składniki na biszkopt: 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na
Domowy Smak Jedzeniaużywane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie truskawek dojrzałych, aby podkreślić w serniku truskawkowy smak. Spód ciasteczkowy: 200 g ciasteczek Oreo (bez nadzienia) 50 g roztopionego masła Cytrynowa masa 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance gorącej wody 500 g serka waniliowego Nadzienie z Oreo Pianka truskawkowa 10 średnich truskawek(...)łyżek cukru 2 białka łyżka żelatyny rozpuszczona w ½ szklanki goręcej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Spód ciasteczkowy Ciasteczka zblędować lub pokruszyć, wymieszać z masłem, wyłożyć na spód formy wyrównać, wstawić do zamrażalki na około 20 minut. Cytrynowa masa Serek zmiksować z nadzieniem z Oreo dodać tężejącą galaretkę dokładnie wymieszać, wylać na schłodzony spód miasteczkowy, wstawić do lodówki na około 30 minut
RAROSSAJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania jak przez ostatnie kilka tygodni. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka
CiastkozercyPyszne, kruche i nie za słodkie ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką. Przepis pochodzi z zapisków mojej mamy, ale w oryginale były rodzynki. Niestety… za
Oryginalny smakNadrabiam dalej moje zaległości jeśli chodzi o ciasta bez pieczenia :) Po Raffaello na krakersach przyszła pora na Ciasto 3 Bit na herbatnikach – jest chyba jeszcze
Ciastkozercyprzejmujcie się tym i miksujcie, aż masa będzie jednolita) Do ozdobienia będziecie potrzebowali: Około 600 g mas cukrowej Barwnik spożywczy w żelu (użyła fiolet wiltona) Wykrawaczkę okrągłą do ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym. W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzagotować. Wlać rozrobiony budyń i gotować na małym ogniu mieszając. Kiedy zgęstnieje wrzucić połamaną mleczną czekoladę i mieszać aż się połączą. Gorącą masę wylać na herbatniki i przykryć warstwą ciastek. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Sześć bananów zmiksować. Dodać galaretki i połączyć. Wylać do foremki, przykryć herbatnikami. Wstawić do lodówki. Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać do miski
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawięcej czasu w kuchni, tak oto z majówkowych słodkich wypieków powstały bajaderki. Uwielbiam ten przepis z trzech powodów po pierwsze pozwala na niemarnowanie czerstwych już ciast i ciasteczek, po drugie jest banalnie szybki i łatwy w przygotowaniu, po trzecie jest bez pieczenia co przy takich temperaturach ułatwia znacznie życie ;) Znasz, lubisz? Składniki: 800-900 g pokruszonych ciastek, ciast(...)dżemu truskawkowego 125 g masła 2 czubate łyżki kakao pozostałe: posiekane migdały płatki cynamonowe pokruszone polewa czekoladowa, czyli czekolada mleczna i odrobina mleka Przygotowanie: Ciasta i ciasteczka drobno kruszymy, ręcznie lub w malakserze i przesypujemy do naczynia. W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i kakao. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, dżemem i bakaliami. Wszystko dokładnie mieszamy
Życie zaczyna się w kuchni*składniki: 1 dojrzałe mango 1 dojrzały banan 125 ml kefiru naturalnego lub jogurtu wykonanie: Banana i mango obieramy, z mango usuwamy pestkę. Obrane owoce wkładamy do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka
Domowy Smak JedzeniaPyszne ciasteczka tylko z trzech składników. Szybko się je robi, a jeszcze szybciej się zjada :) Po zjedzeniu jednego ręka sama bierze następnego i nie można przestać :) Ciasteczka nie zawierają cukru, ale nutella dodaje im wystarczająco słodyczy. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie, to można posypać cukrem pudrem lub obtoczyć w cukrze przed upieczeniem. Jak dla mnie takie bez cukru są idealne
Agusiowe smakołykiMakaron cannelloni nadziewany mięsem mielonym, papryką, cukinią i pomidorami, zapiekany z sosem beszamelowym i parmezanem. Pycha! Połączenie doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł
Oryginalny smakskładniki: ok. 54 szt. krakersów (ilość zależy od ich wielkości) 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 łyżka mąki pszennej (płaska
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak Jedzenia