ciastka kokosowe - 2164 przepisów (strona:22/145)

Kokosowe pralinki bounty 430

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kokosowe pralinki to nic innego jak znane batoniki bounty ze sklepowych półek. Są miękkie w środku i mega kokosowe

Marta Gotuje
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 178

Przepis autorski (mój). Te ciasteczka to istny hit! Są tak smaczne, że znikają stanowczo za szybko. Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można(...)pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 50g kremu czekoladowego 2 garście płatków migdałowych 2 garście prażonych pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) Opcjonalnie:  2 łyżki mleka Pastę tahini umieścić w misce i zmiksować z płynnym olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić

Di gotuje
Ciastka owsiane z bananem 146

kokosowe - 1 jajko - kakao (około 1 łyżka) - łyżeczka masła - do smaku miód lub ksylitol Przygotowanie : Płatki owsiane wsypać do wody i zostawić na chwilę aż nasiąkną. Następnie pokroić banana w drobną kostkę i dokładnie wymieszać z płatkami (można ewentualnie użyć blendera). Dodać wiórka kokosowe, jajko i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Można dosłodzić do smaku miodem lub ksylitolem. Uformować ciastka i wyłożyć na blaszkę. Piec około 20 minut w temperaturze 150 °C. Kakao na wolnym ogniu stopić z masłem i użyć jako polewy. Na końcu posypać wiórkami kokosowymi

Kuchenne innowacje
Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem 174

się do ciast i słodkich przetworów, ale równie dobrze można wykorzystać dynię zwyczajną, piżmową czy hokkaido. Polecam zamiast masła dać olej kokosowy (tak jak w przepisie) – nie tylko doda on ciasteczkom chrupkości, ale dzięki takiemu zabiegowi ciastka będą miękkie i soczyste w środku. Lubicie przepisy na słodko? W takim razie koniecznie wypróbujcie: Fit pancakes na bazie płatków owsianych(...)mokrymi składnikami, czyli purée z dyni, miodem i olejem kokosowym. Na koniec wsyp żurawinę, dodaj ekstrakt z wanilii (opcjonalnie) oraz orzechy, i wmieszaj w ciasto. 4 Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia uformuj ciasteczka za pomocą łyżki. Piecz przez 20-25 minut w 175ºC z termoobiegiem (w zależności od grubości ciastek). Oczywiście zamiast żurawiny i orzechów możesz dodać inne

A to pestka
KRUCHE CIASTKA BAŁWANKI orzechowo – kokosowe (wegańskie) 222

ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju (u mnie kokosowy) Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa(...)pozostałymi składnikami, a drugą część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant (tak, aby otrzymać pożądany

Via Gusto
Kokosowe ciastka z brązowego ryżu 136

zostało mi go trochę po obiedzie, więc od razu pomyślałam o ciasteczkach! Wyszły obłędneee, a ich zapach kusił już podczas pieczenia. Mocno kokosowy smak idealnie skomponował się z chrupiącym wierzchem i lekko miękkim wnętrzem. W takie ciastko warto wgryźć swoje ząbki, a tym bardziej, że jest zdrowe i nie posiada tony cukru! Koniecznie spróbujcie! (około 10 sztuk) 1 szklanki ugotowanego

Di gotuje
Ciasto z truskawkami bez pieczenia - na ciasteczkowym spodzie, z jogurtem greckim, mlekiem kokosowym i likierem 518

ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI:  (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego

Kto ugości moich gości?
Kruche ciasteczka migdałowe z owocami 322

rozdrabniaczu do uzyskania gruboziarnistej mączki. 3 Odsypuję 80g migdałów i resztę mielę do uzyskania masła migdałowego. 4 Sypką mączkę migdałową mieszam z mąką kokosową, proszkiem do pieczenia, cukrem kokosowym lub ksylitolem, cynamonem i szczyptą soli. 5 Jajka ubijam na pianę. Jajka muszą zwiększyć swoją objętość ok. 5 razy. 6 Ubite jajka dodaję do suchych składników i delikatnie mieszam łyżką(...)delikatnie mieszam łyżką. 9 Na blasze rozkładam papier do pieczenia. 10 Z ciasta formuję około 10 okrągłych ciasteczek i układam na blasze. 11 Piekę około 20 - 25 minut aż ciastka nabiorą złocistej barwy. 12 Po wyjęciu z piekarnika studzę ciastka na kratce. 13 Ciastka przechowuję w szczelnym pojemniku. 14 Smacznego

Book of spells
Ciasteczka zbożowe nadziewane kokosem i daktylami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 210

żurawinę (lub pociąć własnoręcznie nożem) i dodać wraz z kakao i ksylitolem do mieszanki płatków. Olej kokosowy zalać gorącą wodą i poczekać aż się rozpuści. Dolać do naszej mieszanki płatków i wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha to dolać więcej wody. Formować ciastka z wgłębieniem(...)zrobiłyśmy to za pomocą ringo i szerokiej nakrętki od butelki np. po smoothie do wyciskania dziury). Piec w 180°C przez 15-20 minut. Mus kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej i wypełnić nim ostygnięte ciastka. Jasne ciasteczka wypełnić musem daktylowym. Kiedy masło stężeje polać rozpuszczoną gorzką czekoladą

Candy Pandas
Tofurnik czyli nie bójmy się tofu 199

przepis na trochę inny sernik bo z tofu. Sernik jest z dodatkiem czekolady i migdałów. Składniki na tortownice 21 cm Spód: 200 g ciastek owsianych z żurawiną 2 łyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 300 g sera tofu  1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki soku(...)pomieszałam z pomarańczowym) Polewa: 80 g czekolady gorzkiej Wedel 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki mleka kokosowego Do dekoracji: migdały Przygotowanie: Przygotowanie spodu: wszystkie składniki zmiksować w naczyniu blendera na grube okruchy. Tortownice wyłożoną papierem do pieczenia, na dno wysypać ciastka i wygładzić palcami. Przygotowanie masy: Jeżeli mamy blender kielichowy możemy włożyć wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę

Panda i jej świat
Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy i czekoladą 203

sztuk: 250 g ugotowanej ciecierzycy (z puszki, ze słoika tym bardziej) 150 g masła orzechowego 2 czubate łyżki (50 g) dowolnej mąki , u mnie to była kokosowa, jeżeli dodacie bezglutenowej to będą ciastka bezglutenowe, wiadomo. 50-80 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50 ml wody (3 łyżki, aby lepiej blendowała się ciecierzyca) płaska łyżeczka sody oczyszczonej   Przygotowanie

greenscarf
3- SKŁADNIKOWE CIASTECZKA KOKOSOWE Z AMARANTUSEM 122

zajadać. Dzięki dodaniu tu jednego składnika ciastka są miękkie i słodkie. Jesteście ciekawi jaki to składnik? Zapraszam do przepisu ;) Składniki na około 8 ciastek: * 2 większe mocno dojrzałe banany * 150 g wiórków kokosowych (użyłam  Skworcu ) * 1 szklanka amarantusa ekspandowanego tzw. poppingu (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Banany rozgnieść widelcem, dodać wiórki kokosowe i amarantus, wymieszać.  Łyżeczką nabierać

Zrób to smacznie
Tarta bounty bez pieczenia 207

Składniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram wiórków kokosowych +1 łyżka do ozdoby, 100 gram gorzkiej czekolady, 100 gram mlecznej czekolady, 80 ml śmietanki 30%, Krok 1 Roztapiamy masło. Ciasteczka drobno rozkruszamy za pomocą blendera, dodajemy do nich roztopione masło

Coś bym zjadła
Kokosanki 171

warto.Z jednej blaszki ciasta wychodzi dość dużo ciastek,a przede wszystkim długo pozostają świeże. Składniki na ciasto : 2 jajka 1 szkl.cukru 1 szkl.mleka 0,5 kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg margaryny Składniki na polewę: 1 kostka margaryny 60 dkg cukru 4 łyżki kakao 12 łyżek mleka Wiórki kokosowe 50-60 dkg. Ciasto Margarynę roztopić(...)Prostokąty,kwadraty lub romby.Ja kroję romby. Polewa W garnku rozpuścić margarynę z cukrem i kakao.Dodać mleko.Mieszamy aż składniki się rozpuszczą.W gotującej polewie obtaczamy ciastka i od razu wkładamy do wiórek kokosowych wcześniej przygotowanych w misce.Odkładamy do wystygnięcia. Uważajcie żeby się nie oparzyć.Ja używam dwóch widelców ,ale i tak czasem odruchowo dotknę ręką. Ciasto możecie upiec

Agusiowe smakołyki
Kokosanki z kaszy jaglanej – hit 160

ciastek 50 g kaszy jaglanej 80 g wiórków kokosowych 50 g erytrolu Wykonanie: Kaszę gotujemy do miękkości przez około 20 minut ze szczyptą soli. Do wystudzonej kaszy dodajemy wiórki kokosowe i erytrol. Wyrabiamy na jednolitą masę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki. Spłaszczamy je na formę ciastek i układamy na blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp.180

Smaki Ewy
Bezglutenowe ciasteczka ryżowo-kokosowe z ananasem 200

Kolejna wariancja na temat ryżu. Tym razem bezglutenowe ciasteczka kokosowe z ananasem. Przygotujecie i upieczecie je w niespełna... 30 minut! Powstały z potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego

Kuchnia Ellie