przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Jak sam wskazuje producent na facebooku ciastka można kupić w wielu sklepach: Jednak sami konsumenci w komentarzach zdradzili, że widzieli ciastka w innych sklepach, nawet tych, które nie zostały wymienione na grafice. Dlatego warto je szukać gdzie indziej, jeśli nie macie takiego sklepu u siebie. Jak dla mnie cała(...)akcja promocyjna jest bardzo pozytywna. Można poznać markę i przetestować za darmo. Ja oceniam ciastka w skali 1-10 na 9,75. Czegoś mi zabrakło, ale sama nie wiem czego. Dziękuję za możliwość przetestowania
Gotuję TestujęCiastka te są bardzo smaczne i pożywne. Zawierają dużo cennych składników takich jak płatki owsiane bogate w błonnik oraz żurawin, która zawiera dużo cennych witamin. Ciasteczka idealnie(...)sprawdzą się jako przekąska do pracy. Ich przygotowanie zajmuje chwilę a w smaku rewelacyjne. Do ciastek wykorzystałam żurawinę liofilizowaną od Dieta OXY . Składniki: na 16 ciastek * 200 g płatków owsianych * 80 g żurawiny * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 jajko * 150 g masła * 100 g brązowego cukru Wykonanie: Masło utrzeć
Zrób to smacznieCiastka z serem gorgonzola czyli Biscotti al gorgonzola – przepis znaleziony na blogu Giallo Zafferano postanowiłam zrobić w wersji bezglutenowej. Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić! Ciastka są idealną jako przystawka,przekąska do wina czy piwa czy aperitif. Są kruche, lecz wilgotne z wyczuwalnym posmakiem gorgonzoli. Ciężko się nimi ‚tylko poczęstować’, a to niestety bomba kaloryczna(...)elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wsadź do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na wysypanym mąką stole na grubość 1 cm. Wykrawaj małe ciasteczka. Ciastka układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Przygotowane ciastka posmaruj śmietanką i posyp posiekanymi orzechami (ewentualnie posyp sezamem). Piecz 20 minut na złoty
Kuchnia bezglutenowabardzo maślane. Kiedy otworzyłam opakowanie od razu zapachniało ciastkami. Nie da się ich zjeść dużo, bo szczypie podmiebienie, najprawdopodobniej przez te kawałki imbiru które są widoczne w ciastku. Moja Ocena: SMAK: 5 /5 Znakomity smak, ciastka krcuhe, maślane z kawałkami imbiru. Pyszne. CENA: 5/5 Cena za 200 g wynosi 1.45 F KALORYCZNOŚĆ(...)Kaloryczność w jednym ciastku to 77 kcal. Jak na takie ciastko to bardzo dużo. WYGLĄD: 5/5 Wygląd adekwatny do zdjęcia
Gotowanie Patkimówi ona sama w nowej szkole - bo jest w niej pierwszy rok) piknik rodzinny. Kto chciał mógł dostarczyć słodkości uświetniające zabawę :-) Więc zrobiłam takie właśnie jak tu widać ciastka - szybkie, proste, kruche - wręcz rozpływają się w ustach, a do tego przyciągające uwagę kolorami :-) A pomogła mi Gosia i jej sprytne patenty ;-) Nawet mój mąż się nimi zachwyca, tzn. patentami(...)potrzebny kawałek folii) i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto dzielimy na części i każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm potem wycinamy szklanką ciastka. Jeśli podczas wałkowania ciasto zaczyna się lepić do stolnicy, posypce ją delikatnie mąką. Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (polecam Gosia - sprytne patenty) , na każdym
Czary - gary w kuchniostudzenia. W tym czasie zmielić (niezbyt drobno) płatki oraz wiórki kokosowe. (Płatki i wiórki mogą być w całości. Nie wpłynie to mocno na smak, lecz jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać. Na samym końcu masę wyrobić z jajkiem. Ciasto odstawić(...)być duże, ponieważ ciastka delikatnie podrosną do góry, a nie na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 180 stopniach. (Należy obserwować proces pieczenia, bo ciastka łatwo przypalić. Ciasteczka powinny być zarumienione i nadal miękkie w środku - później stwardnieją.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Jajko można pominąć, wtedy ciastka będą bardziej chrupiące
Di gotujeSkładniki na około 50 ciasteczek 1,5 – 2 szklanki mąki 150 g masła jajko pół szklanki cukru pudru łyżka wody jajko do posmarowania ciastek cukier do posypania ciastek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='1,5 - 2 szklanki mąki 150 g masła jajko pół szklanki cukru pudru łyżka wody jajko do posmarowania ciastek cukier(...)posypania ciastek'; document.write(" "); Krok 1 Łączymy składniki i wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kiedy ciasto przykleja się do rąk, dodajemy mąki. Powinno jednak mieć ono dość luźną konsystencję – nie przesadźcie z ilością mąki, bo ciasteczka będą twarde. Po wyrobieniu ciasta wkładamy je na 30 minut do lodówki. Krok 2 Partiami rozwałkujemy ciasto o wycinamy dowolne kształty. Układamy
Kuchnia Bazyliiwiem który jak najbardziej przypomina ten oryginalny, więc sugerując się kilkoma z nich - upiekłam własne ciasteczka i dodatkowo... amarantusowe Chocolate chip cookies to rodzaj krucho-ciągnących się ciastek - nadzianych mnóstwem czekolady. Są rewelacyjne i nie sposób im się oprzeć. Jeszcze zaprezentuję Wam przepis, który będzie odzwierciedlał oryginał. Nie mniej jednak namawiam Was do mojej wersji. Posmak amarantusa sprawia(...)włoskiego. Każdą kulkę ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 13-15 minut w 170-180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione i miękkie w środku.) Blachę wyjąć z piecyka, odczekać z 2 minuty i następnie ciastka przełożyć na kratkę, aby ostygły. (Początkowo będą bardzo delikatne
Di gotujeciastka serowe z nadzieniem jabłkowym ( klik ) i już wówczas wiedziałam, że na pewno zrobię je kiedyś z wiśniami, ponieważ ciasto idealnie komponuje się kwaskowatością wiśni i słodyczą lukru. Ciastka wyszły po prostu przepyszne! Rozeszły się w kilka godzin :) Porcja na około 32 sztuki (w zależności od średnicy szklanki, jakiej użyjemy) Składniki: kostka chudego twarogu (250 g) 6 łyżek(...)było bez problemu skleić końce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy brzegi ciasta wodą co sprawi, że rożek nie rozklei się podczas pieczenia. Gotowe rożki kładziemy na blaszkę. Ciastka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Gdy lekko przestygną wierzch ciastek smarujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i wrzątku (lukier powinien
My simple kitchenCiastka truskawkowa chmurka- Ostatnio naszło mnie na coś słodkiego ale nie było jajek i wpadłam na pomysł ciastek kruchych z kremem mascarpone i truskawkami Ciastka truskawkowa chmurka Składniki – ciasto: 1,5 szklanki mąki 5 łyżek kremówki ew. 2 łyżki wody 125 g masła odrobina soli cukier puder (2–3 łyżki, o ile ma być na słodko(...)śmietanki. Jest wtedy bardziej puszysty i lekki. Tort możemy przekładać takim kremem od razu. Jeśli chcemy wyciskać wzory przez worki cukiernicze najpierw musimy go mocno schłodzić w lodówce. Artykuł Ciastka truskawkowa chmurka pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-ukwałeczek o długości blachy, na której mają być pieczone ciastka. Wałeczki ułożyć (równolegle) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczyć. (Między wałeczkami należy zachować odstępy, ponieważ ciastka delikatnie rozrosną się na boki.) Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (do zarumienienia się) 15-18 minut w 180 stopniach. Po tym czasie blachę wyjąć je z piekarnika(...)ostrym nożem - każdy wałeczek przeciąć (ukośnie) na mniejsze kawałki. (W tym momencie ciasto jest bardzo miękkie i delikatne.) Ciastka z powrotem wstawić do piekarnika (wyłączonego) i zostawić do chwili, aż całkowicie ostygną. (Będą twardsze i chrupiące
Di gotujeciasteczka "Tęczowe serduszka", na które przepis znalazłam na Eugenie Kitchen . Ciasteczka zachwyciły mnie całkowicie i jak tylko je zobaczyłam, wiedziałam, że oczarują również moje Dzieci :) Póki co ciastka czekają sobie od dobrych kilku dni do środy ukryte w dwóch pięknych puszkach :D Już nie mogę doczekać się reakcji Dzieci kiedy je dostaną... :) Jeśli chodzi zaś o smak ciasteczek(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 170 stopni C. Z cukru pudru i odrobiny wody zrób gęsty lukier, taki by po posmarowaniu nie ściekał z brzegów ciastek. Ranty upieczonych i ostudzonych ciasteczek posmaruj lukrem i obtocz w posypce. Pozostaw do zastygnięcia. Gotowe! Smacznego! UWAGI: 1) Moja foremka do ciastek - serduszko była o 1 cm większa niż
Słodko-Słony Świat IlonyDobre kokosanki to nie są ciastka suche jak przysłowiowy wiór. Z wierzchu powinny być chrupiące, w środku – wilgotne i pyszne. Sekretem takich ciastek są odpowiednie proporcje składników, wysokość pojedynczych ciasteczek i czas ich pieczenia. Spróbujcie! Makaroniki to nie tylko słodkie kolorowe ciasteczka przełożone fikuśnymi masami. Makaronik to ogólnie przyjęty termin określający ciasteczka powstałe na bazie ubitych białek(...)ręcznie lub dowolnym innym narzędziem – byleby ciastka były odpowiednio wysokie. Ich wysokość gwarantuje, że nie będą suche w środku. Blachę wstawiamy na środkowy poziom rozgrzanego piekarnika i pieczemy ciastka 16-20 minut w zależności od wielkości – powinny się od spodu widocznie lekko zarumienić. Zbyt długie pieczenie je wysuszy – kontrolujcie jak mają się Wasze kokosanki w piecu
Karo in the Kitchenblasze w dużych odstępach od siebie - 1 płaska łyżka na każde ciastko, następnie spłaszczyć łyżką. 5. Piec w temperaturze 160ºC przez około 12 - 15 minut, aż się zezłocą. Ciastka powinny się lekko rozpłynąć podczas pieczenia, a kiedy ich brzegi będą lekko brązowe(...)gotowe. 6. Wyjąć z piekarnika, jeszcze ciepłe wycinać okrągłą foremką do deserów (dzięki temu będą idealnie równe), pozostawić na blaszce do przestudzenia (dopiero wtedy się skleją). 7. Wystudzone ciastka od spodu posmarować roztopioną czekoladą i odkładać do stężenia czekolady. 8. Ciastka można przechowywać do 10 dni w szczelnym pojemniku. Smacznego
W mojej kuchnipółgotowe? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Ciastka mogą być nadziewane czekoladą lub dowolnym dżemem - wg własnych upodobań. Niżej przedstawiam wersję z brzoskwiniami. 1 płat gotowego ciasta kruchego Nadzienie brzoskwiniowe: 1/2 kg brzoskwiń 3 łyżki cukru (ilość(...)Dodać cukier i po wymieszaniu dusić około 2-3 minuty. Z ciasta (foremką lub można za pomocą szklanki) wycinać dowolne kształty (używałam przyrządu do pierogów, który od razu sklejał ciastka; widoczny na zdjęciu). Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję musu brzoskwiniowego i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem). Ciastka opcjonalnie można posmarować
Di gotuje