ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:71/244)

KLASYCZNE CIASTECZKA PIWNE wegańskie 222

Pokazywałam Wam niedawno kruche ciasteczka z piwem , w których namieszałam dodatkowo trochę różnych rzeczy ;) Dziś zaprezentuję Wam szybciutko jak wyglądają te ciastka w klasycznej wersji, może zechcecie sobie zrobić takich na jutro, bo robota jest banalna, a efekt naprawdę przesmaczny. Przypominając przepis: - kostkę wegańskiej margaryny Alsan ucieramy z - 2 szklankami mąki pszennej, podlewamy - 0,5 szklanki piwa, zagniatamy kulę

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Cynamonowe choinki z czekoladą 135

Kruche, maślane, z czekoladą... ciasteczka którym nic nie brakuje.  Schowaj je głęboko bo znikną zanim się obrócisz ;) SKŁADNIKI: (na około 60 sztuk) 200 g masła

Pyry na Gaz
Czekoladowe pierożki pieczone z musem jabłkowym. 205

To najlepsze kruche ciasteczka jakie ostatnio robiłam.Bardzo czekoladowe, wypełnione po brzegi musem jabłkowym. Jako ,że nie przepadam za papkami jabłkowymi zawsze jabłka na mus ścieram

Ladylaura.
Ciastka ze słonecznikiem 151

Zapraszam na kruche ciasteczka ze słonecznikiem. Są szybkie i łatwe do przygotowania.  SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 100g masła, 3 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 2

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tartaletki z kremem i mandarynkami 172

  Połączenie kruchego ciasta z kremem i  sezonowymi owocami  to mój ulubiony sposób na przygotowanie  pysznych  babeczek /tartaletek/.....na każdą okazję

Zakamarki mojej kuchni
Cynamonowe księżyce z migdałami 162

Kruche, maślane z migdałami i cynamonem. Idealne ciasteczka nie tylko na Boże Narodzenie. SKŁADNIKI: (na około 25 sztuk) 50g zmielonych migdałów 100g maki tortowej 40g cukru

Pyry na Gaz
Domowe bezy 172

  Kruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze. Pamiętam, jak to się

kolorowotorcikowo
Kruche ciasteczka migdałowe 237

Ciasteczka do kawy? Łasuchów kruchych ciasteczek z migdałami zapraszam :) Czas przygotowania to ok 15-20, a efekt....cóż warto, tak , tak - grzechu warte :) Zaczynamy:) Składniki

Smaki Edyty
Kukurydziane ciastka z żurawnią i orzechami 88

jest wystarczająca. Czy Wam też się smak z upływem lat zmienił? W każdym razie te kruche ciasteczka świetne pasują do kawy albo szklanki mleka, a także jako przekąska do szkoły, pracy czy na wyjście z domu. Polecam Polecam również kruche ciasteczka Snickerdoodle s, owsiane ciastka kokosowe , ciastka kokosowo-bananowe . Składniki (na półtorej tuzina ciastek): 1 szklanka

Lamarida.pl
Ciastko francuskie z jabłkami 102

różnych postaciach, nie ukrywam, że również z dodatkiem miodu. W zeszłym roku upiekliśmy tartę z jabłkami i orzechami, a tej jesienie skarmelizowane jabłka zostały zamknięte w kruchym cieście francuskim. Składniki na ciastko francuskie z jabłkami 1 opakowanie ciasta francuskiego (375g) 500 g jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 / 4 łyżeczki kardamonu 1 / 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 1 żółtko(...)wyłożyć porcję jabłek, brzegi ciasta posmarować żółtkiem rozkłóconym z dodatkiem wody. Nadzienie przykryć częścią z nacięciami, brzegi zlepić widelcem, a wierzch posmarować resztą żółtka. Każde ciastko przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ciastka francuskie z jabłkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C ( z termoobiegiem ), piec 15-20 minut . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciastko francuskie z jabłkami

niecodziennikpary
Podkówki orzechowe- świąteczne wspomnienia 195

Składniki: 40 dag mąki 1 margaryna 1 łyżka śmietany 15 dag zmielonych orzechów włoskich 10 dag cukru pudru Cukier puder do posypki Wykonanie: Wszystkie składniki na ciastka dokładnie wymieszać i wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować, pociąć na paski i formować paluszki. Następnie kształtować podkówki, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu

Tradycyjna Kuchnia
KAKAOWE CIASTKA PRZEZ MASZYNKĘ. NA SMALCU 121

Takie kruche maszynkowe ciasteczka z dodatkiem smalcu są rewelacyjne! 😍  Właśnie ten składnik nadaje ciastkom niesamowitej kruchości, dlatego nie zamieniajcie go na masło, ani broń Boże na margarynę 😉, bo efekt będzie już nie ten sam.  Jeśli pominiecie kakao (nie każdy lubi) ciasteczka wyjdą równie pyszne, tylko o lekko kremowym, klasycznym kolorze. Składniki: 0.5 kg mąki

Walijskie Pichcenie
Orzechowe ciasteczka 3 składnikowe 153

Bardzo proste ciasteczka, które smakują obłędnie. Patrząc na listę składników możesz być zdziwiona, że tylko z tych 3 składników wyjdą jakiekolwiek ciastka, które będą zwarte i kruche zarazem. Jeżeli masz pod ręką słoik masła orzechowego - nie zawahaj się go użyć! :) Potrzebujemy: 280 g masła orzechowego, ja użyłam masła orzechowego z wiórkami kokosowymi od Primavika 1 duże jajko 1/3 szklanki(...)Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.  Z uzyskanej masy odrywamy po kawałku "ciasta" i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich lekko spłaszczamy widelcem tworząc charakterystyczny wzorek. Ciastka wkładamy na 30 minut do lodówki, po czym pieczemy w temperaturze 190 stopni C przez 12 minut. Muszą nabrać lekko brązowego koloru. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Kruche ciasteczka z mąki żytniej 195

ciasta urywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować kulki, Kulki rozłożyć na blasze do pieczenia, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć widelcem tworząc karteczkę, Ciastka piec w 180 stopniach około 20 minut do zarumienienia. Artykuł Kruche ciasteczka z mąki żytniej pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Ciastka piernikowe 129

twardnieje, tworząc chrupiącą skórkę. Teraz możecie pięknie zapakować i prezent gotowy! Print Ciastka piernikowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne ciastka cukrowe o smaku pierników, kruche i chrupiące! Course Desery Cuisine Polska Keyword cynamon, imbir Prep Time 20 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 30 minutes Servings 18 Author Anna Ingredients(...)łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 50 g miodu dałam gryczany ale może być dowolny lub melasa 2 łyżki cukru do obtoczenia ciastek Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 szt C. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, sodę, przyprawy, wymieszać. Do drugiej miski włożyć miękkie masło, dodać cukier całość miksować na najwyższych

SprawdzonaKuchnia.pl