składniki * 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej * 200 g miękkiego masła * 1/2 szklanki cukru pudru * 1 szklanka wiórków kokosowych * 1
Mix smakucukru kokosowego (w wersji nie dla diabetyków - może być zwykły) 1 jajko 80g płatków owsianych 20g otrębów owsianych (można zastąpić płatkami) 120g mąki pszennej (lub dowolnej) 30g wiórek kokosowych 2 łyżki syropu z agawy Dodatkowo: 30g suszonych jabłek w kostce Opcjonalnie: cukier puder do posypania (zmieliłam ksylitol) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal mieszając - wbij jajko i następnie(...)konsystencji i na końcu połączyć z suszonymi jabłkami. Z powstałej masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Swoje ciastka spłaszczałam za pomocą kratki do siekania jajek, dzięki czemu po upieczeniu powstał ciekawy wzór.) Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 14-15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione
Di gotujeCiasteczka są przepyszne i piekłam je już mnóstwo razy, szczególnie na zamówienie oraz prośbę znajomych. Cóż, ich obłędnie cynamonowo-kokosowy zapach z lekko karmelowym posmakiem
Di gotujebył strzał w dziesiątkę! Twarożek nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW(...)TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK) ½ puszki mleczka kokosowego 200 g chudego twarogu 1 opakowanie wiórek kokosowych 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. 70 ml wody 3 łyżki ksylitolu (optymalnie) bądź cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego migdały/orzechy jako nadzienie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Twaróg rozdrób w misce, dodaj cukier/ksylitol, aromat
A to pestkatych, którzy pędza jak ja ostatnio i nie mają jeszcze upieczonych świątecznych łakoci. Magdalenki kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i Sosny , mnie nie powaliły. Zabrakło mi w nich wilgoci... następnym razem zdecydowanie dodam do nich dodać masło i wiórki czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje(...)Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 2 jajka Jajka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek
Dzieje kuchennej Wiewióryjuż ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g kruchych ciastek, 70 g masła, 3 łyżki wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 1 gorzka czekolada, 3 łyżki cukru pudru, 150 ml śmietany 30%, 500 ml sera z wiaderka, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Masa truskawkowa(...)łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku, ½ szkl. zmiksowanych truskawek Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa, truskawki WYKONANIE Spód: masło rozpuszczamy, ciastka kruszymy za pomocą blendera. Masło łączymy z ciastkami i wiórkami kokosowymi. Tak powstałą masą wykładamy formę o wymiarach 20x28 cm, wyłożoną folią aluminiową. Masa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy
słodki bratekTrafiłam na nie przypadkiem. Piekąc pączki w karnawale zostało mi dużo białek, więc chciałam je wykorzystać. Wybór padł na kokosanki. Upiekłam .. i przepadłam.. Są
Na słodko lub wytrawnieBardzo lubię kokos, więc dziś upiekłam pyszne ciastka z wiórkami kokosowymi i cukrem kokosowym. Smakują obłędnie, są kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Podczas pieczenia w całym domu czuć było zapach kokosu. Idealne do filiżanki popołudniowej kawy. Składniki na około 20 ciastek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wiórek kokosowych (użyłam Skworcu ) * pół szklanki cukru(...)kokosowego (użyłam Skworcu ) * 1 jajko * 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Skworcu ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Każdą kulkę spłaszczyć dłonią. Piekarnik nagrzać do 170'C, wstawić blachę z ciastkami i piec je około
Zrób to smaczniecukru 60 g miękkiego masła 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g drobnych płatków owsianych 38 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka przyprawy do piernika Krem: 100g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 2o g masła Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajko i miksujemy(...)mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek. Następnie w połowie kółek przy pomocy mniejszego foremki wycinamy kółka, które nam stworzą wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy
Kulinarne przygody GatitySmak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie
Słodko-Słony Świat Ilonykokosowe starta skórka z cytryny Spód tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia) wyłożyć biszkoptami namaczanymi (lekko) w mleczku kokosowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową(...)końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z mleczkiem kokosowym.) Masę rozsmarować na biszkoptach i ułożyć na niej resztę ciastek. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. (U mnie było gotowe już po kilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja delikatnie rozpuściłam batoniki i po kawałku poukładałam na cieście. Dodatkowo oprószyłam je wiórkami kokosowymi i startą skórką cytrynową
Di gotujePawła od kokosanek - chrupiących i mocno kokosowych. W książce Weganon podał proporcje na 30 ciastek. Z połowy składników wyszło mi ich 17. Składniki (na 30 ciastek): 3 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki kokosowej 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej lub mąki uniwersalnej 200 g płynnego oleju kokosowego nierafinowanego 1 kopiasta łyżka masła orzechowego (ze względu na alergię
Weekendy w domu i ogrodzieDeser bez pieczenia z jabłkami na kruchych ciastkach polany mleczkiem kokosowym Łatwy deserek bez pieczenia, mało składników a wszystko razem tworzy przepyszną całość. Aromat jabłek nadaję niepowtarzalny smak. mniam mniam... :) Przepis Składniki 8 średnich jabłek 400 g herbatników pełnoziarnistych 1 puszka mleczka kokosowego 3 łyżki miodu 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru
Mój pomysł naolejku rumowego 1 1/3 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Utrzyj masło z olejkiem, cukrem brązowym, białym oraz jajkiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą i ponownie utrzyj mikserem. Dodaj wiórki i wymieszaj łyżką. Z ciasta formować kulki używając śladowe ilości mąki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać ręką. Zostawić odstępy, aby ciastka się(...)zlały. Piecz w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 12-15 minut, do zrumienienia. Z porcji otrzymasz ok. 20 – 25 ciastek. Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Angielskie ciasteczka kokosowe Mnóstwo kokosu sprawia, że ciasteczka są przepyszne. Dania Ciasteczka Kuchnia Angielska Porcje 20 - 25 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut
Przepisy Babcimarnować swojej pracy, a tym bardziej żadnych składników. W końcu już robiłam ciastka z marchewki ( klik ), a ciasto marchewkowe - uwielbiam ( klik , klik ). W taki sposób powstały przepyszne ciastka marchewkowo-kokosowe, które piekłam już niejednokrotnie i jestem z nich bardzo dumna! Tak cudownie pachną, że nie sposób się im oprzeć. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Posiadają(...)smaczne! Mogą! (około 13 sztuk) 300g marchewki 150g mąki pszennej 1 jajko (małe) 50g ksylitolu (można użyć zwykłego cukru) 1 łyżka cukru waniliowego (płaska) 2 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich) 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki mleka (do reakcji z sodą) Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie
Di gotuje