto jest orzeźwiające i bardzo smaczne, najlepiej smakuje na drugi dzień, więc dobrze jak postoi przez noc w lodówce. Do przygotowania ciasta użyłam winogron bez pestek, przyjemniej się wtedy je. Jak kupimy owoce z pestkami, radzę wypestkować :). Bardzo polecam i smacznego! Ciasto serowe z winogronami Składniki: Biszkopt: 5 dużych(...)śmietany 3-4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Wierzch: 500-550g umytych winogron bez pestek 2 galaretki agrestowe lub kiwi 2,5 szklanki gorącej wody Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji
Mała Cukierenkapieczenia, pokruszoną chałwę i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto forma silikonowa 25x24 cm, ciasto rozsmarować w formie, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu zimne ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, na wierzchu poukładać plastry truskawek, wylać prawie stężałą galaretkę
W Mojej Kuchni LubięPieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., następnie pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Beza powinna być chrupka. składniki na galaretkę z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę równomiernie(...)wykładamy na kruche ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Serek miksujemy z ziarenkami wanilii, dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem wykładamy
Domowy Smak Jedzeniapieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia. Studzimy *** *** Przygotowujemy lukier: cukier puder energicznie mieszamy z gorącą wodą *** *** Pełne ciasteczka smarujemy cienką warstwą lukru i przyklejamy do nich ciastka z otworami *** *** Polukrowane i posklejane ciasteczka odkładamy do wyschnięcia *** *** W tym czasie przygotowujemy mus truskawkowy: galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody *** *** Do gorącej galaretki wkładamy(...)kilka zamrożonych truskawek i całość odkładamy na około 10 minut *** *** Po tym czasie truskawki z galaretką miksujemy na jednolity mus *** *** Otwory w ciasteczkach delikatnie zalewamy musem (najlepiej za pomocą małej łyżeczki) i odkładamy do stężenia *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ
Blog z Apetytemcytryny 1 łyżka masła 1 galaretka cytrynowa,lub brzoskwiniowa Składniki na bezę: 6 białek 3/4 szklanki cukru łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej platki migdałowe do posypania Wykonanie Do miski przesiewamy mąkę z cukrem pudrem ,dodajemy masło i żółtka .Wyrabiamy na jednolite ciasto-u mnie w mikserze z końcówką do wyrabiania chleba Ciasto dzielimy na dwie części. Formę(...)wykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy na dno formy i pieczemy w temp. 170 C przez ok. 30 min. Studzimy .W tym czasie przygotujemy jabłka.Do miski wlewamy dwie szklanki wody, dodajemy sok z cytryny. Obrane jabłka ,kroimy w kostkę,wkladamy do miski z płynem ,aby nam nie ściemniały.Gdy wszystkie jabłka są już obrane ,odcedzamy
w mojej kuchniPRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH:35cmx14cm SKŁADNIKI: - 1l. śmietany 30% - 4 galaretki truskawkowe - biszkopty - czekolada WYKONANIE: Blaszkę wykładamy biszkoptami. Galaretkę rozpuszczamy w 4 szklankach wody. Ubijamy
Dziś Ja gotujeSkładniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki
Qchnia po prostuCiasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru
BullioPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:) składniki: 800 g serka naturalnego homogenizowanego 4 średnie
Monia miesza i gotujeDzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka) 900 ml mleka 5 łyżek(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Blaszkę 35x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Przełożyć masę i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem budyniowy
Monia miesza i gotujeilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza :) Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym :) Składniki na formę prostokątną 24 na 26 cm: * około 18- 20 podłużnych biszkoptów * 3 malinowe galaretki * około 600 g malin (użyłam mrożonych(...)Wodę zagotować. Rozpuścić w niej galaretki malinowe, odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej maliny, wymieszać i wylać galaretkę na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Śmietanę wyłożyć równomiernie na galaretkę z malinami. Na wierzchu położyć przygotowaną wcześniej bezę. Ciasto trzymać w lodówce. Do ciasta
Zrób to smacznieprzeznaczyłam po 25 gram ciasta. Rozmąć jajko w naczyniu, do drugiego wsyp kokosowe wiórki. Uformuj kuleczki, lekko spłaszcz i zamocz w jajku, następnie obtocz w wiórkach. Układaj ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujesz dwóch blach do pieczenia (blachy od piekarnika). Zrób dziurkę w każdym ciastku i wstaw blaszkę do piekarnika. Piecz blaszki pojedynczo każdą przez(...)ciastka z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Ciasta bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, ale jak ostygną stają się pulchne i kruche. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Maliny z cukrem umieść w małym rondelku i gotuj przez 10 minut. Wylej na sito i przetrzyj. Galaretka powinna być bez pestek. Podgrzej przecier malinowy, odciśnij żelatynę i wymieszaj
codojedzenia