melisa) Ciastka oreo drobno pokruszyć lub zmielić. Mascarpone, kajmak i serek dokładnie połączyć. Dodać draże, wymieszać. Połowę kremu rozłożyć do przygotowanych doniczek/miseczek. Posypać niewielką ilością pokruszonych ciastek. Rozłożyć resztę kremu, na kremie ułożyć po kilka robali. Posypać ciasteczkową ziemią. Na wierzchu ułożyć jeszcze po kilka dżdżownic, gąsienic. Na środek każdej porcji wcisnąć gałązkę ziół. Smacznego! Przepis dodaję
Pełny talerzzdarzyło Wam się, że odwiedzili Was niezapowiedziani goście, a Wy nie mieliście nic słodkiego:) Wtedy sprawdzają się tak zwane gotowce, które trzeba tylko ciekawie połączyć. Proponuję ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem kremu o smaku tiramisu i dużą ilością świeżych malin! Pychota! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 opakowanie kremu Tiramisu Gellwe (60g) , 150ml mleka, 200g(...)około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić. Krem z paczki wymieszać z mlekiem, miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach. Posypać świeżymi malinami. Najlepiej od razu podawać
Z miłości do słodkościpory nigdy nie jadłam. Nie wiem jak to się stało, ale były to moje pierwsze magdalenki w życiu. Byłam sceptyczna, bo co specjalnego może myć w ciastku bez kremu albo czekolady? W tym przepisie była woda różana- wystarczyło, żeby mnie zaciekawić. Można ją kupić w dobrych sklepach, ale ponieważ kwiatów róży jest u nas pod dostatkiem postanowiłam ją przyrządzić(...)robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie 4 w temperaturze 180*C. Kiedy ciastka są rumiane na brzegach wyjmujemy je z piekarnika. Przed
les mirabellesrarytasy. Przypomina mi to dysputę sprzed kilkunastu laty - która z cukierni w Wadowicach robi prawdziwe drożdżówki papieskie? Ja w każdym razie nie próbowałam po swojemu, bo z ciastek z kremami dobra nie jestem. Przepis - ciutkę zmieniony - pochodzi z tej strony (na YT Portugalka prezentuje, jak je robi). Nie robiłam własnego ciasta francuskiego, bo bywa kapryśne. Skorzystałam ze sprawdzonego gotowca(...)temp. 250 stopni. Przy wyjmowaniu bardzo uważać, by się nie poparzyć - budyń gwałtownie "bąbelkuje" wrząc. Zjadać po przestudzeniu. Można posypać cukrem pudrem (są tacy, którzy mimo dużej słodyczy tych ciastek, jeszcze je słodzą) i cynamonem. A jeśli została Wam masa budyniowa, przelejcie ją do foremek - będziecie mieli budyń własnej roboty :) Lizbońska winda Elevador da Gloria Fasady kamienic Lizbony mnie
Weekendy w domu i ogrodziewierzch jagielnika wyłożyć galaretkę. Włożyć jagielnik do lodówki dla stężenia. Podawać np. jako wyspa na morzu z syropu klonowego. ----- Podobne: Jagielnik cytrynowy bez pieczenia Jaglana szarlotka bez pieczenia Ciastka z kremem piña colada
Weekendy w domu i ogrodzieWstawiamy do rozgrzanego piekarnika i piec ok.50 minut w 110-120 stopni.Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , barwnikiem na sztywną masę.Dolać likier miętowy , wymieszać.Ciastka przekładać KREMEM i podawać z kawą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisuflety (ok.10cm). Piec w mikrofali ok 3-4 minuty. Mleko zagotować, dodać kaszę i gotować na małym ogniu przez 5 min. Doslodzic i dodać aromat. Wymieszać. Blaty ciastka przełożyć kremem. Po wierzchu posmarować gorzką czekoladą i udekorować płatkami migdałów. Smacznego
Chocolate Muffin Blogbabeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą nie jestem, to z domową chałwą to już inna śpiewka, przepis na domową chałwę znajdziecie tutaj , Do tego przepisu trzeba będzie zrobić domową chałwę z połowy składników podanych w przepisie, tylko niekoniecznie wtedy trzeba
moj przepis naCiastka zmiksować blenderem na piasek. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone i miód. Przygotować dwa duże pucharki i wysypać na dno pokruszone ciastka, połowę kremu śmietanowego z mascarpone i połowę musu dyniowego z galaretką pomarańczową. Następnie wyłożyć resztę kremu śmietanowego i musu. Wierzch posypać suszoną żurawiną. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychpyszne muffiny, które nie pójdą w boczki! :))) Składniki: - 3 duże jabłka - 2-3 marchewki - pół żółtej cukinii - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 miarki odżywki białkowej (u mnie ciastko z kremem) - 3 białka jaj - ok. 2 szklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew i cukinię miksujemy
Spektrum Smakubyłam tylko do upieczenia tego, co przygotowała Wera. Zrobienie babeczek Gellwe było niezwykle proste i przyjemne a do tego ten różowy kolor. W opakowaniu poza mieszanką do przygotowania ciastka i kremu znalazły się również perełki do degustacji. I co jest bardzo ważne dla mojego szkraba.....w kartoniku ukryła się niespodzianka-> naklejki z księżniczkami, które każdej 5 latce zawrócą
Wielki apetytgładki krem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy
Smakowite Daniaróżnych bakalii ( np. żurawina , rodzynki, orzechy i inne ) 2 łyżki galaretki/dżemu porzeczkowego 50 ml spirytusu 18-20 herbatników Petitt Beure Wykonanie: Suche resztki ciast i ciastek - bez kremów - pokruszyć w malakserze. Masło, cukier i kakao podgrzać do rozpuszczenia. Ostudzić. Okruchy ciast wymieszać z bakaliami - rodzynki i żurawinę uprzednio namoczyć i odsączyć. Ostudzone masło z cukrem i kakao
kolorowotorcikowoserka śmietankowego, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 1/2 łyżeczki skórki z cytryny. Serek utrzeć z cukrem pudrem, skórką z cytryny oraz nasionami wanilii. Kremem przekładać ciastka. Polukrować. Foremka jest bardzo wygodna w użytkowaniu i poręczna. Poza tym jest mocna, dzięki czemu nie zmienia kształtu podczas wycinania ciastek. Nadaje ciastkom bardzo ładny
Z miłości do słodkości