ciastka - 17601 przepisów (strona:261/1174)

Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 63

delikatną masą serową. Spróbujcie, a nie pożałujecie i tak samo jak ja stwierdzicie, że to deser z wyższej półki. Ten sernik to HIT! :) Bardzo polecam. Spód : 150 g ciastek zbożowych lub maślanych 75 g masła Masa serowa : 500 g twarogu półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)śmietanki kremówki 30%, schłodzonej Dodatkowo : 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2-3 łyżeczki cukru pudru opcjonalnie - opakowanie "śmietan-fixu" - w przypadku użycia śmietanki 30% Wykonanie : Spód : Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę ciasteczkową przesypać do tortownicy o średnicy

Opowieści z piekarnika
Sernik gotowany z jabłkami i kajmakiem 98

Sernik  na wypasie  w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku.  Sernik

Kuchnia MagdaLeny
Bajaderka z wiśniami 327

jogurtu greckiego 150 g waniliowego skyru 200 g proteinowego puddingu waniliowego 2 płaskie łyżki żelatyny W rondelku umieszczamy mleko, masło oraz kakao, podgrzewamy, aż do połączenia. Ciasto + ciastka miksujemy partiami w rozdrabniaczu na piach. Przesypujemy do dużej miski. Dodajemy rozpuszczone, lekko przestudzone masło z mlekiem i kakao, krem czekoladowy oraz dżem. Mieszamy do połączenia (jeśli uznasz, że masa jest(...)zbyt „mokra” dodaj więcej zmiksowanych ciastek, a jeśli nie chce się dobrze połączyć, wlej odrobinę więcej mleka). Tortownicę (24 cm) wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, dajemy przygotowaną masę bajaderkową, dokładnie dociskamy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy na puch. Pod koniec dodajemy krem czekoladowy oraz mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia

Smaki Na Talerzu
Sernik dyniowy z kajmakiem 75

Sernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika

Kuchnia MagdaLeny
Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) 93

ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką Ciasto drożdżowe ze śliwkami najlepiej smakuje jesienią i zimą – już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) W czasie jesiennym warto wykorzystać sezonowe produkty. Do przygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy

Via Gusto
Deska serów 72

polecam dodatek orzechów brazylijskich, włoskich lub pekan, orzechy nerkowca, pistacje, orzeszki ziemne solone lub nie. Suszone owoce Polecam suszone owoce, takie jak daktyle, figi, śliwki, krążki jabłek, suszone morele. Ciastka, kulki owsiane Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, krakersy, gorzką czekoladę połamaną na kawałki, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie kulki z płatków

Zasmakuj Kuchni
MUS JEŻYNOWY I CHRUPIĄCE CIASTECZKA ORZECHOWE 70

użyj w tym celu termometru kuchennego). Przelej do miski i mieszaj aż do ostudzenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Nabieraj dużą łyżką małe ilości masy i formuj małe ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około Enfournez  15 minut. Ciastka powinny się zezłocić z wierzchu i być chrupiące. Pozostaw do ostudzenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Białko i jego wpływ na organizm - niedobór i nadmiar białka 80

Białko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka

Kuchnia MagdaLeny
Stół do jadalni - jaki wybrać? 76

Sercem każdej jadalni jest oczywiście stół. To on zajmuje centralne miejsce w tym pomieszczeniu, przy nim gromadzą się na wspólnych posiłkach domownicy i goście. Jak wybrać

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka bez pieczenia 80

waniliowego kremu to prawdziwa uczta dla podniebienia, która doskonale komponuje się z aromatyczną kawą podczas niedzielnego popołudnia. Smacznego! Szarlotka bez pieczenia 10 porcji Składniki: Spód ciasteczkowy 200 g ciastek digestive 80 g masła, rozpuszczonego Nadzienie z jabłek 1,2 kg jabłek obranych i oczyszczonych z gniazdek 100 g cukru 1½ łyżki cynamonu 30 g masła Krem waniliowy(...)śmietanki kremówki, 36% tł. 500 g waniliowego serka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 30 g cukru pudru lub wedle smaku 1 łyżeczka soku z cytryny cynamon do posypania Ciastka digestive pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Rozprowadzić kruszonkę na dnie foremki z odpinaną obręczą, dobrze dociskając. Wstawić do lodówki na godzinę. W międzyczasie przyrządzić nadzienie z jabłek. Obrane jabłka pokroić

codojedzenia
Gotowanie na płycie indukcyjnej – czy lepsze niż „na gazie”? 97

W nowoczesnych kuchniach coraz częściej zamiast tradycyjnych kuchenek gazowych stosuje się płyty indukcyjne. Są stylowe, łatwe do utrzymania w czystości, a przede wszystkim pozwalają gotować o

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka Bananowe Kolorowe :) 63

małe części (ile części tyle ciasteczek). I kążdą część formuj w palcach na kształt okrągłego lub jajowatego placka. Piecz przez 12 – 15 min. Czas pieczenia zależy od wielkości ciastka. Ja ciasteczka ok 8×8 cm piekłam przez 15 min. Ciastka możesz odwrócić w trakcie pieczenia jeśli Twój piekarnik nie piecze równomiernie. Po wyjęciu pozwój ciasteczkom wystygnąć

SmartBake.pl
Ciasto Joconde z sernikiem na zimno i musem jagodowym. 77

białek jaj 20 g cukru 71 g roztopione masło Spód z herbatników – alternatywnie 230 g herbatników lub ciastek, lub mielonego biszkoptu, lub płatków owsianych 100 g masła min. 82% zawartości kwasu mlekowego Sernik na zimno 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 3 łyżki żelatyny płaskie(...)Przykryj folią, aby nie przesuszyć i włóż do lodówki na parę godzin. Biszkopt układany na świeżo łatwiej się łamie i pęka. Spód z herbatników Zamiast herbatników możesz użyć mielonych ciastek, biszkoptu lub płatków owsianych. Masło zagnieć z herbatnikami na jednolitą masę. Sernik na zimno Przyszykuj wszystkie składniki. Podgrzej lekko mleko, rozpuść w nim żelatynę. Do większej miski włóż twaróg

SmartBake.pl
Wina - poznaj historię tego wyjątkowego trunku i odkryj jego najpopularniejsze rodzaje 95

Wino, jako trunek o bogatej historii i głębokich korzeniach, od wieków przyciąga uwagę smakoszy oraz koneserów z całego świata. Jego złożoność, różnorodność i niepowtarzalny charakter sprawiają

Kuchnia MagdaLeny
Lekkie ciasto z puszystym kremem i owsianymi ciasteczkami | GYMBEAM 92

wszystkie nieprzecenione produkty marek GymBeam, GymBeam Clothing, VanaVita, BeastPink, STRIX, XBEAM). Z jakich warstw składa się to lekkie ciasto? Ciasto składa się z następujących warstw: owsiane ciasteczka (lub ciastka wielozbożowe) puszysty mleczny krem waniliowy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej . PRZEPIS – Lekkie ciasto z mlecznym kremem Lekkie ciasto z puszystym kremem Via Gusto Lekkie ciasto z mlecznym(...)żelatyna lekko ostygnie, dodaj po trochę do ubitego kremu, mieszając całość. Gotowy krem podziel na pół. Połowę wyłóż na spód z ciasteczek. Wyrównaj i na kremie ułóż drugą warstwę ciastek. Na wierzch wyłóż drugą część kremu – wyrównaj. Całość możesz jeszcze posypać pokruszonymi ciasteczkami. Gotowe ciasto włóż do lodówki do stężenia (na kilka godzin, a najlepiej na noc). Zobacz

Via Gusto