robiłam o różnych wielkościach.) Kuleczki należy spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka wiśni. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. Mąkę kukurydzianą , cukier i mleczko kokosowe , sól z algami morskimi oraz suszone wiśnie możecie nabyć na stronie sklepu Radix
Di gotujełyżeczki proszku do pieczenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę mieszam z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi. 2. Jajka ubijam mikserem na puszystą masę. Stopniowo do masy jajecznej dodaję suche składniki. Mieszam. 3. Przy pomocy foremek o dowolnym kształcie formuję ciasteczka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni(...) użyłam mąki kokosowej premium, którą otrzymałam do testowania od firmy Ol'Vita . Mąka zawiera dużą ilość błonnika, dlatego też pomaga wyregulować proces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów
Tradycyjna kuchnia Kasitakie słodkie kuleczki, bo oprócz ekspresowego przygotowania - zachwycają swoim pysznym smakiem. Zapach to również pokusa nie do odparcia! Są kruche i takie... chałwowo-kokosowe. Jednym słowem: pyyyszne! Koniecznie sami spróbujcie! (około 13 sztuk) 150g ciastek typu markizy chałwowe (u mnie(...)Cukrów Nyskich) 60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem
Di gotujelecz w innych proporcjach i inny sposób wykonania dały wspaniały efekt końcowy i zupełnie inny od poprzedniego takiego wypieku. Ciastka znikły jeszcze tego samego dnia. Przepis na jedną dużą blachę kokosanek : Składniki : 200 g wiórków kokosowych 50 g masła roztopionego 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mleka 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania Białka ubić na sztywną
Na słodko lub wytrawniegryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych. Poza tym, cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie, co ma bardzo duże znaczenie(...)ciastek, ale nie jest to ich wada, a zaleta. Ciasteczka są naprawdę pyszne, a do tego miękkie i kruche. A co najważniejsze - bardzo proste w przygotowaniu. Na takie ciasteczko można się skusić bez wyrzutów sumienia 😉 Idealnie nadają się jako słodka przekąska dla dzieci. Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej Radix-Bis 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix
Kuchnia MagdaLenygryczanej, która posiada liczne właściwości zdrowotne, a słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, który nie jest rafinowany, nie zawiera sztucznych barwników i posiada wysoką zawartość składników mineralnych. Poza tym, cukier kokosowy ma niski indeks glikemiczny, stabilizując poziom glukozy we krwi. Naturalnie występujące enzymy, spowalniają wchłanianie cukru do krwi. Nie powoduje nagłego skoku glukozy w organizmie, co ma bardzo duże znaczenie(...)ciastek, ale nie jest to ich wada, a zaleta. Ciasteczka są naprawdę pyszne, a do tego miękkie i kruche. A co najważniejsze - bardzo proste w przygotowaniu. Na takie ciasteczko można się skusić bez wyrzutów sumienia 😉 Idealnie nadają się jako słodka przekąska dla dzieci. Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej Radix-Bis 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix
Kuchnia MagdaLenyproste w przygotowaniu. Piekłam je raz z cukrem kokosowym przez co były ciemniejsze, a raz z jasnym, brązowym cukrem trzcinowym. Obie wersje pyszne, ale bardziej aromatyczne są ciastka z cukrem kokosowym. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche Ciastka Potrójnie Czekoladowe Składniki – powinny być w temperaturze pokojowej: 220g miękkiego masła(...)szklanki cukru kokosowego lub brązowego cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g lub cukru z prawdziwą wanilią 1 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g posiekanej gorzkiej czekolady 100g posiekanej mlecznej czekolady 100g posiekanej białej czekolady Dodatkowo: 3-5 łyżek cukru kokosowego lub brązowego cukru trzcinowego do obtoczenia ciasta 1. Do miski
Mała Cukierenkapieczenia, szczyptę soli i wszystko dokładnie zmiksować, pod koniec dodać wiórki kokosowe. Gotowe ciasto nakładać do muszelek, tak aby wgłębienie nie było do końca pełne. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni C na lekko złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka z foremek i wystudzić. Smacznego
Na słodko lub wytrawniePrzepyszne muffiny kokosowe proste w wykonaniu Przepis na te muffiny wpadł mi do ręki, w momencie gdy w lodówce były samotne białka. Przepyszne muffiny kokosowe przepis
Kuchnia na wzgórzuczekoladę. Dodatek kruchego ciastka sprawia, że całość nie jest przesłodzona, smak zrównoważony, a całość pyszna. Ciasteczka można przygotować w kilku etapach: jednego dnia przyrządzić krem kokosowy i upiec ciasteczka, następnego - ciastka przełożyć kremem i udekorować polewą czekoladową. Dzięki takiemu podziałowi, nie spędzimy w kuchni całego popołudnia, a schłodzonym kremem będzie nam łatwiej przełożyć ciastka. Ciasteczka po oblaniu(...)obecność kremu i polewy czekoladowej - w lodówce. Z poniższych proporcji składników wychodzi 10 dość sporych ciastek (czyli 20 przed przełożeniem kremem). Ciasteczka Bounty Składniki: CIASTO KRUCHE 150g mąki pszennej 80g masła 80g cukru pudru 50g śmietany 18% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM KOKOSOWY 80ml śmietanki 30% 40g białej czekolady 30g masła 50g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru
Smakołyki Berenikiniejednokrotnie wykorzystywane, więc doskonale wiem, że każdy z tych wypieków jest wyjątkowy. Jakiś czas temu miałam ochotę na wykorzystanie zaległego słoiczka masła sezamowego i tym sposobem wyszły świetne ciastka, które zniknęły zaledwie w kilka chwil. Poleciałam do sklepu i obowiązkowo zrobiłam aż dwie powtórki! Ciasteczka są niesamowite, a ich zapach kusi od samego początku mieszania składników! Posiadają przyjemnie ciągnące(...)sezamowego (*) 100g wiórków kokosowych 100g cukru kokosowego (**) 2 łyżki syropu klonowego (można użyć innego syropu lub miodu) 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć (z odstępami i bez spłaszczania) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku
Di gotujemoreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru szczypta soli skórka pomarańczowa opcjonalnie Biszkopt makowo orzechowy: Białka o temp pokojowej ubijam(...)trzy blaty. Dolny blat smaruję 1/3 kremu, na nim wykładam połowę musu morelowego, kolejny blat biszkoptu, mus morelowy i ostatni blat. Tort smaruję resztą kremu. Dekoruję ciastkami, wiórkami, makiem, perełkami, kulkami kokosowymi
wesoła kuchniaskładniki * 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej * 200 g miękkiego masła * 1/2 szklanki cukru pudru * 1 szklanka wiórków kokosowych * 1
Mix smakucukru kokosowego (w wersji nie dla diabetyków - może być zwykły) 1 jajko 80g płatków owsianych 20g otrębów owsianych (można zastąpić płatkami) 120g mąki pszennej (lub dowolnej) 30g wiórek kokosowych 2 łyżki syropu z agawy Dodatkowo: 30g suszonych jabłek w kostce Opcjonalnie: cukier puder do posypania (zmieliłam ksylitol) Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Nadal mieszając - wbij jajko i następnie(...)konsystencji i na końcu połączyć z suszonymi jabłkami. Z powstałej masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Swoje ciastka spłaszczałam za pomocą kratki do siekania jajek, dzięki czemu po upieczeniu powstał ciekawy wzór.) Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 14-15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione
Di gotujeCiasteczka są przepyszne i piekłam je już mnóstwo razy, szczególnie na zamówienie oraz prośbę znajomych. Cóż, ich obłędnie cynamonowo-kokosowy zapach z lekko karmelowym posmakiem
Di gotuje