pyszne ciasta, wiec ten deser szykuję bez pieczenia. Oparty jest na herbatnikach i na domowym kremie. Mam jeszcze kilka innych propozycji na ciasta inspirowane znanymi ciastkami, czy też batonami. Kokosowe ciasto rafaello oraz ciasto 3 Bit to jedne z bardziej ulubionych i prostszych do zrobienia ciast
AniaGotuje.plblenderze na piasek, rozpuść masło i do ciepłego wsyp je i wymieszaj dokładnie. Dno tortownicy wyłożyć papierem, a następnie zacisnąć obręcz, obciąć wystający papier. Brzegi posmarować np.olejem kokosowym i posypać mąką . Ciastka z masłem wyłożyć na dno i ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić do lodówki. Twaróg z wiaderka, serek mascarpone oraz puszkę masy kajmakowej włożyć do misy. Zmiksować
Z Kuchni Do KuchniDzisiaj zapraszam na ekspresowe ciastka jaglane z akcentem kokosowym. Bardzo łatwe w przygotowaniu, szybkie i pyszne! Wystarczy 10 minut na przygotowanie ciasta i 20 minut w piekarniku. Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych, np. TOTA 1 szkl wiórek kokosowych 1 szkl płatków migdałowych 1 szkl płatków jaglanych 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 banan
Trufelkowojogurt grecki po 400gram 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia wiórka kokosowe 1,5 paczki ciastek kakaowych (polecam Bonitki Black z Biedronki - rewelacyjnie się zgrywają) Herbatniki kakaowe Wykonanie: Białka ubijamy osobno Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę Dodajemy proszek do pieczenia
Pyza i Surówkaproces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli. Kruszonka przygotowana z mąki kokosowej miała wspaniały kokosowy smak i była lekko chrupiąca. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie
Tradycyjna kuchnia KasiKulinarny Atlas Świata". Mam w segregatorze wszystkie numery, które wyszły i często do nich zaglądam. To właśnie w egzemplarzu poświęconym kuchni afrykańskiej natknęłam się na drożdżowe ciastka na bazie mleka kokosowego, które wyglądem bardzo przypominają nasze pączki. Ponoć są popularne w Kenii i Tanzanii, gdzie podaje się je na śniadanie z filiżanką kawy albo herbaty".Jednak składniki
bistro mamamożna pominąć), a następnie przelać przez gazę i mocno wycisnąć* całą esencję z wiórków do karafki/butelki.Przechowywać w lodówce, a przed polaniem wstrząsnąć**.Na zdrowie! :)* pulpę kokosową można wykorzystać do ciastek np. kokosanek, do batoników typu Bounty, jako dodatek do ciasta albo podsuszyć i zmielić na mąkę.** na górze utworzy się około 7mm warstwa, którą wystarczy 'przebić' patyczkiem
Kraina Miodem PłynącaKulki z płatków owsianych to doskonała propozycja na spotkanie z rodziną lub znajomymi, nie wymagają użycia piekarnika, jedynie kilku minut gotowania, trochę więcej czasu poświęconego lepieniu
Smakołyki Berenikinastępnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Smakowite Danialodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego 2 średniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru najlepiej trzcinowego nierafinowanego (70 g) sok z połowy cytryny łyżka lub więcej skórki(...)dodatkiem cukru i soku z cytryny. Do średniej wielkości garnka przełóż całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję dodaj masę bananową i zagotuj cały czas mieszając. Po koniec dorzuć skórki cytrusowe. Schłodzone spody ciastek wypełnij przestudzoną lekko masa budyniową zostawiając 1 cm wolny brzeg. Piecz ciacha w dobrze rozgrzanym piekarniku
greenscarfowsianej, wiórków kokosowych i mleka z dodatkiem oleju, osłodzonych ulubionym słodzidłem. A na wierzchu mają pyszny domowy dżemik. Czyż nie brzmi to apetycznie? Składniki (na 8 ciastek): Ciasteczka: 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka mąki owsianej szczypta soli 3 łyżki syropu z agawy lub innego słodzidła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki roślinnego mleka
Lamarida.plwanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady 50g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 200g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) Do ozdoby: posiekane orzechy czekoladki z orzechami bezy (niekoniecznie) cukier puder do posypania Spód: 1. Ciastka przełożyć do blendera i zmiksować(...)kremu dodać zmielone orzechy, wymieszać. 5. Ciemny krem wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć warstwę korzennych ciastek. Do drugiej połowy kremu dodać roztopioną białą czekoladę i energicznie wymieszać szpatułką. Dodać wiórki kokosowe, krótko wymieszać. 6. Biały krem wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę korzennych ciastek. Do odłożonego kremu (330g
Mała CukierenkaCiastka z fasoli już byly więc teraz czas na ciecierzyce, która w tej roli sprawdza się równie dobrze, o ile nawet nie lepiej! Ciastka były z tych miękkich, słodziutkie dzięki bananowi i cukrowi kokosowemu (który przy okazji nadaje lekko karmelowy posmak) i cudownie orzechowe <3 PRZEPIS /2 porcje, ok. 8-10 ciastek/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (użyłam(...)kokosowego ~2 łyżki (lekko czubate) masła orzechowego (moje było również z BioIndygo.pl ) ~2 łyżki mąki owsianej lub innej dowolnej ~1/3 łyżeczki sody ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Blendujemy ciecierzycę, banana i masło orzechowe. Nastepnie do masy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go lekko olejem i wykładamy porcje ciasta zachowując odstępy. Pieczemy ciastka
breakfast of dreamskrówek na bazie cukru i mleczka kokosowego, a dodatkowo składniki z których się składają są pochodzenia ekologicznego. Niebo, prawda? Składniki na 10 dużych ciastek: 80 g masła (u mnie pół na pół z olejem kokosowym) 80 g erytrolu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g mąki orkiszowej (u mnie typ 750) 5 super krówek (najlepiej toffi(...)wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy małe kulki z masy i przekładamy na blaszkę. Krówki kroimy na pół i układamy na 10 placuszkach. Drugą częścią (10) placuszków nakładamy na ciastka i kleimy boki. Pieczemy ok. 13/15 min (do zarumienienia
Czarnawisienkakulki mocy z daktylami to chyba najprostszy przepis na zdrowe słodycze, jaki opublikowałem na blogu. Było już wiele zdrowych przepisów: batoniki z amarantusem, nutella z fasoli, ciastka z ciecierzycy, ale ten… Kokosowe kulki mocy biją wszystkie inne przepisy na głowę! Dwa składniki, które idealnie
Vegan Tastechyba najprostszy przepis na zdrowe słodycze, jaki opublikowałem na blogu. Było już wiele zdrowych przepisów: batoniki z amarantusem, nutella z fasoli, ciastka z ciecierzycy, ale ten… Kokosowe kulki mocy biją wszystkie inne przepisy na głowę! Dwa składniki, które idealnie odzwierciedlają moje ulubione smaki: słodkie daktyle i cudownie kokosowe wiórki
Vegan Tastemało słodkie) Do polewy: 200 g dowolnej czekolady (u mnie 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy(...)bardzo.) Bajaderki możemy całe zanurzyć w czekoladzie i z powrotem odłożyć na papier do pieczenia lub tylko polać je łyżką roztopionej czekolady. Podobnie postępujemy z orzechami/wiórkami kokosowymi. Albo całe ciastka w nich obtaczamy, albo tylko je nimi posypujemy. Ja miałam 100 g siekanych migdałów i szczerze mówiąc taka ilość nie wystarczyłaby na obtoczenie wszystkich bajaderek. Gotowe ciastka
Ratunku obiadlekkiej jak puszek kokosowej pianki, z orzeźwiającymi truskawkami. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Spód 300 g ciastek zbożowych * 100 g gorzkiej czekolady 125 g masła Pianka kokosowa 500 g jogurtu greckiego 300 ml śmietany 36% 110 g wiórek kokosowych 170 g cukru pudru 25 g żelatyny spożywczej 100 ml wody kilka(...)kropel ekstraktu kokosowego Dodatkowo 250 g truskawek Spód W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy połamana czekoladę i mieszamy do połączenia się składników. Ciastka kruszymy przy pomocy blendera, dodajemy masło z czekoladą i mieszamy do uzyskania mokrego piasku. Dno formy o wymiarach 26x18 wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę ciasteczkową. Równo i dokładnie dociskamy, aby masa była zwarta. Wstawiamy
Wędrówki po kuchniłyżki do posypania całości) i wymieszać. Na desce rozłożyć papier do pieczenia i rozłożyć pierwszą warstwę herbatników. Warstw ma być 4. Na każdej warstwie ciastek rozsmarować po 1/4 masy kokosowej. Przekładać, aż do wyczerpania składników. Wierzch posypać pozostawionymi wiórkami kokosowymi. Całość owinąć delikatnie, ale ściśle folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
na moim stole...Dzisiaj przygotowałam dla Was ciastka z mąki pszennej graham. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po prostu do pysznej, domowej kawy. Składniki: 2 szkl mąki pszennej graham, typ 1850, np. TOTA 120 g masła 3 łyżki cukru brązowego 3 łyżki miodu 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)łyżka siemienia lnianego 1 łyżka sezamu białego łuskanego 3 łyżki nasion słonecznika dodatkowo: wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i zagnieść ciasto. Formować małe kulki, lekko je rozpłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciastka posmarować białkiem i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 minut
Trufelkowo