wody, mieszamy, potem podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek homogenizowany, mieszamy. Dodajemy żelatynę hartując wcześniej ( dodając trochę masy do ciepłej żelatyny, następnie wlewając całość ). Układamy ciastka na blasze – jedno obok drugiego. Zalewamy masą serową, wygładzamy. Przykrywamy kolejną porcją nadziewanych ciastek. Oblewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą ( możemy dodać odrobinę mleka do rozpuszczenia ). Chłodzimy przez
Ostra na Słodkoprzez dzieci jak i przez osoby dorosłe. Można je zabrać ze sobą do pracy w formie drugiego śniadania. Ciasteczka dzięki zawartości płatków owsianych i orzechów są bardzo sycące. Ciastka z tego przepisu są bardzo delikatne a zarazem chrupiące. Ich zapach również jest przepiękny, a wszystko to dzięki skórce z pomarańczy, która w połączeniu z resztą składników daje
Przepiski.plIzydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego
Kuchnia MagdaLenyKotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby
Kuchnia MagdaLenycytryna masa 200 g masła opcjonalnie 1-3 łyżek cukru pudru 300 g serka homogenizowanego waniliowego ( typu danio ) 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) dodatkowo 300 g ciastek typu delicje 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy(...)czynność. Następnie dodajemy serek homogenizowany, wsypujemy mleko w proszku i całość miksujemy do połączenia się składników. Na biszkopt przekładamy mleczną masę i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy ciastka delicje. Na wierzch ciasta wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę z truskawkami a następnie ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką
Smakowite Daniaspodzie oreo. Jeśli skosztujecie, na pewno nie skończycie na jednym kawałku. PRZEPIS NA SERNIK OWCOWY NA SPODZIE OREO Składniki Przepis na tortownicę o średnicy 16 cm SPÓD 20 ciastek oreo 50 g miękkiego masła MASA SEROWA 450 g gotowego sera na sernik (u mnie Président) 250 g mrożonych owoców leśnych 3 łyżki cukru 350 g schłodzonej śmietanki kremówki(...)łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 15 g żelatyny 160 ml wrzątku Przygotowanie SPÓD 1. Ciasteczka oreo zmiksować. 2. Do ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. 3. Masę przełożyć do tortownicy, docisnąć przy pomocy łyżki. MASA SEROWA 1. Mrożone owoce przełożyć do garnka, dodać cukier i podgrzewać do momentu aż rozmarzną i puszczą sok, lecz będą ciągle
Alle Dobre!Tortilla w wersji wegetariańskiej... z chrupiącym, pieczonym kalafiorem w płatkach kukurydzianych, sałatą, pomidorami, ogórkiem, papryką oraz czerwoną cebulą, podana z sosem czosnkowym. Smakuje znakomicie! Różyczki kalafiorowe
Kuchnia MagdaLenyCiasto Delicja to kolejny smaczny deser, który nie wymaga pieczenia. Puszysta pianka na herbatnikach z dodatkiem ciastka delicja to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasta bez pieczenia to idealny pomysł na małe co nieco, szczególnie dla osób, które nie lubią piec. Kolejną zaletą tego ciasta, jest to, że jest ono bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Więc jeśli macie ochotę(...)ubić przy użyciu miksera. Ciągle ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Na masie ułożyć ciastka delicje, całość wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 500 ml wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia. Galaretkę rozprowadzić na cieście, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Artykuł
Alle Dobre!Mazurek wielkanocny lub po prostu tarta na każdą okazję... Składa się ze spodu z ciasta półkruchego, powideł śliwkowych, masy serowej oraz karmelizowanych orzechów w miodzie. Ciasto
Kuchnia MagdaLenyO diecie niskobiałkowej słyszymy rzadko. Częściej spotykamy się z określeniem diety bogatobiałkowej, uwielbianej przez osoby odchudzające się i aktywne fizycznie. Tymczasem to właśnie niskobiałkową dietę może
Kuchnia MagdaLenylink: Waniliowe Improwizacje: Sernik z makiem ), francuskie bułeczki z makiem (link: Waniliowe Improwizacje: Francuskie bułeczki z makiem ), drożdżówki z makiem (link: Waniliowe Improwizacje: Drożdżówki z makiem ), ciastka z makiem i dżemem (link: Waniliowe Improwizacje: Ciastka z makiem i dżemem ), rogaliki półfrancuskie z makiem i budyniem (link: Waniliowe Improwizacje: Rogaliki półfrancuskie z makiem
Waniliowe Improwizacjeserniki, np.: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na serniki, np.: Sernik sypany (link do przepisu: Waniliowe Improwizacje: Sernik sypany ), łatwy sernik na ciastkach (link: Waniliowe Improwizacje: Łatwy sernik na ciastkach ), sernik rosyjski (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik rosyjski ), sernik klasyczny (link: Waniliowe Improwizacje: Sernik klasyczny ), sernik z galaretką (link
Waniliowe Improwizacjeamoniaku cukier kryształ do posypania Sposób wykonania: 1. Mąkę i zimne masło siekamy razem. 2. W misce mieszamy 2 całe jajka i 1 żółtko (1 białko odkładamy do smarowania ciastek), cukier, śmietanę, amoniak. Mieszankę wlewamy do mąki z masłem i zagniatamy gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce przez 30-60 minut. 3. Ciasto(...)wałkujemy, wycinamy foremkami różne kształty, każde ciastko smarujemy białkiem i posypujemy cukrem kryształem. Lub szybsza wersja, którą opisałam wcześniej, czyli wałkujemy po kawałku ciasta, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i radełkiem lub nożem wycinamy ciasteczka. 4. Ciasteczka pieczemy w 170-180 st.C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 minut. Czas pieczenia będzie zależał od wielkości ciasteczek, tak więc
Kuchnia domowa AniSPÓD : 1 opakowanie ciastek owsianych, dowolnych ( 210-250 g ) u mnie z czekoladą 100 g rozpuszczonego masła 2 garście orzechów włoskich DODATKOWO(...)PRZYGOTOWANIE : SPÓD - ciastka, orzechy i rozpuszczone masło mielimy. Masą wykładamy dno tortownicy o 24 cm. SER - do misy robota przekładamy jajka, dodajemy cukier i chwilkę ucieramy, następnie dodajemy michałki i mascarpone o temperaturze pokojowej i miksujemy aż masa ładnie się utrze. Wlewamy płynną, białą czekoladę i miksujemy. Po chwili wlewamy śmietanę 30 %, miksujemy. Wsypujemy mleko
Kulinarne Fantazje MarioliSałatka z brokułami, jajkami ugotowanymi na twardo, pomidorami i parzoną, białą kiełbasą surową, podana z sosem chrzanowym na bazie jogurtu greckiego oraz majonezu. Smaczna, prosta i
Kuchnia MagdaLeny