ciastka kokosowe - 2164 przepisów

Kakaowo-kokosowe ciastka owsiane z rodzynkami 192

należą do porządku codziennego. To właściwie takie śniadaniowe musli w ciastku ( płatki owsiane, wiórki kokosowe, rodzynki, kakao) – można je zjeść na śniadanie, można wziąć na przekąskę do szkoły, pracy. Zróbcie je i mam nadzieję pomogą Wam wrócić do codzienności. Kakaowo-kokosowe ciastka owsiane z rodzynkami   Drukuj Prep time 10 min Cook time 15 min Total time(...)szklanki wiórków kokosowych ⅓ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanki cukru kokosowego (albo brązowego) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kakao 4 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki wody 1 jajko ¼ szklanki rodzynek Instructions Do miski wsypać płatki, wiórki kokosowe, mąkę gryczaną, cukier, sól, proszek, cynamon i kakao - wszystkie składniki dobrze wymieszać. Olej kokosowy rozpuścić, dodać do suchych

Cooking for Emily
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 132

tamten deszczowy weekend, a z tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby(...)minut w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, ciastka lekko posmarować jogurtem po wierzchu ( ja użyłam pędzelka) i posypać cukrem. Piec ok 25-30 minut. 3.5.3251 Artykuł Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 139

tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. 5.0 from 1 reviews Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby przełożyć(...)minut w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, ciastka lekko posmarować jogurtem po wierzchu ( ja użyłam pędzelka) i posypać cukrem. Piec ok 25-30 minut. 3.5.3251 Artykuł Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Kokosowy sernik na piernikowym spodzie 147

nadal o lekkiej konsystencji, każdemu przypadnie do gustu. W tym przepisie nie ma miejsca na przypadki. Pyszny spód piernikowy idealnie zgrywa się z delikatnością kokosa. Dekoracja z kokosowych ciastek jedynie podkreśla smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta.   Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki  2 łyżki przyprawy(...)łyżka kakao  Masa serowa: 500 gram twarogu trzykrotnie zmielonego  1/2 puszki mleka kokosowego  2 jaja  1 łyżka mąki pszennej  1/2 szklanki cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara  3 łyżki wiórków kokosowych  Dodatkowo: opakowanie popularnych ciastek kokosowych  granat  1/2 mlecznej czekolady  Składniki na kruchy spód zagnieć w misce na jednolite ciasto

Mango Papaja
Rafaello kokosowo karmelowe na herbatnikach 138

Cukry Nyskie 100 gram miękkiego masła 1 tabliczka białej czekolady plus 5 łyżek mleka na polewę Przygotowanie: Z pół litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy razem z wiórkami kokosowymi i cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy budyń rozmieszamy w pozostałym mleku. Gotujemy do zgęstnienia i pojawienia się pęcherzy powietrza. Odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Zimny budyń ucieramy z masłem dodając(...)części i do jednej z nich dodajemy masę kajmakową. Mieszamy. Formę wykładamy folią spożywczą, na spód kładziemy 1 warstwę ciastek, masę kokosową, ciastka masa kajmakowo - kokosowa, ciastka, polewa z rozpuszczonej w mleku białej czekolady

Życie zaczyna się w kuchni
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 179

Kolejna „Zdrowa Środa” – czas mija bardzo szybko :). Zapraszam na ciastka kokosowe z bakaliami, nie za słodkie, delikatnie waniliowe, bez glutenu. Słodzone miodem, są bardzo pożywne i sycące. W środku są wilgotne. Szybkie i proste w przygotowaniu, polecam… (inspiracja ze strony justpaleofood )     Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu Składniki na około 12 ciastek: 1/3 szklanki(...)około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 12-15 minut, aż ładnie się przyrumienią (proszę zachować między ciastkami odstępy i obserwować, ponieważ szybko się pieką

Mała Cukierenka
Torcik bananowo-kokosowy 125

puszystą masą z serka i chrupiącym spodem kokosowym.  Odpowiedni na wakacje "pod Palmą" ;) albo inne rodzinne okazje. TORCIK BANANOWO-KOKOSOWY Składniki: (firma 24 cm) spód: 160 g ciastek kokosowych 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Palma 3 banany sok z 1 cytryny masa serowa: 1 szkl śmietany 30% 500 g serka mascarpone sok z 1/2 cytryny skórka(...)cytryny 3 łyżki cukru pudru żółty barwnik spożywczy (opcjonalnie dla koloru) wierzch: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru płatki migdałowe Przygotowanie: spód: Ciastka kokosowe kruszymy drobno, a następnie łączymy z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną margaryną Palma. Mieszanka powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy ją na spód tortownicy, dociskamy do dna. Formę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do160 stopni

Bon appetit mon amie
Ciastka kokosowe paleo (bez glutenu i zbóż) 146

tylko kilka chwil, a dwie blachy finalnie chrupiących na zewnątrz a miękkich i soczystych w środku ciastek, wylądowały w piekarniku. Jeśli chodzi o ilości to spokojnie możecie dodać więcej wiórek oraz ksylitolu lub miodu, ja wolę mniej słodkie. Składniki: 200g wiórków kokosowych 3-4 łyżki masła 2 białka 50 g ksylitolu Przygotowanie: W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe(...)mieszamy. Białka i ksylitol ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy masę z wiórkami i wszystko razem ponownie mieszamy. Na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia) formujemy małe ciastka kokosowe (ja używam do tego małej łyżeczki). Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut lub do czasu, aż będą złociste od góry. Smacznego!   Artykuł Ciastka

PaleoLife
Ciasteczka kokosowe 216

się pośladków ruszyć w stronę najbliższego sklepu, a co dopiero siedzieć w kuchni i kombinować. Na szczęście jest rozwiązanie tego problemu, a są nim… ciasteczka kokosowe z 2 składników! Uwaga! Ciastka należy zjeść jeszcze ciepłe lub zaraz po przestygnięciu, ponieważ następnego dnia już nie są takie fajne w smaku i teksturze. Myślę jednak, że dla większości(...)zrobieniem. W końcu te ciasteczka kokosowe są specjalnie wymyślone dla leniwych, więc nie mogą być skomplikowane. Robiąc ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. czekoladę. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem. Innych połączeń nie testowałem, ale zapewne dodatek suszonego ananasa czy innego egzotycznego owocu również będzie dobrym pomysłem. Zobacz również inne przepisy na ciastka Ciasteczka kokosowe 2 składnikowe

Blendman
Truflowe bałwanki z białej czekolady - Idealny prezent na Mikołajki! 165

coś więcej niż tylko pójście do sklepu i kupienie prezentu. Bałwanki, na które przepis dzisiaj Wam prezentuję to niezwykle proste w wykonaniu trufle z białej czekolady z dodatkiem ciastek kokosowych i amaretto. Myślę, że te słodkie śnieżne istoty rozpalą serce niejednej osoby, którą nimi obdarujecie i sprawią, że poczuje się naprawdę wyjątkowo. :) * SKŁADNIKI na 8 bałwanków 100 ml śmietany(...)kremówki 36 % 200 g białej czekolady 200 g ciastek kokosowych (lub maślanych) 50 ml amaretto cukier puder do obtoczenia 12 wykałaczek 16 goździków * PRZYGOTOWANIE Śmietankę doprowadź do wrzenia w kąpieli wodnej. Wrzuć drobno posiekaną czekoladę i odstaw na 2 minuty, następnie szybko zamieszaj. Cała czekolada powinna rozpuścić się w śmietance. Ciastka zmiksuj w blenderze na proszek. Wymieszaj

Food Square
Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 163

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu(...)Przygotować polewę. Wszystkie składniki (oprócz alkoholu) zagotować. Po zdjęciu z ognia - wlać rum i wymieszać. Kostki maczać (krótko) w gorącej polewie i dokładnie obtaczać w wiórkach kokosowych. (Ciastka sprawnie się macza, jeśli są wbite na patyczek do szaszłyków.) Schłodzić w lodówce

Di gotuje
Ciastka kruche z marmoladą i bezą 156

klik ) do bezy dodawane są tylko orzechy. Ja miałam ich tylko połowę, dlatego postanowiłam dodać do nich wiórki kokosowe, (które wcześniej lekko zmieliłam aby były drobniejsze co znacznie ułatwia szprycowanie masy). Możecie je też oczywiście wykonać z samymi wiórkami kokosowymi. Składniki: Ciastka: 140 g masła 270 g mąki 60 g cukru pudru 3 żółtka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)marmolada Beza: 3 białka szczypta soli 140 g cukru pudru 60 g mielonych orzechów 60 g wiórków kokosowych Ciastka: Wszystkie składniki zagnieść szybko ze sobą na gładkie ciasto. Wstawić je do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je na grubość około 5 mm i za pomocą okrągłej foremki wykrawać okręgi, które układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze

My simple kitchen
Kokosowe ciasteczka z czekoladą 203

wykorzystanie białek . Zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, kiedy mam niesamowity ruch w kuchni białka zawsze mi zostają. Tym razem wykorzystałam je do upieczenia ciasteczek. Kokosowe ciasteczka są podobne do kokosowych piramidek . Takie ciastka powstają u mnie bez żadnej okazji. Ot ubijam pianę, mieszam z wiórkami i gotowe. Ale święta to specjalna okazja, więc ciasteczka zabarwiłam na czerwono, polałam czekoladą(...)posypałam truskawkową posypką. Kokosowe ciasteczka Składniki: 24 ciastka 3 białka 90 g cukru 100 g kokosowych wiórków 50 g gorzkiej czekolady, 70% kakao killa kropel czerwonego barwnika naturalnego 25 g rozpuszczonej czekolady posypka z truskawek Nastaw piekarnik na 200ºC lub 175ºC na termoobieg. Ubij białka na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj po łyżce cukru i barwnik. Kiedy piana będzie

codojedzenia
Kruche ciastka kokosowe z karmelową polewą 142

Kruche ciastka kokosowe z karmelową polewą Kruchy spód z pyszną "ciągutkową" polewą krówkową, czyli smak w którym można się zakochać! Spód: 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru 125 g roztopionego masła 1 szklanka mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem (20x30 cm). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, piec

Słodka Kraina Wypieków