ciasteczka - 39423 przepisów (strona:989/2629)

SERNIK AMARETTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I INKĄ – BEZ PIECZENIA! 182

ulubionej kawy. Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik amaretto z białą czekoladą i płatkami migdałów. Lekki, o konsystencji pianki, słodki, z kawałkami chrupiącej białej czekolady i migdałowymi ciasteczkami – idealny kompan do kubka ulubionej klasycznej INKI. Gwarantuję, że takiemu połączeniu nikt się nie oprze! Spróbujcie! A będziecie zachwyceni! Inspiracją do przygotowania Sernika była moja ulubiona kawa INKA. SKŁADNIKI(...)biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * biała czekolada – 100 g * płatki migdałów – 100 g * esencja migdałowa ( olejek ) do ciast – 1 łyżka * ciasteczka „Amaretki” ( polecam upiec samemu! ) – 200 g * cukier puder – ok. 180-200 g * biszkopty okrągłe – ok. 15 szt * żelatyna – 2,5 łyżki + kawa INKA klasyczna do nasączenia ciastek

Ostra na Słodko
Babka migdałowa z Amaretto 350

Kolejna propozycja wielkanocna. Przepyszna, puszysta babka migdałowa z dodatkiem likieru Amaretto. Dzięki mielonym migdałom babka jest wilgotna, po prostu – Idealna! Została zjedzona w mgnieniu oka

Oryginalny smak
jajka z galarety 1959

składniki: 6 jajek 250 ml wywaru z warzyw lub rosołu ok. 100 g szynki, dowolnej drobiowej, wieprzowej… pokrojonej w kostkę 1/2 puszki kukurydzy z groszkiem

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z brzoskwiniami 2324

Dziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta

Ciastkozercy
NAPOLEONKA NA HERBATNIKACH 405

jajka – miksujemy na gładko. Do wrzącego mleka dodajemy mieszankę i cały czas mieszając gotujemy gładki, kremowy budyń. Blachę na spodzie wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy, przykrywamy pozostałymi ciastkami. [contact-form

Ostra na Słodko
babka z bakaliami 175

składniki: 300 mąki pszennej 250 g masła, miękkiego 200 g cukru 5 jajek 200 g mieszanki keksowej Helio 15 g proszku do pieczenia 50 ml rumu

Domowy Smak Jedzenia
Gdzie czai się cukier, czyli czy cukier w płatkach fit jest bardziej fit? 167

wędliną, wyliczasz ile cukru znalazło się w kawałkach, które zjadłeś? Cukier to nie tylko słodycze, musimy być tego świadomi i zacząć kupować i jeść świadomie.  Można zjeść ciastko i mieć ciastko Na koniec optymistyczna wiadomość - możemy spokojnie dalej cieszyć się słodkościami. No bo co to za życie bez odrobiny słodyczy? ;) Wystarczy zamienić te naszpikowane cukrem i słodzikami na takie

HealthyCreations
sałatka z białą fasolką 161

składniki: 100 g makaronu kokardki 1 puszka białej fasoli Jamar 7-10 pomidorków koktaliowych ok. 100 g piersi kurczaka 2 łyżki pesto ok. 60 g czarnych

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka z kawałkami czekolady. 170

masa będzie puszysta. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Z ciasta formować kulki, układać w dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie dłonią lekko spłaszczyć ciastka i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut (z termoobiegiem

zadanie-gotowanie
Marmurkowe babeczki z majonezem 168

minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe lekko ostudzić i wyjąć z metalowych blaszek. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z dodatkiem mleka, a następnie ozdobić nią ciastka. (Babeczki można udekorować według uznania - póki polewa nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały

Di gotuje
mazurek cygański 268

składniki: 100 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 5 jajek (białka oddzielone od żółtek 500 g bakali (ja użyłam: 100 g rodzynek, 100

Domowy Smak Jedzenia
Marmurkowe babeczki z majonezem 174

minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe lekko ostudzić i wyjąć z metalowych blaszek. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z dodatkiem mleka, a następnie ozdobić nią ciastka. (Babeczki można udekorować według uznania - póki polewa nie zastygnie, aby ozdoby lepiej się trzymały

Di gotuje
delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym 592

składniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z

Domowy Smak Jedzenia
mazurek migdałowy z konfiturą 130

składniki na ciasto: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g zmielonych migdałów 50 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 1 żółtko 1 szczypta soli

Domowy Smak Jedzenia
Babka piernikowa 171

Piecz w temp. 170*C przez ok. 30-40 min. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone. Piekłam w foremie na babkę z kominem. Przepis z kolorowej gazety. Smakiem przypomina dawne ciastka"Katarzynki" Przez to długo zachowuje świeżość

Proste Potrawy