ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:9/145)

Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 170

był strzał w dziesiątkę! Twarożek nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW(...)TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK)   ½ puszki mleczka kokosowego   200 g chudego twarogu   1 opakowanie wiórek kokosowych   2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ok. 70 ml wody   3 łyżki ksylitolu (optymalnie) bądź cukru pudru   kilka kropel aromatu waniliowego   migdały/orzechy jako nadzienie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Twaróg rozdrób w misce, dodaj cukier/ksylitol, aromat

A to pestka
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 242

tych, którzy pędza jak ja ostatnio i nie mają jeszcze upieczonych świątecznych łakoci. Magdalenki kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i  Sosny , mnie nie powaliły. Zabrakło mi w nich wilgoci... następnym razem zdecydowanie dodam do nich dodać masło i wiórki czekoladowe ale wtedy nie będą już bez mleczne więc nie każdy sobie podje(...)Kokosowe Magdalenki 100 g mąki 30 g wiórków kokosowych 30 ml mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 2 jajka Jajka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek

Dzieje kuchennej Wiewióry
CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 240

już ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g kruchych ciastek, 70 g masła, 3 łyżki wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 1 gorzka czekolada, 3 łyżki cukru pudru, 150 ml śmietany 30%, 500 ml sera z wiaderka, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Masa truskawkowa(...)łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku, ½ szkl. zmiksowanych truskawek Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa, truskawki WYKONANIE Spód: masło rozpuszczamy, ciastka kruszymy za pomocą blendera. Masło łączymy z ciastkami i wiórkami kokosowymi. Tak powstałą masą wykładamy formę o wymiarach 20x28 cm, wyłożoną folią aluminiową. Masa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy

słodki bratek
Kokosanki - kuszące małe co nieco 234

Trafiłam na nie przypadkiem. Piekąc pączki w karnawale zostało mi dużo białek, więc chciałam  je wykorzystać. Wybór padł na kokosanki. Upiekłam .. i przepadłam.. Są

Na słodko lub wytrawnie
CIASTKA KOKOSOWE Z CUKREM KOKOSOWYM 123

Bardzo lubię kokos, więc dziś upiekłam pyszne ciastka z wiórkami kokosowymi i cukrem kokosowym. Smakują obłędnie, są kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Podczas pieczenia w całym domu czuć było zapach kokosu. Idealne do filiżanki popołudniowej kawy.  Składniki na około 20 ciastek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wiórek kokosowych (użyłam  Skworcu ) * pół szklanki cukru(...)kokosowego (użyłam  Skworcu ) * 1 jajko * 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Każdą kulkę spłaszczyć dłonią. Piekarnik nagrzać do 170'C, wstawić blachę z ciastkami i piec je około

Zrób to smacznie
Kokosowe ciasteczka z czekoladą 110

cukru 60 g miękkiego masła 1 jajko w temperaturze pokojowej szczypta soli 150 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g drobnych płatków owsianych 38 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka  przyprawy do piernika Krem: 100g czekolady mlecznej  2 łyżki mleka 2o g masła Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajko i miksujemy(...)mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek. Następnie w połowie kółek  przy pomocy mniejszego foremki wycinamy kółka, które nam stworzą wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy

Kulinarne przygody Gatity
KOKOSANKI IDEALNE 212

Smak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosowo-cytrynowe ciasto na zimno (sernik) 148

kokosowe starta skórka z cytryny     Spód tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia) wyłożyć biszkoptami namaczanymi (lekko) w mleczku kokosowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową(...)końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z mleczkiem kokosowym.) Masę rozsmarować na biszkoptach i ułożyć na niej resztę ciastek. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. (U mnie było gotowe już po kilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja delikatnie rozpuściłam batoniki i po kawałku poukładałam na cieście. Dodatkowo oprószyłam je wiórkami kokosowymi i startą skórką cytrynową

Di gotuje
Kokosanki według Weganona i "Pyszności z roślin" 178

Pawła od kokosanek - chrupiących i mocno kokosowych. W książce Weganon podał proporcje na 30 ciastek. Z połowy składników wyszło mi ich 17. Składniki (na 30  ciastek): 3 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki kokosowej 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej lub mąki uniwersalnej 200 g płynnego oleju kokosowego nierafinowanego 1 kopiasta łyżka masła orzechowego (ze względu na alergię

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser jabłkowy na kruchych ciastkach z mleczkiem kokosowym 137

Deser bez pieczenia z jabłkami na kruchych ciastkach polany mleczkiem kokosowym  Łatwy deserek bez pieczenia, mało składników a wszystko razem tworzy przepyszną całość. Aromat jabłek nadaję niepowtarzalny smak. mniam mniam... :)  Przepis Składniki 8 średnich jabłek  400 g herbatników pełnoziarnistych  1 puszka mleczka kokosowego  3 łyżki miodu 2 łyżeczki cukru waniliowego  1 łyżka cukru

Mój pomysł na
Angielskie ciasteczka kokosowe 133

olejku rumowego 1 1/3 szklanki wiórek kokosowych Wykonanie: Utrzyj masło z olejkiem, cukrem brązowym, białym oraz jajkiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą i ponownie utrzyj mikserem. Dodaj wiórki i wymieszaj łyżką. Z ciasta formować kulki używając śladowe ilości mąki. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać ręką. Zostawić odstępy, aby ciastka się(...)zlały. Piecz w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 12-15 minut, do zrumienienia. Z porcji otrzymasz ok. 20 – 25 ciastek. Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Angielskie ciasteczka kokosowe Mnóstwo kokosu sprawia, że ciasteczka są przepyszne. Dania Ciasteczka Kuchnia Angielska Porcje 20 - 25 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut

Przepisy Babci
Ciasteczka marchewkowo-kokosowe 195

marnować swojej pracy, a tym bardziej żadnych składników. W końcu już robiłam ciastka z marchewki ( klik ), a ciasto marchewkowe - uwielbiam ( klik , klik ). W taki sposób powstały przepyszne ciastka marchewkowo-kokosowe, które piekłam już niejednokrotnie i jestem z nich bardzo dumna! Tak cudownie pachną, że nie sposób się im oprzeć. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Posiadają(...)smaczne! Mogą! (około 13 sztuk) 300g marchewki 150g mąki pszennej 1 jajko (małe) 50g ksylitolu (można użyć zwykłego cukru) 1 łyżka cukru waniliowego (płaska) 2 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich) 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki mleka (do reakcji z sodą) Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie

Di gotuje
kokosanki 112

Ekstremalnie kokosowe ciacha. Chrupiące z zewnątrz, miękkie i lekko ciągnące w środku. Kokosowa poezja!  KOKOSANKI źródło przepisu: Moje Wypieki // 15 dużych ciastek ~200g wiórków kokosowych ~140g cukru ~2 jajka ~szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i delikatnie wymieszać (łyżką), następnie dodać cukier i wiórki i również delikatnie połączyć z masą jajeczną (również

chili & sugar
Fit ciastka kokosowe 139

Dzisiaj znów ciastka w wersji fit, tym razem bardzo kokosowe, bez glutenu z samych przepysznych i zdrowych składników. Ciasteczka słodzone są bananem, przez to są miękkie, ale banan oprócz tego, że dodaje słodyczy jest w nich praktycznie niewyczuwalny. Żeby jeszcze bardziej podkreślić smak kokosa, użyłam mąki kokosowej, ale robiłam również wersję z mąką ryżową i także wyszły przepyszne(...)zrobić ;).  Świetna szybka i lżejsza przekąska jeszcze przed Świętami, chociaż na świątecznym stole na pewno również będą doskonale się prezentować. Każdy fan mocno kokosowych smaków na pewno będzie zachwycony. Składniki (ok. 16 ciastek): 1 duży dojrzały banan lub 2 małe 2 jajka 1 szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki mąki kokosowej lub ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka

Healthy food explorer
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 220

oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus: 100 g musu kokosowego (lub twardej części mleczka kokosowego) 3 łyżki mleka (roślinnego) 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Banany i daktyle zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi, sodą oczyszczoną, kokosem i olejem. Następnie uformuj ciastka. Piecz(...)minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować krem mus kokosowy lub twardą część mleczka kokosowego zmiksuj na gładką masę z dodatkiem mleka. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do niej olej kokosowy i wymieszaj do rozpuszczenia. Czekoladę dodawaj partiami do musu kokosowego cały czas miksując. Gotowym kremem przełóż ciastka lub napełnij je za pomocą szprycy. Via Gusto

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania